• 9.378.044 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

avatar van Ramon K

Ramon K

Eens.

kos schreef:

Zo raar vind ik het niet hoor. Het is voor mij ook puur een actiefilm met een heel zijdelings 'wat eng lijkt kan ook een goed hart hebben' bijplotje.

De scènes tussen Kong en Darrow duren lang genoeg, en zijn goed genoeg uitgewerkt om meer genoemd te worden dan een 'bijplotje'.

Naomi Watts

Tuurlijk, ieder voor zich. Maar het totaal onbegrijpelijk vinden dat iemand zich kan inleven, dat vind ik heel vreemd.

Angrod_Pallanén schreef:

Sterker nog; daar gaat het om bij King Kong. Dat Jackson het spektakel wat overdreef doet daar niks aan af.

Angrod_Pallanén

Ja, natuurlijk draait het daar om. Maar je moet wel toegeven dat de relatie tussen Kong en Darrow (hoewel sterk aanwezig) flink naar achter wordt gedrukt door alle spektakel en avontuur.

Helaas wel.

Angrod_Pallanén

Er zullen maar weinig zijn die echt met het idee naar buiten lopen dat ze net een romantische film hebben gezien. Dat is jammer, maar King Kong is in mijn ogen een geslaagde combinatie van vele genres, en dat is een van de sterke punten van de film. Ik weet ook niet of ik het had kunnen verteren als het één liefdesverhaal was, want met een groep mensen op een eiland met een acht meter hoge aap en een hele hoop dinosaurussen zou dat niet echt kloppen.

Maar misschien vinden vele deze film zo slecht omdat ze het liefdesverhaal niet zien?

Naomi Watts

Misschien maar beter, een grote aap en een vrouw die romantische tijden beleven, daar zitten er niet veel op te wachten denk ik.

Wat spektakel kan maar het is hier wel erg dominant aanwezig.

avatar van The One Ring

The One Ring

Tja, maar je kunt moeilijk ontkennen dat King Kong al vanaf minuut 1 (in 1933) vooral bedoelt was als avontuurlijk spektakel. De film is vooral beroemd geworden door het avontuur en minder door de relatie tussen Kong en Darrow. Dan is het logisch dat Jackson zich daar meer op focust. Toegegeven, de balans tussen spektakel en drama is hier wat slecht verdeelt; vooral ten opzichte van Jacksons befaamde trilogie. Mij zelf spreekt de verhouding tussen Kong en Darrow ook aan, maar achteraf vraag ik me toch wel af of het hier goed gedaan is. Bij herziening kwam het te fake over. Dat Darrow gaat jongleren en die scène op het ijs overtuigen toch niet. En dan blijft het spektakel over. Achteraf is de 1933-versie toch wel duidelijk superieur wat mij betrefd.

Angrod_Pallanén

Jackson verfilmde dit verhaal omdat hij toch helemaal weg was van de Kong-Darrow relatie?

Naomi Watts

Het origineel was idd avontuurlijkgericht. Ik zag graag dat Darrow het zou inzien en platonische liefde ging voelen voor Kong. Daarom ben ik best blij met deze Kong en aangezien ik zo gecharmeerd ben van de Kong-Darrow band, die hier ook uitgewerkt is hoe ik het graag zag, kon ik mij geen betere Darrow wensen dan Miss Watts.

Ik ga dus voor 2005.

Angrod_Pallanén schreef:

Dat weet ik niet maar dan ben ik dus toch niet alleen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Volgens mij niet hoor.

Angrod_Pallanén

Mwah, ik herinner het me vaag hoor, reken me er niet op af. Wat ik wel weet is dat deze re-make van King Kong een jongensdroom was van Jackson. Maar of je dat er nou vanaf ziet?

avatar van Poeha

Poeha

Gisteren de film gezien en misschien wel iets te veel spektakel, maar wat een spektakel, zeg!

Je kon toch niet goed zien dat de beesten door computers zijn gemaakt!

Alleen snap ik niet, nadat er tientallen Brontosaurussen, o.i.d. door het beeld snelden gedurende enkele minuten, dat er in eerste instantie slechts 4 mensen gedood waren. Terwijl die beesten toch over veel personen heen walsten. Maar ja, dat ter zijde!

Het blijft inderdaad iets te veel spektakel, misschien!

Overall een prima remake.

IJsscene vond ik wel grappig! Die kwam toch niet voor in het origineel, of wel?

Heb ik al in geen tijden meer gezien, misschien ontschoten! Maar volgens mij kwam die scene daarin niet voor!

Goede film mede door de special effects! 4*

avatar van Materny

Materny

Angrod_Pallanén schreef:

Tsjaaa, hoe zou je dat eraf kunnen zien ?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ik vind het gewoon moeilijk om King Kong als iets anders te zien dan een actie/avonturenfilm. Ik snap dat mensen het bijplotje tussen Ann en Kong zien als een drama subgenre, maar omdat er, in mijn ogen geen evenwicht is tussen de genres, vind ik het toch meer een actiefilm.

Je hebt wel eens films waarbij genres écht goed mixen, zoals bijvoorbeeld Ghost.

Materny schreef:

Tsjaaa, hoe zou je dat eraf kunnen zien ?

Oog voor detail, geen cliché bevredigingen van het grote publiek, maar het echte verhaal klassieke verhaal vertellen van Beauty and the Beast. Ik moet toegeven, dat heeft hij gedaan en goed ook, maar zoals gezegd wordt dat volkomen naar achter gedrukt. Als je van een verhaal houdt dan druk je dat niet naar achter met overtollige actie droegen die vallende Dino's iets bij?.

avatar van Film Pegasus

Leuke entertainementfilm. Je hebt de sfeer van de jaren '30 wat wel leuk is. Het is er af en toe wel echt over. Als je bvb kijkt naar Jack Black die amper vermoeid blijkt (toch een drinker), terwijl de matrozen die fysiek werk gewoon zijn, al snel moe worden op de tocht.

Grote fout van Jackson is dat hij z'n films veel te lang maakt en eigenlijk op die manier alleen bij echte fans vooral in de smaak valt. Lord of the rings had voor mij wat korter gemogen, maar toch wordt het door de fans wel geaprecieerd. Zo ook bij deze King Kong, die toch wat te langdradig dreigt te worden. 3u is echt wel veel voor een gewone avonturenfilm. Jackson is een soort Lucas die spectakelfilms maakt en meer oog heeft voor mooie beelden, avontuurlijke scenes en blockbusters dan voor acteurs. Lucas is eveneens geen regisseur die zich met acteurs zelf bezig houdt. Jackson ook niet, alhoewel die blijkbaar wel het geluk heeft om met betere acteurs te werken wat voor een deel compenseert.

Erg goedkoop is wel de romance in de film. Troeven zijn wel de scenes met de dino's, die ondanks hun computerbeelden toch leuk om zien zijn. Echte dino's zijn er nu eenmaal niet en je moet ofwel werken met computer, ofwel met poppen... Probeer maar eens geloofwaardig te zijn met een dier dat miljoen jaren geleden uitgestorven is. Ook een troef is het in ere houden van de originele verhaallijn.

Over het algemeen is het een leuke avonturenfilm die wat korter had gemogen om echte goed te zijn. Leuk om te zien, maar geen klassieker.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond het allemaal veel te veel te veel te veel van het goede. In de eerste instantie kon King Kong me wel boeien, maar de bootreis naar het eiland duurt toch echt te lang. Daarnaast had Jackson van mijn anderhalf uur er uit mogen knippen, zeker het gedeelte me de dino's en de reuze-insecten. Compleet over de top! Pluspunt van de film is de emotie die Kong in zijn gezicht heeft. Erg knap gedaan met de motion-capture techniek. Maar eerlijk gezegd was ik blij dat Kong van die toren stortte... Eindelijk einde film....

avatar van hessel

hessel

kos schreef:

Volkomen mee eens. Op de een of andere manier blijft het moeilijk om sympathie op te wekken voor dieren. Dinosauriers, Gorilla's, Apen, Orka's, Dolfijnen. Misschien moeten we een film maken over een alles vernietigend zeehondje, blijkbaar kunnen mensen daar wel sympathie voor opwekken...

avatar van hessel

hessel

Film Pegasus schreef:

Hier ben ik het niet mee eens. Zowiezo zijn de scene's met de dino's niet de troeven van Jackson. Deze ronduit belachelijk. Een T. Rex die een beetje loopt te schommelen in wat takken....kom op! of een kudde dino's die het niet voor elkaar krijgen om per ongeluk wat mensjes kapot te trappen.

Hij had als voorbeeld Jurassic Park moeten nemen. Als je echte dino's wil zien, moet je hier nakijken. de enige film waar computer animaties en poppen van dieren er echt geloofwaardig uitzien. Ook de spanning is hierbij te snijden. (denk aan de scene met de raptors in de keuken).

Vergelijk die scene's eens met de scene's uit King Kong, dan moet je toch wel toegeven dat de dino's in KK een belachelijke vertoning zijn!

avatar van arie mes

arie mes

super filmpje met leuke techniek

kan er niet genoeg van zien

avatar van sjoerd148

sjoerd148

Prima actie. Alleen de speelduur had wat mij betreft een half uurtje ingekort mogen worden.

avatar van rempsycho

rempsycho

Leuke avonturen film, maar ik had van Peter Jackson wel wat beters verwacht (aan de andere kant betwijfel ik of iemand anders er iets beters van had gebakken). De ijsbaan scene was echt te zot voor woorden! Daarentegen heb ik me rot gelachen om de over elkaar struikelende dino's, dat is pas humor! Een goede komiek als Jack Black vond ik volledig miscast. De film boeide mij wel wat meer dat het orgineel, maar dat gaat al gauw met zoveel special effects. Jammer dat er zoveel rekening gehouden is met een publiek vanaf 12 jaar, van mij had het wel wat gruwelijker gemogen. Van mij mag Peter Jackson wel weer eens een goede horror maken

avatar van Film Pegasus

hessel schreef:

Een scene met dinosaurussen kan je nooit geloofwaardig maken. Dit moet je ook niet serieus nemen. Voor mij was dit een hele leuke scene in de film. De romantiek vond ik er te dik opliggen en verder was het af en toe te langdradig.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Mooie verfilming van één van de beroemste hollywood spektakels. De sfeer van de jaren '30 komt prima naar voren en het is een gewaagde zet geweest om Jack Black zo'n (serieuze) rol toe te bedelen. En omdat ik hem tegen verwachting in serieus kon nemen draagt bij aan het feit dat ik dit dus ook gewoon een goede film vond. Special effects zijn fantastisch, maar Peter Jackson (en zijn ploeg) had in de Lord of the Rings trilogie hier al genoeg mee kunnen experimenteren (zie Gollum) Kong zijn gezichtsuitdrukkingen zijn buitengewoon realistisch en stralen veel emotie uit. Ook vond ik de gevechten tussen Kong en de dinosauriërs erg indrukwekkend. Ik zie niet in hoe deze remake zoveel beter gedaan had kunnen worden, maar dat is slechts mijn mening..

4 sterren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Gister gezien en hij viel toch wel wat tegen. Ik weet niet hoe het komt. Misschien doordat ik er teveel op had, misschien omdat iedereen om me heen lag te klooien ( en ik zelf ook ), misschien omdat het er soms te nep uitzag, misschien omdat het beeld haperde ( was een kopie van iemand). Of misschien omdat er te weinig actie in zit en het einde gewoon best kut is. Ook als hij doodgaat.

Daarentegen heb ik me toch nog best vermaakt, vooral toen de dino's kwamen en het gevecht met de Rexen. Zat te twijfelen tussen een 3 en 3.5 maar geef ze het voordeel van de twijfel.
3.5 dus

avatar van SSL-Gladiator

SSL-Gladiator

De Gorilla is echt wel schitterend om bezig te zien, hij ziet er enorm realistisch uit en soms ook komisch in zijn doen. Hij is echt prachtig. De film zelf is veel te langdradig. Het einde is eigenlijk krapuleus hoe Kong wordt afgeslacht. Eigenlijk is de film vol haatgevoel tegenover de mensheid. De film laat je achter met een slecht gevoel. De voor de rest is dit ook de enige emotie die de film bij de kijker kan opwekken. Ik gaf deze King Kong een 3 op 5 maar dit is zeker veel te veel. De 3 is volledig voor rekening van de aap !!

avatar van Lukic

Lukic

Toch wel een behoorlijk goede film vind ik. De eerste 2 delen (op de boot en op het eiland zijn het allerbeste). King Kong in de stad vind ik wat minder.

Ben zeer benieuwd naar de volgende film over Kinkg Kong...

"King Kong and how 'the fucking hell' it was brought on the ship"

Wat dat blijft onduidelijk en is toch wel een beetje een misser.

4 ster. Voor het pure spectakel. Verhaal is natuurlijk mager.