• 9.375.076 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van lowhusky

lowhusky

beste disney film ooit...had wel uitgebreider gemogen

avatar van soom

soom

lowhusky schreef:

had wel uitgebreider gemogen..

Hoe bedoel je uitgebreider? Meer dingen in de film?

Angrod_Pallanén

Hij vind het de beste disney film ooit, dus ik gok dat hij er meer van had willen zien. Dus uitgebreider zodat hij er langer van kon genieten Had het ook niet verkeerd gevonden als de tijd opgeschroeft werd naar twee uur. Maar dan zou hij té serieus worden en niet echt meer geschikt als een van de leukste films uit je jeugd.

avatar van wanda*v

wanda*v

Erg mooi gemaakt...

het liedje dat in het begin komt (als het verhaal wordt verteld..) vind ik toch wel erg mooi en betoverend

Is en blijft 1 van m'n favoriete films..

krijgt 5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Angrod_Pallanén schreef:

Mee eens, als de film langer zou duren word het snel te langdradig en aangezien het toch ook een kinderfilm is.

Van mij persoonlijk had het ook wel langer gemogen.

Toch vind ik wel al dat het aardig uitgebreid verteld is, het blijft nu ook gewoon leuk tot aan het eind!!

avatar van Hilarious

Hilarious

Nog eens herkeken en hij blijft echt een top Disney. Prachtig tekenwerk en mooie liedjes. Hij blijft echt leuk!

avatar van Fleming

Fleming

Dit is altijd mijn favoriet film geweest, ik spaar ook nog steeds alles van de figuren uit Belle en het Beest.

avatar van prommie

prommie

Deze fim is onvergetelijk mooi. Ik heb hem maar een keer gezien ongeveer 14 jaar geleden maar ik herinner me het gevoel dat het naar bovenbracht. Ooit zal ik hem met mijn kinderen kijken en misschien ooit met hun kinderen ook.

Schitterend!!!

avatar van dennisloquet

dennisloquet

schitterende animatiefilm, leuke liedjes en goede balans tussen humor/spanning/romantiek

avatar van simoontjexx87

simoontjexx87

Ik had hem minstens 10 jaar gelden voor het laatst gezien en gister weer

nou prachtig, ik was helemaal in mijn nopjes

deze film is gewoon prachtig,

het gevoel dat je krijgt als je deze film kijkt is niet te beschrijven

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Gaston is geweldig!

avatar van illogical

illogical

Jaa prachtig! en de liedjes ook

avatar van wanda*v

wanda*v

U-96 schreef:

Gaston is geweldig!

ja! helemaal mee eens!

avatar van Flipman

Flipman

Ik moet hem eens herzien, maar ik geef hem voorlopig een drie. Dit moet de eerste film geweest zijn die ik in de bioscoop zag!

Sam_Bracke

Ik wil deze Disney classic heel graag op dvd hebben.

Weet iemand waar ik deze film kan krijgen?

Angrod_Pallanén

Nergens meer, tenzij je geluk hebt. DVDwordt tot een onbekende tijd niet meer gemaakt, maar de Blokker wilt hem nog wel eens hebben.

Sam_Bracke

oke bedankt, dan zal ik af en toe weleens kijken in de Blokker

avatar van Kisje

Kisje

Zo'n mooie film!! Als ik hem nu nog kijk dan krijg ik kippenvel !

4.5 *

avatar van basketballerke

basketballerke

Pure jeugdsentiment. Vroeger erg vaak gezien.

Sam_Bracke

eindelijk heb ik deze film op DVD, dat werd tijd.

Nu kan ik elke dag gaan kijken;):P

avatar van Yassjuh

Yassjuh

Heeeele mooie disneyfilm!

Sam_Bracke schreef:

eindelijk heb ik deze film op DVD, dat werd tijd.

Nu kan ik elke dag gaan kijken;):P

Kan jij mij vertellen waar je deze DVD hebt gekocht? Ik ben al jaren op zoek naar deze DVD.

avatar van murtcelP

murtcelP

Prachtige tekenfilm, en een hele vernieuwing op animatiegebied. Fantastisch! *****

avatar van Nassira

Nassira

Wat een klassieker. Mooi verhaal, leuke muziek, prachtig gewoon. 4.5*

avatar van aawillemsen

aawillemsen

heel erg leuk!

Prachtige film, vooral als je wat van romantiek houdt.

Heel mooie liedjes en niet te vergeten, de moreel van het verhaal : ware schoonheid zit vanbinnen.

Op de oude cassette staat een stukje van de Muppet show...dat vond ik ook wel leuk altijd

avatar van Patat

Patat

Oerklassieker van Disney, maar ik moet toegeven dat ik hem voorheen nooit had gezien. Om de één of de andere reden kom ik er niet snel toe een Disneyfilm te bekijken, ergens uit schrik voor te veel meligheid en te veel oudbollige liedjes, maar telkens opnieuw sta ik versteld van Disneyfilms die met een lach en een traan jong en oud weten te raken.

Dit geldt ook voor "Beauty and the Beast". Al van het begin wordt de sfeer goed ingezet met een leuke voorhistorie en een vrolijk liedje. En zo gaat het eigenlijk de ganse film door: boeiende en sfeervolle settings worden afgewisseld met aanstekelijke liedjes die op het eerste gehoor al erg goed klinken. Ook het levende interieur van het kasteel is erg goed gevonden: de gesprekken tussen Lumiere en Gaston zijn erg spitsvondig, en Mrs Potts straalt gewoon gezelligheid uit.

Zo'n Disneyfilm is steeds weer een feest voor de zintuigen. Ondanks de lage verwachtingen een film die me bleef boeien en Disney weer wat hoger in m'n lijstje plaatst. Op naar de volgende Disneyklassieker ...

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

avatar van PrnCess

PrnCess

super film! Verdiend een 5!

avatar van deppfan

deppfan

The_Unforgiven schreef:

Haha klopt ja! Die kijk ik ook altijd nog even

Maar over deze film: als kind vond ik deze nooit zo leuk. Ik keek altijd doornroosje en assepoester. Maar laatst toch maar weer even gekeken en hij is toch wel heel erg mooi! Vroeger boeide het begin mij nooit zo, maar nu vind ik het prachtig! Echt geweldig, die glas-in-lood-ramen, en zo leuk dat het ook weer zo eindigt. Dit is toch een van mijn favoriete disneys geworden, 4.5*

Angrod_Pallanén

Dat stukje van de Muppet Show was idd hilarisch!