Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
AGE-411
Zeggen dat deze film volkomen voorspelbaar is slaat nergens op, je kan allemaal verschillende eindes verzinnen...
Ik wel.
Echt waar.
Het was alsof ik de film al eens gezien had
Mescaline
Echt voorspelbaar vond ik hem niet, maar het einde was te makkelijk afgedaan terwijl de rest van een hoog niveau was.
Liivaaii
Subliem.
Mooie cast, spannend en geniaal in elkaar gestoken. Alleen ging ik het einde wat negatiever laten aflopen. Daarom geef ik deze film een 4 in de plaats van 4,5. Michael Douglas kan er wat van, ik heb hem recentelijk al zien spelen in Wallstreet en Solitary man. Ik zeg niet dat ik hem nog nooit heb zien spelen voor ik deze films had gezien, maar vanaf nu zal de naam van deze acteur mij bijblijven.
Xen0n
Thank God you jumped, because if you didn't I was supposed to trow you off...
No shit, ze hebben me helemaal gek gemaakt met deze film... Als je het niet kan volgen, dan raak je de aandacht kwijt. In dit geval juist het omgekeerde, je denkt het te volgen en telkens wordt je op het verkeerde been gezet. Op geniale wijze, ik wist niet meer wat te geloven
Ik ben altijd wel blij met zo'n lekker feel-good einde, misschien doet het wat af aan de geloofwaardigheid en het achterblijvende gevoel bij de kijker. In mijn geval geeft dit einde toch een goed gevoel, maar ook heb ik het gevoel een meesterwerk gezien te hebben.
Ik heb erg genoten, en er blijven voor mij steeds maar weer erg verrassend goede films opduiken in die Top 250!
kaj_666
Járen terug deze film voor het eerst gezien, en toen maakte 'ie wel flinke indruk, maar het is er nooit van gekomen hem te herzien. Tot gisteravond. Ik was intussen bijna de hele film vergeten, en wist (helaas, zou ik bijna zeggen) enkel de afloop nog. Anderzijds wist de film me weer 2 uur lang steeds weer op het verkeerde been te zetten, en ik zat me voortdurend af te vragen hoe ze nu naar het einde toe zouden werken... Dat is ook wel eens een leuke manier om een film te bekijken!
Hoe dan ook: deze film heeft wel bijna alles wat een dergelijke film moet hebben. 4½ ster lijken me meer dan op z'n plaats.
Nakkie13
Poe hee, wat een film.
Waar je de hele tijd denkt te weten wat de uitkomst wordt draait de film weer ineens helemaal om. Op een bepaald moment denk je echt dat het echt criminelen zijn en dat het een complot was en dan denk je weer dat het gewoon "the game" is.
Is best lang geleden dat een film me tot het allerlaatste moment deed blijven raden.
Dit is , net als veel Fincher films, een uitmuntend staatltje directie en script schrijven. Door het publiek de juiste dingen te laten zien geeft hij ze het gevoel dat ze denken dat ze weten wat er aan de hand is. Fincher blijft een koning in zijn straatje films.
Maar... Ik vond uiteindelijk wel dat er iets te veel gaten in het plot zitten - althans voor mijn gevoel - om de film een al te dik punt te gevenhoe wisten ze dat hij aan die kant van het gebouw zou springen etc.. Ook was ik op het eind ook nog stiekem aan het hopen op een laatste mindfuck alla Taxi Driver of Inception. Vooral omdat ze eerder in de film zeggen "when you think it's over it just keeps going."
Uiteindelijk een knappe en vooral spannende film met een zeer origineel plot.
Chapeau meneer Fincher, chapeau
Le Professionnel
Zeer spannende film die je totaal op het verkeerde been zet tot de laatste minuut.
Clubber Lang
Ja
Dank u

Sterke film, spannend tot aan het einde. Vandaag voor de eerste keer bekeken, wellicht is hij de tweede kijkbeurt een stuk minder.
MyOwnStyle
Erg sterke thriller, heeft mij erg aangenaam verrast. Het blijft een mysterie tot het einde, en dat eind geeft mij om de één of andere reden toch een goed gevoel. Einde is misschien nogal makkelijk, maar ik vond het absoluut geen minpunt. Sterke film.
Ook leuk dat Sean Penn in de film voorkomt ^^
Nurhan Karadeniz
Dit is een film die je 1 keer moet zien. Niet omdat het zo slecht is, nee.. In tegendeel een goed verhaal en prima acteerwerk.
TMP
Leuke thriller, met een goed acterende Michael Douglas.
Het idee achter The Game had ik al vrij snel door, maar je wordt toch een paar keer op het verkeerde been gezet. Ik dacht wel dat hij zijn broer echt had doodgeschoten en daarna succesvol zelfmoord zou plegen. Dat zou de film ook zeker niet slechter maken. Voldoende spanning en een origineel script.
VivianK
Dit vond ik een super film.
Het liep heel anders dan ik had verwacht.
Toen het einde naderde zat ik echt met klamme handjes, had de uiteindelijk wending totaal niet verwacht.
tim90
Laatst, na lange tijd, deze film weer eens gekeken. Iedere scene in deze film vond ik weer verrassend en de acteerprestaties, voornameljk van Michael Douglas, zijn geweldig. Enige nadeel blijft toch het einde, deze is erg ongeloofwaardig. Bij elkaar toch zeker een film die je gezien moet hebben.
Madeliefje
Thank God you jumped, because if you didn't I was supposed to trow you off...

Ik had dit echt niet beter kunnen zeggen, precies mijn gevoel over deze film
Uitstekende en originele thriller waarin er een spelletje wordt gespeeld met Michael Douglas, of toch niet.....? Door het zorgvuldige en geloofwaardig opgebouwde plot blijf je tot op het laatste moment gissen of naar wat je zit te kijken echt is of een spel. Het gedeelte met het verleden van de vader is mooi verweven in het verhaal en zorgt voor een extra laag in het hoofdpersonage en versterkt de eindscene. Film is aan de lange kant, maar toch onderhoudend. Stijlvol geregiseerd door David Fincher, en Michael Douglas is werkelijk perfect gecast hier.
Marlon Aarssée
Als je een goede Thriller wil zien raad ik je deze film aan, een hele Spannende film met een micheal douglas die je niet gauw zal vergeten, hij zet hier een hele goede rol neer en het einde is perfect
TIP: kijken
woopie
Waanzinnig origineel verhaal en hoogstaand acteerwerk.
Zeer zeker een aanrader om te kijken.
Gewoon jezelf even 2 uur opsluiten en afsluiten van de wereld en ga genieten van deze film.
Tempo in de film is hoog en daarom boeiend van begin tot eind!
Driello
Penn goed, Douglas gaat wel, maar wat een reeks aan onwaarschijnlijke plotwendingen. Vooral het einde is dan het toppunt. Verder wel een spannende film met een redelijke opbouw en her en der lekker dynamisch gefilmd, maar nergens hoogstaand of zelfs maar de middelmaat ontstijgend.
mixmaster
goeie thriller met een uitstekende Douglas die weer is een perfecte rol speelt.
lekker mysterieus en spannende film die je bij je strot pakt en niet meer los laat.
het einde is inderdaad wat zwak afgewerkt en had beter gekund.
Mitchell7041
Wat een top film
één van mijn favorieten, vind micheal douglas wederom TOP acteren
Mitchell7041
Vond de scene geweldig dat hij zn huis binnen komt en overal zit graffiti op de muren, alles is kapot en op de achtergrond keiharde muziek : White Rabbit - Jefferson Airplane
people
Pure klasse. Deze film staat dan ook op nummer 175 in de top 250. Staat in mijn favorieten aller tijden.
martijn011
- 2034 berichten
Zelden zo'n sfeertje gevonden als in deze 'the Game'..
Wat een ontzettend sterke film is dit toch. Had deze al een stuk of twee, drie keer bekeken maar gisteravond was ik helemaal verkocht.
Michael Douglas als Nicholas van Orton is fenomenaal. Ontzettend sterk acteur en hij speelt deze rol met verve.
Na tien minuten weet je al precies met wat voor een man we te doen hebben.
Een ontzettend rijke bankier, maar met een vreselijk egoïstisch karakter. Geen wonder dat hij geen vrienden heeft, z'n vrouw van hem gescheiden is en hij elke avond laat alleen op de bank zit om economisch nieuws te volgen.
Wanneer het spel begint is het razend spannend en een geweldige mysterieuze sfeer zorgt ervoor dat je aan het beeld gekluisterd zit.
Alhoewel het een herziening was, verveelde het geen seconde.
Dit is voor mij een film die ik nog vaak ga herzien. Ik verwacht ook dat deze ooit nog wel eens in mijn top tien verschijnt want ik hoef maar naar de hoes in mijn dvd-kast te kijken om weer zin te krijgen in een kijkbeurt.
Pure klasse en een verhoging naar de volle vijf sterren!
Arnforpresident
Leuke, spannende, en verrassende film. Je weet inderdaad totaal niet hoe het allemaal in elkaar gaat steken. Alleen had ik liever een ander einde gezien (dat het echt fout was gelopen en hij echt zelfmoord had gepleegd) en de laatste vijf minuten vond ik compleet nutteloos. Alsof de makers nog vijf minuutjes tijd moesten vullen ofzo.
Ook vond ik de film iets te lang. Ik heb enkele keren op mijn klok gekeken...
DVD-T
Fincher kan mij meestal wel bekoren, en ook met dit leuk stukje entertainment, wat overall niet altijd een hoog niveau weet te pakken.
Desondanks erg vermakelijk. Zoals de film doet vermoeden gaat het over een spel, maar niet alleen in de film wordt het spel gespeelt, maar Fincher doet dit ook met je als kijker door je continu op het verkeerde been te zetten. Visueel erg strak en ook het acteerwerk is dik in orde. Sterk einde ook
steefke
Dit is zeker een van de betere thrillers die ik ooit gezien heb !
Het is een enorm onverwachtse film en de film zet je steeds op een verkeerd spoor. Net als je denkt dat het voorspelbaar wordt, lijkt alles onlogisch en onvoorspelbaar.
Never seen before !
Ik moet wel zeggen dat de film iets te lang duurt. Hij kan een stukje ingekort worden en zo meer effect hebben.
AandF
Mysterieus is denk ik de beste omschrijving voor deze film.
Hij is echt mindfucking, interessant en spannend.
Goede acteerprestaties, origineel, interessante plottwist maar dan qua geloofwaardigheid loopt ie toch punten mis. De plottwist mag niemand dan wel zien aankomen, maar het is me dan allemaal iets te doordacht. Hoe goed je de beste man ook kent, je kunt nooit precies zijn stappen raden. Nee, dat word me dan toch iets te onwerkelijk
maxroelofs
Wat een film dit!
Ik heb hem 3 dagen geleden gezien en ben er nog steeds van in de war. Hij komt ietwat traag op gang alleen na die 10 minuutjes heb je ook wat. Hij heeft mij de volledige speelduur op het puntje van de.... bank laten zitten.
Na een tijdje vertrouwde ik echt niemand meer. Ik begon te denken dat iedereen er bij hoorde en dan die ontknoping! Hij springt van het flat gebouw af en wordt plotseling toch nog opgevangen. Dit is toch wel de plotwending die ik het minst zag aankomen. Wel benieuwd wat er zou zijn gebeurd als hij het andere randje had gekozen om vanaf te springen.
Zeer sterk acteerwerk door vrijwel iedereen maakt het een stuk aangenamer om naar de film te blijven kijken.
Zeer geslaagde film met een verdiende top 250 positie en persoonlijke top 10 notering.

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement