Robin Hood (1973)

geregisseerd door
Wolfgang Reithermanmet de stemmen van
Brian Bedford,
Peter Ustinov en
Phil HarrisDe film vertelt de legende van Robin Hood met dieren als personages. Robin Hood is een outlaw die een bende start in Sherwood Forest. Hij wil het onrecht van de plaatselijk Sheriff bestrijden, die de bevolking grote bedragen belasting laat betalen.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 14:45 uurJeugdsentiment. Ooit met mijn moeder naar de bios geweest. Ga hem binnenkort aanschaffen. Ben benieuwd wat m'n kids er van vinden.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 19:39 uurGraaf Slis
Geniale humor.. en die achtervolging met al die tenten is hilarisch
[permalink] geplaatst op 26 maart 2010, 19:55 uurDeze film was echt master, ik vond het té gek dat het dieren waren! Ik wilde altijd later Robin Hood worden, hahaha!
4,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2010, 21:04 uurbeste tekenfilm allertijden.
Ik heb deze in mn kinderjaren bijna elke week gezien, soms wel dagen achterelkaar en heeft menooit verveeld, van de week nog eens gedownload en gekeken, ma deze blijft het goed doen.
Heerlijk
pumpking
[permalink] geplaatst op 21 april 2010, 13:36 uurDe enige disneyfilm die ik nog niet gezien heb, moet daar eens iets aan gaan doen.
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 21:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen leuke herziening. Dit was altijd al een van mijn favoriete Disneys. Nu valt me pas op dat veel animaties hergebruikt worden, sommige uit de film zelf, maar sommigen ook uit eerder Disneywerk. Dus het dansje van Little John met Madame Kluck tijdens The Phony King of England (of Jan Zonder Land, zoals het liedje in het Nederlands heet) is precies hetzelfde als die van Baloo en King Louie in Jungle Book. Disney zat in een financieel dieptepunt ten tijde van Robin Hood en zocht duidelijk naar mogelijkheden om goedkoper films te produceren.
Een beetje jammer zulke dingen, maar het doet weinig af aan de film zelf. Er zijn veel Disneys die ik nog steeds goed waardeer, maar samen met Jungle Book weet Robin Hood bij mij het kindergevoel naar boven te halen. Robin Hood is een charismatischere held dan welk ander Disney-hoofdfiguur dan ook, maar Prince John en Count Hiss zullen wellicht altijd mijn favoriete Disneyfiguren blijven (na Donald en Dagobert Duck wellicht, maar die worden niet echt gelinkt aan films). Het zijn eigenlijk zo'n beetje de minst bedreigende schurken van Disney, maar ze vormen een komisch duo. Het moment waarop Robin John besteeld terwijl die slaapt blijft ook prachtig uitgevoerd. Een soort komische suspensescène. Deze film is minder magisch en groots opgezet dan de meeste Disneysprookjes, maar het verhaal van Robin Hood is altijd al het best tot zijn recht gekomen met een wat meer luchtige down-to-earth-aanpak.
Ik zag de film gisteren voor het eerst in het Engels. De Nederlandse vertaling beviel me iets beter, wellicht door gewenning, maar ook omdat er opvallend veel Texaanse accenten zitten in het Engels. En ik maar denken dat Nottingham in Brittannië lag... Nog iets anders dat me opviel is dat de Nederlandse dubbing zeer vrij is geweest met het vertalen. Hoewel de strekking van de dialogen altijd ongeveer hetzelfde blijft, zijn de teksten toch regelmatig anders. Soms is de Nederlandse vertaling zelfs beter, al geldt dat zeker niet altijd.
4 sterren blijven gewoon staan. Zeer vermakelijk, dit.
4,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 21:30 uurGeweldige disneyfilm! De muziekjes waren het leukst haha.
4,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2010, 19:46 uurLeuke disney film, heb hem vroeger heel vaak bekeken bij mijn oma.
Leuke spannende kinderfilm.(spannend voor kinderen)
4,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 19:06 uurDeze nog eens na al die jaren herbekeken en vond het een leuk filmpje. Vooral de slang vond 'k geweldig, zo kietelen met z'n tong in het oor van de prins

De film doet wat denken aan Jungle Book, omdat bepaalde personages zo uit die film komen: een beetje de slang, maar vooral de beer Kleine Jan lijkt sterk op Baloo (hij luiert en drijft ook op een rivier), maar echt storen deed het niet.
Verder leer je er ook nog wat Engelse geschiedenis bij, dus 't is ook nog goed meegenomen.
Voor de rest een mooie animatiefilm die zeker niet verveeld en die geschikt is voor jong en oud.