Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
Pedor
Om een film in deze tijd zo te brengen moet je wel lef hebben. Het is een film die je gewoon moet kijken en beleven.
JoeCabot
Misschien bedoelt hij dat film-noir-achtige, en dan nog in het zwart wit. Maar dat is helemaal niet waar vind ik. Sin City is, vind ik toch, een van de modernst ogende films van deze tijd....
Flipman
That's The Spirit!!!
Inderdaad
!!
die wauw was trouwens sarcastisch voor de mensen die het nog niet doorhadden
Nou, volgens mij niet, hoor...
!
Nee, natuurlijk, snap ik
!
spuit11
Heb de film afgelopen donderdag in de bios gezien en ik moet zeggen stoer en sexy!! Er werd een lekker donker sfeertje gecreeerd en een geweldige vormgeving. De steeds terugkerende rode elementen maakten de film ook boeiend om te blijven kijken samen met de zwarte humor.
Mijn favorieten waren toch wel Jackie boy, Gail en Dwight. Clive Owen was me pas sinds Closer opgevallen, maar ga zeker meer films van hem kijken. 4*
Pieter Montana
Batman heeft al 3.95. Maar dat wel snel weer weg zijn...
Batman staat nu terug op 3.90
eric™
Donnie Darko, wat voor opleiding doe je dat je op je 14e je examens hebt? je hoort in de 2e te zitten.
Geloof sowieso niet echt veel van je verhaal.
JoeCabot
In het 2de middelbaar heb je toch examens...
In elk jaar van het middelbaar heb je examens. Verschil in termen tussen NL en BE geloof ik.
Pieter Montana
Geloof sowieso niet echt veel van je verhaal.
Ik zit ook in het 2de middelbaar en ik heb ook examens.
donnie darko
tuurlijk heb ik examens. Ik zit trouwens in het 3e jaar want ik heb een jaar overgeslagen(niet om te stoefen) maar waarom gelooft gij niet veel van mijn verhaal? Zeg, wat een vooroordelen hebt gij? Waarom zou ik mij anders voordoen?Als ik achttien zou zijn, zou ik dat in de eerste plaats toch niet vragen want dan zou ik naakt als normaal beschouwen.
Maar dus ik heb wel examens, wees daar maar zeker van? Trouwens, in NE hebt ge dus nog geen examens in het tweede jaar ofwa?
groetjes
Xalibertofislak
wauw, een volledige naakte vrouw, ja nee, daar kunnen ze wel tegen maar ik bedoel, om de 5 minuten. dat toch niet, he
Trouwens, der komen toch geen naakte mannen in voor, he, want dan haken ze zeker af
Nee, niet om de vijf minuten. In feite komt er maar 1 keer een volledig naakte vrouw in voor. De rest van de vrouwen die je ziet is sexy en vaak schaarsgekleed. En naakte mannen komen geen enkele keer voor.
En nee, hier in Nederland hebben we geen examen in de 2e. Minimaal in de 4e, maximaal in de 6e, afhankelijk van je opleiding.
tyleet11
In Sin City komt wel degelijk een naakte man voor; John Hartigan. Hij hangt totaal naakt aan een strop, met uitzondering van zijn edele delen die door subtiel lichtgebruik niet te zien zijn. In een interview van het blad Empire zegt Bruce Willis hierover: "I had to be completely naked, hung by the neck, standing on my tiptoes on a glass table. It was shot really tastefully though, so the good parts won't be seen!" ...Jammergenoeg...
archer
Hallo allemaal, ik ben iemand van die vrienden van donnie darko die hier eerder berichten heeft geplaatst... Ik wilde gewoon effe zeggen dat ik uitkijk naar Sin City...
Ik heb de trailers gezien en kan nu haast niet meer wachten...
archer
Pas op voor de naakte vrouwen he!
Zijn die dan gevaarlijk... ? ik zei toch... ik kan haast niet wachten
Hoedanook, na de film zal ik wel komen stemmen...
jdirven86
Dit is een van de beste films die ik heb gezien,
Ik heb hem nu al 2 maal bekeken in de bioscoop.
Sin City komt zeker in mijn DVD collectie.
Dit is een van de beste films die ik heb gezien,
Ik heb hem nu al 2 maal bekeken in de bioscoop.
Sin City komt zeker in mijn DVD collectie.
Niet overdrijven. Qua verhaal kwam ie toch nog wat tekort. Niet ingewikkeld genoeg en niet echt diepgaand voor het genre. Visueel is ie natuurlijk prachtig. Mss komt ie ook wel in mijn collectie... ik gaf hem trouwens 4 sterren (kan nog veranderen)
donnie darko
de tweede beste film die ik in mijn leven al heb gezien(na ESOTSM), zo onwaarschijnlijk mooi in beeld gebracht. Ook zo onwaarschijnlijk coooooooool.
komt dus(nogal logisch)op de tweede plaats in mijn top 10. Iedereen die deze film nog niet gezien heeft, het is verplichte kost.
5 dikke sterren.
Trouwens genoten van de naakte vrouwen(wel niet veel eigenlijk, ik had meer verwacht, maar zeer stijlvol in beeld gebracht)
Trouwens, die Becky, wat een bom!!!!!(mooi meisje, is dat in het plat limburgs)
daar ben ik het volledig mee eens, behalve dat hij bij mij op nr. 1 komt... 5* en ik verkies toch die Nancy... maarja das ieder zijn smaak hè
Told you so
seth gecko
deze film is cooler dan stikstof gewoonweg.
waar ik in skycaptain een artificieel gevoel kreeg dat me stoorde bij dat werken met blue screen,heb ik er in deze geen seconde bij stilgestaan.
de film oogt gewoon weg prachtig,van het gebruik van licht en schaduw,kleurgebruik en cameravoering,dit is gewoon de perfecte symbiose van comic en film.
het verhaal is lekker film noireske en de hardboiled dialogen en voiceovers werken uitstekend.
de film is erg geweldadig,maar het is o zo grappig en werkt functioneel in de wereld die miller en rodriguez tot leven gebracht hebben.
de allstarcast is subliem,vooral willis,rourke,owen en del toro zijn subliem en jessica alba is gewoon ongelooflijk lekker.zoals deze film eigenlijk.
een sexy geweldadige maar stijlvolle hommage aan de film noir.
dit wordt 1 van mijn persoonlijke classics.
geen seconde verveelt
4.5 *
Redlop
Alhoewel het inderdaad erg cool, ongehoord cartoonesk, gothic, film noir-achtig enzovoorts eruitzag viel het me toch tegen. Want op den duur moet die unieke stijloefening ergens toe leiden.
Qua verhaal was er niets verrassends te melden. Volledig ondergeschikt aan de vorm. Het begon het me te vervelen, want uiteindelijk zijn alle verhalen te reduceren tot 'wraakneming'.
Prachtig gedaan...alles is er al over gezegd...maar Kill Bill (ook over the top wreed en over 'wraakneming') sprak me meer aan, vanwege de macabere humor die daar wel werkte en hier niet.
Toch 3,5* want het is wel een unieke belevenis.
Dionysos
Daar kan ik me wel in vinden. Ik heb erg genoten van hoe het visueel allemaal in elkaar is gezet, maar de verhaaltjes zelf pakten me gewoon onvoldoende. Te eendimensionaal allemaal, zowel de karakters als de vertellingen. Jammer.
Maar desondanks heb ik me wel voldoende vermaakt.
Pieter Montana
Vandaag voor de 2de keer nog eens gezien.Blijft een topfilm.Vooral de dialogen tussen Jackie & Dwight zijn echt top.
Yuppie_Scum
Heeft iemands Tarantino's invloeden niet gezien....dat dacht ik al haha.
Heerlijke film die boeide van begin tot eind ondanks dat hij erg lang duurde.
Het enige wat me ietwat dwars zat was die politieagent in het middelste deel...
Die zegt op een gegeven moment "Ik heb mijn gezicht moeten laten veranderen"
wie was hij dan in godsnaam eerst...hij moet in de film gezeten hebben...en waarschijnlijk in deel 1 maar....Wie O Wie???
Ik zeg 4,5* een absolute must in de collectie!!!
(Ps. wat een vrouw hè die Jessica Alba, 7*
bennie jolink
Superrrrrrrrrrrrrr coole film, enorm sfeervol. Ik had verwacht dat een film die bijna volledig in 'blue rooms' is opgenomen veel computer-achtiger zou overkomen maar dat viel erg mee. Alleen de autootjes zagen er echt TE nep uit. De storyline met Marv is wel verreweg het coolst maar ook de eindscene met That Yellow Bastard is erg goed.
Het kleurgebruik vond ik meer dan gewoon een leuk computertruukje. Bv. de scene waarin Hartigan in 'Kadie's bar' een indringend oogcontact met De Gele Lafaard heeft is werkelijk angstaanjagend. Je krijgt ook het gevoel dat Hartigan niet alleen oog in oog staat met de zoveelste crimineel maar dat hij zijn eigen angst na 8 jaar eindelijk in de ogen kan kijken....
Sommige mensen vinden het raar dat ie geel is maar ik ben juist bijzonder onder de indruk van het feit dat computereffecten nu eindelijk eens niet gebruikt worden om het zoveelste hollywood cliche vorm te geven op een manier die al 10.000 keer eerder is gedaan.
Helaas zitten er ook wat minder sterke punten aan de film en dat is vooral het middenstuk met Clive Owen. Los van het feit dat hij geen enkele 'screen presence' heeft is het hele verhaal vrij oninteressant en zit niet helemaal lekker in elkaar.
Wel leuk dat 'Powers Boothe' nog even z'n gezicht liet zien, hij is toch het ultieme film-noir icoon dankzij zijn 'Philip Marlowe' vertolkingen.
'blue rooms'
Ik dacht dat ze groen waren...

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories