• 9.373.488 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van Eva

Eva

Als beast was de prins leuker. Aan het einde staat er zo'n gladjanus.

avatar van shayed

shayed

Gewoon weer zo'n vermakelijke Disney- film, maar niet de beste.

***

avatar van darkcity

darkcity

De beste Disney-film zonder twijfel (vind ik). Prachtig getekent met veel spanning, humor en mooie momenten en het einde is ook zo mooi ! 5*

avatar van Jordy

Jordy

Iets te veel matige liedjes

avatar van neo

neo

dat je dit nog kijkt op jouw leeftijd

avatar van Jordy

Jordy

ach ja wil sowieso de bekende Disney's wel gezien hebben, en het staat in de imdb top 250 dus dan moet ik het helemaal gezien hebben natuurlijk

avatar van peetjuh

peetjuh

Ik vind dit een van de leukste disney films die er is

avatar van Sjaak

Sjaak

Het was mijn 2e bioscoopfilm. In je kindertijd waarbij je helemaal tijdens de film opgaat in het verhaal, iets waar je nog steeds welleens naar verlangt maar nog maar weinig voorkomt.

Kwaliteit van de film: toen der tijd in mijn ogen: goed. Maar naar dat de jaren verslijten en ik wat ouder ben geworden: redelijk.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Deze disney heb ik vroeger veel bekeken. Nu nog vind ik dit een van de beste disney's ooit. Een prachtig verhaal waar je je volledig in inleeft. Magische tekenfilm. 4*

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Was wel een leuke film maar ik vind het geen super film. 2*

avatar van yosemite44

yosemite44

"leuke film" = 2*?

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Maar ik vind het een beetje zoetsappig, ( stereoype disneyfilm ). En niet mooi getekend. En het verhaal gaat wel. Ik vind het geen superfilm

avatar van starbright boy

De beste disneyfilm van na de dood van disney. En op The lion king en de Pixar-films na, helaas de laatste goede.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Inderdaad, de laatste fatsoenlijke Disney naast The Lion King van de jaren'90. ***1/2.

avatar van mister blonde

mister blonde

de lion king was later.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Eén van de betere Disney-tekenfilms! Ik kan het bij dit soort tekenfilms niet laten om een traantje weg te pinken.(Bij Disney's Tarzan en The lion king ook niet)De met de computer gemaakte camerabewegingen zijn net echt(scene balzaal)!

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Nu ik deze film tegen kwam bij de updates kan ik het niet laten er even iets over te zeggen.

Deze film heb ik al zo'n 5 keer gezien (Nederlands vertaald) en ik vind het zeker de beste tekenfilm die ik ooit gezien heb. Heel vermakelijk. ****

avatar van Moviestar

Moviestar

idd een erg mooie film, zeer goed getekend en behoort (voor mij) tot een van de beste uiteraard samen met the Lion King. 4*

avatar van neo

neo

Ben het helemaal met je eens Moviestar. Dit was de allereerste film die ik in de bios zag en is nog steeds geweldig. Maar the Lion King is toch nog iets beter

avatar van eerdekes

eerdekes

Dit is ook één van de allermooiste disney's ooit. In mijn kinderjaren, nog niet zo lang geleden trouwens, vond ik dit 'n machtige film, nu is dat uiteraard geminderd, maar blijft prachtig !

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ja , eigenlijk was mijn stem(4*) wat te laag. Samen met the lion king is deze wel het beste wat disney al ver bracht.

avatar van elke14

elke14

Dit is dus mijn broertjes lievelingsfilm en ik moet altijd met hem meekijken. Maar met tegenzin is het alleszinds niet! Ik stel het zelfs soms zelf voor.

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

leuke film daarom 4 sterrren.

avatar van dray

dray

Leuke en goede film, maar oscarnominatie voor beste film ging me toch iets te ver ...

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik heb thuis de Nederlands ingesproken VHS liggen. Vroeger echt héél vaak gezien. Puur jeugdsentiment. *4.0*

avatar van eerdekes

eerdekes

Voor mij overtreft bambi alles :d

avatar van Snuck

Snuck

Op 1 of andere manier heb ik iets met Disney.

Dit vind ik 1 van de leukste Disney's die er is.

vooral Lemierre is gaaf:D

avatar van prisje

prisje

dit is gewoon de beste van diney met the lion king

gewoon mooi om tezien

avatar van myss

myss

dit is werkelijk de beste disney aller tijden, mooi getekend, vooral scene in de balzaal is meesterlijk. Mooie muziek, en lumiere's karakter is meesterlijk 5*

Prachtige film. Helemaal mee eens myss! De balzaal scène is gewoon meesterlijk. Het liedjes Beauty and the Beast is gewoon té mooi. En het verhaal is klassiek en in een geweldig jasje gestoken. Ik vloekte me rot toen de 2-DVD uitverkocht was.