• 9.375.045 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

Joke is voor mij ook de ultieme Belle, maar Angela Lansbury is voor mij de ultieme Mevr. Tuit, dus ik kijk hem altijd in het engels

Het is trouwens ook niet voor niets "The mos beatiful love story ever told"

En raar maar waar haalt hij hier maar 3.30

Angrod_Pallanén

Ja, echt raar, prachtig getekend, geweldig verhaal, leuke personages en liedjes die je op je vijftigste nog boeien.

soom

Toch vind ik het jammer dat er een nieuwe scene is toegevoegd, het haalt het hele originele Belle&het Beest verhaal overhoop. Zit me er gewoon aan te ergeren als ik hem zie. Ik rewind die in elk geval. Of hoe je dat ook zegt als je een dvd kijkt. Geen idee eigenlijk.

Ze hadden die er beter uit kunnen laten. Het verhaal was toch wel goed zo, zonder die toevoeging.

Angrod_Pallanén

Daarom werd hij er in 1991 ook uitgehaald maar als eerbetoon aan Howard Ashman hebben ze zijn favoriete scène toch weer toegevoegd. En zoals wel vaker bij nieuwe scènes is dat de tekeningen niet kloppen met de overige animatie. Érg hinderlijk en al helemaal hinderlijk is het gebruik van andere stemmen.

Angrod_Pallanén schreef:

Érg hinderlijk en al helemaal hinderlijk is het gebruik van andere stemmen.

Welke andere stemmen? Volgens mij zijn dit de originele stemrollen, toch?

Joke de Kruyf, Johnny Kraaykamp, Sacco van der Made...

In het Nederlands zijn de originele stemmen toch nog steeds aanwezig?

Of bedoel je in het Engels?

Wat voor nieuwe scène?

Wat voor nieuwe scène?
Het liedje heet Human Again( Weer een mens te zijn) en in de scene die erin is gestopt zeggen ze, wat ze zouden gaan doen als ze weer mens zijn.

Angrod_Pallanén

En zien we hoe Belle en het Beest in de tussentijd elkaar "beter" leren kennen.

soom

Mijns inziens, is die bewuste scene echt niet nodig, want het haalt het hele verhaal dat zo mooi was, overhoop. Ik ben echt teleurgesteld dat ze dat zomaar doen. Het verhaal klopt nu helemaal niet meer...

Angrod_Pallanén

Het klopt nog wel, maar het is inderdaad onnodig, maar het is een extra op de DVD waar íedereen benieuwd naar is. Mensen met kinderen zullen niet geïnteresseert zijn in een DVD met alleen maar extra's, ze zullen het pas halen als er iets veranderd is, in dit geval dus een geheel nieuwe scène. Hetzelfde verhaal was bij The Lion King.

• 2077 stemmen

Is er hier iemand die de Nederlandsche VHS van de film heeft/had? Zou wel graag willen weten of de stemmen op de DVD hetzelfde zijn als op die VHS.

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Ik vind dit een erg mooie film, ook een erg mooi verhaal! Ik kijk deze film nog altijd met plezier.

U-96 schreef:

Ik heb de VHS niet, maar ik heb verschillende keren naar Belle en het Beest gekeken toen ik jonger was.

Belle word nog steeds gesproken door Joke de Kruyf. Dat in elk geval.

Le Fou werd in het origineel al ingesproken door Johnny Kraaykamp.

avatar van Anakin01

Anakin01

Wat een mooie film, over vriendschap en innerlijkheid.

Film voor jong én oud, zie hem zelf nog steeds graag!

Een dikke Disney Aanrader!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

U-96 schreef:

Voor zover ik het kon vinden:

Belle- Joke De Kruif

Dank jou wel.

You're welcom

avatar van s0njaa

s0njaa

Mensen.. dit vind ik echt de mooiste disney film.. Ik had hem vroeger nooit zelf en ik ging hem minstens 1 keer per week lenen bij de buren. Toen kreeg ik hem uiteindelijk zelf voor mijn verjaardag.. en vanaf toen heb ik hem nog wel 239480498234904 keer gezien.. HEt is zelfs zo erg dat ik de hele film van het begin tot het einde mee kan playbacken zeg maar... Echt ik ben verliefd op deze film..!

Hoe ouder je word, hoe meer je ontdekt in deze film..

avatar van amazingmoi

amazingmoi

valt die extra scene hard op? ik bedoel,als je bvb het originele verhaal nooit gezien hebt,valt het dan op dat daar een scene is aan toegevoegd? ik heb namelijk aleen maar die video en niet de dvd

amazingmoi schreef:

Imo wel, de extra scene verpest voor mij het originele verhaal zoals je dat gewend bent. De beelden kloppen niet meer met het verhaal, vind ik.. Maar als je hem nooit hebt gezien en hem dan kijkt, valt het denk ik minder op.

Angrod_Pallanén

Nouja, de stemmen zijn in het Nederlands volgens mij anders, of in elk geval, Belle ziet er anders uit, maargoed dat valt je niet 1,2,3 op. Ik denk dat je er geen problemen mee hebt als je het origineel nooit hebt gezien én neit weet welke scène het is.

avatar van amazingmoi

amazingmoi

Ik heb het orgineel wel gezien (gisteren zelfs nog eens) maar ik wou weten of de stemmen en de tekeningen verschilden bedankt voor de commentaren

avatar van jasha

jasha

Arme Cocteau, zou die dat weten...

Wie?

Angrod_Pallanén

Ohja, bedankt kos. Maar ik weet nu alleen niet of jasha niet weet dat amazingmoi het origineel van de animatiefilm bedoelt of dat hij/zij een grapje maakt.

avatar van jasha

jasha

gheghe; kindersentimenten?

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Deze film heb ik al zo vaak gezien en telkens weer kijk ik hem terug met veel plezier, echt een goed en sterk verhaal en met leuke liedjes erbij:D:D Dit is zeker een van de beste Disney films ooit gemaakt. Een 5

avatar van ivon901

ivon901

Ik heb hem nu al een hele tijd niet meer gezien, maar vroeger was dit mijn lievelingsfilm

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond dit wel de leukste disney film die ik ooit zag.

toen ik erg jong was vond ik hem wel doodeng maar later keek ik hem weer en toen vond ik hem erg leuk.

3,5 sterren