Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
MC:T
Waardeloze film. Veel te traag, veel te veel gepraat, veel te weinig actie. En waarom het in zwart en wit moet is me een raadsel. Zeker om het artistiek te laten zijn.
Onbegrijpelijk dat deze film zo'n hoge waardering krijgt.
uw raadsel wordt opgelost: de film is naar een Graphic Novel van Frank Miller. Deze is getekend in dezelfde kleurpatronen...
krosnicky
goeje film met ongewone zwart wit beelden ( frank miller zijn stijl)
de film zit vol met coole personages zoals mijn favoriet jackie boy werd prachtig gespeeld door del toro del toro is echt hilarich in deze film
Mattson
Onbegrijpelijk dat deze film zo'n hoge waardering krijgt.
Vind ik een vreemde opmerking, ik vind dat gepraat met die voice-overs net geweldig aan deze film en geeft het juist een geweldige sfeer. zelf vindt ik het zwart-wit wel een logische keuze omdat frank miller samen met rodriguez deze film deed en rodriguez niets deed zonder miller's goedkeuring, en vind je deze film dan niet artistiek?
't begin snap ik niet echt...
dat van Harnett die zo'n wijf neerschiet bovenop zo'n building...
kan iemand me uitleggen?
merci
Rosicky
Das het vierde verhaal van de film 'The Custumor is always Right' genaamd. Hartnett is daarin een huurmoordenaar. Op het einde zien we hem nog een keer opduiken, in de allerlaatste scene als ik het me goed herinner. Dat verhaal is een soort van extraatje, veel korter dan de andere drie.
eddyeddy
Klassieker, die je misschien een paar keer moet kijken als het te snel gaat.
BosmaniaK
deze film is zo heerlijk.
zoveel stijl. lekker macho, veel gore. prachtige characters (vooral Marv en Bruce's personage).
voor velen is dit misschien een domme film maar ik houd gewoon van film noir, donkere voice overs. macho-helden, vette actie.
Miron
Wanneer komt deel 2 nou uit?
Begreep dat Johnny Depp en Angelina Jolie daar aan mee zouden doen.
AchmedATM
Film Productie van deel 2 begint in het 2de helft van 2010, maar het is mogelijk dat de dood van Brittany Murphy het zal vertragen.
Cybill.
Zalige uitstraling heeft deze film. De sfeer is helemaal mijn ding. Zo overdreven met momenten, maar wat verwacht je ook, het is gebaseerd op een stripverhaal. Goeie actie, knappe personages. Mooi woordgebruik ook. En een prachtige soundtrack van the servant. Wist niet dat er een vervolg op komt, zou leuk zijn! 4*
benni
Helemaal niks. aan elkaar geplakte stukjes film. Ok, het is naar een strip. Maar dan kun je er toch wel 1 film van maken? Best leuke stukken in. Maar het idee....
AchmedATM
lol, dit is toch 1 film?
Of bedoel je 1 verhaal? Maarja ze blijven tenminste trouw aan de strip, meerdere verhalen die doorelkaar heen lopen met als knoop de bar.
(verwijderd)
Briljant in zijn overdrijving en geheel in lijn met de 'goeie ouwe comic' ... het bloed spat letterlijk zelfs even op de lens van de camera. De kerels zijn allen uit één stuk, de wijven heet als gloeiende kolen en niet zonder handschoentjes te benaderen. Erotiek heet van de naald dus, en recht voor zijn raap verhalen, die enigszins in elkaar verweven zitten ... jammer dat er niet iets meer aandacht aan de structuur was besteed, maar da's dan ook mijn enige minnetje voor dit kijkgenot in optima forma.
AGE-411
1) Waarom 3 verhaaltjes? Maak dan een serie, hé! Mocht mooier zijn moesten die 3 verhaaltjes op het einde samenvloeien.
2) Bovendien maakten sommige verhaaltjes en delen er van echt 'no sense'.
2) Geen diepgang in de personages
3) Een aantal dingen waren nogal onwaarschijnlijk. (Een kerel wordt 3 keer aangereden door een auto en leeft nog? Mensen worden doorzeefd en praten gewoon verder?)
Ik zal nog gul zijn, omdat de sfeer dik OK was en de film goed in mekaar zat: fantastisch om in zwart-wit op te nemen.
Rosicky
1) Omdat deze film gebaseerd is op drie verschillend comics, dus ook op drie verschillende verhalen.
2) Dat vond ik nogal meevallen, alles heeft een reden, de enige keer wat logischer dan de andere keer.
3) Dat is ook totaal niet de bedoeling. De personages zijn tweedemensionale bad-motherfuckers, en daar is geen diepgang voor nodig.
4) Dat hoort nu eenmaal bij deze film. Niets maar dan ook niets is realistisch. Alles is helemaal over-de-top, 100 maal uitvergroot en zwaar overdreven. Een echte love-it-or-hate-it film
Een echte love-it-or-hate-it film
Echt niet.
Ik mag de stijl wel.
Maar ik vind het slecht uitgewerkt kwa verhaal. Mocht wel beter.
chevy93
Het is een hate-it-or-love-it film, alleen op 2 gebieden, het ene deel:
1. Het feit dat nagenoeg alles zwart-wit is, met af en toe wat gekleurd.
2. Het feit dat de film onrealistisch is.
Jij 'love' het eerste gebied, maar jij 'hate' het tweede gebied.
(verwijderd)
2) Bovendien maakten sommige verhaaltjes en delen er van echt 'no sense'.
2) Geen diepgang in de personages
1. Ik meen te herkennen dat er een poging gedaan is om de verhalen 'te verbinden'. Telkens kan je een verhaal als de fantasie van het vorige mannelijke personage zien ... en de gelaagde structuur begint dus met Hartnett, die in contrast met de rest van de verhalen een vrouw 'het licht laat zien'.
2. Alle verhalen eindigen met de dood van de held.
3. Diepgang in een 'comic'? Moet niet gekker worden!
4. Realisme in een 'comic' eisen? Je doet dit genre 'geweld' aan.
Helden overleven alles in deze prachtige bombastiek, echter gaan ze allen ten onder aan De Liefde. Mooier konden ze het niet maken.
5. En we eindigen waar we begonnen: bij Hartnett, die een volgend slachtoffer in het vizier krijgt?
AGE-411
2. Alle verhalen eindigen met de dood van de held.
3. Diepgang in een 'comic'? Moet niet gekker worden!
4. Realisme in een 'comic' eisen? Je doet dit genre 'geweld' aan.
Batman is ook een comic-held, en toch voldoen de 2 laatste films met hem aan al hetgene die ik hier opgenoemd heb.
(verwijderd)
Dit is appels met peren vergelijken. Sin City blijft het 'comic' genre onvoorwaardelijk trouw, terwijl Christopher Nolan (Batman Begins en The Dark Knight) een comic-held plaatst in een min of meer realistische omgeving, inclusief een poging tot 'karakter-schets': de held heeft letterlijk twee 'verschijningen': een batman pak of een burgermans pak.
In Sin City blijft elk personage bewust zo plat als een dubbeltje; geheel in overeenstemming met het comic-genre.
Qar
Vond dit een goede film en dan met name door de manier van filmen. Ik hield wel van de comic-stijl en dat de film onrealistisch is, tja dat krijg je als je een stripboek precies gaat verfilmen. Daarom heeft het me eigenlijk ook niet echt gestoord.
Sterke acteerprestaties moet ik zeggen, maar wat wil je ook met zo'n sterrencast.
Ook hield ik wel van de 3 aparte verhalen die verteld werden, dit werd goed neergezet en de film bleef toch echt goed te volgen.
Alleen eerste en laatste scene van de film vond ik beetje overbodig, dat 'miniverhaal' voegde eigenlijk niets toe vond ik.
De extra's op de dvd vond ik ook wel aardig om te zien.
Bijvoorbeeld dat de hele film (hoe kant het ook anders) op het groene scherm is gefilmd en dat sommige acteurs (ondanks dat ze samen scenes deden) elkaar niet eens hebben ontmoet op de set.
Nee totaal niet.
Door het zwartwit gebruik krijg je heel veel extra mooie shots, en sommige details zijn wél in kleur, ook dat voegt het nodige toe. Zeker kijken.
AGE-411
is dat zwart en wit lijkt me niks. stoort dat erg?
Das net het pluspunt
Cybill.
Volgens mij is Hartnett geen psychopaat maar wordt hij ingehuurd door die vrouwenbendes, om korte metten te maken met (ex)-leden die teveel hebben gezegd of de clan hebben verlaten. Becky vb. heeft haar collega's verraden door te klikken. Zou goed kunnen dat de vrouw uit de eerste scène ook eerder een prostituee was die had kunnen wegkomen met iets..
(verwijderd)
Helemaal mee eens, en het ligt mooi in de lijn van de verhalen: Women rule the world!
Ben de Hoog
Muziek, casts, sfeer, regie, camerawerk. En bovenal, de one-liners. Deze film is domweg Ge-Ni-Aal. Ik keek deze film voor de tweede keer. Als ik een film kijk onthoud ik nooit de details, alleen mijn eigen "rating". Sincity was goed, zo herinnerde ik me. Nu voor de tweede keer bekeken.......er zijn zoveel kleine en grote details. Van make-up, tot licht-effecten, tot drollen in de plee of hardheid in lijfelijk geweld. ALLES klopt. JUST EVERYTHING.
bennyboy
Das net het pluspunt
Nee totaal niet.
ok. ik ga hem zeker kijken. waarschijnlijk deze week nog.

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Misdaad / Thriller, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories