• 9.380.139 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

JacoBaco

Dat zal er mee te maken hebben dat hij wellicht bedoeld: Deze film verdient ''minstens'' een 3,5 op de totaalscore.

avatar van Earth

Earth

Dit is echt veruit het minste deel. De magie is weg en het is voor mij niets meer of minder dan een gewone actiefilm. Er mist "iets", ik kan het alleen niet omschrijven. Deel 1 en 2 waren gewoon een stuk beter vind ik.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Deleted Scene T-3

deze film bevat al belachelijke scénes gelukkig maar. Anders zou deze film geen 3,5 sterren halen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Deleted Scene T-3

Dat is geen Deleted scéne. Dat is gewoon een leuke extra.

avatar van Zizzo

Zizzo

beter dan deel 1, bijna net zo goed al deel 2 volgende week T4 kijken in de bios, ik ben benieuwd

jumpstylemovie schreef:

Dat is geen Deleted scéne. Dat is gewoon een leuke extra.

tzal wel zijn, waarom werd het niet gebruikt in de film, is dus gedeleted.

avatar van Dutchero

Dutchero

Niets mis met sequel op sequel, zolang de kwaliteit behouden blijft. Deze films is beter dan T-1, wel wat minder dan T-2.

Wat niet wil zeggen dat dit een slechte film is. Het Terminator plotje wordt weer voortgezet, al wordt er een flinke sprong in de tijd genomen. Maar genoeg over het plot, want deze film draait natuurlijk om de actie.

En daar zit het wel goed. De actiescenes zijn spectaculair, en vervelen nooit. Het mooie is dat er zo ontzettend veel wordt gesloopt, er wordt een enorme chaos aangericht. Beste actiescene was dan ook die achtervolging met die takelwagen en brandweerwagen. Natuurlijk, overdreven, maar wel enorm spectaculair.

Ook deze film had zijn humoristische stukken, maar wel een stuk minder dan zijn voorganger. Die scene waarin T-101 vastloopt vond ik wel weer onbetaalbaar, maar over het algemeen kwamen de grappig bedoelde one-liners een beetje geforceerd over. Dat neemt toch wel een stuk Terminator 'gevoel' weg.

Het voorspelbare einde kondigt T-4 eigenlijk al aan, hopelijk werkt het ook zonder Arnold Schwarzenegger.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Weet iemand trouwens hoe die Minister van Defensie ofzo in deze film weer in Skynet komt? Want dat was in T2 toch helemaal vernietigd? Hoe kan het dat het dan in deze film weer terugkomt, dat is helemaal niet uitgelegd volgens mij.

Albus Dumbledore schreef:

Het zit zo:

Cyberdyne deed al het werk voor het legerdefensie van USA. Cyberdyne is wel vernietigd, maar het legerdefensie blijft natuurlijk nog over. En die deed al het werk gewoon voort.
Ooit moest het ervan komen, want hoe kwam de T800 uit deel 1 dan uit de toekomst?

ze hebben alleen het versnelde proces (de chip en arm waar Dyson aan werkte in combinatie met het legerdefensie, nieuwe ideeen, enz) doen vertragen door de chip en arm te vernietigen. (daarom zei Arnie in deel 3 tegen Connor dat hij het enkel uitgesteld heeft)

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Afgelopen weekend Terminator 3 en 4 (Salvation) op dezelfde dag gezien en ik had nooit verwacht dit te moeten zeggen maar ik vind Terminator 3 gewoon in elk opzicht beter dan Salvation.

Ode aan Arnie en zijn gangsters!

avatar van Dutchero

Dutchero

Het zit zo:

Dat is wel de redenering van de scriptschrijvers, maar het blijft een cirkelredenatie.

JacoBaco

Uiteindelijk blijven het gewoon tijdparadoxen. Vooral als het gaat om naar de toekomst te gaan.

Terug naar het verleden gaan, vind ik toch anders, maar het kan natuurlijk alleen als er daardoor parallelle universa ontstaan.

avatar van Pimro

Pimro

Weer een goed verhaal maar op zijn tijd moeilijk te begrijpen: )

avatar van PEN15

PEN15

Vorige week heb ik deze film opnieuw gezien, het is voor mij gewoon duidelijk. Vergeleken met deel 1 en deel 2 is het niks, maar voor een zaterdagavond speelfilm is het wel okee.

Deel 1 was fenomenaal en al kijk ik het voor de 20ste keer, dan nog worden mijn pupillen klein van de spanning.

Deel 2 had nog steeds zijn verrassingen, maar was desondanks toch meer explosies en door de lucht vliegende personenwagens

Deel 3, is een overdosis aan cgi ontploffingen, dominoeffect aan verwoestingen, kogelregens en oneliners. Okee, dat is wat juliie willen zien, anders zouden ze nooit zo'n film maken.

..maar ik vind het wat het verhaal betreft, erg jammer dat daarmee in dit deel niks is ingevuld, wat hebben we hier een soort John Connor die overkomt als een seroxpatient, ja tuurlijk.. dit is de grote John die de mensheid leert vechten tegen de machines, ik heb zenuwachtigere sollicitanten gezien die beter konden acteren. Arnie speelt te opzichtig de hoofdrol met zijn waslijst aan oneliners. Gelukkig zien we hem niet meer terug.

Nog een ding. Schwarzenegger droeg in deel 1 een zonnebril om zijn beschadigde oog te verbergen, waarom moeten "alle" T1000s dan ineens zonnebrillen dragen, omdat het ineens zijn trademark werd?

PEN15 schreef:

Geen enkele T-1000 draagt een Zonnebril.

Het gaat om 2x de T-800 en 1x de T-850.

Waarom ze ineens Zonnebrillen gaan dragen? Dan valt het minder op dat ze nooit knipperen met hun ogen.

Zie het maar als een trademark ja. Net als I'll be back!

avatar van IcU

IcU

Dan kun je je ook afvragen waarom ze vanaf deel 2 een lere jack aan moeten. In deel 1 was dit niet het geval.

JacoBaco

Dat komt omdat toevallig, ja heel toevallig de Terminator altijd ergens in het verleden beland waar Motorrijders in de buurt zijn en er natuurlijk maar 1 iemand daar met zijn maat kleding rondloopt, wat toevallig altijd lederen kleding betreft.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

IcU schreef:

In deel 1 was 't meer zwerver kleding.

Punk

Dus je zou kunnen stellen dat Arnold een Punk-Terminator is.

avatar van H1DD3

H1DD3

Hij kijkt alleen maar of de kleren passen denk ik, niet naar de looks.

avatar van IcU

IcU

Grappig als hij een clownspak of een tutu in zijn maat tegen zou komen

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Deleted Scene T-3

"CRS brings you the face of the future. Whoo, it's me!"

avatar van lykathea

lykathea

Herkeken, en het blijft, zelfs als stand-alone film, behoorlijk slecht.

Veel cliches en veel onlogische acties van de karakters Je hoort dat je verloofde net dood is, en wordt pardoes dezelfde dag nog verliefd op een ander, tuurlijk. en wat altijd gestoord heeft is toch de vermenselijking van de Terminators. Die blikken van de TX zijn soms zo doordringt van haat en soms zelfs cynisme ( Ik ga je lekker herprogrammeren!), het kan en mág gewoon niet. Ook zijn de vele "grappen" van een wel heel simpel niveau, en vermaken dan ook nauwelijks. - Wat overblijft is Red Faction the movie, alles, maar dan ook alles, moet stuk. Leuk hoor, maar onwaardig als Terminator film.

Nu ja, met de moed der wanhoop maar op naar deel 4.

avatar van H1DD3

H1DD3

Als het goed is wordt ze niet echt verliefd op hem in de film. Ze heeft geen andere keus.

avatar van abdelkarim

abdelkarim

Ik weet niet hoor maar volgens mij hadden de mensen 'uit de toekomst' de robots zo kunnen uitschakelen.

Namelijk... door iemand te sturen naar het verleden en de vader van Sarah te vermoorden (als het moet) of te waarschuwen met het niet beginnen van Skynet.

Jaaja....

Sarah's vader vermoorden? Waarom zouden de mensen uit de toekomst dat nou willen doen? De machines wel misschien, maar dan sturen de mensen wel iemand erachteraan om haar vader te beschermen.

Waarschuwen om niet te beginnen met Skynet. Geef me 1 goede reden waarom zo iemand serieus genomen zal worden.

Stel er komt vanavond met het 20:00 journaal een vent op TV en die zegt: Jullie moeten nu alvast alle Konijnen gaan uitroeien, want over 20 jaar breekt er een dodelijk Konijenvirus uit, die ook 3kwart van de mensheid zal uitroeien.

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Eigelijk een onnodige sequel. Maar al bij al is dit gewoon klassiek Arnie vermaak. Daarom heb ik ook twijfels over Terminator Salvation, geen Terminator zonder Arnie :-p!

avatar van movie fan

movie fan

deze haald zeker het niveau van de eerste 2 niet . maar daarom maakt het hem niet slecht . de special effects zijn goed , niet overdonderend als in andere films , maar ze waren ook niet slecht . verhaal was goed , niet zo doeltreffend als in de andere 2 , maar toch , goede actie scene's , en zeker onze vertrouwde arnold , die de terminator weer top speeld . ik denk ook dat arnold deze film nog wel goed maakt , niet dat de film slecht is hoor ! goede en vermakkelijke film .

avatar van Glacius

Glacius