• 9.377.368 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van NYSe

NYSe

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik was zwaar teleurgesteld door deze film. Niet komisch, met pijnlijk onleuke archetypetjes, niet eens zo mooi getekend, en een verhaal waarin alles elkaar wel héél snel en makkelijk opvolgt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

er staat dat deze vanaf 7 december te koop was op blu-ray, maar dat was hij al een tijdje.

is dit een ander soort release of zo?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Beauty and the Beast is een van de films die ik als kind helaas gemist heb. Dit was geloof ik samen met Aladdin het geval, later heb ik deze twee nog op VHS op een rommelmarkt gekocht zodat ik die in ieder geval nog had. Maar ik voelde me een beetje te groot ervoor (ik moet een jaar of negen zijn geweest) en had er nooit zo'n zin in. Toen heb ik ooit eens een stuk gezien maar ik had bijna niet opgelet en ik was het volgens mij de dag erna alweer vergeten. Maar vandaag heb ik hem dan eindelijk toch eens (goed) gezien...

Volgens velen net zo goed of zelfs beter dan The Lion King, dus dan moest hij wel goed zijn. En gelukkig was dat ook zo voor mij. Want zelfs op die VHS (uit '93 geloof ik) is de animatie echt prachtig! De kleuren zijn zeer helder en er is echt passie in de personages gebracht door de makers. Heel apart is de romantiek in deze Disney Classic. Af en toe heb je niet het idee dat je naar een kinderfilm zit te kijken. Hij won dan niet voor niets in 1991 de prijs voor 'Beste film' geloof ik. Zeer terecht, want het is perfect overgebracht. Heel goed is eigenlijk de uitwerking van het personage van het Beest. Van een 'vuilak' naar een 'lief' persoon. Wat ik wel een iets minder moment vond was toen het complete servies begon te zingen voor Belle. Nu kan dat ook komen doordat ik noodgedwongen de Nederlandse versie heb gezien, maar ik vond het een beetje een langdradig liedje. Waarschijnlijk zal dit in het Engels al beter zijn geweest. De rest van de soundtrack was, zelfs in het Nederlands, best te doen of zelfs goed. De dans-scene is natuurlijk een hoogtepunt. En ook het einde is erg leuk.

Ik heb genoten van deze Disney Classic. En ergens had ik het dus niet verwacht. Zeker omdat ik deze nog nooit (echt goed) eerder gezien had. Dus alles was wel nieuw. Maar het is echt een pareltje van een sprookje geworden. Eentje die eigenlijk alleen maar door Disney had kunnen worden gemaakt. Het is niet de allerbeste die ik gezien heb, maar misschien komt dat ook omdat ik hem nog nooit eerder gezien had. Maar hij verdient wel zeker een hoog cijfer van mij. Een aanrader voor de liefhebbers van de Disney-films maar ook zeker voor de fans van het genre 'romantiek'.

avatar van Decec

Decec

Jammer, heb opgenomen, helaas geen ondertiteld...

waardeloos...

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Decec schreef:

Jammer, heb opgenomen, helaas geen ondertiteld...

waardeloos...

Dus omdat het geen ondertiteling bevatte , is het dus maar waardeloos?

En zo te zien aan je gebrekkige kennis van de Nederlandse taal zal je wel geen Nederlandse ondertiteling bedoelen denk ik zo....

avatar van Decec

Decec

@hip-hop Drunkie

ik wil zo graag deze film kijken, maar geen ondertiteld. Omdat ik ben slechthorend en is vermoeiend voor mij deze film volgen, zonder ondertiteld. Ik zie dat deze film is geen Nederlandse film, maar buitenland.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Disneyfilms behoren ondertussen zowat tot het wereldwijd culturele erfgoed, zeker de zogezegde ‘oude’ generatie. Een van de pronkstukken van die generatie films is het nog steeds populaire ‘Beauty and The Beast’. Na mijn bekentenis dat ik deze nog nooit gezien had, werd ik terecht op gewezen dat dit niet door de beugel kon. En dus was het dringend tijd om deze eens aan een kritische kijkbeurt te onderwerpen.

Visueel vond ik het allemaal maar vlakjes. De twee hoofdpersonages zien er goed uit en op bepaalde shots het kasteel ook, maar de rest had veel beter afgewerkt moeten worden. In de openingsscène valt meteen op hoe pover de voorbijgangers getekend zijn, en ook in het pratende meubilair had iets meer design mogen gestoken worden.

De film zelf komt nooit echt op gang. Elke keer als het een beetje vooruit gaat besloot er weer een of andere malloot te beginnen zingen. Ik heb het sowieso al niet te hard voor songs binnen een film, maar als het goeie songs zijn en het heeft nog enige relevantie binnen het verhaal kan ik er nog mee leven. Hier waren het matige songs (die grote servies-en bestekshow uitgezonderd, meteen ook het hoogtepunt van de film), en kwam het op me over als ‘zingen om te zingen’. Verhaal zelf is verder pijnlijk voorspelbaar. In de eerste minuten wordt elk karakter routineus vastgepind in zijn/haar clichés en mogen ze daar onder geen beding van afwijken.

Verder ondermijnt de film met het einde, waarin het Beest wordt omgetoverd tot een beminnelijke Adonis, totaal de moraal die het de hele film lang heeft willen verkopen. Beetje vreemd.

Weinig hoogtepunten te vinden, visueel niet echt aantrekkelijk, vastliggend plot en echt grappig werd het ook nergens. Het is mij een raadsel waar deze film z’n klassiekerstatus vandaan haalt.

1,5*.

avatar van Dangerous-AF

Dangerous-AF

Ben zeer teleurgesteld in dit, ik had een meesterwerk zoals The Lion King verwacht, maar nee. De beste/mooiste scene´s zijn die in de kasteel afspelen, buiten dan de inval van de burgers, dat is te kinderachtig uitgewerkt. De Nederlandse versie vind ik beter dan de Amerikaanse (dat vind ik ook bij The Lion King). Wel een leuke sfeervolle animatie, maar komt helemaal niet in de buurt van films als The Lion King, Nightmare Before Christmas, Finding Nemo en Corpse Bride (beste animaties in mijn ogen ).

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Decec schreef:

@hip-hop Drunkie

In dat geval , mijn oprechte excuses voor mijn nogal felle reactie.

Als je hem op dvd of blu ray koopt of huurt ken je wel degelijk Nederlandse ondertiteling verkrijgen door het te selecteren in het menu hoor

Ik hoop dat je dan de prachtige waarde van deze film dan zal kennen inzien

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Schijn bedriegt (niet?)

Prachtig! Gisteren was het na zo'n zes jaar weer tijd voor een herziening. De muziek is goed, neemt je vanaf het begin al mee in het verhaal.
Elke Disneyfilm heeft wel zo'n beetje een moraal, soms is het geforceerd erbij verzonnen: "Oh het verhaal is af, laten we maar nu nog een moraal erbij bedenken voor de kijkertjes zodat ze geen stoute dingen doen", maar hier is het een vervlochten onderdeel van het verhaal en dat is op zo'n mooie manier uitgewerkt. Je ziet hoe het beest langzaamaan veranderd in een lieve persoon en zoveel geeft om Belle dat hij haar laat gaan.
Belle en het Beest heeft ook enorm zielige en wrange momenten. Bijvoorbeeld de vader die maar niet wordt geloofd en je enkele keren hem hulpeloos alleen rond ziet dolen, het verdriet van het beest, dat hij wil niet terugvechten tegen Gaston als deze hem wil doden...
Allemaal taferelen die je vast herkent, op z'n minst ergens uit een stoffig hoofdstuk uit je leven: liefdesverdriet, onzekerheid en zelfminachting, avontuur willen meemaken in je leven en dan gebeurt het op een manier die jij eigenlijk liever niet had gewild, momenten van wanhoop of dat je toekijkt dat iemand in een situatie zit waar die niet alleen uit kan of belachelijk wordt gemaakt... Alles verdeeld over een paar karakters, wat deze disneyfilm maakt tot een vrij 'realistische' vergeleken met z'n soortgenoten. Uiteraard met een goede afloop.

Belle en het Beest is wel enigszins een tranentrekker... maar vooral gevoelens van vertedering komen in je naar boven door dit prachtige meesterwerk. Minpunt? De liedjes zijn leuk, maar sommige maken niet echt een statement waardoor je ze vergeet. Op zich niet echt een 'minpunt. '
Mijn zeer nuchtere broer heeft de film ook kunnen waarderen, er komen ook nog eens flauwe, maar grappige momenten in voor.

Verhoogd naar 4,5* blijven staan.

avatar van Thorongil

Thorongil

Blu-ray herbekeken, voor het eerst in jaaaaaren. Geweldige landschappen, leuke songs, mooi koppel en liefdesverhaal, leuke bijpersonages als Gaston en Lumière. Topper van Disney. Moet nog eens Lion King herbekijken, maar denk wel dat deze de favoriet is qua Disney animatie.

avatar van Spetie

Belle en het Beest is het bekende verhaal, dat Disney hiermee ook heeft verfilmd.

Het verhaal is goed en de animatie mag er ook zijn. Vooral het beest ziet er erg goed en gedetailleerd uit. Er zitten wel een aantal leuke personages in, zoals de kaarsenhouder, die duidelijk voor de meeste humor zorgt. Maar ook een aantal tegenvallende, waarbij vooral Gaston er in negatieve zin bovenuit springt.

Het tempo is verrassend hoog, maar wordt telkens ook weer onderbroken door vrolijke muzikale nummers. Zo’n onderbreking is een keertje niet erg, maar hier waren het er wel heel veel. Ik ben daar nooit zo’n hele grote fan van, moet ik zeggen. Wel moet gezegd worden dat de twee hoofdpersonages goed worden uitgewerkt.

Al met al zeker geen slechte Disney, maar ook niet eentje die echt memorabel is. Daarvan is alles bij lange na niet goed en bijzonder genoeg.

avatar van Sopherian

Sopherian

Mijn favo disney film ♥ ik kijk hem zeker 1x per maand...

het kleine kopje is mijn lieveling personage. zo schattig!

avatar van TMP

TMP

Flauwe Disney-film, met te veel (niet al te leuke) liedjes. Het plot verloopt zoals verwacht en is nergens echt leuk of boeiend. De hoofdpersonages zijn ook niet al te geweldig, waardoor de film het vooral moet hebben van enkele aardige scenes met de kaarsenhouder en de klok. Teleurstellend.

avatar van The Oceanic Six

Blij dat ik Beauty and the Beast eens herzien heb, want de film is veel sterker dan dat ik in gedachte had. Sowieso is de periode eind jaren 80, begin jaren 90 erg sterk qua Disney films. The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast en The Lion King behoren echt tot de allerbeste Disneyfilms. Ik heb weer een stuk minder met de hele oude prinsessen sprookjes uit de jaren 30-50 (Snow White, Sleeping Beauty etc). Maar genoeg over Disney, nu terug naar deze film.

Ondanks dat de film niet echt heel grappig is, is de film wel bijzonder door de vele liedjes (had op zich wel iets minder gemogen) en de sympathie die zowel Belle als het Beest op wekt. De vele levende klokken, kaarshouders en theepotten geven de film wel meerwaarde als typische Disneyfilm, zonder dat het clichematige prinsessen verhaaltje weer van stal wordt gehaald. De film zit logisch in elkaar en vanaf het moment dat Belle en het Beest elkaar ontmoeten wordt de film steeds sterker. De chemie is duidelijk aanwezig en de sfeer idem dito. De tekenfilm ziet er ook prachtig uit, vol met details en een goede afwisseling van grauwe en kleurrijke kleuren. De stemmencast is ook uitmuntend. De dansscène in de balzaal is werkelijk schitterend gemaakt. De eindclash mag er ook zijn, al kan je de afloop al wel raden.

Dikverdiende verhoging naar 4* (was 3*)

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ajax&Litmanen1 schreef:

de film wel bijzonder door de vele liedjes (had op zich wel iets minder gemogen) 3*)

Het is ook echt een musical en maar al te vaak een ode aan Broadway. Door die liedjes die inhoudelijk het verhaal vooruit helpen en vooral de muzikaliteit had ik nooit het idee dat het teveel was. Heerlijke nummers met kracht en melodie.

avatar van dualcia

dualcia

De oude Disney-videobanden maar eens uit de kast getrokken en ik ben begonnen met Beauty and the Beast, oftewel Belle en het Beest, want de oude videobanden zijn allemaal Nederlands gesproken en dat bevordert het jeugdsentimet nogal

Deze is toch wel 1 van de leukere! Een aantal jaren terug ook de musical gezien in Scheveningen en die bracht de sfeer van de film helemaal goed over. Ik vind het heerlijk dat er gedurende de film zoveel verschillende sferen benaderd worden: Hetsfeervolle dorpje, het 'enge' kasteel, de 'Kom erbij'-scene in de eetzaal en de romantische dans!

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Mooie Disneyfilm met ''Gaston'' (Zowel het liedje als de personage. 'Wat een saai boek! Het heeft niet eens plaatjes!') als hoogtepunt.
Het verhaal zelf is goed, maar daarvoor gaan de credits niet naar Disney maar naar Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. De personages Lumiere, Barstje, mevrouw Tuit en Pendule -die -net zoals de waterspuwers in The Hunchback of Notre Dame (1996) (I) - voor de vrolijke noot moeten zorgen- hebben we wel aan Disney te danken, goddank!
De muziek is leuk en opera-achtig zoals we dat van Alan Menken - MusicMeter.nl kennen.
Kom erbij, kom erbij
Het verhaal bevat ook zielige scènes zoals die als de aandoenlijke vader opgesloten wordt en zo. maar gelukkig is Barstje daar en komt het allemaal weer goed!
Gaston is de op-drie-na leukste ''Disneyarrogantezak'': Op twee Keizer Kusco ( The Emperor's New Groove (2000) ) en op één Koning Jan ( Robin Hood (1973) )!

Trouwens... de Disneyfilm uit de jaren '90 hebben allemaal wel een filmposter met silhouetten.

avatar van baspls

baspls

Ted Kerkjes schreef:
Kom erbij, kom erbij

Ik vind het in The Beauty and the Beast wel mooi dat er af en toe nog duistere scénes zijn. Wel jammer dat dit zo wijnig is en er (te) veel liedjes zijn.

Koning Jan (blijft een van mijn favoriete disney figuren)

Klopt die zijn gemaakt door een van mijn grote helden: John Alvin! Die de mooiste poster aller tijden heeft gemaakt: The Emipre Strickes Back, Willow, Raiders of the Lost Ark en veel meer...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Drie Disneyfilms keek ik vroeger regelmatig: Aladdin, The Lion King en deze dus (en stiekem was ik wel verliefd op Belle en haar goudgele jurk). Van die drie films heb ik ook nog geen review op de site staan, dus in volgorde van uitkomen kijk ik ze alsnog, te beginnen dus in 1991.

Na jaren van mindere films keert Disney terug naar haar glorietijd vol prinsen en prinsessen en verhalen van oude sprookjes. Naar goed gebruik worden die verhalen wel flink aangepast naar meer kindvriendelijke vormen (wat dus zorgt dat alle Westerse kindjes heel vreemd tegen de oorspronkelijke sprookjes aankijken) al blijft de basis altijd wel enigszins staan. Gaston als schurk is bijvoorbeeld een fantastische toevoeging, niet enkel omdat het bij hem om uiterlijk draait (de moraal van de film zegt net wat anders) maar ook gewoon een goede vijand is. We krijgen verder een verhaal van Belle en het Beest, een episch verhaal zo het lijkt, maar als je even goed analyseert blijkt de vertelde tijd effectief nog geen drie dagen te zijn. Knap schrijfwerk om dat zo te verbloemen, zoals wel meer knap is aan de film.

Hoewel Disney altijd al musicalliedjes had in haar films, is dit pas de eerste echte musical wat mij betreft (en ook hun enige). Dat komt door de verhalende songteksten die in heel korte tijd heel veel uitleggen, maar ook door het visuele aspect. Mensen die zingen kijken weleens de camera in (lees: ze kijken het publiek in) en ook het vele zoomen en heen en weer bewegen van de camera toont de vele lagen van tekeningen – als een kijkdoos haast, of de decorstukken op het toneel. En dan is er natuurlijk die ode aan Broadway met het feestelijke en kleurrijke Be Our Guest – in alles is dit dus een musical op film. En als iets belangrijk is aan een musical, dan is het wel de kwaliteit van de muziek, en in dit geval zeggen de vier nominaties bij de Oscars voor de muziek genoeg. Het zijn liedjes die je zo mee neuriet, die blijven hangen en die fantastisch worden gezongen met O‘Hara als Belle als hoogtepunt. En dan ook nog eens dat schitterende sprookjesachtige gepingel uit Carnival des Animaux. Verder is het stemmenwerk uitstekend in orde, is de humor leuk, de bijfiguren dienend en grappig en de magie onuitwisbaar. Neem de vele memorabele scènes daarbij en je hebt een absolute topfilm.

Ach, en er valt altijd wel iets op een film aan te merken. Is die verliefdheid nu echt zo geloofwaardig, of het gedrag van Belle als ze net in het kasteel is? Neen, maar de absolute betoverende charme doet zo veel goed, dat je dat laat zitten. Buiten dat, als favoriete Disney zijnde mag dat ook in de score worden uitgedrukt. 5,0*.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik was al een tiener toen ik deze tekenfilm voor de eerste keer in de bios zag. Ik vond de tekenfilm zo leuk dat ik erna een stripalbum van kocht dat ik nog steeds in bezit heb. Ik kende het sprookje helemaal niet, herinnerde me enkel nog heel vaag een aantal afleveringen van de gelijknamige TV-serie uitgezonden in de jaren '80. Ik wist enkel dat het vooral bekend was omwille van zijn muziek. Maar ik werd meteen verliefd op dit pareltje. Ja, het verhaal is cliché, maar de uitvoering is gewoonweg schitterend. Het personeel dat in huisraad wordt veranderd, je moet er maar opkomen! Vooral het gebekvecht tussen Klokslag en Lumière is heel vermakelijk. Belle is samen met Ariel een van mijn favoriete Disney-prinsessen. In tegenstelling tot andere prinsessen is ze veel doortastender, heeft een uitgesproken mening, maar bovenal toch heel aardig. Bovendien is ze een dromerig type, met andere woorden een vrouw naar mijn hart Gaston en LeFou zijn erg gemeen, maar hun domheid zorgt dan toch weer voor de nodige hilariteit. De muzikale nummers blijven me weinig bij, maar dat doet helemaal geen afbreuk aan mijn liefde voor deze film. Ik denk dat deze film een van de laatste echt mooie klassieke Disney-tekenfilms is.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hetzelfde verhaal als bij Hunchback; Ik snap waarom mensen dit als klassieker zien maar het is niet zo aan mij besteed. Ik vind het niet erg om te kijken maar ik zit ook niet te trippen voor de televisie. Bij Disney kun je altijd mooie animatie verwachten, vooral als je liefhebber bent, en bij deze film krijg je precies wat je wil.

avatar van Kisje

Kisje

Mijn eerste Disneyfilm in de bioscoop en nog steeds één van mijn favorieten . Wat een prachtige film. In de cinema kwam deze helemaal tot zijn recht...

avatar van love_xxx

love_xxx

Deze film gaat er wel mee door, maar hij behoort niet tot mijn favorieten.

Leer deze klassieker waarderen.

3*=6/10

avatar van avdj

avdj

Disney Classic #33

Na het enigszins plichtmatig aanvoelende The Rescuers Down Under was daar opeens The Beaty and the Beast. Gek genoeg lijkt deze film bij elke herziening sterker te worden. Oppervlakkig gezien grijpt Disney rond deze periode terug op prins- en prinsessenverhalen maar wie verder kijkt ziet dat er veel meer aan de hand is. Allereerst viel mij op hoe sterk het geluid in deze film is. Goed getimede donkere klanken worden gecombineerd met luchtige maar krachtige liedjes. Ze slepen de kijker meer het verhaal in dan in voorgaande films.

Nog veel meer in het oog springend zijn natuurlijk de prachtige tekeningen. Over de animaties kan ik werkelijk geen kwaad woord verzinnen. Of het moet het stilstaande publiek tegen het einde van de film zijn maar dat zal wel een knipoog zijn naar Doornroosje. Het Beest is verbluffend fraai getekend, zowel in houding als expressie. In tegenstelling tot veel andere Disney's wordt het ook op rustige en spannende wijze geïntroduceerd, haast op een manier die mij aan The Elephant Man doet denken. Maar zodra Belle eenmaal zijn vertrouwen wint verandert zijn boosaardige gelaat in een zachtmoedig en vriendelijk gezicht. Een dergelijke karakterverandering zie je maar weinig in animatiefilms.

Belle is ook een interessant karakter en wordt evenals het Beest op een grootse wijze aan de kijker voorgesteld. Meteen is duidelijk dat ze dol op lezen is en niet helemaal op haar plaats is in het dorpje. Wederom ondersteund met kleurrijke achtergronden en een warm liedje. Ook de binnenkomst in het kasteel maakt je als kijker nieuwsgierig. In het verloop van de film transformeert deze grauwe vesting langzaam in een vrolijke en gelukkig makende burcht. Dat wordt vooral mogelijk gemaakt door het levende kasteelpersoneel, dat trouwens wederom van een sterk staaltje creativiteit getuigt. De plagerijen tussen de klok en kandelaar verveelden mij eigenlijk nooit. Om de tekeningen nog maar eens aan te halen: de levende bezems die de balzaal schoonvegen en het liedje dat Belle tijdens haar diner krijgt voorgeschoteld zijn echt zeldzaam mooi.

The Beauty and the Beast scoort met een gedegen vertelstijl, schitterende animaties en een vrachtlading aan leuke personages. Enkel slechterik Gaston had wellicht iets meer uitdieping kunnen krijgen. Tel daar de perfecte voice-acting bij op en je hebt een nagenoeg perfecte Disney. Na The Lion King staat deze voor mij dan ook op de tweede plaats.

avatar van Elineloves

Elineloves

"Een echte vrouw leest toch niet?"

Throwback Thursday.

Ik ben geen Disney miep. De luierdragende Eline vond het vast heel leuk, maar eenmaal in groep 4 aangekomen was ik mijn aandacht verloren. Nu was ik sowieso wel een selectieve kijker, sommige Disney verhalen boeiden me totaal niet. Belle en het Beest was volgens mij wel één van de films die ik kon waarderen. 22 jaar later was het tijd voor een herziening.

Ik moest even wennen aan dat eeuwige gezang, en aan die etter van een Gaston. Wat een misbaksel, die vent. Ook Belle stond me een beetje tegen. Ik vond haar eigenlijk helemaal niet zo leuk. Eenmaal in het kasteel, toen ik Pendule en Lumière (Zo heten die dingen toch?) zag, begon er een klein lachje op mijn gezicht te verschijnen. Wel spijtig dat ik de liedjes niet zo leuk vond. Ik herinnerde me ook maar één enkel liedje.

Ik ben niet zo'n fangirl. Dat jeugdsentiment en dat nostalgische gevoel had ik niet. Het middenstuk vond ik behoorlijk tegenvallen. Ik kon niet helpen om te denken: 'Als deze Disney me als één van de betere bijstond, hoe bagger ga ik die andere dan niet vinden?'. Dat zal ik binnenkort vast ondervinden.

Nouja, om toch maar met iets positiefs af te sluiten: Ik wil Belle haar jurk hebben.

avatar van soom

soom

Elineloves schreef:

Ik wil Belle haar jurk hebben.

Die blauwe of die gele?

avatar van Elineloves

Elineloves

Allebei, kan ik afwisselen met carnaval.

avatar van Pixel-blue

Pixel-blue

Dit was mijn favoriete Disney tekenfilm van toen ik nog klein was.En eigenlijk is dat het nog steeds ik kan er nog steeds van genieten!