• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: John Maybury

Met onder meer: Adrien Brody, Keira Knightley en Jennifer Jason Leigh

Releasedatum: 25 augustus 2005

Plot The Jacket

"Terror has a new name."

Een veteraan lijdt aan geheugenverlies en keert terug naar zijn geboorteplaats in Vermont. Als hij gearresteerd wordt voor moord en in een gesticht wordt geplaatst, zet een arts hem op een zware kuur van experimentele drugs. Zodra hij het goedje ingespoten krijgt wordt hij in een dwangbuis gestopt en opgesloten in een bewaarlade in een mortuarium. De drugs hebben echter een vreemd neveneffect: de man kan in zijn eigen toekomst kijken.

BobdH schreef:

Grappig, ik vond het juist andersom. Erg intrigerend zolang je nog geen idee hebt welke kant de film zich gaat ontwikkelen en je in het duister laat tasten, maar zodra hij in de tweede helft een maar al te duidelijke kant opvliegt verliest hij dat interessante. Dan wordt hij pas voorspelbaar

Dan vond je Vanilla Sky ongetwijfeld ook een goede film. Voor mensen die van zulke (voor mij rare) onvolgbare films houden is de eerste helft inderdaad de moeite waard.

Zelf vind ik het irriterend om gewoon vage onlogische filmdelen te zien die willekeurig achter elkaar zijn gemonteerd. Ik hou wel van films waarbij je moet nadenken, maar je hoofd hoef je hier niet te gebruiken omdat bij films zoals deze en Vanilla Sky dit niet echt mogelijk is aangezien pas achteraf duidelijk wordt waar het op sloeg, het proberen te volgen van het verhaal heeft dan geen nut, en wordt al gouw saai.

avatar van Iljaw

Iljaw

Grappige film, maar wel over de top, onlogisch misschien, wel mooie plaatjes in iedergeval. Maar geen echte aanrader, jammer eignelijk want er zijn zeker gennoeg midellen in de film gaan zitten. Goede acteurs ook.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

vreemde film

flawless

Fantastische film. Heb echt met volle aandacht deze film gevolgd. Mooi geschoten, goed geacteerd en goed verhaal. Een van de beteren van dit jaar. En er zit een fantastisch instrumentaal nummer in deze film, maar geen flauw idee hoe die heet.

Overigens wel een film die je idd moet snappen of van moet houden. Het eerste wat ik riep was 'fantastische film' en een rij achter mij zat Sjonnie en zijn eerste reactie was 'kutfilm'. Heerlijk

****

Naomi Watts

Slechte film. Slecht camerawerk, de film is geheel chaotisch waar je op een gegeven moment erg gek van wordt en dan nog maar over het tenenkrommende slechte acteerwerk te zwijgen. Het idee was goed maar de uitwerking was o zo slecht. Enige pluspunt was zijn taak om voor de ommekeer te zorgen in de relatie tussen moeder Jean en Jackie, enigste onderdeel wat mij nog wel boeide. Ook de rol van Craig was wel aangenaam. 1*

Naomi Watts schreef:

Ik weet 't je moet ieders mening respecteren, maar dit kan in de prullenbak met de naam bullshit worden gegooid.

Tenenkrommend slecht acteerwerk Slecht camerawerk Eén sterretje waard

Adrien Brody, Keira Knightley zijn nou niet bepaald lichtgewichten die je in de categorie van slecht kan gooien, zeker niet in deze film. Het camerawerk was juist super. Je moest er ook gek/chaotisch van worden, want je moest in de beleveniswereld van Jack Stark zien te komen en die wereld was niet helemaal normaal. Vergelijk het met Requim for a dream.

Maar goed, ieder zn defenitie van slecht, zo vind ik Ernest saves Christmas slecht.

flawless schreef:

Als je het mij vraagt wel, Brody heb ik nooit goed gevonden, erg overschat acteur en Kneightley goed? en dan gooi jij een opmerking van mij in de prullenbak met de naam bullshit? lachwekkend.

Ook al was het zo bedoeld, dat maakt het voor mij echt niet beter.

Naomi Watts schreef:

Ook al was het zo bedoeld, dat maakt het voor mij echt niet beter.

Naomi Watts

Je mond gaat open maar er komt niks zinnigs uit. Kan ik hier uit op maken dat je de discussie voor gezien houdt? mooi.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Adrien Brody en Kris Kristofferson redden de film, die inderdaad zoals hier al geopperd is, erg chaotisch was. Daar moet je van houden. Het thema an sich is interessant, maar er had veel meer mee moeten worden gedaan. Ik had bij deze film vaak het idee dat er interessant werd gedaan om het interessant doen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Desondanks, toch 3 sterren.

De klassieke dooddoener

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een geslaagde maar niet echt verrassende combinatie tussen One Flew Over The Cuckoo's Nest en The I Inside.

Goed gespeeld, al ben ik er niet over uit of die Brody nou houterig is, of een echte karakterkop. Rest van de cast was ook goed, en ik grijnsde breeduit toen Kristofferson weer eens ten tonele verscheen (wist ik niet van tevoren).

Alleen snapte ik het einde niet met de zon die opkomt in de achterruit, ging hij toen dood in 1993 of leefde hij voort in de toekomst?

3.5 sterren

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Captain Pervert schreef:

Als ik het goed begrijp zit het zo:

voordat hij doodging - in 1993 dus - is hij nog een keer in de lade gestopt. op die manier kon hij voor zichzelf 'controleren' of zijn boodschap was overgekomen bij Jackie en haar moeder Jean. Toen hij zag dat het goed was gekomen, kon hij met een gerust hart sterven. Zijn missie was volbracht. Hij sterft dus in 1993.

avatar van Nineke

Nineke

Ik heb veel verschillende meningen gelezen.... de een vond hem geweldig... de ander een enorme flutfilm. Gisteren heb ik The Jacket in de bioscoop gezien en ik vond het een hele mooie film! het had inderdaad wel iets weg van One Flew Over The Cuckoo's Nest, en het idee van The Butterfly Effect, maar toch vond ik het absoluut geen afgezaagde film. Brody en Knightley hebben ook goed gespeeld vind ik.

Captain Pervert schreef:

Jack leefde volgens mij NIET door in de toekomst.. want de laatste zin uit de film was: "How Much Time Do We Have" van Keira Knightley. dat betekent dus dat Jackie nog weet van Jack Starks.. en dat ze aan hem vraagt hoeveel tijd ze nog hebben voordat hij voor de laatste keer uit The Jacket word gehaald, en doodgaat.
volgens mij zit het zo

Let svp op spoilers. Bericht aangepast.

avatar van boeser

boeser

3.5 ster, origineel verhaal moet ik zeggen!!

Ziggy007

Waarom moest hij nou weer met Jackie naar bed gaan?

Dat staat zo lomp als hij aan het eind naar dat kleine meisje gaat om die moeder de brief te geven, met haar heeft hij liggen
... Dat had van mij niet gehoeven

Ik heb net teveel dingen waarvan ik zeg, mwah, daardoor blijf ik steken op 3* Er had wellicht meer in gezeten, maargoed das altijd makkelijk lullen achteraf. Het eind ben ik met BDT/Nineke eens

Naomi Watts

Mee eens, vond dat met Jackie naar bed gaan ook erg onnodig en totaal niet functioneel

SuperSideSwipe

Vond dat juist een van de grappigere stukken, daarom was het ook zo een apart verhaal geworden.

SuperSideSwipe schreef:

Excuse me, explain please?

SuperSideSwipe

Weet niet precies hoe je die text onzichtbaar maakt, want als ik dat uitleg verpest het de film een beetje natuurlijk.

Maja, ik vond het juist een simpel verhaal totdat je door had dat dat meisje met wie hij naar bed was geweest en een relatie mee begon te krijgen in werkelijkheid dat kleine meisje was uit zijn eigen tijd. Ik vind dat het verhaal diepte geven. Wel een beetje ranzig als je er teveel over nadenkt maar ach, ze had een legale leeftijd toen het gebeurde dus ...

SuperSideSwipe schreef:

Ja ok, goh zou ik haast zeggen. Dat geldt voor iedereen wel denk ik, dat is juist onderdeel van het verhaal

Waar het mij omgaat, hij kent haar niet anders als klein meisje. Alleen wanneer hij in de toekomst komt leert hij haar pas kennen als volwassen meid, en dan beseft hij dat zij de kleine Jackie van vroeger is. En binnen een mum van tijd hebben ze al een 'relatie' en ligt hij te krikken. Dat is mij al wat overdreven, maargoed vooruit. Maar wanneer je dan aan het eind de scène ziet dat hij Jackie's moeder komt waarschuwen en weer even met de kleine Jackie praat (dus in de tegenwoordige tijd), dan ontkom ik niet aan de visuele inbeelding dat hij met haar heeft liggen ... Dat was überhaupt helemaal niet nodig

Spoiler tags zitten gewoon bij waar je het bericht intypt (Nieuw bericht). De tekst die je onzichtbaar wilt maken selecteren, en dan op het rode rondje met het witte uitroepteken erin klikken, en huppa.

Oh, gebruik zelf altijd dat vakkie dat bovenaan de texten staat, gaat sneller

Oh is dat alles waar jullie je druk om maken? Wel een klein beetje overdreven moet ik zeggen.

Oh, gebruik zelf altijd dat vakkie dat bovenaan de texten staat, gaat sneller

Waarom vraag je het dan Trouwens, wel ff spoiler tags plaatsen hierboven!

SuperSideSwipe schreef:

Dat is idd alles waar ik me 'druk' over maak. Het zijn gewoon kleine dingetjes die (voor mij) de film minder maken. Het is wat ik eerder al zei, er had meer in gezeten als er op bepaalde punten meer of minder was laten zien. Maargoed boeiend, ik ga maffen

Naomi Watts

Overdreven? het is een essentieel punt waardoor ik de film gewoon een grove onvoldoende moest geven, had anders ook niet bijster hoog gehaalt maar een 2,5* had er wel in kunnen zitten.

Naomi Watts schreef:

Nee, jij vond het toch baggeracteerprestaties en een baggercamerawerk? . Hier hoorde ik je niet over in eerste instantie. Dus als ie dat 'kind' niet naaide was ie van 1 ster naar 2,5 ster gegaan? .

Naomi Watts

Dit onderdeel even over het hoofd gezien. Voor 2,5* wil ik toch goed acterwerk zien, dat slechte camerawerk kan gecompenseerd worden.

avatar van jorit

jorit

In één woord een vreemde film.Je moet goed je aandacht er bij houden om het geheel dat nogal verward gefilmd is te kunnen snappen. Heb 3,5 gegeven enkel voor de akteerprestaties , vooral vanwege Adrien Brody , sinds The Pianist één van mijn favoriete akteurs.

jorit schreef:

Ik zie iedereen maar schrijven over de geweldige acteerprestaties, maar ik vond dat ook juist een van de minpunten van de film, het matige acteerwerk Daarbij het wat trage tempo vd film, er had soms iets meer pit in gemogen, en natuurlijk enkele overbodige scènes (hierboven al besproken). De beelden waren matig/redelijk.

avatar van Achilles

Achilles

Een film waarbij niemand je moet storen tijdens het kijken. Er had wel iets meer snelheid in de film gemogen en ik had zelf een zwaardere climax verwacht (had er gemakkelijk ingezeten).

Verhaal is goed en onderhoudend, maar niet echt bijzonder.

Film verdient een voldoende, maar daar houd het wat mij betreft mee op.

3 sterren!