Genre: Thriller / Fantasy
Geregisseerd door: John Maybury
Met onder meer: Adrien Brody, Keira Knightley en Jennifer Jason Leigh
Releasedatum: 25 augustus 2005
Plot The Jacket
"Terror has a new name."
Een veteraan lijdt aan geheugenverlies en keert terug naar zijn geboorteplaats in Vermont. Als hij gearresteerd wordt voor moord en in een gesticht wordt geplaatst, zet een arts hem op een zware kuur van experimentele drugs. Zodra hij het goedje ingespoten krijgt wordt hij in een dwangbuis gestopt en opgesloten in een bewaarlade in een mortuarium. De drugs hebben echter een vreemd neveneffect: de man kan in zijn eigen toekomst kijken.
Jack Starks
Intern #2
Dr. Hopkins
Damon
Redlop
Vond het ook een mooie film, alhoewel ik besef dat het bijeengeraapt is. Het lijkt vooral veel op 12 Monkeys. Maar toch een op zichzelfstaande film die erg sterk begon en daarna zwakker werd omdat het paralelle-universum pad werd gekozen. Maar dankzij het overtuigend acteerwerk bleef het boeien. 3,5*
ellie
Aardige film had zo als vele wat meer diepgang verwacht maar toch 3 sterren.
remorz
Slechte film.
Quasi-psychedelische kleurplaten in hoog tempo gemonteerd geven mij niet het gevoel gek te worden van het opgesloten zijn in een mortuariumlade. Gek werd ik er wel van. De geloofwaardigheid van het gegeven had ook wat meer aandacht kunnen krijgen. Brody en Knightley doen hun best om hun rollen wat flair mee te geven, zij het vergeefs door het hopeloze plot.
2* die bij herziening waarschijnlijk tot 1,5 gereduceerd zouden worden. Maar nu zat ik gisteren opgesloten in een mortuariumlade en dankzij de vantevoren ingespoten drugs werd ik in staat gesteld in mijn toekomst te kijken waar ik zag dat die herziening er helemaal niet gaat komen.
Vinco
Ik vond het zeker geen slechter film,ik vond het alleen jammer dat de film een beetje inzakte halverwege de film!
Het acteer werk is zeker geweldig neergezet!
Channa84
Heeft veel weg van The Butterfly Effect. Maar wel een goeie film. Krijgt van mij een 4.
DRJeFF
Slechte film met een veelbelovend begin.De film zakte zo ongelovelijk in dat ik m met moeite heb afgekeken.Er had meer in gezeten qua verhaallijn maar je blijf maar hopen tot er iets echts boeiends zou gebeuren.Dat kwam dus niet.Dit is eerder genre drama dan thriller.Dit waren helaas weer 100 zinloze minuten erbij in mijn leven.
Grote deceptie dus 1 *
Izan
Filmregisseur heeft een aantal scenes van jack nicholsons 'One Flew Over the Cuckoos Nest' afgekeken. Alleen is Adrien Brody er niet ingeslaagd om deze scenes zo goed als jack Nicholson te spelen. Ondanks dat vind ik de film wel leuk, 3*.
Intrigerende thriller die aanvankelijk doet denken aan het veel betere Jacob's Ladder, maar uiteindelijk uitgaat als een nachtkaars. Te weinig antwoorden geven in een film werkt dus ook niet. Mooi camerawerk, vakkundig gemonteerd en goed gespeeld, maar naarmate de film vordert neemt het mysterie eerder af dan toe. Jammer, want er zijn vele mooie en krachtige momenten.
Frank Bunnymen
Deze film vanavond bekeken en gelijk daarna de reacties hier gelezen. Het valt me op dat de meeste reacties hier erg positief zijn. Daarnaast valt het me op dat sommige mensen hier juist een hoge waardering hadden voor een aantal onderdelen (cinematografie en acteerwerk) die ik juist bagger vondt.
Het gegeven van de film is niet verkeerd, zij het niet bijster origineel. Veel te chaotisch uitgewerkt. Totaal geen diepgang in het verhaal, veel te voorspelbaar.
Opletten bij deze film ? Valt reuze mee ... tis maar een heel miniscuul dubbellaagje ...
Tja en die sexscene ?! ... snap niet helemaal waarom deze zonodig in de film moest ... voegt nix toe aan het verhaal, totaal overbodig ...
Tuurlijk zaten er een paar mooie shots tussen.
De extreemclose-ups, zoals een gesprek tussen Jack en Dr. Lorenson werd verfilmt: van een extreem close-up van de ogen naar de mond
Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het geheel mooi en concistent gefilmt vondt.
De effecten waren idd veel te chaotisch en 'algemeen', deze kan je zo uit iedere willekeurige andere film plukken.
Toch heb ik me wel vermaakt bij deze film, als je verwachtingen maar niet te hoog gespannen zijn. De sfeer was niet onaardig ... een leuk tussendoortje op een maandagavond ..
johanm3
3* Ik vond dit best een aardige film. Acteer werk vond ik ruim voldoende ( mooie vrouw trouwens die Keira )
Dit soort verhalen boeien me altijd wel.
Ik vraag me alleen af of hij op het einde van de film nou gewoon verder kan leven of dat hij weer gaat verdwijnen op een gegeven moment.
SuperSideSwipe
Op het eind als hij ineens verdwenen is, betekent dat hij is overleden in beide realiteiten.
patrick17
Heb me wel vermaakt met deze film natuurlijk ken het in de echt niet maar was wel de moeite waard om ff te kijken
3.5 ***1/2
DRJeFF
3.5 ***1/2
soms is het ook makkelijker leesbaar als je leestekens gebruikt dan hoef je niet zo te puzzelen en een zin 2 keer te lezen voor je hem snapt als je begrijpt wat ik bedoel en anders maar niet
Esteban
Eindelijk nog eens een thriller in de zalen die kan leunen op intrige. Jammer dat de film uiteindelijk gebukt gaat onder het wel zeer voor de hand liggende en weinig gedurfde einde. Aber, Adrien Brody is de geloofwaardigheid zelve als geschifte veteraan.
pulp
Oh? Volgens mij zette hij zijn leven voort...Achteraf zet deze film je aan het denken, mij in elk geval wel....Wat een leuke zin is die steeds terug komt in de film is: I was 27 when i first died.... (denk hier maar over na). De zin komt meerdere keren terug, en wordt uitgesproken door de hoofdpersoon!! Dus de hele film wordt eigenlijk verteld door de hoofdpersoon, subliem toch? Correct me if I'm wrong.
Goede film, zoals al meer gezegd, butterfly effect (toppertje) neigingen, maar haalt het daar niet bij. Desalniettemin een 3,5* voor the effort....
SuperSideSwipe
Hmm.. Naja dat hij in in de echte wereld dood ging is duidelijk, hij had net genoeg tijd om nog even naar de toekomst te gaan al stervende. Toen hij dood ging in die lade, verdween hij ook in de toekomst uit die auto. Dus waar hij dan anders zou moeten zijn kan ik niet bedenken.
senseoaddict
Wat een fijne film, doe me inderdaad denken aan Butterfly effect. Mogen wel meer van dat soort films gemaakt worden. Alleen moeten ze natuurlijk wel nieuws bedenken.
moon44
ik heb de film eergisteren gekeken, en vond hem
goed. Je moet er wel even inkomen, maar echt goed geacteerd door de hoofdrolspeler.
Vooral mooi naar het einde toe afgewerkt.
3 sterren.
jacksparrow
Bijeengeraapte film met onduidelijke einde. Het hoe een waarom bleef een beetje in het midden en zeker niet het AHA gevoel van bijvoorbeeld Buterfly Effect, 12 monkeys of Sixth Sensen.
airbus1
De meningen verschillen nogal bij deze film zie ik.
Persoonlijk vond ik het een goede film. De vage beelden brengen wat meer spanning in het verhaal. En de acteurs doen het ook prima.
Geef de film 4 sterren
Ghola
De film draagt lange tijd een kille, koude sfeer en komt dan tot een geweldig warm en lief einde. Het einde deed me denken aan het einde van Donnie Darko, zoals Jack uiteindelijk vrede heeft met zijn eigen lot, en dan toch het lot van anderen besluit te veranderen. Heel mooi. Toch geen topfilm, omdat het acteren me soms tegenstond en omdat ik eigenlijk van mening ben dat amnesie als verhaalelement al heel lang niet meer gebruikt mag worden in thrillers. 3*, met een halfje extra voor het einde.
V
Genre: thriller
Plotomschrijving: klinkt lekker creepy
Dus wat doet V? Hij dimt het licht, steekt een paar kaarsen aan, zet het DTS-geluid lekker hard, pakt een biertje, rolt een shaggie en gaat er eens goed voor zitten.
Film: totaal geen spanning.
Dus na 102 minuten werd de dvd door een hevig teleurgestelde V weer terug in de hoes gedaan. Positieve puntjes zijn het acteerwerk, ook van Knightley, en het geinige verhaaltje.
HiLL
Sterke film met een zeer sterke rol van Brody. Ook de 2 vrouwelijke rollen worden goed vertolkt. Lekkere duistere film, goed verhaal..goed te volgen...ja prima vermaakt. 4*
as
Interessant uitgangspunt die uiteindelijk om zeep wordt geholpen door een te ver gezocht plot. Wordt al snel wat saai en het einde zie je van mijlenver aankomen.
Verder goede acteurs zonder echte uitschieters. Toch vermakelijk voor zolang het duurt. 2.5*en

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004