• 9.382.872 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton en Mike Johnson

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

Releasedatum: 3 november 2005

Plot Corpse Bride

"There's been a grave misunderstanding."

Victor is nerveus voor zijn huwelijk met Victoria. Hij besluit de huwelijksbeloften te oefenen op een uit de grond stekende tak. Tot zijn schrik verrijst uit de grond The Corpse Bride die claimt dat het huwelijk gegrond is. Victor belandt in The Land Of The Dead terwijl Victoria nog altijd op hem wacht in The Land Of The Living. Vindt Victor nog wel zijn ware liefde als deze twee werelden met elkaar in aanraking komen?

Victor Van Dort (stemrol)

Corpse Bride (stemrol)

Victoria Everglot (stemrol)

Nell Van Dort / Hildegarde (stemrol)

William Van Dort / Mayhew / Paul the Head Waiter (stemrol)

Maudeline Everglot (stemrol)

Finis Everglot (stemrol)

Barkis Bittern (stemrol)

Pastor Galswells (stemrol)

Elder Gutknecht (stemrol)

avatar van Thelma

Thelma

Hoe komt het dat deze film niet in alle steden draait? Is het zo onbekend?

avatar van Anakin01

Anakin01

Ja, dat vraag ik me ook precies af :s Maar hij scoort nochtans goed hoor. Deze keer is hij in Kortrijk Eindelijk, ga hem zo vlug mogelijk gaan zien.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Hij draait niet in veel bioscopen omdat hij te kort is denk ik. Het is ook geen goede film om een pauze doorheen te doen. In bioscoop de LUX koste hij dan ook maar 5 euro. Misschien dat andere bioscopen ook de prijs omlaag zouden moeten doen wanneer ze hem draaiden en het daarom niet hebben gedaan.

avatar van stan

stan

Ik vond het een hele leuke film, maar aan de andere kant ook weer droevig, goed in elkaar gezet enja je zag het einde helaas wel een beetje aankomen

avatar van xpookyx

xpookyx

Wel een leuk tekenfilmpje om naar te kijken en mooie muziek ook wel ... hij duurde wel niet zo lang geloof ik maarja ik geef 3 sterren* voor de wel vermakelijke film

avatar van Juichtoon

Juichtoon

Het is geen tekenfilm!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Geweldige film! 1 van de betere Burton's en dat zegt wat. Prachtig gefilmd(gefotgrafeerd), leuke grappen en ook de wat subtielere dingen zijn leuk. Zoals "Harryhausen" als pianomerk 4.5 sterren

avatar van The One Ring

The One Ring

Toen ik gisteren naar de bioscoop ging wist ik niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. Burton heeft me vaker teleurgesteld dan me verrast. Maar dit is gelukkig een van zijn verrassingen. En wat voor een verrassing! Na alle animatierommel die dit jaar uitgekomen is, komt uit onverwachte hoek een waar meesterwerk te voorschijn waar de Disney van tegenwoordig nog wat van kan leren. Wat een humor. Ik heb zo'n beetje de hele film met een glimlach op gezeten. Vooral die priester (met de briljante stem van Christopher Lee) was helemaal geweldig. De manier hoe hij praat over huwelijk alsof het een wettelijke verplichting is, is gewoon hilarisch. Ook zitten er veel visuele grapjes en ontelbare woordspelingen die met de dood te maken hebben in. Gewoon erg leuk om naar te kijken.

Ik lees hier nogal wat klachten over clichés en een voorspelbaar einde. Als iets me hier niet geïrriteerd heeft zijn het wel die dingen. Ze zijn zeker aanwezig, maar Burton gebruikt ze juist liefdevol en maakt er een sprookje van in de klassieke stijl, dus inclusief alle clichés.

Kortom: dit is Burtons beste film tot nu toe en misschien wel de film van het jaar. Ik kan nou al niet wachten tot de dvd uit is. Gaat dit zien!

avatar van Anakin01

Anakin01

Een zeer goede film! 3 dagen geleden ofzo, schreef ik al dat ik hem dan zo vlug mogelijk ga zien. En deze film was precies zoals ik verwachtte, Prachtig natuurlijk Met een kleine Look-A-Like van The Nightmare Before Christmas moet deze film zeker niet onderdoen (y)

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Zaterdag gezien en ik ben geenszins teleurgesteld! Alleen al de prachtige sfeer die de meeste films van Burton uitademen is uniek. Ook in deze film weer. Tel daar de fantastische stemmencasting bij op (Depp, Lee, Carter, Watson, Lumley, ze zijn allemaal top!) en je maalt er helemaal niet meer om dat het verhaal enigszins voorspelbaar is. Dat maakt bij zo'n prachtig vormgegeven film helemaal niks uit!

4 sterren!

avatar van Art

Art

BenicioDelToro schreef:

En vergeet Michael Gough niet! Zijn personage, Elder Gutknecht, vind ik een van de betere uit de film.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Gister gezien en ik vond hem geweldig!!!

Alles is er zo leuk aan. Het begin, einde, muziek en de stemmen zijn ook geweldig. toppie!

*****

avatar van Flipman

Flipman

Michael Gough roeleert !

avatar van remorz

remorz

Een visueel pareltje, deze film.

Het idee dat het hier om stop-motion animatie gaat alleen al gaf me tijdens de film kippenvel. Het hele decor is prachtig vormgegeven. Sommige shots zijn alleen al qua standpunt bijzonder; als het kader dan ook nog vol zit met oogstrelende settings, de meest uiteenlopende personages en sfeervolle details, dan ben je haast blind, wil je niet onder de indruk zijn.

Nagenoeg de hele film door genoten van de met zo veel passie gecreeerde sprookjeswereld van Burton en co. Jammer genoeg lijkt de film vooral te leunen op deze visuele pracht, want ik vond de grapjes, het verhaal, de dialogen en vooral de liedjes nogal magertjes. Dat stoort in zoverre, dat als daar wat meer van gemaakt was, dit voor mij wel de perfecte animatiefilm opgeleverd móest hebben. Nu blijft de film steken op 4*, wat ik eigenlijk vooral jammer vind.

avatar van renske

renske

Misschien laat ik me niet genoeg inpakken door de waanzinnige stop-motion want Corpse Bride beroerde me slechts een beeetje.
De taalgrapjes waren flauw, voor de hand liggend, het verhaal is aardig maar niet meeslepend. Het ging ook allemaal zo langzaam. Alleen het einde waarbij de Corpse Bride vervliegt in vlindertjes was ontroerend.
Burton weet mij bijna nooit mee te slepen - Charlie & The Chocolate Factory was daar een uitzondering op - en dit keer was het helaas weer niet raak.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prachtige, frisse, echte Burton-film. Een feest om naar te kijken. Geweldige stemrollen van Depp en Helena Bonham Carter, en een sublieme Christopher Lee als priester.
Met mooi contrast tussen het land van de levenden en dat van de doden.
En wat een geweldige scene waar Victor op die piano in het huis van Victoria speelt.

Natuurlijk ook een puntje wat ik wat minder vond; af een toe was het iets te veel zingen, de film was meestal ook grappiger als er niet gezongen werd.

Overall toch wel een dikke 4,5* voor deze prachtige nieuwe Burton film.

avatar van fox_bert

fox_bert

Prachtige film, met velen verassende ontwikkelingen.

Het oog wil ook wat, nou dan heb je bij deze film genoeg om te kunnen genieten. de wijze waarop deze film gemaakt is, is briljant.

beetje jammer is de cliche slot. maar het geheel is het een heerlijke film waarin veel gelachen kan gaan worden.

krijgt van mij een 4

avatar van J.Bell

J.Bell

Ik moest er afgelopen weekend speciaal voor naar Groningen, maar dat was helemaal niet erg, blijkt achteraf.

Echt zeer de moeite waard. Nou ben ik zowiezo al een beetje Tim Burton fan, maar wat hij hier laat zien, vond ik weer ronduit prachtig.

4,5 sterren!

avatar van Flipman

Flipman

Het blijft me verbazen dat een Film die zó voorspelbaar is nog steeds zó leuk kan zijn!

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Origineel is ie echt wel, kvind hem grappig en ik verwachte ook niets anders van Tim Burton, alhoewel ik vond dat alles opeens in een stroomversnelling moest, moest hij langer geweest zijn was hij nog beter...

avatar van Jean76

Jean76

Tim Burton maakt gewoon prachtige films. Corpse bride stelde me dan ook absoluut niet teleur. Het was zelfs niet storend dat Corpse bride 'maar' 76 minuten duurde.

avatar van IcU

IcU

Erg leuke film. 76 minuten was kort, maar genoeg. De muziek van Elfman zette meteen de sfeer, ookal vond ik zijn prestaties in deze film minder dan normaal. De liedjes waren leuk, maar minder. Voorderest waren de animaties geweldig, en de stemmen waren goed verzorgd. Zeker de moeite waard. 4*

Eigenlijk is deze film een echte schande.

Zoveel pracht en praal wat door Burton verkracht wordt tot een ongemene prul eerste klas. Corpse Bride is één groot wandelend cliché, in echt al zijn aspecten. De romantische, struikelende jongen, het mooie meisje, het totale verhaalverloop, de trieste humor en woord"grapjes", de liedjes, zelfs de ritmes en uitwerking van de liedjes. Zelfs de details zijn uitlopers van een veel te lange en droge brainstorm meeting die geeindigd is op een meeneempizza en "laten we het hier maar bij houden".

Mag het geld volgende keer naar een regisseur die wat met het medium wil doen, in plaats van gewoon live action films na te maken in stop-motion. Ik ben zeker dat er ergens enkele regisseurs met goeie ideeën hard zitten geilen op wat Burton hier aflevert.

Voor alle duidelijkheid, ik vond het een "mooie" film. Zolang het visueel boeiend is heb ik ook geboeid zitten kijken. Maar telkens de film vertraagd om wat muziekjes of verhaal aan het woord te laten stort het hele ding als een kaartenhuisje in elkaar.

Ik heb best een pesthekel aan dit soort films. Oeverloos potentieel verkloot door één of andere halfgare kleuter. 2.5* voor de technische competentie en al het visueel moois. Nu wachten op een regisseur die van plan is een leuke film te maken. Nogal een teleurstelling, en tich keer minder dan Nightmare Before Christmas.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Onderhond schreef:

Misschien ook omdat het gebaseerd is op een Russisch sprookje?

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik zag de film ook niet zozeer als een wandelend cliché, maar juist als eerbetoon aan klassieke sprookjes. Het stoorde me dan ook niet, al kan ik me voorstellen dat het bij sommige niet werkt.

Da's inderdaad populair tegenwoordig. Als een regisseur met grote fanbase een films vol clichés uitbrengt, noem het een eerbetoon.

Je kan ook op subtiele wijze een eerbetoon brengen aan bepaalde zaken ...

Ik vond er niet zozeer veel cliché's inzitten (qua momenten), maar wat te conventioneel als geheel. Ik had wel iets originelers verwacht qua uitwerking en details.

avatar van FisherKing

FisherKing

Onderhond schreef:

Filmkrant-cliché. Het is idd erg om zo films aan de "man" te brengen. Alsof de filmkijkers dom zijn. De "totale debilisering" doet zijn intrede in de filmwereld. Mensen onderschatten.

avatar van Freud

Freud

Onderhond schreef:

Je kan ook op subtiele wijze een eerbetoon brengen aan bepaalde zaken ...

Er zijn een aantal verhalen en elementen die zo universeel geworden zijn dat je ze cliché zou kunnen noemen, maar die volgens mij bewezen hebben dat ze werken en dat zullen blijven doen. Een eerbetoon zou ik het niet meteen noemen, je zou het ook als luiheid kunnen beschouwen om iets nieuws te bedenken, maar ik bekijk het liever als, ja, een universeel verhaal dat gemeengoed geworden is. Shakespeares stukken zijn daar natuurlijk het voorbeeld van: het is vaak interessant om zijn stukken te hervormen en er iets mee te doen, maar ik kan net zo goed genieten van een gewone goede hedendaagse uitvoering. Als Burton zin heeft om dit verhaal te vertellen dan doet hij dat maar, en het feit dat je het allemaal misschien al eerder gehoord hebt stoort me even weinig als het feit dat Othello ook élke keer opnieuw dezelfde stommiteit begaat. Deze film moet het niet hebben van de verrassende wendingen, maar gewoon van een interessant verhaaltje dat schitterend verbeeld en verteld wordt.

Het gaat mij echt helemaal niet om het verhaaltje alleen, wel om de uitwerking van het geheel. De typische woordgrapjes, de manier waarop personages één voor één hun rijmpjes opzeggen in de liedjes - en natuurlijk het moment waar er een soort van conversatie ontstaat tussen twee personages en elk om beurt een lijntje mag zingen - tot zelfs de typische belichting bij die jazzy skeletonscene (en een man met zwarte zonnebril achter een piano, briljant!).

Het is alsof er iemand achter Burton stond en zei "en nu heb je 5 seconden om iets te bedenken". Uit zo'n vragen komen meestal ofwel oerclichés ofwel domme ideeën. En zo zitten er dan ook 5x12x76 in Corpse Bride.