Genre: Animatie / Familie
Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)
Alternatieve titel: Belle en het Beest
Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise
Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 26 november 1992
Bekijk via Disney+
Zondag 22 februari in één bioscoop (Diemen)
Plot Beauty and the Beast
"The most beautiful love story ever told."
Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.
Belle (stemrol)
Beast (stemrol)
Gaston (stemrol)
Lumiere (stemrol)
Cogsworth / Narrator (stemrol)
Mrs. Potts (stemrol)
Maurice (stemrol)
Lefou (stemrol)
Chip (stemrol)
Philippe (stemrol)
Eva
Als beast was de prins leuker. Aan het einde staat er zo'n gladjanus.
shayed
Gewoon weer zo'n vermakelijke Disney- film, maar niet de beste.
***
darkcity
De beste Disney-film zonder twijfel (vind ik). Prachtig getekent met veel spanning, humor en mooie momenten en het einde is ook zo mooi ! 5*
Jordy
ach ja wil sowieso de bekende Disney's wel gezien hebben, en het staat in de imdb top 250 dus dan moet ik het helemaal gezien hebben natuurlijk
Sjaak
Het was mijn 2e bioscoopfilm. In je kindertijd waarbij je helemaal tijdens de film opgaat in het verhaal, iets waar je nog steeds welleens naar verlangt maar nog maar weinig voorkomt.
Kwaliteit van de film: toen der tijd in mijn ogen: goed. Maar naar dat de jaren verslijten en ik wat ouder ben geworden: redelijk.
sn@ke
- 2077 berichten
Deze disney heb ik vroeger veel bekeken. Nu nog vind ik dit een van de beste disney's ooit. Een prachtig verhaal waar je je volledig in inleeft. Magische tekenfilm. 4*
Plintkabouter
Maar ik vind het een beetje zoetsappig, ( stereoype disneyfilm ). En niet mooi getekend. En het verhaal gaat wel. Ik vind het geen superfilm
De beste disneyfilm van na de dood van disney. En op The lion king en de Pixar-films na, helaas de laatste goede.
Ralfke
- 2075 stemmen
Inderdaad, de laatste fatsoenlijke Disney naast The Lion King van de jaren'90. ***1/2.
Tom Savini
Eén van de betere Disney-tekenfilms! Ik kan het bij dit soort tekenfilms niet laten om een traantje weg te pinken.(Bij Disney's Tarzan en The lion king ook niet)De met de computer gemaakte camerabewegingen zijn net echt(scene balzaal)!
U-96
- 2064 stemmen
Nu ik deze film tegen kwam bij de updates kan ik het niet laten er even iets over te zeggen.
Deze film heb ik al zo'n 5 keer gezien (Nederlands vertaald) en ik vind het zeker de beste tekenfilm die ik ooit gezien heb. Heel vermakelijk. ****
Moviestar
idd een erg mooie film, zeer goed getekend en behoort (voor mij) tot een van de beste uiteraard samen met the Lion King. 4*
neo
Ben het helemaal met je eens Moviestar. Dit was de allereerste film die ik in de bios zag en is nog steeds geweldig. Maar the Lion King is toch nog iets beter
eerdekes
Dit is ook één van de allermooiste disney's ooit. In mijn kinderjaren, nog niet zo lang geleden trouwens, vond ik dit 'n machtige film, nu is dat uiteraard geminderd, maar blijft prachtig !
sn@ke
- 2077 berichten
Ja , eigenlijk was mijn stem(4*) wat te laag. Samen met the lion king is deze wel het beste wat disney al ver bracht.
elke14
Dit is dus mijn broertjes lievelingsfilm en ik moet altijd met hem meekijken. Maar met tegenzin is het alleszinds niet! Ik stel het zelfs soms zelf voor.
dray
Leuke en goede film, maar oscarnominatie voor beste film ging me toch iets te ver ...
U-96
- 2064 stemmen
Ik heb thuis de Nederlands ingesproken VHS liggen. Vroeger echt héél vaak gezien. Puur jeugdsentiment. *4.0*
Snuck
Op 1 of andere manier heb ik iets met Disney.
Dit vind ik 1 van de leukste Disney's die er is.
vooral Lemierre is gaaf:D
prisje
dit is gewoon de beste van diney met the lion king
gewoon mooi om tezien
myss
dit is werkelijk de beste disney aller tijden, mooi getekend, vooral scene in de balzaal is meesterlijk. Mooie muziek, en lumiere's karakter is meesterlijk
Disneyclassicfan
Prachtige film. Helemaal mee eens myss! De balzaal scène is gewoon meesterlijk. Het liedjes Beauty and the Beast is gewoon té mooi. En het verhaal is klassiek en in een geweldig jasje gestoken. Ik vloekte me rot toen de 2-DVD uitverkocht was.

Belle's Magical World

Father and Daughter
Animatie / Drama, 2000

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
frankrijkprinsboekkasteelrosemusicalinsane asylumprinsesgebaseerd op tv-seriesbeastbased on fairy talebelle eccentric mantoxic masculinityla belle et la bête adapted into play or musical