• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig en Kenneth Cranham

Gesproken taal: Engels en Roemeense

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Layer Cake

Een succesvolle cocaïnedealer (Daniel Craig) heeft zijn plaats verdiend in de Engelse maffia-elite en besluit om uit de business te stappen. Maar de grote baas Jimmy Price heeft nog een zware opdracht voor hem. Hij moet Charlotte, de vermiste dochter van een oude vriend van Jimmy opsporen. Er zijn een aantal dingen die deze op zich simpele opdracht een stuk ingewikkelder maken: klasse A extacy ter waarde van 2 miljoen pond, een groep hardhandige Neonazi's en niemand die hij kan vertrouwen. In deze wereld zijn geen regels, geen codes en al helemaal geen respect. Het zal de ultieme laatste opdracht worden.

avatar van eduard

eduard

Ik kon vele namen niet plaatsen in het begin en midden maar het kwam toch allemaal op zijn pootjes terecht. En de film had een heel mooi einde.

avatar van Mescalino

Mescalino

ja ik vond het ook een geweldige film. Het behaald het niveau misschien niet van snatch of lock stock. Maar ondanks dat een goede film je wordt alleen met een hoop personages om je oren geslagen en het jammere hiervan is dat je niet veel ontwikkeling ziet in de personage verders was het acteerwerk niet slecht en het einde geweldig.

Pastichio Rocker

Grappig dat veel mensen de film lager waarderen omdat ze een tweede Snatch en Lock, Stock... hadden verwacht. Matthew Vaughn zal wellicht wel wat hebben overgenomen van Guy Ritchie, maar deze film is een stuk serieuzer (realistischer) dan de films van Ritchie. Ik vond het in ieder geval een goeie film, en behalve de wirwar van plotjes en een hele roedel gangsters vond ik dit in de verste verte niet op Snatch en Lock, Stock... lijken. Maar daar ga ik geen punten voor aftrekken. het einde kon mij ook bekoren. Gelukkig heeft Vaughn niet voor het suffe alternatieve einde gekozen, waarin ze wegrijden met in de verte een ondergaande zon. *kots*

Erg vermakelijk.

Had nog beter kunnen zijn als het verhaal wat minder hak-op-de-tak was geweest. Het niveau van de film vond ik ook wat wisselvallig. Erg sterke scenes worden afgewisseld met middelmatige scenes.

Nu lees ik achteraf dat de regisseur een producer is die voor het eerst een film regisseert. Dat zou deels een verklaring zijn.

Daniel Craig is een van de beste acteurs in dit genre.

Pastichio Rocker

Guy Ritchie zou deze eerst gaan regisseren, maar die had het te druk met Revolver dus besloot Vaughn het maar zelf te doen.

Wat een lelijke poster trouwens. Doe dan deze.

avatar van Wouter

Begint matig en sloom, maar wordt langzaam beter. Interessante film.

Pastichio Rocker schreef:

Wat een lelijke poster trouwens. Doe dan deze.

Heel erg eens.

Bij deze.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik vond het een zeer rare film waarvan ik niet goed wist wat te denken. De ene plotwending volgde de andere op en op het einde bleef ik dan ook met een dubbel gevoel achter.

Toch overweegt het positieve en dus kan ik deze film geen slechte beoordeling geven.

Dat ik af en toe moest nadenken om te snappen hoe alles juist in elkaar zat en wie nu juist wie was, maakt dat deze film genoeg afwijkt van de meeste Hollywoodactiecrap (die door zijn simplistische verhaallijnen meestal onrealistisch overkomt) die ik de laatste tijd gezien heb om deze een plaatsje te geven in mijn imaginaire "verrassende top 10".

avatar van lucdecoster

lucdecoster

pfff, wat een film. de eerste 30 minuten waren saai. Ik was toen blij dat er reclame was. Amerikaanse maffiafilms liggen mij wel beter, moet ik toegeven. Het einde was ook zo onnozel, volgens mij ergens afgekeken, wie weet. Mooie poster, wat is daar nu lelijk aan.

avatar van dave

dave

Goede film die het moet hebben van de goede acteerprestaties en de uit-stekende regie. dit alles is natuurlijk vanzelfsprekend. We hebben het hier over een film van BRITSE makelij

Het scenario was niet al te ingewikkeld, het was gewoon zo typisch.. Ik had de hele tijd het gevoel alsof ik de film al eens gezien had.

Toch 4*

dave schreef:

Eh... alle Britse films zijn goed?

avatar van cornelis

cornelis

Slappe film. Afschuwelijk veel uitleg, behoorlijk oninteressante personages.

avatar van dave

dave

Wouter schreef:

Eh... alle Britse films zijn goed?

Naar mijn eigen ervaringen kom ik wel tot dat besluit, ja. ze liggen alleszins wél boven de trendlijn.

(mijn mening, vergeet dat niet)

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Hele goeie film, begint traag maar wordt beter met de minuut.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Grote tegenvaller. Het probeert iets te graag om een nieuwe Guy Ritchie te zijn, maar het mist de daarvoor benodigde schwung.

Pastichio Rocker

Hij probeert juist helemaal niet om een Guy Ritchie prent neer te zetten, maar juist zijn eigen ding te doen. Dat de film wat Ritchie-invloeden heeft is helemaal niet zo gek aangezien Matthew Vaughn nauw heeft samengewerkt met hem bij Lock, Stock... en Snatch.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mjah, misschien dat het eigen ding me niet kon bekoren

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik zou dit sowieso niet vergelijken met Guy Ritchie. In tegenstelling tot Lock, Stock en Snatch (meer gangster-komedies) is dit een rasecht gangster-drama.

avatar van 606

erg leuke film en prima acteer werk.

verhaal is ook erg goed

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Bovengemiddelde misdaadfilm, die vooral sterk is vanwege de redelijke geloofwaardigheid.
Mensen die geraakt worden door een kogel gaan dood, mensen die geslagen worden bloeden en slaan niet zomaar terug en mensen kunnen nachtmerries krijgen van het doden van een ander. Een groot pluspunt.

Het verhaal an sich is redelijk goed. Op sommige punten wat verwarrend en chaotisch, en sommige verhaallijnen zijn totaal overbodig. Maar het geheel is wel interessant genoeg.

Het absolute einde van de film is redelijk bizar. Ineens wordt de hoofdpersoon neergeschoten... die scène had eigenlijk geen meerwaarde.

Al met al is de rating op deze site wel in orde. Daarom: 3,5*.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Vond ik eigenlijk wel meevallen... Dat hij de heavy shit overleefd, en dan wordt neergeschoten door het mannetje wiens meisje hij 'gejat' heeft.

Maar wat je al schreef Ginola, erg realistisch en vooral die scene dat Craig last heeft van wat hij gedaan heeft was erg goed.

Moet ik wel zeggen dat het geheel met die vermiste dochter te vaag voor woorden uiteindelijk was. Dat vond ik wel beetje onduidelijk. Kan iemand me daar wat opheldering over geven? Was ze nou allang terecht en gebruikten ze die als troefkaart of zoiets?

avatar van mkok

mkok

Deze film is inderdaad in de trend van Snatch en Lock, Stock, een britse gangster-drama. Ik vind het altijd wel goede films. Dit is 1 van de eerste keren dat ik Daniel Craig als niet James Bond heb gezien.

*3.0

avatar van Beitel

Beitel

Het woord 'degelijkheid' overheerst hier. Het geheel mist een eigen smoel, maar wanneer het moet weet de regisseur enkele sterke scènes neer te zetten. Het verhaal is wéér zo'n misdaadverhaal, maar de scriptschrijver is een duidelijke vakman, met een sterk gevoel voor opbouw. In het begin lijkt het niet verkeerd te kunnen gaan, maar langzaam maar zeker blijkt niets te zijn wat het op het eerste oog lijkt. Zeer sterk weet het een band te creëeren tussen de kijker en de hoofdrolspeler.

Vakmanschap dus, met een wat sterkere eigen smoel zou het ongetwijfeld een groter publiek krijgen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Opgewaardeerd naar 4 van 3,5. Het is wel een heel prettige film om te zien. Enige minpuntje, slasher.

avatar van ILDIB

ILDIB

king16 schreef:

Jimmy wilde haar gebruiken als onderpand tegen die vriend van m om druk te zetten op dat africa land.

avatar van superbassie

superbassie

Had deze nog niet eerder gezien maar wat een topper! Heerlijke rauwe misdaadfilm vette scene ook als die sniper Lucky wordt omgelegd!

avatar van guylopez93

guylopez93

nog nooit van deze film gehoort tot gister avond toen ik em had bekeken en hij was goed!!!!!!!!

ik had in het begin een ander soort film verwacht omdat Daniel Craig erin speelde maar ik zat er gelukkig naast. Toch het vreemde gevoel dat ik aan de films Snatch en Lock, Stock and two smoking Barrels moest denken. Volgens mij kwam het door de Engelse figuren die erin zaten en de Engelse droge humor waar ik wel van hou.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

ILDIB schreef:

Ah, dank je wel!

avatar van maerk

maerk

Ik had verwacht dat Layer Cake een leuk tussendoortje zou zijn. Maar het bleek een erg sterke film die een mooi beeld geeft van de drugsbuisiness.

Deze film was echt genieten. Ik ben zoiezo dol op dit soort Britse films. De acteurs, het taaltje en de accenten, de humor en in dit geval ook het groffe geweld. De cast van Layer Cake is uitstekend. Van de grote rollen (Daniel Craig, Michael Gambon) tot de kleine bijrolletjes (Dexter Fletcher, Ben Wishaw) zijn tiptop in orde. Het verhaal is goed en Vaughn neemt de tijd om het te vertellen. Hij levert dan ook een rustige en intrigerende film af. De humor, het geweld het is allemaal heel goed in beeld gebracht. Alweer een uitstekende Britse productie. Het einde is btw geweldig! Het einde van de film, Craig is de grote baas. Hij zegt nog een paar wijze woorden in de camera...en wordt neergeschoten door Wishaw! Overigens vind ik Layer Cake niet zo heel veel op Lock, Stock... en Snatch lijken. Er is wel leuke humor te vinden maar zeker niet zo aanwezig en lijkend op de humor in Ritchie's films. Layer Cake is iets serieuzer en een dikke aanrader. Ben hierdoor wel enorm benieuwd geworden naar Vaughns andere film: Stardust.