• 9.377.215 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van anni3se

anni3se

haha jaa jou geborten jaar

vind het wel een mooi film het verhaal is ook heel goed je leert er wel een les van:)

Het leukste liedje vind ik van Bell Bonjour vind ik wel grappig het is wel grappig als je het in het nederlands kijkt http://www.youtube.com/watch?v=0sQcW6L-W-Y

is het op 4.48 gaat die over in de Engelse versie moet je maar eens kijken:)

film_kaza

Ik kijk niets anders dan de NL Ik ben de NL zo gewend dat als ik de engelse versie zou kijken het lijkt alsof ik een geheel andere film zie. En dan is de magie weg...

avatar van ozifreaxx

ozifreaxx

jaa ik ook

ik ben opgegroeid met de Nederlandse versie

als ik de Engelse versie kijk is de magie van de

film gelijk weg .. =)

avatar van soom

soom

Gek, dat heb ik juist niet.. Ik kijk zowel de Nederlandse als de Engelse versie weleens, hoewel ik wel duidelijk met de Nederlandse versie ben opgegroeid. De magie van die jeugdherinnering blijft voor mij, daar doet de taal eigenlijk niets aan.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Mee eens.

avatar van wall-e

wall-e

Kom erbij.

avatar van rose

rose

Deze is ook erg leuk. Alhoewel de kerstversie hier vaker bekeken werd.

avatar van tn2543

tn2543

Naast de Lion King vond ik dit één van de beste disney films. Heb deze toendertijd ook in de bioscoop gezien. Topfilm!!

avatar van aryan

aryan

Inderdaad een hele mooie Disney film en net als tn2543 heb ik deze ook in de bioscoop gezien (volgens mij was het op mijn verjaardag) en zeker een film die je een keertje moet hebben gezien. Nu ik er zo over nadenk heeft het veel weg van een Bollywood film

film_kaza

Gek, voordat ik mega berichten kwam dacht ik dat ik de enige was die BATB zo'n goeie film vond. Maar pas nu is te ziemdat deze film door velen word gezien als 1 van de beste Disneys vinden.. Goed nieuws !.

Er is 1 klein puntje dat vaak ter spraken komt als we het thuis over kritiek hebben. Hoelang bleef Belle in het kasteel? Een paar kleine maandjes. Beetje onduidelijk maar een paar maandjes lijken het juiste antwoord. Helaas hebben vervolgen gebruikt gemaakt van deze vraag en maakten er een soap serie van. Nee het verhaal van Beauty And The Beasst is dit of dit http://www.moviemeter.nl/film/4831 maar geen andere.

avatar van tn2543

tn2543

aryan schreef:

Alleen hebben ze in de film geen holi pagwa gevierd!

avatar van Ireentje13

Ireentje13

Ik vind het een erg mooie film. Maar niet een van mijn favorieten.

3,5

tn2543 schreef:

Alleen hebben ze in de film geen holi pagwa gevierd!

Holi pagwa?

avatar van missl

missl

1 van de beste disneyfilms. met natuurlijk het bekende disneymoraal. voor die tijd visueel echt prachtig.

en ik kom erachter dat ik nog altijd na al die jaren de liedjes nog een beetje mee kan zingen.

overigens zoals hier boven ook al staat zijn disneyfilms zowat de enige films die ik echt Nederlands gesproken wil zien.

avatar van The Oceanic Six

Mooie Disneyfilm, zeker op visueel gebied. Het beest zag er erg groots uit. Maar de film maakte verder weinig indruk op me omdat ik het verhaal niet zo boeiend vond en ik de humor ook niet zo aanwezig vond.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

wat een prachtsprookje, waar is de tijd toch naartoe, pure nostalgie !!

En ja die liedjes hahaha

" Zij is een echte madmoiselle, want de mensen vinden haar, toch vantijd een beetje raar......."

De engelse versie nog niet gezien, maar dat hoeft ook niet, ben met de nederlandse opgegroeid.

Friday the 13 th schreef:

wat een prachtsprookje, waar is de tijd toch naartoe, pure nostalgie !!

En ja die liedjes hahaha

Maar* de mensen vinden haar, toch altijd een beetje raar

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Maar* de mensen vinden haar, toch altijd een beetje raar

oeps, blijkbaar nog meer kijken dan

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Beste Disney film ooit!!!!

avatar van Car-freak

Car-freak

Sam_Bracke schreef:

Beste Disney film ooit!!!!

Mee eens! Samen met: The Fox and the Hound.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Mn favoriete disneyfilm!

Geweldig! Ik heb hem al heel erg vaak gezien maar hij blijft leuk.

Vooral om de liedjes keihard mee te zingen als er niemand thuis is.

film_kaza

Is het plaatje veranderd? De kleuren zijn een stuk veller.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

moooooi verhaal, en zeker leuk voor kinderen , ik was verliefd op deze film toen ik klein was

5* zeker verdiend

avatar van a-rdaa

a-rdaa

film_kaza schreef:

Is het plaatje veranderd? De kleuren zijn een stuk veller.

ja volgens mij is het plaatje inderdaad vernieuwd.

avatar van Mlis

Mlis

Een prachtige romantische film, nog een van mijn disney favorieten. Ik was wel toen ik heel klein was een beetje bang voor het beest. Deze film kun je ook blijven zien. De muziek is gewoon top. Kortom een echte klassieker.

avatar van kuzs

kuzs

Ik kijk hem ook altijd in het Nederlands.

Het blijft een mooie film waar je iets van leert.

avatar van nele

nele

Ja, ik kijk hem ook altijd in het Nederlands, iets wat ik meestal niet doe, zal nog een overblijfsel zijn van vroeger waarschijnlijk... Mijn absolute disneyfavoriet! Volgens mij zijn vele romantische films op deze gebaseerd, maar toch blijft hij altijd wel beter. Ook heel mooie muziekfragmenten.

nele schreef:

Je kent deze http://www.moviemeter.nl/film/4831 film al ?

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Mijn favoriete tekenfilm!!!

Het verhaal is zo prachtig.

avatar van Floris1988

Floris1988

Een fantastische Disneyfilm (of het is jeugdsentiment) !

Soms een tikje over de top, maar dat hoort bij een zoet, romantisch Disneysprookje! Mooi verhaal, mooie muziek, mooie opbouw...

Mooi dus! 4,5* !