Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
BoordAppel
Dat weet je natuurlijk niet van tevoren. Als iedereen elke film na 15 minuten zou beoordelen kreeg je een mooi debiel zooitje.
Gizzmann
Onzin, na 15 minuten heb je het beste alang gehad. Heb em helemaal uitgekeken, maar als je er na 15 minuten geen fuck aanvindt, zal het niet beteren.
Niks onzin. Juist omdat het meerdere verhaallijnen zijn. Het eerste stukje (dat dus later verder gaat en dan beter word) vond ik niet echt fantasties, de andere twee verhalen GEWELDIG en hoe dat eerste afloopt vond ik ook echt verschrikkelijk goed. De eerste keer had ik ook maar een klein stukje gekeken omdat de begin titels echt zo ontzettend slecht vond. (je zou denken dat het niks met de film te maken heeft, maar dat bepaald wel hoe je naar de film kijkt)
filmfn19
leuke orginele film de film deet me denken aan kilbill
dorieke
leuke orginele film de film deet me denken aan kilbill
Kill bill? Dat had ik niet zo zeer. Behalve dat geweld vanuit een ander perspectief dan anders belicht wordt...
AHWA
Of dat de film door het overmatig gebruik van geweld op de lachspieren werkt.
Pow
alright! de voice-overs van Mickey Roarke deden me denken aan menig Tom Waits nummer, met een donkere, krakende grafstem. luister bijv. maar naar What's He Building of Shore Leave. ik kreeg een goeie vibe van deze film. zeker een prent die ik nog een keer ga kijken.
Respekked
Wat een geweldige, brute combinatie tussen 'live' en stripsfeer. Wat een topfilm! Ga er goed voor zitten en geniet van een gewelddadig spectakel. Heerlijke cast, redelijk verhaal, en prachtig uitgewerkt! Hou het even op 4* Misschien bij herziening datie hoger wordt
IcU
Apparte film. Zag er goed uit, leuke verhaaltjes. Maar ik zie alleen de linken van die 3 verhaaltjes niet. Ik kan me voorstellen dat als je fan van de strip boeken bent, je met deze film helemaal uit je dak gaat. Geweldige strip sfeer. Vooral bij Alba
Maar ik heb totaal niets met de Sin City comics, dus ik ging niet zo erg uit mijn dak. Er zaten ook wel wat lachwekkende dingen in. Ik lag helemaal dubbel bij het zien van Elijah Wood. Zo is ie een trol met grote voeten, en zo is ie een vrouwen etende serie moordenaar... Ik kon er wel om lachen.
Het was mooi gemaakt, maar de sfx vielen soms wel een ietsie pietsie tegen. Leuk ook dat zwart-wit met kleur. Mooi gemaakt .
Voorderest stelde het niet zo ontzettend veel voor. Het was weer eens wat anders.
3½*
Keown
Niet echt mijn filmstijl. Heb de film wel afgekeken maar vond het niet echt de moeite waard. Jammer had me er miscshien ook wel iets te veel van voorgesteld door alle publiciteit
mikey
Hectische verfilming dat de comic van miller te trouw blijft, maar dan wel op de rodriquez manier. De film is gewoon een comic maar dan op film. Waarom waren sommige elementen uit de film eigenlijk in kleur? Of was dat slechts een grafisch trucje? Niet zo goed. 2.5.
pjotr
Als je zegt dat de verfilming trouw is aan de comic van Miller dan zou je moeten weten dat daarin ook elementen ge-accentueerd worden dmv kleurtonen.
mikey
Ja maar ik weet niet meer waarom. De laatse keer dat ik er eentje las is 10 jaar terug.
Captain Pervert
Een film voor de filmliefhebber, maar wel een beetje "misleidend" gemarket.
Ik ken dan ook veel mensen die hem kut vonden (een beetje de Titanic fans zeg maar). Ze verwachtten een doorsnee actiefilm denk ik, maar dit is iets HEEL anders. Ik vond hem wel aardig, vooral leuk om Powers Boothe en Rutger Hauer weer eens te zien.
De film deed me nog het meest denken aan een tekenfilm, met name de physics waarmee de auto's zich bewogen (heel snel, wendbaar en onder invloed van veel meer zwaartekracht dan in het echt). Het was net een Teenage Mutant Ninja Turtles aflevering. Ik ken de strips van Miller niet, maar er zat wel een steengoede donkere-strip-sfeer in. Diepzinnige, existentialistische voiceovers, theatrale dialogen.
De film is net als veel psychidelische films een kunstwerk, maar dan vanuit de strip-benadering. Wit bloed, veel marteling waarvan je eigenlijk toch weer niets ziet, mannen met lange jassen die wapperen in de wind.
Leuk voor een keertje.
P.S. Wat deed Josh Hartnett ("The Man") eigenlijk in de film??
predator
- 1954 stemmen
Ik heb de boeken er nog eens op nagelezen en het is echt onvoorstelbaar hoe goed de strips (teksten/tekeningen) zijn overbracht op film. Ik kan me geen film heugen, waarbij dat zo goed is gelukt. Dus als je de strips niks vindt, dan vind je de film ook niks.
Ik vind het verschrikkelijk goed allebei, dus het is en blijft 5*
pjotr
Dat van die tekeningen ben ik absoluut niet met je eens, ondanks dat de camerastandpunten en de kleuren (
) overeenkomen zijn de beelden in de film naar mijn mening véél te gladjes....het had allemaal wel wat rauwer gekund.
Captain Pervert
Waarom kent iedereen toch die strips? Ik ken alleen Donald Duck en Asterix. En ik heb wel eens een Spiderman en Turtles strip voorbij zien komen, maar Sin City, NOOIT van gehoord. Zijn die dan zo bekend? Of alleen bij de echte stripgeeks?
Naomi Watts
Een beetje moeite doen is wel op zijn plaats maar Sin City is zeker geen onbekende.
mikey
Asterix is een betere strip. En echt bekend zijn ze niet maar wel leuk voor de liefhebber. Ik was meer een black kiss fan van h. chaykin. die lijkt wel wat op sin city
Naomi Watts
Asterix beter dan Sin City? ben ik het niet mee eens, tien jaar geleden misschien wel. Comics bieden zoveel meer dan strips a la Asterix.
mikey
Ik ben het niet met je eens. Iedereen vind asterix leuk maar 10% van de bevolking sin city (ik behoor bij die andere 90%)
sn@ke
- 2077 berichten
Helemaal niet zo vanzelfsprekend , de Asterix-strips zijn echte kwaliteit-jeugd-strips die veel kinderen aansprak en nu nog steeds erg tot de verbeelding spreekt door de scherpe humor en leuke tekenstijl .... Bieden alle comics die 2 punten ? ....
sn@ke
- 2077 berichten
Als je kijkt naar het doelpubliek toch vrij scherp voor kinderen ja ..... de leuke karikaturale verwijzingen naar Belgische grootheden bv ....
Naomi Watts
Ja ik ben ook erg geschokt om die post. Comics bevatten meestal die 2 punten en nog veel meer.

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories