• 9.377.311 stemmen

Beauty and the Beast (1991)

Animatie / Familie | 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Genre: Animatie / Familie

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Belle en het Beest

Geregisseerd door: Gary Trousdale en Kirk Wise

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jesse Corti

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 november 1992

Plot Beauty and the Beast

"The most beautiful love story ever told."

Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.

Belle (stemrol)

Beast (stemrol)

Gaston (stemrol)

Lumiere (stemrol)

Cogsworth / Narrator (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Maurice (stemrol)

Lefou (stemrol)

Chip (stemrol)

Philippe (stemrol)

avatar van Kisje

Kisje

Wat is dan het verschil om een tekenfilm te zien op VHS of op DVD?

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Dvd is beter kwaliteit.

En hoezo? Geluk hebben als je de film nog vindt?

Wat hebben ze er dan ingepropt/ nieuw ingedaan?

De liedjes ofwat? Of zijn de stemmen veranderd?

avatar van nele

nele

Mijn favoriete disneyfilm.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

Ik probeer deze op dvd te vinden, weet een van jullie waar de film nog te krijgen is?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Regan_Robbie24 schreef:

Regelmatig nog eens te vinden op ebay, etc. Waarschijnlijk zal de film terug op DVD worden uitgebracht in Oktober 2008.

zwartexlola schreef:

Dvd is beter kwaliteit.

En hoezo? Geluk hebben als je de film nog vindt?

Wat hebben ze er dan ingepropt/ nieuw ingedaan?

De liedjes ofwat? Of zijn de stemmen veranderd?

Er is inderdaad een nieuw liedje bij de dvd versie gepropt. Waar je trouwens ook in kunt herkennen dat het anders getekend is. Erg jammer want ik kan het liedje 0 waarderen.

Het liedje "Human Again".

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

Pieter Montana schreef:

Op Marktplaats zeggen ze 2013, ik weet niet of het klopt maar Disney dvd's worden vaak pas na 5 of 7 jaar weer uitgegeven zeggen ze.

avatar van The Last

The Last

Ga 'm binnenkort nog kijken. Ben zeer benieuwd, heb gelezen dat dit de enigste film is die genomineerd is voor een Oscar voor beste film (tot nog toe dan). Naja trailer ziet er in ieder geval wel mooi uit.

avatar van The Last

The Last

Enigste animatiefilm*

excuus

JohnWilliams

Je had deze film al moeten zien.....schaam je.

Dit is echt 1 van de mooitste Dinsey Films ooit gemaakt! 5 sterren is hij daarom zeker waard.

avatar van Demoniac

Demoniac

Verhaal was goed te doen, maar ik vond dat er te veel liedjes inzaten en de liedjes waren meestal niet leuk.

JohnWilliams

Vond ze wel sterk, Menken heeft wat mij betreft wel weer een mooie Score gemaakt. Vooral de eind nummers etc. waren goed.

film_kaza

De liedjes zijn vaak als ondererp gekomen in een gesprek. Wisselvallige.
Hier mijn uitgebreide mening in volgorde van goed naar slecht:

Prologue - 5* ontzettend mooi, mysterieus muziekje dat vaak herhaald word op gevarieerde wijze. Word niet bij gezongen, prachtig anders kregen we een ander beeld.

Beauty And The Beast - 5* spreekt voor zich. Erg mooi muziekje die mij ontroerd en direct aan de gehele film herinnerd. Terechte oscar!

Belle - 4,5* Heerlijk, vrolijk, musicaal en soms grappig liedje dat goed het dagelijkse leven van Belle in beeld brengt.

Something There - 4,5 *Prachtige melodie, niet veel muziek op de achtergrond wat een mooi effect heeft, goed gezongen en geeft ook met het liedje een mooi beeld van hoe de omstandigheden zijn.

The Mob Song - 3,75*
De angst die de mensen hebben voor het beest. En Gaston die er iets tegen wilt doen. Komt kwaadaardig over, wat mooi is want dit soort dingen (mens weet dat er iets engs is daarbuiten, mannen gaan er bewapend op af) gebeuren ook echt. En ik kreeg er een brok in mijn keel van. Wel gek dat ze de weg wisten en daarvoor nog nooit van het kasteel afwisten.

Be Our Guest - 3,75* Redelijk lied. Tekleningen en al zijn mooi bewerkt. Echt momentversterkend is het niet maar het is nog wel 1 van de bekendste disney-liedjes.
Had de film zoder gekund? Het lied liet zien hoe het met de mensen van het kasteel ging en hoe blij zw waren met Belle. Het zat er wel aan te komen. Ben van mening veranderd voor als je mijn vorige bericht las.

Gaston - 3* vind deze wat minder. Niet echt een goede melodie of instrumenten. Hier gaat het meer om de tekst die laat zien en zegt wat voor "man" Gaston is.
De bedenken van Gaston zei ook dat je mensen als personen als hem "all the time!" tegen komt. Dit is tuurlijk iets dikgedrukter.

(Extra liedje) Human Again - 0,5*
Gelukkig heb ik de ouderwetse NL VHS band want daar staat deze tenminste niet op. Weet niet waar het op slaat. Het is al duidelijk dat de mensen blij zijn met Belle en weer een toekomst zien zonder dit lied.
Het is anders getekend, geen goed liedje en het is er totaal onnodig aan toegevoegd.

Gemiddeld dus een 4* zonder dat Human Again liedje. Overigens zijn 4 van de 7 muziekjes 4,5\5 dus dat is erg goed.

Dus JohnWilliams het is inderdaad sterke muziek. Alleen volgens mij denk ik er ietjes positiever over of komt dat gewoon door het ericht hierboven ?

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Regan_Robbie24 schreef:

Ik heb um op Marktplaats gekocht

film_kaza schreef:

De liedjes zijn vaak als ondererp gekomen in een gesprek. Wisselvallige.

Hier mijn uitgebreide mening in volgorde van goed naar slecht (...)

Komt er inderdaad wel opneer, vind het een erg goeie Score. Misschien wel Alan's beste mede door een schitterende prologue!

avatar van garlic senior

garlic senior

Wel aardige film, best sfeervol en soms ook echte Disney-magie. Maar de soms storende liedjes maken deze film net iets minder, dan de meeste andere Disney films.

JohnWilliams

Vond ze bij Jungle Book meer storen dan bij Beauty and the Beast maar dat liedje als ze in het kasteel zijn (scene voordat hij haar de bibliotheek laat zien) gaat erg vervelen.

film_kaza

Is dat het liedje met "er is misschien iets dat ons eerder is ontgaan"?

JohnWilliams

Nee, dat is het liedje: Beauty in het Beast. In het nederlands dus Belle en het Beest.

film_kaza

Ik volg het even niet meer. Dus: je ergert je aan de titelsong? Of (ik heb het opgezocht) "There may be something there that wasn't there before"?

Voordat hij haar de bibliotheek laat zien was Belle gevlucht, het beest redde haar van de wolven, Belle neemt het ingestorte beest terug naar het kasteel, vervolgens verzorgt Belle het beest z'n wonden, dan sneeuwt het buiten en Belle lacht om de "hond" die lol maakt in de sneeuw, en uiteindelijk wil het beest iets terugdoen. Dan komt de bibliotheek. Pas voordat het Beest Belle laat gaan komt de titelsong.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een erg mooie en vooral Leuke Disneyfilm die niet in de collectie mag ontbreken want er komen Goede scenes aan bod en ook het Verhaal is Leuk overgenomen van het orginele bekende sprookje.

JohnWilliams

Dat is waar, maar dat doet Disney toch altijd wel. Met Sneeuwitje en Assepoester zat er namelijk ook een goed verhaal in. En dat moet ook, maar het kan best moeilijk zijn om dat in beeld te brengen maar zo te zien aan deze film en nog vele andere Disney films is dat géén enkel probleem voor ze.

JohnWilliams schreef:

Zeg anders gewoon aan welk muziekje je ergert .

Van Disney Films:

Muziek van Hercules, de muziek van Pocahontas de muziek van Assepoester. En van gewone films aan bijv: The Kingdom, Michael Clynton, Rosewood, en nog veel meer Scores........

film_kaza

Ik bedoelde gewoon Belle en Het Beest. Lees ik de zin nou fout of welk liedje bedoel je met "dat liedje als ze in het kasteel zijn" .

JohnWilliams

Die track als ze met sneeuw naar elkaar toe gooien.

JohnWilliams schreef:

Die track als ze met sneeuw naar elkaar toe gooien.

Die? Gek, dat vind ik juist een erg goed liedje.

Dat kan...

Overigens.......dit is echt één van de beste Disney film ooit!

film_kaza

Inderdaad! Een disney film die iets te vertellen heeft.

Een laag gemiddelde als je het mij vraagt.

JohnWilliams

Inderdaad, vooral vind ik het einde erg goed.

En wat is alles toch mooi gemaakt, en dan is de film ook nog uitgekomen in het mooiste jaar (1991).