• 9.381.092 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

avatar van Minotaures

Minotaures

De batterijcellen verschillen tussen de 850 en de 800 series. Verder op plaatjes zie ik weinig veranderingen.

avatar van ErwinH

ErwinH

Minotaures schreef:

Aha, maar kan die wel gewoon op de Nokia lader ?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een T-850 kan harder en langer rennen dan een T-800.

Nou, en hij rent wat af hoor, in deze film.

Een T-850 is iets slimmer dan een T-800

Een T-850 heeft betere grapjes dan een T-800.

En dat van die Batterijcellen klopt ook.

avatar van dancingbunny

dancingbunny

Ik heb 'm hier in de kast liggen

Maar ik heb nog altijd niet de tijd gehad om mij in de zetel te zetten met een zak chips, en deze film te bekijken.. :O

Snel eens doen, denk ik.......?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als je zorgt dat je lekkere chips hebt, dan weegt dat weer op tegen een film als dit.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

3* voor de cast, want die doen het wel aardig, en dat van die zonnebril vond ik niet nodig. Wat zeg ik; die hele film vond ik niet nodig!! Zoals Cameron al tegen Schwarzenegger zei "het terminator verhaal is al verteld"

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Het idee achter Terminator kwijnt in deze prent hard weg: 2.70 (2.50)

Het verhaal doet er niet meer toe in dit derde deel, van het concept Terminator is evenmin nog maar weinig overgebleven. Terminator 3 is uitgelopen op een ordinaire actiefilm die met name teert op het succes van de eerste twee delen onder leiding van James Cameron. Het mag dan ook opvallend heten dat Schwarzenegger nog ja heeft gezegd tegen een derde avontuur. Enfin, de magie is er vrijwel vanaf en komt het personage van de vrouwelijke vijandelijke Terminator uitermate onwennig over. Enkele scripthiaten uit zijn twee voorgangers worden tussen neus en lippen door even snel gladgestreken en vervolgens kan het non-stop actiecircus in alle hevigheid losbarsten. Mostow is geen James Cameron ook al wil hij anders doen geloven, Nick Stahl zet een kleurloze John Connor neer en hoewel dit derde deel er cinematografisch verzorgd uitziet, wil de prent maar niet loskomen van de gedachte dat er gewoon flink geld verdient moest worden met een derde Terminator. Jammer.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Een j conner om te huilen Arnold was ok special effects waren goed natuurlijk werd er een heel hoop verwacht na de eerste 2 delen wat ik ook vrij logisch acht maarja zo zie je maar weer je doet je best als je op een ander zijn kind past maar de ouders zijn altijd beter ( in de meeste gevallen dan) James cameron waar was je rise of the machines had je nodig.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze heb ik exact een jaar geleden herbekeken,

ik was benieuwd of die 5 jaar na releasedatum nog even goed zou overkomen...

De Humoristische uitspraken van de Terminator (Arnold Schwarzenegger) vond ik deze keer minder geslaagd, maar da's kwestie van smaak.

Deze 3e film is duidelijk de minste van de Trilogie (tot nu toe...)

De vorige 2 werden geregisseerd door James Cameron en dat was er aan te zien, die behoren nog steeds tot de beste in dit genre.

Nu ik de vierde film in de reeks heb gezien nl. "Terminator Salvation (2009)" staat hij op de voorlaatste plaats, want "Salvation" is overduidelijk de minst goeie tot nu toe.

Ik geef hem 7/10.

Een spectaculaire Actiefilm en aanrader voor de liefhebbers van het genre

Enige voorkennis is vereist, anders kan hij in't begin wat verwarrend overkomen...

avatar van otherfool

otherfool

Vooral minder memorabel dan de eerdere delen. Desondanks vermakelijk pulpwerk dat er prima uitziet (ja ook mevrouw Loken), je kunt het minder treffen met een actiefilm. Toch maar eens tijd om deel 4 te bekijken...

3*.

avatar van BS89

BS89

Als je gaat vergelijken met de eerste 2 delen is deze minder. Dat is duidelijk. alleen ik vind het nog steeds een aardige film, met een aardige cast (behalve die gast die john connor speelt) , en een makkelijk te volgen verhaal. 3.5*

avatar van jipt

jipt

Termo 3, naja beetje jammer dat het het hele verhaal van deel 2 naar de hel wordt gegooit. Omdat deel 2 zo lekker tegenstrijdig was met deel 1. Maar om het hele plaatje te laten "kloppen" hebben we dan Termo 3.

Niet een hele slechte film, lekker veel actie, goed einde. Maar het is niet een geweldige film.

Wat deel 1 & 2 haden was nog wat aangename niet al te flitsende scenes. Deze had dat wel, vond ik af en toe irritant.

Schwarzenegger is en blijft een beest! Maar in deze kwam hij niet heel goed uit de verf.

Toch maar een 3tje gegeven

avatar van Nomak

Nomak

Toen ik de film voor het eerst zag vond ik het maar een overbodige sequel. Na de herziening van vandaag heb ik mijn mening toch wat moeten bijstellen, ook al blijven de twee films van Cameron onovertroffen. Het verhaal had dan wel na die twee films afgesloten kunnen worden, maar desondanks is dit toch een vermakelijke film met heel wat actie.

Arnold Schwarzenegger doet het natuurlijk wel goed als de Terminator, maar de grote attractie is toch wel Kristanna Loken in de rol van de meedogenloze Terminatrix. Wat een knappe en indrukwekkende dame is dat toch in deze film. Ze kwam hier ook heel wat emotielozer over dan Arnold. Ook leuk om te zien hoe ze de vloer veegt met een kleerkast als Arnold alsof het niets is.

Ik heb er wel mijn twijfels bij of dat T-X model een vooruitgang is in vergelijking met de T-1000 uit de vorige film. De T-X mag dan wel wat extra technologische hoogstandjes en wapens hebben maar het grote nadeel lijkt me wel dat dat model een metalen skelet heeft terwijl de T-1000 volledig vloeibaar is en dus veel moeilijker te vernietigen.

Beste scène vind ik de achtervolging met de kraanwagen. Al zijn er nog wel meer leuke scènes. Zo is het einde ook wel mooi als we vanaf grote afstand getuige zijn van de inslagen van vele kernbommen.
Terminator 3: Rise of the Machines blijkt dan toch een prima film te zijn. Misschien is het dan wel iets minder de voorgaande films, maar dat kan de pret niet drukken.

avatar van raafmau

raafmau

Goeie film alleen waarom zo "komisch" gefilmt en niet grimmig.... ? hm 2,5*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardig tussendoortje, maar niet de film van de Terminatorreeks die me lang zal bijblijven.

3* gaan naar de actie-scènes (achtervolgingsscène met de kraanwagen is geweldig, de robots op rupsbandjes zagen er ook erg gaaf uit) en de typische one-liners die Arnie uit z'n mechanische strot perst.

Erg jammer dat er voor een vrouw gekozen werd als tegenhanger van de Terminator, want alhoewel die Kristanna Loken er werkelijk om te stelen uitzag vond ik haar optreden als meedogenloze killerrobot maar flauw. Geef mij dan maar een andere spierbundel die het tegen Arnie opneemt, werkt veel beter.

Miste ook een echt climaxgevecht tussen beide robots.

Positief is dan weer wel dat de Dag des Oordeels effectief plaatsvindt. Wijkt wat af van het standaard Hollywoodeinde.

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een schijt film. Zo goed dat 1 en 2 waren, zoveel minder deze was. Het verhaal was lame, die scene met kist op zijn Arnold zijn schouders was een scene waarvan ik dacht: WTF.

Nee, deze film zou ik alleen origineel halen omdat ik 1 en 2 al origineel heb.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

cm_punk schreef:

Die actie scene had nog tenminste iets met Terminator actie te maken.

YouTube - Terminator 2: Judgment Day - Arnold shows off with his mini-gun ( HD )

YouTube - Terminator 3: Graveyard Shoot 'Em Up

Arnold die lekker met een Machine Gun zit te knallen. Echt Terminator actie.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, veel actie en goede acteerprestaties van Schwarzenegger.

avatar van paramount

paramount

Ik snap niet waarom deze film zo weinig stemmen heeft. Ik vind het echt een zeer goeie film met spectaculaire actie scenes.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vond de film ook helemaal niet zo tegenvallen eigenlijk.

Deel 1 en 2 zijn beter, maar er zit genoeg actie in en zo nu en dan ook nog wel een droge opmerking van Arnie.

De vrouwelijke terminator Loken is gruwelijk mooi en speelde ook nog eens behoorlijk. De muziek was wel iets minder treffend en herkenbaar.

Ik blijf erbij dat je echt naar een robot zit te kijken en niet naar een acteur die een robot speelt. Het einde was ook best interessant, maar niet zo spectaculair als deel 2. Toch weer een voldoende!

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Actie is goed maar de acteerprestaties zeer beneden de maat.

avatar van The Hidden

The Hidden

Na de eerste twee fantastische delen was het genoeg, moet ik bij herzien van deze prent beroordelen.

Als ordinaire knal-boem actiefilm volstaat-ie zeker: explosies en kogels in het kwadraat, vooral de achtervolging met de kraanwagen inclusief bijbehorende ravage kon me zeker bekoren

Maar laten we wel wezen: dit is TERMINATOR 3. En voor een Terminatorfilm slaat-ie bijna alle planken mis:

Arnold (massaproductie-lopende-band-robot notabene) ziet er ouder uit, en "acteert" zonder enige overtuiging: hij lepelt zijn teksten maar een beetje op. Ik mis gewoon het Terminator-gevoel bij hem hier. En dan die grapjes, tenenkrommend voor een Terminatorfilm. Ok ok toegegeven: die zonnebrilscène aan het begin maakte me wel aan het glimlachen

John Conner dan, een complete miscaste pussy. Furlong en/of de makers zullen er hun redenen voor hebben gehad, maar ik mis de John Conner uit deel 2 hier gewoon. En dan die meid van 'm, neen, ook al niet overtuigend.

Die T-X daarentegen was het enige personage wat me wel beviel. Lekker vrouwtje voor de verandering, en niet te verwoesten.

Jammer dat Terminator zo de hightech-kant op gaat. 'n Terminator moet gewoon een target zoeken en destroyen.

En niet onbelangrijk: ik mis de gehele Terminator themesongs! Waar zijn die fantastische synthesizerintro's, onheilspellende Judgement Day riedeltjes etc. die zo herkenbaar zijn voor Terminator? Wat een gebrek!

Anyway: mislukt als Terminator-film, maar knallende popcornsensatie als je 'n actiefilm zoekt, dus 3*

avatar van The Oceanic Six

Furlong raakte verslaafd aan drugs e.d. en was dus geen optie meer voor de makers voor dit deel.

avatar van The Hidden

The Hidden

The Oceanic Six schreef:

Hoezo niet? De Conner uit deel 3 was ook een halve junk gezien zijn zoektocht naar medicijnen in dierenklinieken

avatar van Joeri_000

Joeri_000

[quote]The Hidden schreef:

>>> Helemaal mee eens !! Als het aan mij ligt komt er een remake met die kerel van de Sarah Connor Chronicles. Die doet het ook goed

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Beter dan Salvation, maar ontstijgt het niveau van een adequate actiefilm niet. En hoewel Terminator 3 dus allerminst een slechte film genoemd mag worden, is het een tegenvaller ten opzichte van de eerste twee delen. De actie is prachtig, de humor wisselend en het verhaal aardig - de uitwerking laat alleen hier en daar te wensen over. Ook het gegeven van een vrouwelijke Terminator slaat maar amper aan. Kortom: een vermakelijk filmpje, maar meer ook niet.

avatar van Montorsi

Montorsi

Heb deze één keer gezien toen hij net uit was, en vond het toen al een enorm slechte film, zeker in vergelijking met de eerste twee delen. Staan niet voor niks op 1*.

Gisteren half gekeken, maar zag al snel dat er van die ene ster niks gelogen was. Mijn hemel wat een droevig geheel.. Sowieso is de T-X echt dramatisch, vond daar nou echt niks aan. Is dan een zogezegd een geavanceerd model, maar is absoluut veel minder imponerend, zeg maar gerust oersaai, ivm de T-1000. John Connor wordt echt onnoemelijk slecht neergezet hier, geen wonder dat we nooit iets horen van die Nick Stahl. Zelfs de echte attractie, Arnie, is een doetje geworden die blijkbaar boos kan worden, wtf..

Het verhaal is nooit het belangrijkste geweest voor de Terminator-reeks, en dat was nog het enige wat me meeviel. Was in m'n herinnering wel erger. Choreografie vond ik verder nog steeds veel minder dan in 1 en 2, zelfs minder dan in 4. Visueel veel vloekende CGI, hebben ze gelukkig in Salvation beter voor elkaar.

Maar krijgt er net een halfje bij, je zou er bijna blij mee zijn.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vind deze net zo goed als het 2-de deel, genoeg aktie, en een vrouwelijke Terminator is weer eens wat anders.

avatar van vcrrr

vcrrr

Een teleurstelling ten opzichte van de andere films - eenmalig vermakelijk.

avatar van killer13

killer13

aardig vervolg. net zoals altijd zet scwarzenegger een uitstekende akteerprestatie neer en was er weer aktie in overvloed. in vergelijing met de vorige delen vind ik deze wat minder. maar het is zonder twijfel een goede film, allen nick stahl als john connor vind ik een teleurstelling