Genre: Animatie / Familie
Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)
Alternatieve titel: Belle en het Beest
Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise
Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 26 november 1992
Bekijk via Disney+
Zondag 22 februari in één bioscoop (Diemen)
Plot Beauty and the Beast
"The most beautiful love story ever told."
Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.
Belle (stemrol)
Beast (stemrol)
Gaston (stemrol)
Lumiere (stemrol)
Cogsworth / Narrator (stemrol)
Mrs. Potts (stemrol)
Maurice (stemrol)
Lefou (stemrol)
Chip (stemrol)
Philippe (stemrol)
djelle
Ook ik ben volledig akkoord. Prachtige disneyprent! 5
ThaMovieVoter
Waarschijnlijk de eerste film die ik in de bioscoop zag.
Een van de betere disneys samen met the lion king, finding nemo, aladdin en zelfs ook bambi.
Blijft zonder enige twijfel staan in m'n 4-sterrenlijstje.
feanaro surion
Weet nog dat ik dat vroeger 1 van de leukste disney films vond, en kan het muziekje nu neurien terwijl het minsten 8 jaar geleden is dat ik die film zag, 3.5 sterren
The One Ring
De meeste Disneyfilms spreken me wel aan, maar deze heb ik zelfs als klein kind nooit echt speciaal gevonde, in tegenstelling tot de meeste hier. Die klok en die kandelaar zijn wel grappig, maar daar is alles mee gezegd.
2,5 sterren.
mikey
Mooie animatie met grandioze effecten. en de liedjes waren geweldig, vooral de titelsong. the beauty and the beast.
Silvan
Dit is het beste wat Disney ooit heeft uitgebracht. Het heeft een betoverende magie dat de meeste films niet hebben.
Angrod_Pallanén
Echt een van de beste Disney's. Dit liefdesverhaal is echt anders dan wat je zou verwachten van Disney met films als Asspoester en Doornroosje. De loop van de film is erg goed en de karakters zijn eens serieuzer dan de normale portie "vriendjes". De dienaren vind ik heel grappig en de titelsong 'Beauty and the Beast' is echt heel mooi (vooral met Angela Lansbury), ik heb de 2-disc aangeschaft en hij is erg goed en mooi. De nieuwere versie is weliswaar niet helemaal gelijk aan het origineel, maar prachtig blijft het. Deze film verdient gewoon 5!
Goise
Prachtige tekenfilm. Met mooie muziek. Vooral het einde is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien. We spreken over 1994, maar de effecten zijn erg mooi voor die tijd. Vooral de danszaal, met de kroonluchters. Goeie, vermakelijke fim en Zeker een 5 waard!!
Regan_Robbie24
vind deze tekenfilm na 6 jaar hem al irritant te vinden nog steeds rottig nu ik hem terug gezien heb... al valt ie nu toch nog wel mee.
**,5
Angrod_Pallanén
Ik heb hem al weer een paar maanden
ik vrees dat je naar de grotere fillialen van DVD winkels, ik heb hem destijds bij Blokker gekocht (5 maanden geleden ofzo). En anders Ebay, je bent er wel laat bij. Na vier jaar zullen er niet veel (mooie) meer zijn...
donnie darko
heb hem opnieuw bekeken en moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Had misschien verwacht dat hij ging tegenvallen na zo lang niet meer gezien te hebben(zoals doornroosje bv.)maar ik kon er nog steeds van genieten
4*.
PS:Als er vijf liedjes minder hadden in gezeten, had ik er waarschijnlijk een halfje bijgedaan.
4*.
Ik zat ook met dat gevoel... of hij nog wel zou meevallen na al die tijd. Ondertussen heb ik hem toch nog eens gezien, en heb er zeker geen spijt van. De film komt uit de hoogdagen van Disney (Lion King, Alladin, Little Mermaid) eind jaren '80 - begin jaren '90.
4 sterren en een half
Angrod_Pallanén
Dan zouden er nog twee à drie liedjes over zijn.
Ik vind juist de liedjes zo mooi, maakt het verhaal alleen maar beter.
De titelsong heeft nog een Oscar gewonnen en 2 andere liedjes hadden een nominatie. En de titelsong heeft ook nog een Golden Globe en een Grammy Award gewonnen.
De liedjes moeten er zeker in blijven.
soom
Vind het een mooie film. Heel romantisch haha.
Vooral het einde als het Beest word omgetoverd naar de prins.
riddlecity
Dit Disney-meesterwerk heeft echt alles wat een goeie animatiefilm moet bezitten.Voor het tekenwerk alleen al moet deze film 5* hebben. Maar dan reken ik de ongeloofelijke sfeer die deze film overgeetelijk maakt nog niet mee.De liedjes zijn ook prachtig en blijven mooi klinken wat je niet kunt zeggen van andere Disney's waar de liedjes op den duur zwaar irriteren.Ook de gang van het verhaal,de personages,de humor,de romantiek.. Alles maar dan ook alles aan deze film is niet te overtreffen!
amazingmoi
jeeeej ,ik heb hem gisteren op dvd gekocht.ik dacht dat je hem nog moeilijk kon vinden,maar in de blokker lagen er zeker 10 stuks(onbeschadgd!).
Pieter Montana

Daar zoek ik al erg lang naar!!!!Ben benieuwd of die ook bij ons in de Blokker ligt
teun25
Ik wil de deluxe box van beauty and the beast !
wie weet waar ze die hebben
trouwens schitterende film!
soom
Deze film verdient zeker weten 5*.
Ik heb gisteren de musical gezien, en hoewel ik die wel goed vond, en zeer leuk, vind ik de film wel veel leuker. Maar dat is ook geen kunst op zich.
Voor mij kon de toneel Belle niet de glans wegnemen van de film-Belle.... Joke de Kruijf is voor mij de enige echte Belle, Chantal Janzen kan er niet echt aan tippen..
De animatie is geweldig, en zal dat altijd blijven.
Rianneke_Dan
Een geweldige film, het is zo'n mooi sprookje echt wel men favorietje!!
Leuke liedjes zitten er ook in!!
En btw de musical was echt mega mooi!!!
otherfool
Sterkste Disney tekenfilm in een hele lange tijd. Prachtig getekend, mooie liedjes en een goed verhaal.
3,5*.
soom
Vandaag weer gezien. Hij blijft echt fantastisch mooi om te zien, echt een brok in mijn keel bij het einde.
De ultieme meisjesdroom om zoiets mee te maken en ook die ene grote liefde meteen te leren kennen. Helaas is de werkelijkheid vaak anders.
Maar je kunt blijven dromen over wat Belle meemaakt, zeker weten.
Ik heb de film voor het eerst gezien in de Engelse versie, maar ik vind de Nederlandse Belle veel beter. Joke de Kruyf is mijn all time favoriete Belle, en zelfs de magie van het toneel kan mij dit gewoon niet doen vergeten.
Wel een beetje vals om dit te zeggen waarschijnlijk, want ik ben gewoon met Joke als Belle opgegroeid.
Angrod_Pallanén
Joke is voor mij ook de ultieme Belle, maar Angela Lansbury is voor mij de ultieme Mevr. Tuit, dus ik kijk hem altijd in het engels
Het is trouwens ook niet voor niets "The mos beatiful love story ever told"

Belle's Magical World

Father and Daughter
Animatie / Drama, 2000

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
frankrijkprinsboekkasteelrosemusicalinsane asylumprinsesgebaseerd op tv-seriesbeastbased on fairy talebelle eccentric mantoxic masculinityla belle et la bête adapted into play or musical