Genre: Animatie / Familie
Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)
Alternatieve titel: Belle en het Beest
Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise
Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 26 november 1992
Bekijk via Disney+
Zondag 22 februari in één bioscoop (Diemen)
Plot Beauty and the Beast
"The most beautiful love story ever told."
Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.
Belle (stemrol)
Beast (stemrol)
Gaston (stemrol)
Lumiere (stemrol)
Cogsworth / Narrator (stemrol)
Mrs. Potts (stemrol)
Maurice (stemrol)
Lefou (stemrol)
Chip (stemrol)
Philippe (stemrol)
anni3se
haha jaa jou geborten jaar
vind het wel een mooi film het verhaal is ook heel goed je leert er wel een les van:)
Het leukste liedje vind ik van Bell Bonjour vind ik wel grappig het is wel grappig als je het in het nederlands kijkt http://www.youtube.com/watch?v=0sQcW6L-W-Y
is het op 4.48 gaat die over in de Engelse versie moet je maar eens kijken:)
Ik kijk niets anders dan de NL
Ik ben de NL zo gewend dat als ik de engelse versie zou kijken het lijkt alsof ik een geheel andere film zie. En dan is de magie weg...
ozifreaxx
Ik kijk niets anders dan de NL
jaa ik ook
ik ben opgegroeid met de Nederlandse versie
als ik de Engelse versie kijk is de magie van de
film gelijk weg .. =)
soom
Gek, dat heb ik juist niet.. Ik kijk zowel de Nederlandse als de Engelse versie weleens, hoewel ik wel duidelijk met de Nederlandse versie ben opgegroeid. De magie van die jeugdherinnering blijft voor mij, daar doet de taal eigenlijk niets aan.
rose
Deze is ook erg leuk. Alhoewel de kerstversie hier vaker bekeken werd.
tn2543
Naast de Lion King vond ik dit één van de beste disney films. Heb deze toendertijd ook in de bioscoop gezien. Topfilm!!
aryan
Inderdaad een hele mooie Disney film en net als tn2543 heb ik deze ook in de bioscoop gezien (volgens mij was het op mijn verjaardag) en zeker een film die je een keertje moet hebben gezien. Nu ik er zo over nadenk heeft het veel weg van een Bollywood film
film_kaza
Gek, voordat ik mega berichten kwam dacht ik dat ik de enige was die BATB zo'n goeie film vond. Maar pas nu is te ziemdat deze film door velen word gezien als 1 van de beste Disneys vinden.. Goed nieuws
!.
Er is 1 klein puntje dat vaak ter spraken komt als we het thuis over kritiek hebben. Hoelang bleef Belle in het kasteel? Een paar kleine maandjes. Beetje onduidelijk maar een paar maandjes lijken het juiste antwoord. Helaas hebben vervolgen gebruikt gemaakt van deze vraag en maakten er een soap serie van. Nee het verhaal van Beauty And The Beasst is dit of dit http://www.moviemeter.nl/film/4831 maar geen andere.
tn2543
Alleen hebben ze in de film geen holi pagwa gevierd!
Ireentje13
Ik vind het een erg mooie film. Maar niet een van mijn favorieten.
3,5
film_kaza
Alleen hebben ze in de film geen holi pagwa gevierd!
Holi pagwa?
missl
1 van de beste disneyfilms. met natuurlijk het bekende disneymoraal. voor die tijd visueel echt prachtig.
en ik kom erachter dat ik nog altijd na al die jaren de liedjes nog een beetje mee kan zingen.
overigens zoals hier boven ook al staat zijn disneyfilms zowat de enige films die ik echt Nederlands gesproken wil zien.
Mooie Disneyfilm, zeker op visueel gebied. Het beest zag er erg groots uit. Maar de film maakte verder weinig indruk op me omdat ik het verhaal niet zo boeiend vond en ik de humor ook niet zo aanwezig vond.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
wat een prachtsprookje, waar is de tijd toch naartoe, pure nostalgie !!
En ja die liedjes hahaha
" Zij is een echte madmoiselle, want de mensen vinden haar, toch vantijd een beetje raar......."
De engelse versie nog niet gezien, maar dat hoeft ook niet, ben met de nederlandse opgegroeid.
film_kaza
wat een prachtsprookje, waar is de tijd toch naartoe, pure nostalgie !!
En ja die liedjes hahaha
Maar* de mensen vinden haar, toch altijd een beetje raar
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Maar* de mensen vinden haar, toch altijd een beetje raar
oeps, blijkbaar nog meer kijken dan
Car-freak
Beste Disney film ooit!!!!
Mee eens! Samen met: The Fox and the Hound.
Psyché et Amor
Mn favoriete disneyfilm!
Geweldig! Ik heb hem al heel erg vaak gezien maar hij blijft leuk.
Vooral om de liedjes keihard mee te zingen als er niemand thuis is.
film_kaza
Is het plaatje veranderd? De kleuren zijn een stuk veller.
a-rdaa
moooooi verhaal, en zeker leuk voor kinderen , ik was verliefd op deze film toen ik klein was
5* zeker verdiend
a-rdaa
Is het plaatje veranderd? De kleuren zijn een stuk veller.
ja volgens mij is het plaatje inderdaad vernieuwd.
Mlis
Een prachtige romantische film, nog een van mijn disney favorieten. Ik was wel toen ik heel klein was een beetje bang voor het beest. Deze film kun je ook blijven zien. De muziek is gewoon top. Kortom een echte klassieker.
kuzs
Ik kijk hem ook altijd in het Nederlands.
Het blijft een mooie film waar je iets van leert.
nele
Ja, ik kijk hem ook altijd in het Nederlands, iets wat ik meestal niet doe, zal nog een overblijfsel zijn van vroeger waarschijnlijk... Mijn absolute disneyfavoriet! Volgens mij zijn vele romantische films op deze gebaseerd, maar toch blijft hij altijd wel beter. Ook heel mooie muziekfragmenten.
Je kent deze http://www.moviemeter.nl/film/4831 film al
?
Floris1988
Een fantastische Disneyfilm (of het is jeugdsentiment) !
Soms een tikje over de top, maar dat hoort bij een zoet, romantisch Disneysprookje! Mooi verhaal, mooie muziek, mooie opbouw...
Mooi dus! 4,5* !

Father and Daughter
Animatie / Drama, 2000

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
frankrijkprinsboekkasteelrosemusicalinsane asylumprinsesgebaseerd op tv-seriesbeastbased on fairy talebelle eccentric mantoxic masculinityla belle et la bête adapted into play or musical