Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
yellowflag
écht goede old-skool film. Sterke thriller, one to watch. Zelfs na 15 jaar nog goed te doen. 4*
yellowflag
ik hou niet van creepy poppen
Dan móét je "Dead silence" (2007) kijken...of "Amusement" (2008)....wow!!!
predator
- 1948 stemmen
Boordevol onwaarschijnlijkheden, maar het is zo goed gedaan, dat ik iedere keer weer blijf kijken. Prima film, alleen het einde is niet zo denderend.
Eliandjiee
Ik heb deze zojuist gekeken. Ik moet nog even bijkomen, Wat een geniale film is dit! Na de eerste paar minuten tot aan de laatste paar minuten is deze film ongelofelijk spannend. De sfeer is beklemmend en mysterieus, de muziek erbij perfect gekozen. De meerdere twisten in het plot zie je totaal niet aankomen en zijn echt genieten! De enige reden dat deze film niet de volle vijf sterren krijgt is vanwege het kleine beetje ongeloofwaardigheid en het ietwat saaie begin. Verder een meesterwerkje!
missl
Sfeer is tijdens de hele film mysterieus en spannend, het was voor mij langere tijd niet duidelijk waar de film heen wilde en dat maakte het extra interessant. Onverwachte veranderingen in het verhaal doch soms een ongeloofwaardig verhaal maar dat maakt niet uit want Douglas sleept je erdoor heen.
Weertenaar
Hmm, niet zo goed als ik had verwacht. Fincher is een kundig regisseur, waar ik een erg hoge pet van op heb, maar in The Game kon hij me nooit echt overtuigen. Zijn zo karakteristieke, fijnbesnaarde cinematografie mist toch enigszins, al vergoedt de sterke regie een hoop zo niet alles. Maar daar komt bij dat ook het verhaal me niet helemaal kon inpakken. Te vaak een tikkeltje te ongeloofwaardig, en daarnaast samengeknoopt met een reeks aan toevalligheden. Douglas speelt 'het spel' echter goed, en zorgt dat je toch geboeid blijft kijken. Al bij al blijft een beoordeling van 3,5 ster met enige moeite nog net overeind.
Kelsey16
Erg fijne film.
De hele film werkt me op de zenuwen, spannend van begin tot eind maar ook erg verrassend.
StevenMighty
Zo geweldig vond ik The Game niet.
De spelletjes en pesterijen die door 'het bedrijf' worden uitgehaald met hem zijn vaak flauw en niet spannend. Dit kon veel pittiger gemaakt worden d.m.v. betere ideeën.
Het laatste half uur van de film werd dan eindelijk beter en spannender, en het moet gezegd worden.. het einde was zeer origineel en was ik zelf nooit opgekomen. Dat was het leuke aan de film.
The Game had ik een hogere score gegeven als hij korter was geweest en wat spannender.
2,5 sterren
notsub
Gave film, die (zo krijg ik de indruk) ook als inspiratiebron is gebruikt voor de serie Saw. Die poppenclown en het idee van The Game lijken hier zijn oorsprong te vinden?
Deze film sloeg wel aan bij mij. Er zit een diepgang in en het onderliggende thema spreekt mij aan. Micheal Douglas komt goed uit de verf en de film heeft een fijn tempo. Het verloop van het verhaal is natuurlijk ongelofelijk, maar daar gaat het niet om. Als aan het eind de climax er nog een schepje bovenop doet is dat alleen maar entertainment. De boodschap is dan al tot mij doorgedrongen.
jerome998
Wat een geweldige film was dit! David Fincher bewijst maar weer is dat hij één van de betere regisseurs is. In zijn films zitten zoveel geniale plotwendingen (o.a. Fight Club, Se7en) dat dat opzich al een reden is voor veel waardering. Daarnaast werkt hij zijn films erg goed uit en heeft hij goede kijk op de acteurs die hij in z'n films kiest. Michael Douglas en met name Sean Penn doen het erg goed.
Dit is overigens de eerste film sinds juli 2010 die ik de maximale 5* geef. Ook verdient ie een plekje in m'n top 10..
Petje af voor de cast & crew!
Nieksnut
Om het einde spannend te krijgen wordt er veel aan geloofwaardigheid ingeleverd. Ambitieuze film die het helaas niet waar weet te maken. Michael Douglas stelt nooit teleur maar weet ook nooit indruk te maken/verrassen. Gewoon een aardige film maar Fincher kan beter.
jerome998
Heb je Falling Down gezien? bij die film vond ik Michael Douglas fantastisch.
Karlok
Wat een mooie film zeg, heb er echt van genoten!
maerk
Ook na de derde, of misschien al wel vierde, kijkbeurt wist The Game mij te grijpen. Erg knap want meestal is het een nekschot voor dit soort films als je de afloop al kent. Maar Fincher is Fincher. Audiovisueel heel sterk, iets minder artistiek dan Fight Club of Zodiac, maar ach. En de cast raak je ook niet snel beu, Michael Douglas doet het geweldig.
Nieksnut
Heb je Falling Down gezien? bij die film vond ik Michael Douglas fantastisch.
jerome998
Daar draait ie helemaal door toch?
Ja, klopt; geweldige film!
Ninto
Wat een belachelijke film is dit. Ik verwacht in een film van dit type een beetje realisme, maar dat is ver te zoeken. Wat een triest einde. Hij is zo gek gemaakt aan het einde van de film dat hij zelfmoord pleegt en een minuut later staat hij weer te lachen? De hele film is een aaneenschakeling van belachelijke, onrealistische, gevaarlijke en mogelijk dodelijke pesterijen en stunts.
Ludovic
Nou nou, was het kijken van deze film zo erg?
Ninto
Nou nou, was het kijken van deze film zo erg?
Jep.
Fox McCloud
Het einde is zowel het beste als het slechtste punt van de film.
jumpstylemovie
Een leuke film, dat zeker, maar op het eind word het allemaal zo onlogisch dat ik het moeilijk nog serieus kan nemen.
Het begint prima. Douglas zit duidelijk goed in zijn rol en Sean Penn komt ook erg natuurlijk over. De kennismaking met "The Game" is mooi om te zien en het is vanaf het begin al spannend. Ik wou echt weten hoe het af zou lopen. Iets wat ik heel goed vind aan deze film is dat ik als kijker zelf niemand meer durfde te vertrouwen in de film. Elke situatie was verdacht.
Echter, wanneer je er uiteindelijk achterkomt hoe de vork in de steel zit dan lijkt alles opeens erg onlogisch. Ik zit met meer vragen dan dat ik antwoorden heb gekregen. Bijvoorbeeld:
1. Van Orten is een drukbezette zakenman die al zijn tijd in zijn werk stopt. Waarom zou hij bereid zijn om zoveel belangrijke afspraken af te zeggen alleen om aan zo'n dom spelletje mee te doen, waar hij uberhaupt de bedoeling niet van weet.
2. Waarom is hij nooit terug gegaan naar het CRS kantoor (behalve die keer na de lift). Waarom heeft hij nooit geprobeerd ze op te zoeken zodat hij het af kan blazen.
Dit zijn de belangrijkste punten:
3. Het is fucking onmogelijk te plannen! Hij stapt ook precies in die ene taxi, hij zoekt alleen mensen op die bij The Game horen en ze nemen veel te veel risico. Als Nicholas een andere hoek van het gebouw had gekozen om af te springen, of zelfs een paar meter naar links of naar rechts dan was hij hardstikke dood geweest. Hij kiest er ook voor om door het glazen dak van een ander gebouw te vallen. WTF. Hij had ook een kogel door zijn kop kunnen jagen. Leuk plan heeft die broer bedacht zeg.
4. De kosten mogen wel miljoenen euro's bedragen. Als je zoveel mensen moet inhuren, dat kan dan nog, maar om bijvoorbeeld een heel ziekenhuis zonder stroom te zetten, een lift saboteren etc., als dat al is toegestaan mag dat wel heel erg veel kosten
Dan moeten ze ook nog zorgen dat er op elk moment iemand in zijn buurt is en dat alles klaarstaat om mis te gaan.
Andere minpunten zijn dat Sean Penn soms slecht acteerde. Op het moment dat hij een "paniekaanval" heeft in de auto
Ik zag hem laatst in Carlito's Way, daar was hij fenomenaal. En ook in het begin van deze film acteerde hij erg goed trouwens. Op het eind van de film was het net of er niets gebeurd was. Van Orten is nu een ander mens en zal beter omgaan met de mensen in zijn omgeving dankzij deze indrukwekkende ervaring... wauw
Wat je nu overhoud is een zeer entertainende film maar niet meer dan dat. Geen top 250 materiaal.
richiedoom
Haha ik kan me je reactie heel goed voorstellen jumpstylemovies. Het is ook zo ongeloofwaardig als de pest, en de een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Ik vond het een fantastische film waarbij ik echt constant op het puntje van mijn stoel heb gezeten, dat was voor mij belangrijker dan de vele ongeloofwaardigheden. Gewoon top vermaak.
jumpstylemovie
Met die laatste zin ben ik het 100% eens. Het is jammer dat ik totaal iets anders verwachtte. Het begin was echt super goed en de opbouw prachtig en zeker spannend. Ook ik zat op het puntje van mijn stoel en misschien kan ik hem de volgende keer beter waarderen nu ik weet wat voor soort film het is.
Insignificance
Een brede grijns wanneer Nicholas van Orton thuiskomt en Jefferson Airplane's psychedelische White Rabbit wordt ingezet. Heerlijke scène in een strak verpakte thriller. De nieuwslezer is ook een geinige. Het spel is al snel op de wagen en aangezien je niet veel meer weet dan de hoofdrolspeler zelf, een control freak die alle controle kwijtraakt, is het gemakkelijk meegaan in zijn achterdocht en paranoia.
Michael Douglas in z'n beste jaren met een ideale rol die ergens tussen die van Wall Street en Falling Down in hangt. Stijlvol in beeld gebracht met enkele fraaie plaatjes van Frisco, sfeerverhogende muziek in een film die, net als van Orton, steeds intenser wordt. Uiteindelijk wordt er erg hoog spel gespeeld, maar de film heeft dan al zoveel krediet opgebouwd, dat dat de pret niet meer kan drukken.
Ditto
Goede film. Wel vreemd dat die kerel zich op het einde bij iedereen gaat excuseren en zelfs de helft van de rekening betaalt. Ik zou zó kwaad zijn en mijn broer echt beginnen slaan. Ook wel jammer dat ze niet hebben kunnen voorkomen dat je als kijker en een 'yeah right'-gevoel krijgt. Had de film al eens eerder gezien en er dus deze keer echt op gelet of het allemaal klopt, of ze effectief alles onder controle hadden. Maar... dat was niet zo! Er zijn 101 momenten waarop ze onmogelijk konden voorspellen wat de hoofdpersoon ging doen. Bijvoorbeeld wanneer hij op het einde van het gebouw springt. Stel dat hij langs de andere kant springt, of dat hij uit wanhoop zichzelf door het hoofd schiet... Die gaatjes hadden ze moeten opvullen. Verder blijft het wel een fijne film om naar te kijken en zet Michael Douglas wederom een schitterende acteerprestatie neer.
Gruffalo
Ik heb net Seven, Fight Club + The Game gezien van Fincher. Ben diep onder de indruk voor zijn gevoel voor het bedenken van een goed plot. Respect daarvoor. Verder is de film wel oké uitgevoerd. En ik sluit me trouwens aan bij Ditto van die kleine probleempjes. Ik ben daarom dus ook niet van plan om deze film nog eens te bekijken.
FunkStarr
- 1922 berichten
Helemaal eens met het bericht van jumpstylemovie, niets aan toe te voegen!
GMovie117
topfilm! in het begin is het een beetje niet te begrijpen
maar als je er eenmaal in zit weet je niet wat je ziet

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement