• 9.376.855 stemmen

Prince of Darkness (1987)

Horror | 102 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Donald Pleasence, Jameson Parker en Victor Wong

Gesproken taal: Latijn en Engels

Releasedatum: 19 mei 1988

Plot Prince of Darkness

"Before man walked the earth... it slept for centuries. It is evil. It is real. It is awakening."

Een sinister geheim is jaren verborgen gehouden door een verlaten kerk in Los Angeles. Door de dood van een priester van een mysterieuze sekte, neemt een andere priester een kijkje in de kelder van de kerk en ontdekt een vat met groene vloeistof. De priester vraagt een groep mensen om op onderzoek uit te gaan. Langzamerhand wordt duidelijk wat er in het vat zit. Het blijkt dat er zombies ontstaan uit het groene spul die proberen om Satan te bevrijden. Aan de groep is het de taak dit te voorkomen.

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Pastichio Rocker schreef:

Het tempo in deze film is ietwat aan de trage kant en het acteerwerk is niets om over naar huis te schrijven, maar als je deze film 's nachts kijkt met alle lichten uit dan lopen de rillingen over je rug, mede te danken aan de duistere synthesizermuziek van Carpenter. Ondanks het saaie wetenschappelijke gelul af en toe toch best een vermakelijk filmpje.

traag en bagger acteerwerk, alleen dan geen 3 maar een 0.5

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Aardige film van John Carpenter.

Duurt wel even voordat de film op gang komt. Had ook iets meer verwacht van de zombie's....en dan die neger met die irritante lach...

Maar verder prima film voor 80's horror liefhebbers en n avondje bankhangen.

avatar van aerts007

aerts007

Filmi Corleone™ schreef:

traag en bagger acteerwerk, alleen dan geen 3 maar een 0.5

Disaster Movie is wel 5* waard, puur gelul !

avatar van Reinbo

Ik krijg ineens ontzettende zin in herziening als ik zo de commentaren lees. Effe wachten op een mooi 'laat op de avond moment', dan komt die het best tot zijn recht. Zag 'm ooit als eerste film op de zaterdagnacht van het WoT in een vol Tuschinski. Maar naast die ervaring, waren er meer kijkbeurten die me op de volle vijf deden uitkomen. Maar ik ben dan ook een groot Carpenterfan. Heerlijke creepy sfeervol filmpje.

avatar van aerts007

aerts007

Reinbo schreef:

Heerlijke creepy sfeervol filmpje.

Een schoolvoorbeeld,...hoe het zou moeten!

avatar van the pope

the pope

Vannacht deze topfilm van Carpenter gezien.Sfeer cameravoering en muziek is weer perfect zoals we gewend zijn van de meester.

5* En op naar de volgende film van Carpenter.

avatar van erik1677

erik1677

Deze film menigmaal snachts bekeken op toen nog veronique.

VOndt hem toen al mega eng.

En heb hem een tijdje op dvd gekocht, en de film is nog steeds zo eng als toen.

Een van carpenters beste

avatar van Spetie

Aardige film, met een sterke sfeer, al wil het verder nooit echt eng worden. Carpenter slaagt erin de film een lekker mysterieus tintje mee te geven, door het aardige verhaal en de wederom goed gekozen muziek. Het acteerwerk is verder niet altijd even goed, maar wel leuk is het om Alice Cooper te zien. Het uiterlijk van hem is sowieso al creepy en daar maakt Carpenter handig gebruik van in deze film. Zeker geen topper, maar het kijkt allemaal lekker weg en is opzich gewoon leuk popcornvermaak!

avatar van 606

Wat een goede sfeer in deze film prachtig

Acteren was ook van goede kwaliteit.

avatar van domkey

domkey

Sfeer is oke, ..............................................!

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Goede spannende film van Carpenter die de duistere sfeer goed weet beet te houden.

avatar van Zinema

Goed begin.

De eerste helft van deze bovennatuurlijke griezelfilm valt goed. Er wordt behoorlijk geschmierd en af en toe wordt er wat gegoocheld met het tempo, echter naar het einde toe begint de film tegen te vallen vanwege de opeenstapeling der cliches.

Redelijk.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Momenteel bezig om alle Carpenters te checken, en afgelopen weekend deze bekeken. Ondanks het wat trage tempo is het wel een goede film, leuke synthesizer deuntjes zoals we van Carpenter gewend zijn, en een goed verzonnen verhaal met de nodige schrik momentjes.

Op naar de volgende Carpenter!

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg fijne film weer van low budget koning Carpenter.

Het low budget is een sterk punt van de film. Geeft de perfecte sfeer weer. Dat geld ook voor Carpenters muziek. Erg mooi gedaan weer. Hoe hij het toch iedere keer voor elkaar krijgt om dit met een laag budget is fantastisch, terwijl veel regisseurs met een veel hoger budget eerste klas rommel afleveren. De cast is goed bezig, al is het nergens echt hoogstaand. Je kan echter wel zien dat de veteranen Pleasence en Wong net wat meer op dreef zijn. Verhaaltje is niet hoogstaand maar genoeg om de hele speelduur te boeien, al drijft de film meer op de sfeer. Af en toe een leuk schrikeffect en een kippenvelmoment. Erg vermakelijk.

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Ik weet het niet met die Carpenter. Vooral vreemd bij deze film is dat die na Halloween en The Thing is gemaakt. Hoewel het best mysterieus begon. Leek er ook veel van die typische rookie filmmakers dingen in te zitten. Slecht uitgewerkt romance tussen de snor en red head. Te lang door gaan met mysterieuze muziek. Toch heeft het wel wat. Was ook best geboeid wat er allemaal aan de hand was. Helaas valt de film naar mate we meer weten in elkaar. Vreselijk slome kills, en een grappen makende chinees. Het maakte me niet heel erg warm.

Het is voor mij het veel voorkomende probleem bij de jaren 80tig horror films, het is me net iets te flauw en sloom om me echt warm te maken. Dit is geen uitzondering helaas.

2 sterren.

avatar van Reinbo

In wezen was het ook een soort rookie project. Na Big Trouble in Little China nam Carpenter afscheid van de grote Hollywood studio's en koos hij ervoor om weer low budget films te maken met volledige creatieve vrijheid. Kills vind ik overigens erg tof, maar het wat relaxte Carpenter tempo moet je natuurlijk wel liggen. De matige romance is hem wat mij betreft vanwege de geweldige sfeer volledig vergeven.

avatar van Skrean

Skrean

Was echt awesome deze shizzle.

avatar van Vascago

Vascago

Say what?

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Heerlijke horrorfilm van Carpenter met een zeer duister sfeertje waar je kippevel van krijgt.

avatar van rep_robert

Erg spannende film met een soundtrack die geregeld onder je huid weet te kruipen. De spanningsopbouw is traag, maar werkt erg effectief. Vooral de zwervers weten je keer op keer wer zenuwachtig te maken. Subliem gedaan! Richting het einde verliest de film een beetje zijn charmes, verdwijnt de mysterie en is de climax een beetje teleurstellend.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Niet geworden wat ik ervan verwacht had. De horror en gore vond ik wat tegenvallen, de sfeer en muziek waren dan wel duidelijk typisch Carpenter. Zeker niet slecht, maar voor mij meer een tussendoortje.

avatar van Mausems

Mausems

Heerlijke film, met weinig budget zo,n film maken dan kan je er wat van!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ben ik de enige die dit nogal 'Italiaans' aan vond voelen? Verdomme, dit leek wel een fusie tussen Carpenter en Argento!! Meesterwerk, niets meer niets minder. Wát een sfeer Zal dit weekend een stukje tikken.

avatar van Reinbo

Had er weinig Italiaans mee, maar briljant is het zeker.,,,,

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vond het qua sfeer en bepaalde elementen wel heel treffend, vooral het gebruik van de vele insecten in het eerste deel en de dromerige/paranormale sfeer deed wat denken aan Phenomena

avatar van dutchtuga

dutchtuga

PoD heeft inderdaad wel wat Italiaans over zich en doet nog het meeste denken aan een film van Michele Soavi; La Chiesa.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

...waarbij deze wel iets beter is.

avatar van Halcyon

Halcyon

Had hem een viertal jaren geleden al eens gezien en toen vond ik er niet veel aan. Maar dit was een van de vele films die op een herziening wachtte en dat is toch alles behalve overbodig gebleken. De sfeer wordt goed opgebouwd dankzij de locatie en de score van Carpenter zelf. Daarnaast is het verhaaltje waarin religie en wetenschap elkaar ontmoeten om het kwaad te verslaan best aardig gevonden. Deze combinatie levert een dromerig filmpje op. Maar van Carpenter verwacht ik misschien toch iets meer. De film voelt soms wat mak aan en niet alle scènes zijn even doeltreffend in beeld gebracht, hoewel ze op papier echt wel eng zijn. Zo ogen de zombies nogal nep en missen de insecten een beetje hun effect. Ik blijf het met andere woorden een van de mindere in Carpenters oeuvre vinden, maar toch goed genoeg om eens om de zoveel jaar uit de kast te trekken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Lord Flashheart schreef:

...waarbij deze wel iets beter is.

Ben het daar niet mee eens, omdat La Chiesa visueel toch echt wel weet te overdonderden en de sfeer veel dromeriger en surrealistischer is dan hier. Plotgewijs zou je kunnen zeggen dat Prince of Darkness dan weer iets meer solide is.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze film verdient beter. Goor en gruwelijk is het niet, maar enerverend, spannend en geheimzinnig wel. Ik ben wel een liefhebber van Carpenters films. Het verhaal over de wedergeboorte van Satan is meer dan eens ijzingwekkend en de suspense blijft behouden tot het einde. Ook het einde vind ik geniaal dat ze een dikke fout hebben begaan door Catherine in de andere zijde ook gevangen te hebben gezet . Bij momenten erg eng... zwak vond ik wel dat hele zombie-achtige gedoe zowel buiten als binnen het gebouw : het goede idee werd hier aangevuld met één van de grootste clichés uit de horrorfilm, en dat vond ik een beetje een dooddoener.