• 9.377.126 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig en Kenneth Cranham

Gesproken taal: Engels en Roemeense

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Layer Cake

Een succesvolle cocaïnedealer (Daniel Craig) heeft zijn plaats verdiend in de Engelse maffia-elite en besluit om uit de business te stappen. Maar de grote baas Jimmy Price heeft nog een zware opdracht voor hem. Hij moet Charlotte, de vermiste dochter van een oude vriend van Jimmy opsporen. Er zijn een aantal dingen die deze op zich simpele opdracht een stuk ingewikkelder maken: klasse A extacy ter waarde van 2 miljoen pond, een groep hardhandige Neonazi's en niemand die hij kan vertrouwen. In deze wereld zijn geen regels, geen codes en al helemaal geen respect. Het zal de ultieme laatste opdracht worden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke misdaadfilm, met een lekkere vaart, en goed verzorgd camerawerk. verder prima acteerwerk van o.a craig. het verhaal is daarbij erg goed, en bevat een paar spannende wendingen. tevens is het einde verrassend te noemen. 4 sterren. ik heb genoten van deze prent.

avatar van wibro

wibro

Had niet meer dan een gemiddelde misdaadfilm verwacht, maar ik kreeg een zeer onderhoudende misdaadfilm te zien die me aanzienlijk beter beviel dan de soortgelijke misdaadfilms van Guy Ritchie. Er werd behalve door Daniel Graig ook uitstekend geacteerd door de rest van de cast. Het verhaal was zeer goed met een zeer verrassend einde en wat verder niet onvermeld mag blijven is het schitterend camerawerk en de mooie soundtrack.

avatar van metalfreack

metalfreack

bij het einde had ik maar 1 ding in gedachte:

LOL

maar vond het wel een goed verhaal soms wel wat lang:) maar viel goed mee^^

avatar van erikje22

erikje22

aardige film, zelfde sfeer als in rock n rola

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

De poster had beter gekund. Zo denk ik eerder aan een alternatieve komedie dan een misdaadfilm. Misschien is dat de reden dat ik m in de videotheek nooit ben tegengekomen. Gelukkig is er Film1!

3,5 *

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Oh nee, Veronica.

avatar van MaxB52

MaxB52

VierkanteOogjes schreef:

3,5 *

De poster slaat idd nergens op!

MaxB52 schreef:

De poster slaat idd nergens op!

Dan moet je de film nog een keer kijken!

avatar van Movielicious

Movielicious

Prima misdaadfilm op z'n Brits. De vergelijking met enkele films van Guy Ritchie is inderdaad snel gemaakt, maar Layer Cake is realistischer en in mijn ogen een stuk beter dan de laatste paar films van Ritchie. De film heeft geen doorsnee verhaal maar juist een erg sterk script met enkele leuke plotwendingen. De humor en dialogen kon ik ook erg waarderen, het einde is geweldig. De film komt misschien iets wat traag op gang maar wordt al snel onderhoudend. Door dit alles, en het prima camerawerk, kom ik uit op 4*.

avatar van Toontje35

Toontje35

Heerlijke misdaadfilm. Goed verhaal met een stuk Engelse humor. Craig is prima , acteert natuurlijk en niet zo irritant als in de laatste Bond. Prima verhaalwendingen.

Op aanraden gekeken en genoten

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja, leuke engelse gangster flick geheel in de lijn van films als Lock, Stock..., Snatch en Sexy Beast. Lekker met genoeg 'coolness' gebracht.

Niet iets wat al niet eerder gezien is dus maar het geheel is buitengewoon fris en fruitig verpakt. Het acteerwerk is zeker meer dan voldoende en dan van zowel de hoofdrolspeler als de bijrollen, bovendien hebben ze ook nog eens ongelooflijk lekker vrouwenvlees in de kuip.

Humor is okay, grappige dialogen en scherpe one-liners in diverse Engelse accenten. Actie is prima en de body-count ruim voldoende. Meligheid en braafheid wordt professioneel en zorgvuldig met succes vermeden. Prettige muziek ook met een duidelijk eerbetoon aan Scorcesse lijkt me, Gimme Shelter van The Rolling Stones.

Uiteraard schiet ook deze film weer een tig aantal verhaallijnen in, die helaas uiteindelijk niet allemaal even goed tot hun recht komen. Ik had toch liever gezien dat er hier wellicht wat meer in geschrapt was om zo de film ietwat meer gefocust te houden. Het einde verdient wel een dikke pluim overigens.

Uiteindelijk is het een film waarvan je krijgt wat je ook verwacht, namelijk prima vermaak. Niets mis mee, best lekker zo op de luie zondag maar echt spannende cinema is het nu ook niet meer te noemen. Daarvoor hebben inmiddels te veel soortgenoten het filmlicht gezien waardoor het langzaam aan toch steeds meer op formulewerk begint te lijken.

Bart Simpson

Ook vandaag de film gezien. Engelse misdaadfilms zijn niet mijn favoriet, maar deze vond ik wel beter dan Snatch.

Pastichio Rocker

Mag het wat uitgebreider?

Wat vond je er beter aan dan bv Snatch?

Heel erg vreemd dat je nogal afwijkt van je gebruikelijke reviewstijl. Bij 12 Monkeys ook al zo'n flutzinnetje. Kun je er wat dieper op ingaan a.u.b.?

Bart Simpson

Ik ben de afgelopen dagen erg ziek geweest (en ik ben nog steeds een beetje ziek) vandaar dat ik alles zo kort mogelijk houd. Ik heb namelijk weinig zin om nu alles uitgebreid te typen. Ik neem later de tijd om het er uitgebreid over te hebben.

Dan wacht ik wel af.

avatar van Nomak

Nomak

Bart Simpson, ik zie aan jouw hevige discussie bij Inglourious Basterds dat je terug genezen bent. Misschien kan je nu even tijd vrijmaken om Pastichio Rocker's vragen te beantwoorden.

Zelf ben ik natuurlijk ook wel nieuwsgierig geworden naar Layer Cake. Want een film die beter is dan Snatch, dat moet wel echt een goede film zijn.

Bart Simpson

Rustig aan mensen, mijn hersenen draaien op dit moment overuren. Ik kijk even in mijn agenda wanneer ik tijd heb om hier verder op in te gaan.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Lekker frisse Engelse misdaadfilm. 'Foute' personages, goed acteerwerk, erg vlotte actie en af en toe wat humor om het niet te serieus te maken. Het concept van de verschillende verhaallijnen kan ik ook bij Layer Cake wel waarderen.

avatar van @quikfit

@quikfit

Bottleneck schreef:

Ik sluit me bij Bottleneck aan.

4****

avatar van morgan_freeman

morgan_freeman

Een hele goede en leuke film, en daniel craig vind ik bij dit soort films veel beter passen als bij james bond. Af en toe van die engelse humor en soms actie en al met al zeer de moeite waard om te kijken

ps die poster slaat weldegelijk ergens op! ergens halverwege de film nog maar een keer kijken!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik kwam deze film toevallig tegen, na hier even gekeken te hebben ben ik hem maar gaan kijken en dat beviel me best goed. Het valt vanaf het begin al meteen op dat de film erg mooi gestileerd is met meteen erg strakke openings credits en een erg coole openings scene onder de muziek van. Een perfecte combinatie. Die mooie stijl wordt gelukkig de hele film behouden.

Door de verschillende lagen wordt de film soms wat onnodig lastig te volgen, helemaal in de uitlegstukjes, maar dat kan ook komen door typische britse woorden die soms in de film gebruikt worden, ik heb al moeite met sommige britten fatsoenlijk te verstaan en dan gebruiken ze ook nog eens van die woorden waar ik nog nooit van gehoord heb! Uiteindelijk blijkt dat het verhaal helemaal niet zo ingewikkeld is, geen negatief punt want het zit verder wel goed inelkaar.

Ik vraag me alleen af wat de regisseur nou met het einde wou, was het een grap of was het bedoelt om aan te geven, je kunt alles nog zo goed geregeld hebben, je ontkomt niet aan het toeval, of aan inbreng van anderen. Ook al blijf ik daar mee zitten, het is wel een coole eindscene en een geslaagde film.

avatar van Film Pegasus

Niet de topper die ik had verwacht, maar zeker niet slecht. Visueel zeer sterke film met de nodige Britse humor. Een misdaadfilm in de stijl van Snatch en Lock stock and two smoking barrels. Al mist hij soms de vlotte montage om op dezelfde hoogte te staan. Het verhaal is in elk geval interessant genoeg en er zijn de nodige verrassingen om het zeker boeiend te houden. Een film waar ik van genoten heb, maar toch dat ietsje mist.

avatar van lamalord

lamalord

Aanrader!

avatar van JohnGalt

JohnGalt

Geweldige film! Ik heb de indruk dat veel mensen de film niet helemaal begrijpen, aangezien het grote gros de film in het rijtje `Snatch` en `Lock, stock, and Two Smoking Barrels´ plaatst.

Daarnaast is het zo dat er veel Engels met accent gesproken wordt, wat het begrijpen van bepaalde stukken nog net wat lastiger maakt.

De plotwendingen zijn inderdaad abrupt en lijken vreemd, maar wanneer je de film echt goed begrijpt, dan vallen de puzzelstukjes op hun plaats en kun je deze sublieme film wellicht net zo goed waarderen als dat ik dat doe! Kijk hem nog eens en let op de details.

Zelden zo´n intelligente en verrassende film gezien.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

JohnGalt schreef:

Ik kon hem niet zonder ondertiteling kijken

avatar van JohnGalt

JohnGalt

Ik ben bang dat de meeste mensen hier dit hebben, wat natuurlijk niet iets is om je voor de schamen. Desondanks mis je op deze manier wel veel van deze film.

avatar van DeGier

DeGier

Zelfs na 2x kijken zag ik het niet, een vriend van me moest me erop wijzen. Let goed op de aftiteling...

Goede film!

avatar van gauke

gauke

Prachtig verhaal, ingewikkeld plot, fijne subtiele humor, een waanzinnig tempo, ijzersterke cast, uitmuntende regie.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heel aardige Britse misdaadfilm. De cast doet het erg goed en het verhaal is interessant. Waar ik een beetje moeite mee had was de geweldige overkill aan personages en hun bijbehorende namen, vooral in het eerste halfuur. Hierdoor had ik soms niet precies door waar ik nu eigenlijk naar aan het kijken was.. Ook de nodige plottwists en verhaallijnen zorgen er voor dat ik het idee heb dat ik het verhaal niet in z'n geheel heb meegekregen.

avatar van Koike88

Koike88

Aardige misdaadfilm. In tegenstelling tot anderen vind ik het tempo juist redelijk laag en het verhaal net iets te droogjes.

Verder wordt inderdaad niet precies duidelijk wie, wie nou is.