Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
Stinkyweasel
De tweede keer lijkt hij beter. hehe
Vergeleken met de vorige delen is deze film nogal bleekjes al kan ik de actie wel waarderen.
mja... blijft shitty over de hele lijn. --> 2.0
jumpstylemovie
Het is dat ik dit deel van de reeks, het eerst zag.
Als ik hem na T1+T2 had gezien was mijn (vaste) stem nu vast wel wat lager.
theworldisyours
flopfilm wat ik heel erg jammer vind, verpest het imago van de terminator.
het enige wat nog een beetje goed was waren de stunts!
Hectometersnor
Zeker de minste van de 3 in vele opzichten, desondanks erg vermakelijk en toch ook wel lekkere actie. Arnold als Terminator is wat lachwekkend geworden al is het gelukkig wel het laatste kunstje.
Leuke afsluiter van een mooie reeks Terminator met Arnie. Nu op naar een nieuwe reeks.
Tarkus
Deze 3de Terminator was ook de eerste die ik in m'n bezit had op DVD, en de eerste maal dat ik hem bekeek was mijn beoordeling nog 5 sterren, nu, na het bekijken van beide eerste filmen geef ik deze toch een lagere score.
De 2de blijft voor mij de beste van de 3, en ook nummer 1 is eigenlijk beter dan deze film.
Toch geef ik 4 sterren (evenveel als bij nummer 1) omdat de actie hier wel stukken beter is en ook meer aanwezig. Ook de special effects in deze prent zijn subliem.
Van de oorspronkelijke cast blijft in deze film alleen nog Arnold Schwarzenegger over (geen Linda Hamilton hier, helaas), maar toch doet de vrijwel onbekende Kristanna Loken het hier ook voortreffelijk als de vrouwelijke Terminator, die amper dialoog heeft in deze prent.
Ik heb nu de 3 eerste filmen na elkaar gezien, en de aanleiding daarvan was, dat er volgend jaar opnieuw een Terminator verschijnt, deze maal dan wel zonder Schwarzenegger (nu Goeverneur van Californië). Ben nu al benieuw naar die prent met Christian Bale in een van de hoofdrollen.
rafiek89
Ik vraag me eigelijk nog steeds af wat het verschil tussen een
t-800 en t-850 is..
Zoek heel google af maar kan het niet vinden.
finalman
In welk deel zegt ie dat hij een model T-850 is? (ben het vergeten)
sandansyl
vond de vrouwelijke terminator beter in deze film,verder wel een goede film goede actie
rafiek89
In het 1ste en 2de deel is arnold een t-800 en in het 3de deel is hij een t-850
finalman
Hoe? synopsis van hierboven zegt: De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld
Bij mijn weten zei hij ook in de film: 'ik ben een verouderd model'. (of zei hij dit in deel 2?)
Als hij van T-800 naar T-850 zou gaan, is dit in mijn ogen een upgrade?
Movie Jim
Dit deel was iets slechter dan de vorige delen. En Arnold verkoopt wat minder humor dan normaal. En ik vond het ook jammer dat Sarah Connor niet meer er in voorkwam maar ja zij was er niet meer. Dit jaar komt er een terminator deel 4 genaamd met de titel Salvation the future begins. Maar helaas niet meer met Arnold Schwarzenegger maar zijn opvolger Roland Kickinger een Oostenrijkse bodybuilder net als Arnold. De premiere is op 22-05-2009 dus dat is al gauw. Waarschijnelijk krijgt Arnold Schwarzennegger hier een cameo in.
Na het herzien van deel 2 was gister deel 3 ook aan de beurt. Wat me altijd bijbleef was dat het een vermakelijke film was, maar nergens grensverleggend of iets echt toevoegend aan het Terminator verhaal. Net herzien blijf ik daarbij.
Terminator 1 en 2 waren goed door de vele actiemomenten maar zeker ook net zo met het doordachte en boeiende verhaal. Ik miste dat toch wel in deel 3. Uiteraard, tussen neus en lippen door vertellen ze ook wel over het Terminator verhaal en het verleden en de toekomst en met wat opmerkingen kijken ze zelfs terug naar een vorige film (Ken je mij niet meer? Hasta la vista baby? aldus John tegen de Terminator) maar het verhaal wordt eigenlijk niet veel verder verteld behalve dat we te weten komen dat Judgment Day niet te voorkomen is. In deel 2 werd het alleen uitgesteld, meer niet.
Arnold Schwarzenegger is de enige hoofdrolspeler uit de vorige delen die nu terugkeert en dat vind ik wel jammer. Ik miste vooral het personage Sarah Connor die Linda Hamilton zo goed speelde in deel 2. John Connors rol, dit keer door ene Nick Stahl, viel me niet tegen. Die is ook vervangbaar want de vorige vond ik ook al niet al te indrukwekkend. En dan de vijandelijke Terminator...mooie vrouw die Kristanna Loken maar ze is nog geen 10% van wat Robert Patrick als de T-1000 uit deel 2 was. Ze doet haar best maar het is lang niet altijd dreigend of erg spannend.
Op het gebied van special effects zit het wel goed met de film, het ziet er allemaal geweldig uit met veel spektakel en ontploffingen en wapengeratel. Maar wat wel jammer is, is dat de film nauwelijks tot geen memorabele momenten kent. Deel 2 heeft enkele legendarische scene's, deel 3 eigenlijk geen. De kraanwagen achtervolging was wel vet moet ik zeggen, maar niet grensverleggend. En verder zaten er bepaalde leuke momenten in zoals bij de bar in het begin van de film waarin Arnold de kleren weer wilt hebben, het stuk bij Kate's vader, de Terminator met de doodskist en vooral het best goede einde van de film in de bunker waaruit blijkt dat Judgment Day dus niet te voorkomen was. Zonde dat Arnold in deel 4 niet de hoofdrol speelt maar ik kijk wel uit naar de verfilming van de oorlog zelf. Het Judgment Day concent is wel erg gaaf..
Alles bij elkaar is het een vermakelijke actiefilm maar een wat tegenvallende Terminatorfilm. Gelukkig is Arnold nog wel op dreef.
krosnicky
man ik vond deel 1 en 2 van cameron toch beter de stunts kunnen er nog door maar deze is niet zo serieus als 1 en 2 ( jamer ) ik hoop dat Terminator Salvation de boel weer recht kan trekken
mnrk
Ook ik vind dit persoonlijk het mindere deel in de Terminator reeks.
Wel maken de stunts en special effect veelgoed in deze film en daar gaat het toch uiteindelijk toch wel om met zo'n film.
En Arnold speelt nog steeds een prima rol als T-101...
Nu maar afwachten wat de nieuwe Terminator Salvation zal gaan brengen.
Glacius
Deze schijnt mogelijk niet eens binnen het verhaal van deel 4 te vallen, mede dankzij de serie van Terminator waar deel 4 op zal aansluiten.
dikkop
Zeker goed genoeg voor de reeks, maar jammer dat de emancipisten toch een vrouw hebben weten te strikken voor een tegenrol...sjonge jonge toch.
niks van.
de regisseur van T4 heeft al gezegd dat de series niks mee te maken zal hebben met de films. Zie persberichten op imdb van T4.
Rickgoedkoop
het verhaal was wel sterk,alleen speelde de verkeerde mensen in de film.behalve arnie dan.
B_B
- 1969 berichten
Niet zo spannend als Judgement Day maar nog wel een stuk beter dan deeltje 1!
Dat het verhaal niet zo veel toevoegt aan het geheel lijkt me wel duidelijk, maar maakt dat uit? Verhaal is nooit het sterkste punt van de reeks geweest en je ziet hier ook terug dat deze film het ook niet mist.
De actie is nog veel lomper en sneller dan de vorige delen en er zit zelfs wat zelfspot is, vooral van Schwarzenegger. De film is ook een stuk sneller gemonteerd dan zijn voorgangers en de special effects zien er prima uit. Acteerwerk is weer niet echt geweldig maar veel maakt dat niet uit.
Wat ik wel miste was de sfeer en spanning van deel 2. Hier blijft het toch echt bij veel lompe actie. Maarja niks mis mee zo af en toe.
l.ingomair
Beste Terminator liefhebbers, mag ik jullie als grote fan op deze titel wijzen??
Terminator 3 " The coming storm" an Uncanny Antman Fan Edit
Is vele malen beter dan de orginele T3
Prudh
Duidelijk de minste uit de reeks. Hoewel Kristanna Loken best lekker is, vind ik het jammer dat de boze Terminator niet gewoon een kerel was (spierbal vs spierbal, so to speak). Nick Stahl is een aardige miscast en bovendien zijn de knipogen naar de vorige delen te jammerlijk voor woorden. She'll be back. I'm back. Shut up.
Ook de kortstondige terugkeer van dokter Silberman is schandalig. Terminator tot kluchtniveau verlaagd. Wel drie hoeraatjes voor de achtervolgingsscène. Maar hoe langer de film duurt, hoe gezapiger alles wordt. Een uitgesproken climax tussen de twee Terminators mist en de reden dat Sarah Connor niet meedoet is best lame. Ze schopt in de vorige delen best hard kont (natuurlijk niet zo hard als de macho spierballenfiguren, ze is immers maar een vrouw) en ik had haar graag weer terug zien keren. Op naar deel vier nu.
korp
Vond deze een beetje tegenvallen. Waar T1 een erg sterke jaren 80 film is, en T2 een lekker actiespectacel a la begin jaren 90 met tevens een spannend en goed verhaal, past T3 er niet zo in. Een beetje flauwe actiefilm met dingen waar weinig unieks aan is.
T4 gaat denk ik de Terminator-reeks ''reviven''. T3 is een zoutloos tussendoortje.
finalman
En toch is T3 belangrijk door het einde.
Anders konden ze deel 4 niet maken...
jumpstylemovie
Het zou wel kunnen. Gewoon wat aanpassingen. (die zullen dan misschien niet goed uit de verf komen, maar goed...)
finalman
Het zou wel kunnen, maar dit zou dan maar tijdverlies betekenen voor deel 4, als er een deel van deel 3 overgezet zou worden naar deel 4, snap je?
jumpstylemovie
Jawel, maa je kan het best samenvatten in weinig tijd.
quintein
natuurlijk nog steeds best een goede film,maar minder dan 1 en zeker dan 2.
Stahl vond ik niet echt supertuigend in zijn rol, Furlong had de film nog wat extra's kunnen geven en natuurlijk Hamilton ook,maar helaas.
Het idee van de vrouwelijke terminator viel me daareentegen absoluut niet tegen,het haalde gelukkig weinig of niks weg van de kern waar het om draaide.
Mooie effecten met oa de kraan,spanning bleef er toch goed in en ik blijf een fan,dus nog steeds een 3.5

Terminator: Dark Fate

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video