Genre: Western / Drama
Alternatieve titels: Cemetery without Crosses / The Rope and the Colt / Cimitero senza Croci / Une Corde... un Colt...
Frankrijk / Italië
Geregisseerd door: Robert Hossein
Met onder meer: Michèle Mercier, Robert Hossein en Guido Lollobrigida
Gesproken taal: Italiaans, Frans, Duits en Spaans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Une Corde, un Colt...
Een familie van rijke landeigenaren en enkele ingehuurde moordenaars vermoorden een man om zijn land. Ze dwingen zijn vrouw (Michele Mercier) om hulpeloos toe te kijken. Vol van haat huurt zij een cowboy (Hossein) in om eerst de familie af te persen en hen daarna te doden.
Manuel
Bud Rogers
Sheriff Ben
Vallee
Saloon Woman

Cimitero senza Croci is een soort arthouse spaghetti western naar een scenario van ondermeer Dario Argento. Bijzonder weinig dialogen, een goed gegeven, een aantal mooie scenes, maar wel wat traag soms. Wil het wel herzien.

trebremmit
Stijlvolle spaghetti met weinig dialoog, gelukkig maar want het verhaal zelf stelde niet veel voor, deze film is vooral mooi door de beelden en de heerlijke muziek.
In de aftiteling kwam nog even de naam van Sergio Leone voorbij, ik weet verder niet wat hij met deze film te maken heeft.

Brix
- 19068 berichten
Ik had de titelsong, gezongen door de fantastische zanger Scott Walker (een van mijn idolen)al een hele tijd op cd, en vond het een prachtig lied dat ik vaak draaide.
Dacht ook nog: dát zou een uitstekende titelsong voor een western zijn...
En toen kwam ik er achter dat het er al lang een was

trebremmit
De titelsong is echt geweldig, past er zeer goed bij.
De film zelf is opgenomen in zuid-spanje, ziet er bijzonder mooi uit die dorre en ruige landschappen.

Jonesy
Sergio leone schijnt de diner scene in deze film geregisseerd te hebben.

Jonesy
Prachtige italiaans franse productie. De muziek is inderdaad steengoed en hierop is het grootste deel van de film dan ook echt gebouwd. Hoort absoluut in het rijtje grote spaghetti s thuis!!

Smallprint84
Fantastisch nieuws! Eindelijk op dvd!
Dual release van t te gekke Arrow. Top

Brix
- 19068 berichten
Smallprint84 !!
Hartelijk dank voor dit goede nieuws!
Toevallig dacht in eerder deze week nog dat het tijd werd voor een DVD/Blu-ray release van deze film...
De titelsong ( van Scott Walker) alleen is de moeite al waard

Basto
Erg sterke nihilistische western in een schitterend desolaat landschap dat de film de juiste kilte meegeeft.
De film is ook behoorlijk minimalistisch, met weinig dialoog. Het is bij tijden net een stomme film en dat is erg fijn. Het houdt je als kijker scherp.
Met dan aan Arrow Video die ik zo hoog heb zitten dat ik tot een blinde aanschaf was verleid.
Aanrader! Dikke 4*

Zwolle84
Heb je I Giorni dell'Ira (1967) gezien? Ook zo'n mooie rauwe western met een fraaie Arrow-release.

thunderball
Day of Anger is nou niet bepaald een "rauwe" western te noemen, maar wel vermakelijk met Van Cleef en Gemma samen in de hoofdrol en ook een mooie Arrow uitgave.

thunderball
Deze vanmiddag eindelijk maar eens van de stapel nog te bekijken films gepakt, uit het seal gehaald en bekeken.
Viel een klein beetje tegen:
Hossein heeft wel charisma, maar niet echt het juiste om als held een film te dragen. Hij is meer weg gelegd om de bad guy te spelen. Verder zette hij zijn filmkarakter ook vrij afstandelijk neer en was het moeilijk als kijker om echt met deze hoofdpersoon enige connectie, laat staan gevoel, te krijgen.
De film zelf heeft weinig vaart, met zeer veel stille scènes en daarbij vertonende close-ups, maar veel meerwaarde hadden die niet en leken er alleen maar in te zitten, omdat dat nu eenmaal bij het genre hoort, zo lijkt regisseur Hossein gedacht te hebben. Kortom: het schoot maar niet op!
De aardige score weet dan nog wel de film enige meerwaarde te geven, want van verhaal of echt veel bijzondere actie, moet deze film het eigenlijk ook niet hebben.
Erg vreemd ook dat zowel begin als einde in het zwart/wit waren. Why?
Verder vond ik ook absoluut de scene met het konijn niet kunnen, dat was erg wreed om te zien en had absoluut verder geen enkel doel voor rest van film. Bah! Slechte keuze Mr. Hossein!
Voor sfeer en de prachtige Mercier toch nog een vijfje, ofwel 2,5 ster.

keimpeS
Dit was voor mij een onbekende western, maar de cover en titel spraken mij wel aan. Ik ben aangenaam verrast door deze film, heerlijke beelden en soundtrack. Dit is zeker een western die ik vaker ga zien. De acteurs, actrices waren voor mij ook onbekend maar speelden Prima!

Boneka
Onlangs zag ik Man of the West en die was net een tikkeltje beter ook qua beeld. Deze Cemetery Without Crosses is maar een matige western. Bovendien ziet de blu ray er belabberd uit. Met recht een spetterende western. Arrow heeft niets gedaan om de vele spetters en vuiltjes te verwijderen. Jammer! BD onwaardig. Gelukkig is de ondertiteling wel lekker strak. Luchten en kleuren zien er wel redelijk uit en de scherpte is okay. Het geluid is mono, maar verder wel okay. We horen weinig dialoog en de film is nogal stil. Daardoor komt ie nogal doods over. Het verhaal is simpel en de wraak is redelijk. Echter dit wordt niet lekker doorgezet. Daardoor mist hij ook spanning. Het moet meer hebben van bepaalde sfeermomenten. Nee ondanks het mooie boekje een tegenvallende western.
Film 2.5
Beeld 2.5
Geluid 3,0 (mono)
Extra's 2.5

Boneka
Viel een klein beetje tegen:
Erg vreemd ook dat zowel begin als einde in het zwart/wit waren. Why?
Voor sfeer en de prachtige Mercier toch nog een vijfje, ofwel 2,5 ster.
Ja we miste dat ene zinnetje he. No animals were harmed en het leek me een echt konijn.

Spoelworm
Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en tijdens mijn laatste bezoek aan Nederland heb ik nog de Arrow Blu-ray kunnen scoren.
Deze is overigens zoals hierboven vermeld niet al te best maar oke, ik heb hem eindelijk gezien.
Degenen die van actievolle westerns houden hoeven hier niet voor om te lopen. De film is vrij rustig en ik zal hem het best omschrijven als
aangenaam om te kijken op die avonden dat je eigenlijk geen film wilt volgen maar gewoon de sfeer wilt proeven.
De hoofdpersoon heeft steeds iets droevig over zich, wat voor mij een meerwaarde gaf aan zijn invulling van het typische zwijgzame karakter uit de spaghetti westerns.
Een aantal sterke scènes, zoals die waarin Michelle oog in oog staat met de vader en broers, ze recht in de camera kijkt met een strak gezicht en duidelijk weet wat gaat volgen waarbij één enkele traan emotie verraadt op haar verder stoïcijnse gelaatsuitdrukking .
. Opvallend dat juist die scène direkt werd afgewisseld met
een nogal amateuristische scène waarin ze sterft in Manuel zijn armen..
Dat had ik eigenlijk met de scène waarin onze "helden" de gekidnapte dame door die twee kerels laten verkrachten . Dat haalde de smaak een beetje uit mijn mond .

Netflix trekt stekker uit misdaadserie 'Young Wallander'

Geprezen serie 'Taboo' met Tom Hardy krijgt na ruim vijf jaar tweede seizoen