Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Curtis Hanson
Met onder meer: Kevin Spacey, Russell Crowe en Guy Pearce
Releasedatum: 20 november 1997
Plot L.A. Confidential
"Everything is suspect... Everyone is for sale... And nothing is what it seems."
Los Angeles, de jaren 50. Ed Exley doet er alles aan om hogerop te komen, zolang het maar volgens de regels gebeurt. Bud White hanteert zijn eigen regels, maar heeft problemen om z'n woede onder controle te houden. Jack Vincennes vindt het onderhouden van zijn contacten in Hollywood minstens even belangrijk als het politiewerk. Na een brute schietpartij in een restaurant proberen deze drie agenten van het corrupte politiekorps achter de waarheid te komen.
Wendell "Bud" White
D.A. Ellis Loew
"Badge of Honor" Star Brett Chase
Mickey Cohen
M.Goodkat
hele goeie film maar geen topfilm.
Maar Spacey acteerde geweldig wel
Rosicky
Heb deze film zonder ondetitels gezien, en dat maakte het voor mij wel erg lastig om het verhaal een beetje bij te houden, vandaar de volgende vragen:
Wat was nou die hele samenzwering binnen de LAPD waarom Jack wordt vermoord door die policecaptain, en vervolgens ook nog Crowe en Pearce probeert te vermoorden in dat martelhuisje?
en: Dat verbrandde lijk onder het huisje van dat oude vrouwtje, de moeder van een slachtoffer van "the nite owl" wat doet het lijk daar? en hoe is de hele zaak rond die moorden nou eigenlijk opgelost?
Bij voorbaad dank voor antwoorden!
patrick21079
L.A. Confidential is een aller aardigste misdaadfilm. Met een goed verhaal en een verassend einde waar alle puzzelstukjes op z'n plaats vallen.
Goed acteerwerk van Guy Pearce, Kevin Spacey en Kim Basinger, maar Kevin Spacey is eigenlijk altijd goed. Russel Crowe viel me iets tegen, dat kon wel beter. Guy Pearce die in het begin de brave agent wil zijn, en alles via het boekje wil doen maar later toch bijdraait is geweldig neergezet, eigenlijk zoals alle karakters.
Goede dialogen waar je wel je aandacht moet bijhouden, een nadeel is dat de film traag op gang komt, waardoor hij in het begin een beetje saai is, daartegenover staat het goede en verassende einde, ik had het in ieder geval niet verwacht.
®Tc
Goed, maar niet meer dan dat.
Het is eigenlijk weer het gewone misdaadverhaaltje. Niet perse een minpunt maar dan heb ik toch graag iets speciaals en dat had ik hier niet echt. Er zaten wel enkele leuke scènes bij zoals de moorden onder de voice-over van Danny DeVito maar voor de rest gewoontjes. En van de dader was ik nu ook weet niet zo onder de indruk. Even schrikken toen Spacey werd vermoord maar achteraf is dan het gewone bad cop verhaal.
Verder grote namen op de poster maar echt een ontzettend niveau van acteren wordt er niet gehaald, jammer.
Kleine tegenvaller maar toch goed.
Miron
Weet iemand de namen van de geweldige '50's swing' nummers die in een aantal scenes te horen zijn?
i.Ron S.
Zie eens bij de links hierboven, onder "toevoegen aan mijn films".
dikkop
Nog net geen ultieme topfilm dit, misschien omdat ze net wat hardere acteurs hadden moeten nemen. Vind Russel en Kevin net wat te sympathiek voor deze film. Wel supergoed geacteerd hoor...
erwku
Bij voorbaad dank voor antwoorden!
spijtig dat na twee maanden ik de eerste ben die antwoord wil geven:
Plaatselijke maffiabaas mickey Cohen wordt door de officier van Justitie achter tralies gezet. Captain D Smith ziet zijn kans om met enkele corrupte agenten Cohen zijn handel af te breken en enigszins over te nemen. Dit samen en Pearce Patchet. Oude corrupte agenten Meeks en Stelsland zijn de schutters op diverse handlangers van Cohen tot het moment dat ze een koffer met drugs vinden bij Deuce Perkins, Meeks verraad zowel Smith als Stelsland, waarnaar Stelsland Meeks omlegt en onder het huis van zijn vriendin Susie Lefferts verstopt. Stensland wordt bij de Night Owl doodgeschoten, door Smith en 2 andere corrupte agenten, omdat deze hem verraden had om de koffer drugs.
Jack Vincent wordt vermoord omdat hij de eerst is die aan Smith vraagt over het verband van Stensland, Meeks en hem. Nadat Smith vermoed dat Eddy en White hier ook vanaf weten, wil hij alle touwtjes in handen nemen en wist alle sporen uit, zowel hun als Sidd Hudges en Patchet worden omgelegd.
Vertel dit uit mijn hoofd, dus kan een beetje warrig zijn maar in grote lijnen is het het antwoord op je vraag.
Echter is het script nog veel voller met ontwikkelingen en personages, daar is geen beginnen aan, maar omdat het zo perfect is uitgewerkt ; Een van de beste scripts ooit!
Geen zwakke dialogen of ontwikkelingen of plot gaten.
Wie hier kritiek op heeft mag mij dat dan graag genuanceerd uitleggen.
Een meesterwerk op alle fronten en de beste film van de afgelopen 30 jaar.
Paalhaas
Geen zwakke dialogen of ontwikkelingen of plot gaten.
Zeer sterk inderdaad, alleen vond ik het wel iets te ver gaan dat de doorzeefde Crowe het zowaar overleeft. Het einde is het minste stuk van de film.
powerman
Goede film en perfecte acteurs, na de lijst van acteurs gelezen te hebben kon hij voor mij al bijna niet meer stuk. Een lekkere film om na te kijken en vooral: blijf goed opletten!! Er zijn genoeg complots in de film om duizelig van te worden. Vooral Guy Pearce (Memento!!) vond ik erg goed, jammer dat hij z'n kop er niet bijhoudt als hij zich vergrijpt aan Kim Basinger. Wel een lange zit maar dat is het waard!!
Schiedammer
Gewoon een leuke en goede film om te kijken waarbij je je geen minuut verveeld.
Verhaallijn is goed verzonnen en er zitten leuke plotwendingen in zodat je ruim twee uur geboeid blijft kijken. Je wilt toch immers weten hoe en wat ?
De acteurs waren stuk voor stuk goed en met zo'n cast moet de film gewoon goed zijn. Crowe was in mijn ogen de beste van het stel en alleen de Vito vond ik iets minder. Ik vond hem ook niet echt bij de film passen. Ik heb het idee als ik hem zie dat ik naar een aflevering van taxi zit te kijken.
Ik heb de film op dvd bekeken en daarvan kan gezegd worden dat het beeld en het geluid 5.1 gewoon erg goed is. Het geluid bevat tevens een aantal leuke effecten.
Voor mij is de film 3,5 * waard.
heheh
heel lang geleden dat ik deze gezien heb.
Maar heb net wel het fantastische boek gelezen en nu heb ik heel veel zin om 'm nog eens terug te zien.
Want het is wel een feit dat de wirwar aan namen je soms beginnen duizelen, hoewel in het boek alles toch weer net op tijd verduidelijkt wordt, zonder al te veel uit te willen leggen.
Nu het allemaal vers in mijn hoofd zit kan ik deze nog eens rustig opnieuw bekijken en er met volle teugen van genieten zonder de hele tijd mijn hersenen te moeten pijnigen.
Ik ben benieuwd…
AddictedToMovies
Dat vond ik ook het enige minpuntje.
stefan dias
Trouw aan het boek waarschijnlijk. Hoewel hij daar wel eerder als een plantje verder het leven door moet.
josseheijmen
Grote reputatie maar wordt bij iedere kijkbeurt wat minder.
Recent voor de 5e keer gezien: L.A. Confidential.
Wat een verzameling van grote namen in deze f. Ze doen het stuk voor stuk prima. Zonder uitzondering vind ik het fijn om Kevin Spacey aan het werk te zien. Beschikt over (close to) de prettigste uitstraling van Hollywood.
Guy Pierce vind ik een meer dan capabele en frisse hoofdrolspeler.
Maar James Cromwell steelt de show. Acteerles van de oude meester hoe je een bad guy neerzet. Perfect.
Basinger en Crowe vind ik lief samen. Heel mooie romance.
Bij 1e ziening vond ik de film stoer. En lastig te begrijpen.
Inmiddels ken ik haar van haver tot gort. Eigenlijk vind ik dat wel jammer. Want nu geeft de f me boven alles het gevoel dat ze wat simpel is. Gemakzuchtig.
Alsof er veel méér uit te halen zou zijn.
Neemt niet weg dat we hier te maken hebben met een ingenieuze en zeer onderhoudende misdaadfilm.
Had haar graag een boel rauwer gezien.
MNV2
- 1900 stemmen
Prachtige film met een interessante cast aan Hollywoodacteurs: Russell Crowe vond ik voor een keer niet vervelend, Kevin Spacey en Guy Pearce acteerden zeer goed en Kim Basinger acteerde ook naar behoren. L.A. Confidential is een prachtig misdaadverhaal met zeer interessante personages (de karakters Ed Exley en Bud White verschillen enorm van elkaar en toch werken ze samen op het einde, ook Vincennes is een buitengewone agent) en een onvoorspelbare afloop.
13woutie13
heb in de gids gekeken,
deze film komt volgende week dinsdag op tv
Rosicky
Ik zal vanavond is kijken of ik de gaten in mijn geheugen opgevuld zie worden. Vorige keer vond ik de film goed, maar zag ik de verbanden nog niet helemaal. Hopelijk zorgt RTL7 wel voor ondertitiels.
judgepaddy
Tot nu toe nooit een slechte film met Spacey gezien.
Wat een acteur!
Mooi.
Onder andere het sfeertje is dat. Daarnaast zijn er een aantal acteerprestaties om van te smullen. Het verhaal zal niet voor een ieder even makkelijk te volgen zijn, maar zit uitstekend in elkaar.
Zeer goed.
Steinson
Echt een lekker fimpje! goed acteerwerk, En vergeet vooral dat goede sfeertje niet!!
Steinson
WalterB
Erg goede film, maar ik denk dat als je de verbanden echt heel duidelijk wilt zien, je hem eigenlijk nog eens zou moeten kijken, wat zeker geen straf is aangezien dit zeker geen slechte film is!
Goldenskull
Maar eens herzien.
En tja, de vorige keer (nov. 2007) vond ik het einde maar lame. Dit keer vond ik het niet lame, maar wel slap. Het einde is gewoon niet sterk, klaar.
Het begint echt vreselijk, de scène met de Mexicanen is werkelijk hilarisch slecht. De 'klappen' behoren nog niet eens tot de categorie aaien en de muziek is belachelijk bombastisch. Gelukkig dat de film daarna wat bijtrekt. Het verhaal zit goed in elkaar en de sfeer is aardig. De meeste acteerprestaties zijn wel oké. Muziek blijft echter zwak en onder de indruk ben ik ook niet zo.
trebremmit
Zwakke muziek? Dit is een ode aan de Noir films uit de jaren 40 en 50 daar past geen andere muziek bij dan deze geweldige soundtrack. Fantastische film met een heerlijke sfeer en een geweldige cast.
AddictedToMovies
Toch maar verlaagd maar 4,5*, door het einde, waar Russel Crowe het overleeft.
Vinokourov
Niet zo boeiend deze te lange en zwaar overschatte misdaadthriller. Kim Basinger is een lachertje!
stefan dias
Ik denk dat je het gewicht van jouw mening zwaar overschat. Het is niet omdat je iets slecht vindt wat andere mensen goed vinden, dat het 'overschat' is.
Dogie Hogan

Misdaadfilm 'L.A. Confidential' van Curtis Hanson vanavond te zien op televisie

Deze vijf ijzersterke films verschijnen volgende maand op Netflix

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
corruptiecall girldetectivegebaseerd op boekshotgunfemme fatalemorguef wordhuiselijk geweldwhodunitlijkdistrict attorneybandage filmstergood cop bad copswitchblade call girlneo-noirjaren 50falsifying christmas movie alternative