• 9.379.584 stemmen

Une Corde un Colt... (1969)

Western / Drama | 90 minuten

Genre: Western / Drama

Alternatieve titels: Cemetery without Crosses / The Rope and the Colt / Cimitero senza Croci / Une Corde... un Colt...

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Robert Hossein

Met onder meer: Michèle Mercier, Robert Hossein en Guido Lollobrigida

Gesproken taal: Italiaans, Frans, Duits en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Une Corde un Colt...

Een familie van rijke landeigenaren en enkele ingehuurde moordenaars vermoorden een man om zijn land. Ze dwingen zijn vrouw (Michele Mercier) om hulpeloos toe te kijken. Vol van haat huurt zij een cowboy (Hossein) in om eerst de familie af te persen en hen daarna te doden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Basto

Basto

• 11967 berichten

Erg sterke nihilistische western in een schitterend desolaat landschap dat de film de juiste kilte meegeeft.

De film is ook behoorlijk minimalistisch, met weinig dialoog. Het is bij tijden net een stomme film en dat is erg fijn. Het houdt je als kijker scherp.

Met dan aan Arrow Video die ik zo hoog heb zitten dat ik tot een blinde aanschaf was verleid.

Aanrader! Dikke 4*

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag eindelijk maar eens van de stapel nog te bekijken films gepakt, uit het seal gehaald en bekeken.

Viel een klein beetje tegen:

Hossein heeft wel charisma, maar niet echt het juiste om als held een film te dragen. Hij is meer weg gelegd om de bad guy te spelen. Verder zette hij zijn filmkarakter ook vrij afstandelijk neer en was het moeilijk als kijker om echt met deze hoofdpersoon enige connectie, laat staan gevoel, te krijgen.

De film zelf heeft weinig vaart, met zeer veel stille scènes en daarbij vertonende close-ups, maar veel meerwaarde hadden die niet en leken er alleen maar in te zitten, omdat dat nu eenmaal bij het genre hoort, zo lijkt regisseur Hossein gedacht te hebben. Kortom: het schoot maar niet op!

De aardige score weet dan nog wel de film enige meerwaarde te geven, want van verhaal of echt veel bijzondere actie, moet deze film het eigenlijk ook niet hebben.

Erg vreemd ook dat zowel begin als einde in het zwart/wit waren. Why?

Verder vond ik ook absoluut de scene met het konijn niet kunnen, dat was erg wreed om te zien en had absoluut verder geen enkel doel voor rest van film. Bah! Slechte keuze Mr. Hossein!

Voor sfeer en de prachtige Mercier toch nog een vijfje, ofwel 2,5 ster.

avatar van starbright boy

Ingetogen, tikje zwaarmoedige western. Met een goed, vrij rudimentair plot. Vooral een sfeerding met zoals wel vaker erg fraaie muziek. nteressant genoeg feitelijk vooral een Franse western. Hoe moeten we dat noemen? Een baguette-western ofzo. Het is een co-productie met Italie, dat wel. Maar de regisseur en hoofdrolspeler Hossien is een Fransman, Mercier is ook Frans. Het is gefilmd in Spanje en werken ook een hoop Italianen mee. Ik las ergens dat dit ongeveer is wat je zou krijgen als Melville een western had gemaakt en daar zit wel wat in.