Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
Angrod_Pallanén
Is al vaker uitgelegd. King Kong werd verdoofd en op een vlot achter het schip gesleept naar NY
eelco
niks aan en de special effects waren ook slecht gemaakt..
dino's en geke insecten vondt het niets met een film over een mens en een gorilla te maken.....
ik kraak niet vaak films af maar deze is waardeloos!
Lukic
Het gaat er dus om dat ze dat hadden moeten laten zien.
Trouwens een vlot hoe kom je daar bij en wat een onzin:
1. Hoe krijg je dat beest op het vlot weegt waarschijnlijk zo rond de 20.000 kilo na mijn berekeningen.
2. Een vlot is niet zeewaardig en een vlot dat 20.000 kilo kan dragen op volle zee (met alle golven van dien) is helemaal bizar.
Doom
Bij een Fantasy film zoeken naar de geloofwaardigheid is wel een beetje vreemd hoor. Ik hoop ook niet dat je denkt dat King Kong echt bestaat
Angrod_Pallanén
Het gaat er dus om dat ze dat hadden moeten laten zien.
Trouwens een vlot hoe kom je daar bij en wat een onzin:
Reken mij er niet op af, dat is gewoon zoals het verhaal/de legende is verteld, als ik het me goed herinner.
otherfool
Jackson perfectioneert zijn hobby om veel te lange films te maken met deze onnodige remake van de klassieker uit de jaren 30. Het verhaal blijft een winnaar hoewel de film te veel op romantiek en overdaad aan effecten leunt en te weinig op een lekker avonturensfeertje.
Pluspunten zijn dan ook vooral te zoeken in het onverwoestbare verhaal. Verder ziet het oude Manhattan er prachtig uit en blijft Watts een zeer goede actrice die ook dit werk aan kan.
Minpunten zijn de tenenkrommende scenes tussen Watts en Kong, de muziek en de miscasting van Black en Brody. Bovendien vond ik Kong zelf er maar matigjes uitzien, het monstreuze budget in aanmerking genomen. Laat ik over de lengte maar niet meer beginnen...
Eindcijfer: 3*.
logtens
Ik heb deze film een 1,5 gegeven. Maar dit is dan ook alleen voor de special effects.
De film is veels te lang en het duurt minstens een uur voordat er wat te zien te valt.
Phoenix
In alle opzichten natuurlijk een compleet belachelijke film, maar wat verwacht je dan van een regisseur die de film remaket die hem tot regisseren heeft aangezet? Ik vond het prachtig om te zien wat voor een enthousiasme er achter de beelden schuil ging en ik kan het me geweldig goed voorstellen dat Jackson zichzelf helemaal te buiten is gegaan.
Dit zien we dan ook terug in alles: waanzinnige over-the-top actie, cheesy dialogen en liefdesscènes, weer van die prachtige fly-overs, overdreven one-liners, een natuurkundig haast onmogelijk eiland met vol door elkaar heen groeiende woudreuzen, ravijnen, lianen en OVERAL MONSTERS, vernieling op een ongeëvenaarde schaal en een 8 meter grote gorilla om het af te maken. En dan heb ik het nog geeneens over de speelduur gehad. Duidelijk is dat het Jackson geen reet kan schelen of er mensen blaasproblemen krijgen, dit is zíjn droomproject. Misschien een tikje arrogant maar het plezier spat van het resultaat af, waardoor de film een feest is om te aanschouwen.
Daardoor verliest Jackson af en toe even de controle over zichzelf en lijkt de film een eigen leven te gaan leiden doordat de timing niet helemaal strak meer is, maar juist dit geeft Jackson's passie zo mooi weer imo. Ik zie Jackson al krom van het lachen de laatste hand aan die schommelscène" leggen. Dit gepaard met het tragische einde zorgde ervoor dat ik het toch even moeilijk had. Al met al is deze film is veruit de beste monster-film die ik ooit heb gezien.
4,5
hinie
ik vond hem niet echt leuk
Ik ook niet.
Had er allemaal iets meer van verwacht.
Vond vooral het eerste uur veel te langdradig.
King kong zelf speelde subliem!!
J.S.
Ik ook niet.
Had er allemaal iets meer van verwacht.
Vond vooral het eerste uur veel te langdradig.
King kong zelf speelde subliem!!
Ja, vind maar eens een aap van 8 meter die acteer-talent bezit
hinie
Dat bedoel ik....
Subliem dus!!
Phoenix
Het was gek genoeg wel het personage dat het meeste diepgang had.
J.S.
Het was gek genoeg wel het personage dat het meeste diepgang had.
Ja, wat wil je dan alle andere personages waren zo karikaturaal als wat.
Phoenix
Tuurlijk, maar who cares. Het is dan ook geen psychologisch drama.
kort0235
Ik heb hem vanavond helemaal uitgekeken met af en toe een plaspauze tussendoor. Ja, wat moet ik hier nu over zeggen? De film is weer fantastisch gemaakt met het lijkt wel veel surrealistische beelden (eilandopnames, New York). Het is allemaal één avontuur en actie. Het leek af en toe wel op die avonturenfilms met Harison Ford (ben even de naam kwijt). Het begin vond ik ook vrij saai, vooral op die boot naar het eiland. Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat er Dino's en Raptors bijgehaald werden als waren we in Jurassic Park. Het is wel spectaculair maar had van mij weggelaten mogen worden.
Heel mooi waren die opnames later in de film in New York en vooral op het Empire State building.
Al met al een vermakelijke film, maar zijn Lord of the Ring trilogie blijft toch zijn meesterwerk. Deze film krijgt van mij een 3.5*
waidman
Het is allemaal één avontuur en actie. Het leek af en toe wel op die avonturenfilms met Harison Ford (ben even de naam kwijt). Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat er Dino's en Raptors bijgehaald werden als waren we in Jurassic Park. Het is wel spectaculair maar had van mij weggelaten mogen worden.
Die films met Harrison Ford is de Indiana Jones trilogie, over de dinosaurussen, in de originele versie uit 1933 komen de dinosaursussen ook al voor, dus dat heeft niets met Jurassic Park te maken.
Angrod_Pallanén
Misschien vind hij dat het door die beesten (ongeacht of ze er thuis horen of niet) het líjkt op JP.
IcU
Daarom heeft Jackson ook zo'n ander (mischien dom overkoment) uiterlijk voor de T-rex in de film verwerkt. Maargoed, tegenwoordig lijken alle dinosaures films op JP. (Voor zo ver die er zijn.)
Angrod_Pallanén
Ik kon anders prima naar deze film kijken zonder JP erbij te halen...
bertha
ik vond de film wel meevallen. ik had er meer van verwacht, maar er waren wel mooie shots. --> 3*
kort0235
Ik wist niet dat in de originele versie van 1933 de dino's er ook al in voorkomen. Die versie van 1933 heb ik niet gezien. Het is niet zo belangrijk hoor, maar ik vond al die dino's in de film een beetje overdone. Wel spectaculair.
waidman
Als je de kans krijgt moet je die beslist eens kijken, prachtige film.
cornelis
Saaie film. Heb hem nu na een uur uitgezet. Heel raar ook, zodra ze op dat eiland komen. Intens sloom. Zal de rest een andere keer nog proberen.
Madecineman (moderator films)
Jackson laat het bij monde van Jack Black als producer Carl Denham al zeggen in de film "Monsters belong in B-movies"
Ha, maar wat een monsters en wat een B-film levert Jackson met King Kong af. Duidelijk waar Jackson zijn hart naar uit gaat op filmgebied. En gelukkig begrijpt de man (itt tot de Spielbergs en Bays van de laatste jaren) ook wat je met een miljoenenbudget moet doen. Juist je maakt een film van 3 uur en leeft je helemaal, maar dan ook helemaal uit.
Niks een paar rustig grazende dinosauriërs, nee je neemt een hele kudde en laat die op hol slaan door een nauwe kloof waarin zich ook juist op dat moment de hoofdpersonen bevinden
Waarom King Kong laten vechten met 1 T-Rex als het er ook 3 kunnen zijn. Waarom je beperken tot dinos en apen als je ook de wereld van de ongewervelde tot je beschiking kunt hebben
Je kan zeggen van Jackson wat je wil maar niet dat hij geen gevoel voor aktie en spektakel heeft.
Het geheel wordt verpakt in de visuele flair die ik al kende van zijn LotR triologie. Mooie kleuren, mooie fantasievolle landschappen, schitterende stemmige wolkenluchten. Het komt allemaal tot leven in de film, of het nu een eiland vol monsters is of Manhattan in de jaren '30 het is een genot om naar te kijken. De eindscene op het Empire State hoort tot een van de mooiste uit monster/spektakel films ooit. Wat een decor, wat een skyline.
Ik vind ook dat je bij dit soort films als kijker verbaast moet worden, je mag je best eens achter je oren krabben en denken; "Hoe hebben ze dit nu toch geflikt?"
Het acteerwerk is ook heel behoorlijk, Naomi Watts is zoals meestal een genot om te zien spelen en Jack Black is lekker stereotype de op eeuwige roem uitzijnde producer, en alhoewel Jack Black niet de meest getalanteerde acteur is op deze planeet maakt hij altijd veel goed door zijn enthousiasme. Brody daarintegen vond ik niet zo bijzonder, beetje grijze muis. Niet dat het er veel toe doet want de echte ster is natuurlijk toch de grote aap himself. Niet gedacht dat een 8m hoge Gorilla toch zoveel sympathie bij mij zou kunnen opwekken.
De film beviel me veel beter dan ik verwacht had, PJ flikt het hem toch maar mooi weer. King Kong, uiteindelijk niet zo sterk als de LotR triologie (die vooral qua verhaal en personages dieper en uitgebalanceerder is) maar zeker 4 roffels op de borst is al dit spektakel wel waard.
kort0235
Ik wil nog een opmerking over de film kwijt. Het enige echt vermakelijke in de film vond ik de New York scenes op het einde van de film. Die waren leuk maar ook prachtig gefilmd. Naomi Watts in dat mooie witte jurkje op op het Empire State Building. Deed me even aan Marilyn Monroe denken! Wat een prachtige vrouw is dat toch!
cornelis
Zal de rest een andere keer nog proberen.
Nog een poging gedaan. Half uur verder. Geen kont opgeschoten. Intens saai.
davidov
Heb de film afgelopen weekeinde onder dwang nog een keer gezien.
Enigzins betere mening nu over de film. Ik blijf echter volhouden dat de film TE lang is, sommige scenes TE ver gaan, en dat de fx hier en daar echt tegen vallen (details etc).
Echter het geluid viel me op was brilliant, soms gewoon weerzinwekkend realistisch. De regie was ook goed. En de acteurs mogen ook wel een opstekertje krijgen.
uhm... een 3.5* omdat de film het gewoon waard is. Ondanks m'n persoonlijke afkeer.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong