• 9.381.574 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van Wouter

bennie jolink schreef:

Wel leuk dat 'Powers Boothe' nog even z'n gezicht liet zien, hij is toch het ultieme film-noir icoon dankzij zijn 'Philip Marlowe' vertolkingen.

Dat kan alleen gedacht worden door mensen die weinig echte film noirs hebben gezien....

avatar van queenesther

queenesther

Vraaaagje voor mensen die de film ook algezien hebben:

Maar wat zei die man in die lift op het laatst nou tegen Linsey Lohan? Dat laatste stuk had ik niet goed gehoord

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

-->Was niet Lindsay Lohan maar Alexis Bledel

The Salesman, Becky: [Becky steps into the elevator talking to her mother on her cell phone. The Salesman is dressed as a doctor with a mustache]
Becky: [nervously] Uh-huh.
The Salesman: [voice over] Turn the right corner in Sin City and you can find anything.
The Salesman: Becky...
[sticks out a pack of cigarettes]
The Salesman: Care for a smoke?
Becky: I love you too, Mom.
[hangs up]
The Salesman: [voice over] Anything.

Ik denk dat het een soort van inleiding is op het 2de deel.

avatar van aegron

aegron

ik denk dat becky hier vermoord gaat worden. Aangezien de man dezelfde is die aan het begin iemand vermoordt voor geld

avatar van Doom

Doom

aegron schreef:

ik denk dat becky hier vermoord gaat worden. Aangezien de man de zelfde is die aan het begin iemand vermoordt voor geld

ik denk dat je dat beter hier niet kan zeggen, stel is het waar, verpest je voor veel mensen al een stuk van de film omdat ze het weten!

avatar van Flipman

Flipman

Natuurlijk mag Aegron dat zeggen! Hij weet 't immers niet zeker, dus is 't gewoon een mening ! Als ie 't nou zeker wist, had ie 't misschien voor zich moeten houden, inderdaad.

avatar van SetTheComfort

SetTheComfort

Heb de strips al een tijdje en hou echt van die donkere sfeer. zeer mooi verfilmt, geen seconde afgeweken van het boek. Dank Frank.

Fantastische film die mij er niet van houd hem er 5 te geven.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Als dit geen verhaal heeft, heeft Heat er ook geen. Beide films vind ik goed (niet met elkaar te vergelijken ofzo), maar dit heeft wel degelijk een verhaal in tegenstelling tot wat veel mensen hier beweren.

De opening was goed en had wel een fijn sfeertje, daarna kwamen de opening titels. Dat vond ik niks en daarna het eerste stuk. Dat vond ik magertjes en teleurgesteld zette ik hem uit (Heb m op de computer gestaan (Take that Carolus-bioscoop-bastards))

Hopelijk kan dit mij worden vergeven, het was vroeg en dat is ook eigelijk niet de perfecte tijd een film te kijken. Gister avond ben ik er eens goed voor gaan zitten. En ik vond het GEWELDIG! Wat een belevenis! Totaal niet voorspelbaar, cool, spannend, en zoals eerder gezegd visueel prachtig!

4.5* (sorry Flip, maar vond hem beter dan Batman Begins)

avatar van Flipman

Flipman

WAT?! Hoe DURF je?!

Nee, geintje ! Ik heb zomaar 't gevoel dat ik 'm bij herziening beter zal vinden, "Sin City," dus.

avatar van Kyra

Kyra

A Work of Art!

avatar van teaser

teaser

wat de duivel?! nu al uit de bios?? (jt-bioscopen that is...) schandalig!

avatar van J.S.

J.S.

Woorden schieten tekort voor wat ik zojuist gezien heb...

Sin City is zo'n zeldzame film die je bij je ballen vastpakt en je pas na de aftiteling terug los laat.

Van de eerste seconde wordt je al onmiddelijk gehypnotiseert door de grauwe zwart-wit wereld met hier en daar een stukje kleur, Miller en Rodriguez sleuren je binnen in een wereld vol misdaad en verderf waar iedereen het zijne doet om te overleven en om voldoening te krijgen. Het Geweld , de cast ,de omgeving, de sfeer enz... alles is meesterlijk geen enkele film van de laatste 10 jaar kan zich hieraan meten volgens mij ,Sin City is 1 brok explosieve cinema die je opnieuw en opnieuw kan herbeleven/kijken zonder dat er ook maar een seconde verveling optreedt.

Dit is dus zonder twijfel de beste film van het jaar en van heel dit Millenium, wat kan de cinema toch mooi zijn *snik*.

5.0 sterren.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Niks aan bovenstaand commentaar toe te voegen. Ik wil meteen al die strips gaan lezen............

avatar van De Knip

De Knip

Een lekkere zit was deze film! Verveelde geen moment.

Vooral de film-noir-dia(mono)logen zijn erg leuk.

Humor, snelheid, wrede actie-scenes, het schitterende zwart-wit vs. kleur.

Deel 2 zal ook van hetzelfde kaliber worden, kan haast niet anders.

****

An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Nancy

avatar van aerogp1

aerogp1

VRESELIJK! Prachtige film! Helemaal mijn stijl. Heb me geen moment verveeld. Dit is zo "anders", haast niet uit te drukken! Die kleuren, die personen, die sfeer, dat verhaal, dat einde. Gewoonweg fantastisch.

Het mooie is dat op het eind alles in mekaar past. Vind ik voor mezelf altijd wel fijn

avatar van krabat

krabat

Volwassen, hard, sexy, grauw, geniaal en vanalles meer. Sinds Pulp Fiction en Requiem for a dream niet meer zo genoten.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Damn wat een meesterwerk !!!

Grauw en hard, deze film kan zich meten met de betere helft van de top 250. Unieke stijl die geen seconde verveeld.

De verhalen zijn niet 's werelds beste, maar vervelen geen seconde. Tel daar bij opdat je simpelweg getrakteerd wordt op een visueel juweeltje en bergen coolness en je hebt een topfilm. Net gezien en misschien niet de beste tijd om te stemmen, aangezien ik nog helemaal onder de indruk ben. Voorlopig 4 * en ik denk niet dat dat gauw gaat veranderen.

avatar van Menning

Menning

Wat een film,
Zelden zoveel echte kerels in een film gezien. En klappen dat ze kunnen opvangen, niet normaal meer!
geweldig zeker toen Marv een keer of vier snoeihard onderuit werd gereden door Goldie's tweelingzus. Bruce die een kogel of 10 opvangt. Gasten met real big cohones!
Damn!! en die droge oneliners maken de boel compleet.

avatar van silhoupin

silhoupin

Zalig! Deze film is een van de beste misdaadfilms die ik ooit gezien heb. je kan deze natuurlijk meoilijk vergelijken met die goeie oudere films van tarantino maar deze film had alles om een goeie misdaadfilm te zijn, zwart-wit, donkere figuren met revolvers, mooie vrouwen, een donkere grimmige stad en een goed in elkaar gestoken verhaal, zonder twijfel rodriguez beste film, en dat heeft hij voor een groot deel te danken aan frank miller. tarantino droeg ook zijn steentje bij. ik zou hem 5 willen geven maar geen enkele film verdient 5 volgens mij, 4,99 zou deze kunnen zijn. 4,5 dus.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

silhoupin schreef:

Dat neigt meer naar film-noir...

avatar van jasmyn

jasmyn

Ik weet het niet... t was zeker een aparte film, maar niet voor herhaling vatbaar.. ik vond het tweede deel van de film leuker dan het eerste deel met marv.. dus ik geef de film 3 * ... want persoolijk heb ik betere films gezien dan sin city, maar daarin verschillen de smaken per persoon natuurlijk weer

avatar van scalune

scalune

Mooie film, hier hou ik wel van...

avatar van lotr-fan

lotr-fan

ZO! dat was weer es wat anders. harde film, maar wel goed. me broer vond hem vet goed. beetje stijl van kill bill

avatar van De GeuS

De GeuS

Bij herziening op DVD duidelijk een film die met de volgende kijkbeurt beter wordt. Je gaat toch meer op de detail letten waaruit blijkt dat dit toch wel een unieke film is; verhoogd naar 4*

avatar van mabuys

mabuys

Vreselijke film. Was binnen 15 minuten uitgekeken en heb hem afgezet.

avatar van as

as

Beetje zwak om dan wel te stemmen..

avatar van J.S.

J.S.

De GeuS schreef:

Hij is toch nog niet op dvd?

avatar van The Eye

The Eye

as schreef:

Beetje zwak om dan wel te stemmen..

Dat gebeurt helaas veel te vaak op deze site, valt mij op.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

mabuys schreef:

Vreselijke film. Was binnen 15 minuten uitgekeken en heb hem afgezet.

Het beste komt juist daarna.

Onzin, na 15 minuten heb je het beste alang gehad. Heb em helemaal uitgekeken, maar als je er na 15 minuten geen fuck aanvindt, zal het niet beteren.