• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Danny Boyle

Met onder meer: James Nesbitt, Daisy Donovan en Alex Etel

Releasedatum: 7 juli 2005

Plot Millions

"Can anyone be truly good?"

Twee Britse jongetjes vinden per toeval de buit van een treinoverval. Maar er is een probleem, zij hebben één week om alles uit te geven voordat Groot-Brittannië op de euro overschakelt. Wat te doen? Anthony zou in de vastgoedsector willen investeren, terwijl zijn broer Damian mensen in nood wil helpen...

avatar van T.O.

T.O.

Goedbedoelde maar mijns inziens redelijk mislukte film.

Het lukt Boyle maar niet er een goed lopend verhaal van te maken, en vaak verzandt hij in flitsend bedoelde korte scènes. Daarbij komt een aantal subplots dat de boel alleen nog maar warriger maakt. Ook de gedachte achter de film, een soort cursus barmhartigheid voor kinderen, komt niet echt uit de verf en wordt hier en daar zelfs erg zoet.

Pluspunten zijn de muziek en de aardige vertolkingen van de twee jongens. Maar verder dan 2* kom ik niet.

Flipman

Ah, er is weer 'n Releasedatum ! Phew, ik was al effe bang dat ie ier niet meer in de Bios zou verschijnen !!

Over een goede maand al

Yep !!

Flipman

Ik ga deze binnenkort zien, hij komt zelfs in Drachten!

huh? Dat is goed nieuws!

Flipman

Ja, in Drachten nog wel! Ik bedoel: Drachten! Hoe is 't mogelijk?!

avatar van yello26

yello26

ik heb hem gezien op vakantie.

hij is erg matig meer van voor gesteld .

op het laats istie zelf saai.

Flipman

Hm, ik kan me er gewoonweg niks bij voorstellen, dat 'n Film van Danny Boyle saai is.

Tsja, yello26 geeft Amazones 5 * dus ik denk niet dat we dezelfde smaak delen

Flipman

Nee goed, kan natuurlijk, maar ik was effe bang dat zelfs IK de Film saai zou gaan vinden, maar dat lijkt me redelijk onmogelijk !

avatar van balosa

balosa

de film is niet echt saai, er zit weinig vaart in en wordt vanuit een kinds perspectief verteld, al met al best een vermakelijke film, alhoewel ik het meer een Drama/Misdaad vind (ipv Komedie/Misdaad) 3*

avatar van kakstoel

kakstoel

weet iemand de trailer te staan????

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Mooie film, leuk orgineel verhaal. Er zitten mooie shots in de film en mooie muziek. Dit is het soort film dat je gewoon moet ondergaan om het te begrijpen. Er zit een fantastische sfeer in, met veel grappige scenes. Wel is het lastig de film uit te zitten gezien het op den duur wat langdradig wordt. En het is vreemd dat de film nu uitkomt gezien het tijdens de kerst afspeelt en het die sfeer nogal met zich meebrengt. Maar dit mag naar mijn inziens niet mee gaan in de eindscore gezien het om de film gaat,

3,5 ster

avatar van Jordy

Jordy

Iets braver dan ik gehoopt had, had een beeld voor me van kids die niet weten wat ze met het geld aanmoeten en daarom maar al pimpend met vrouwen in dure auto's gaan zitten, maar helaas in plaats daarvan een doorsnee verhaaltje met als hoofdmoot een jongetje dat z'n dode moeder mist. Een beetje Brewster's Millions meets In Oranje.

Maar toch was het allemaal erg vermakelijk en geloofwaardig, paar geweldig leuke scenes, 3+

Degelijke kinderfilm.

Leuk tussendoortje, maar meer is het niet. Enkele erg aardige scenes inderdaad, maar doorgaans toch wat te braaf om mij echt te kunnen boeien. De aandacht blijft er wel bij, er valt genoeg te zijn, Boyle schept af en toe een leuk sfeertje ...

Maar toch allemaal net niet. Heb me eigenlijk nergens aan geërgerd, afgezien van het einde dan, wat de score op een duidelijke 3* brengt. Alleen was er ook niks wat m'n hartje sneller deed slaan. Misschien als ik 10 jaar jonger was geweest.

Iets voor de jonge tieners dit, maar dan veel beter dan het gros van de andere films in deze categorie. 3* dus. Boyle mag weer een film voor de grote jongens maken

Shit, blijkt deze Film toch niet in Drachten te gaan

draaien, de Eikels!!!

avatar van BENSON

BENSON

goed voor de kinderen

Safri

Ga weg daar uit Drachten, dit kan echt niet!

avatar van titan

titan

Bah, wat een saai, clichématig en (christelijke) moralitisch sprookje is dit met plotholes waar je langs onze kust complete Duitse gezinnen in kwijt kan. Alles wat ik me van tevoren had bedacht dat er in het slechtste geval in voor zou kunnen komen zat er ook daadwerkelijk in. Meer dan een krappe 2* kan ik er niet van maken.

Safri

Kan me best goed vinden in bovenstaande kritieken, ik had ook op wat meer gehoopt van Boyle helaas. Maar ja, wat kun je van een jeugdfilm verder verwachten dan dat het wat zoetjes is. Het einde is inderdaad TE zoet.

Toch probeer ik de symboliek te ontdekken in de film en het eventuele gedachtengoed van Boyle. Is Boyle nou tegen de komst van de euro, kapitalisme en is hij echt zo retelinks, afgaande op het einde? Of wil hij een subtiele boodschap meedelen die ik over het hoofd zie?

Wel 3* overigens voor de stijl en de soundtrack. Hoop echter dat Boyle weer met een kraker komt de volgende keer.

avatar van Esteban

Esteban

De film heeft in ieder geval terug een releasedatum gekregen voor Belgie. 31 Augustus.

Safri schreef:

Ga weg daar uit Drachten, dit kan echt niet!

Ja,ik woon in Bakkeveen, maar de dichtstbijzijnde bioscoop is in Drachten. Inderdaad, ik wil weg uit dit HelHol!!

avatar van sju

sju

Schitterende film, ik snap niet dat hier zo'n laag gemiddelde is (op Imdb staat ie gewoon met een 7,4/10). Dankzij de mooie beeldmontage en de soundtrack wordt dit geen kinderfilm, ookal wordt de kerstgedachte zo duidelijk naar voren geschoven. Leuke humor. De stuiterende tas en het (aparte) eind maken het een echte Boyle-film.

avatar van aerogp1

aerogp1

vage rare film met irritante jongetjes. 0.5 sterren

avatar van grid8400

grid8400

erg prettige film, meer voor de liefhebber van mooie plaatjes. Ik heb er wel van genoten..

avatar van james_cameron

Mooie film, jammer dat het tegen het einde iets te sentimenteel wordt. Inventief gefilmd, met veel grappige scenes. Van regisseur Boyle een lichte tegenvaller, maar toch de moeite waard.

avatar van Jordyvs

Jordyvs

Sorry, ik heb de film halverwege stop gezet, of dat nou kwam omdat het erg laat was of omdat de film slecht was weet ik nog steeds niet....

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz