Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
TrickySmalls
Hij bedoelde denk ik dat die organisatie uiteindelijk dan wel achter Nicholas en zijn geld zat.
Wolfenstein
Fantastische zeer ingenieuze film. Geweldig sfeertje, verhaal dat je telkens op het verkeerde been zet, goed acterende Douglas en een sterk einde dat je tot denken zet. 4,0 ***
AGE-411
Fantastische zeer ingenieuze film. Geweldig sfeertje, verhaal dat je telkens op het verkeerde been zet, goed acterende Douglas en een onovertroffen einde dat je tot denken zet. 4,0 ***
Dat meen je toch niet?
TrickySmalls
Onovertroffen einde oke, maar over de rest zou hij wel eens gelijk kunnen hebben.
Er zit overgens nog meer sfeer in een bejaardentehuis.
Kom op, ik bedoel dat stuk in dat huis dat hij flauwvalt is al wel spannend te noemen. Bovendien, dat mysterieuze deuntje wat steeds terugkomt (en waar je niet gek van wordt) samen met het gegeven dat niemand te vertrouwen valt, komt echt wel de sfeer ten goede.
Wolfenstein
Goed, onovertroffen is misschien een groot woord, maar wel sterk naar mijn mening, het was voor mij nog niet helemaal duidelijk of het spel wel of niet afgelopen was. Maar al een flinke tijd geleden gezien, dus misschien dat het bij herziening anders overkomt.
Ceeda7
Er zit overgens nog meer sfeer in een bejaardentehuis.
Dus jij wist dat die organisatie allemaal opgezet spel was, en dat hij zijn broer niet echt doodschoot.
Sterk.
Justinw
Ik zag het totaal niet aankomen. En de film verklapt ook weinig en geloof je daarom ook niet echt.
Een plottwist is soms een makkelijke weg voor een goede film maar hier is het gewoonweg briljant.
Gafaroff
hij was wel spannend omdat zo lekker vaag was, maar einde vond ik wel flauw... ik had m liever helemaal gek zien worden.. ofzo
TrickySmalls
Dus dat ie op het eind echt dood ging door van het dak af te springen? kan ik in mee gaan.
Ja
Sterk.
Dank u
SnakeDoc
Deze Thriller / Mysterie zit briljant in elkaar.
Een flink aantal scenes gezien waarbij ik voor de volle 100% heb genoten!
Verhaal is perfect opgebouwd en houdt je tot het einde in non-stop spanning en verwarring.
Heb maar weinig films gezien met Michael Douglas maar wat zet hij hier weer een prima rol neer.
Min puntje?
Dat was denk ik toch het feit dat Nicholas (na dat alles bekend werd) zo makkelijk weer de draad begon op te pakken.
Had hij niet ontzettend boos moeten zijn dat er gespot werd met de dood van zijn vader?
Toch weerhoudt dat puntje mij er niet van deze film met het één na hoogst aantal sterren te beoordelen!
4,5!
fappie
- 2005 stemmen
Inderdaad.. onovertroffen is per persoon anders.
Filmimon
Ik ga deze film binnenkort kijken, maar ik moet zeggen dat dit poster wel erg veel lijkt op het poster van The Pledge. Je ziet natuurlijk wel het verschil als je ze naast elkaar zet, maar totdat ik dat deed, dacht ik dat ik de posters gewoon door elkaar had gehaald.
De eerste keer dat ik deze film zag was in 1997 toen ik voor mijn werk naar China ging, toen vond ik er niet zoveel aan omdat ik hem niet echt volgde
Een paar jaar later heb ik hem thuis nog eens gezien en toen vond ik wel goed (omdat ik hem wel al in het vliegtuig had gezien wist ik wel helaas hoe de vork in de steel zat). Het verhaal is goed en zeker ook origineel en er wordt prima ingespeeld door Michael Douglas. Maar ook Sean Penn vond ik het best aardig doen. De film is boeiend en zeker ook verrassend (vooral het einde). Hij mocht wel ietsje korter van mij zijn.
bennyboy
hele goede film waarvan je steeds het verkeerde idee krijgt.het duurde ff voor ik doorhad dat het door al die tesjes kwam dat ze exact wisten wat hij zou doen hoe hoij reageerde enwat z'n conditie was.
Paradise Boy
Zeer verrassende en zenuwslopende thriller met uitstekende acteerprestaties van Douglas en Penn. Het verhaal is origineel en de film zit goed in elkaar. Als kijker wordt je continu aan het twijfelen gebracht en ik zat tijdens de film regelmatig op het puntje van mijn stoel. Daar komt bij dat ik het einde erg goed vond. Kortom een echte aanrader.
Vinokourov
Zo hee, erg genoten van deze film. Michael Douglas is geknipt voor rollen als deze. De in- en inslechte zakenman beleeft een onophoudelijke nachtmerrie (The Game), die de kijker gelukkig nooit verveelt. Telkens was ik verrast over de ellende die over hem uitgestort wordt. Ook ik voelde me menigmaal in het ootje genomen
. Het heeft effect, want ook al is Douglas een eerste klas lul, ik vond wel dat onze grote vriend zo baas genoeg moest zijn om dit allemaal goed te kunnen verteren.
Raconteur
Ik vraag mij af waarom ze Douglas rollen blijven geven, want dit was wel een ondermaatse prestatie. Voor de rest heb ik mij behoorlijk vermaakt al had ik wat moeite met alle ongeloofwaardige plotwendingen.
Tarkus
Zeer goede, weliswaar moeilijk om volgen, film met een sublieme Michael Douglas.
Het scenario is een van de moeilijkste, maar daardoor wel een van de beste die ik al ooit heb gezien.
Prettig om zien is Deborah Kara Unger, die dit keer wel eens in een topper mag aantreden.
qwertzu
Wat een lekkere film, blijft spannend tot het eind, is heel verassend en zenuwslopend, je leeft gewoon mee tot het eind.
Of je wilt of niet je word mee gezogen in het verhaal en wordt steeds op het verkeerde been gezet!
IceTigerGhost
Gelauwerd regisseur David Fincher dompelt 'The Game' onder in een onheilspellend sfeertje en weet het verhaal wederom te plaatsen in een mistroostige stad waar Michael Douglas wanhopig op zoek is naar de uitgang van een sinister labyrint. Enkel het einde is jammer genoeg compleet over-de-top, wat de langverwachte apotheose degradeert tot een geëxagereerd slot. Maar dat is dan ook het enige minpuntje dat te noteren valt.
Mescaline
Michael Douglas in een soort gelijke rol als in Wall Steet, wat hem ook altijd erg goed afgaat.
Ook Sean Penn als zijn broer kwam erg overtuigend over.
The Game heeft een rustige maar daar door niet minder sterke opbouw, de film wordt des te vreemder als CRS in beeld komt, en wordt vanaf daar ook erg spannend en bizar.
Dit is nou typisch zo film waar je velen mogelijke eindes bij zou kunnen bedenken, je wordt de hele film op een dwaalspoor gezet en het voelde voor mij persoonlijk daarom ook als een teleurstelling toen de film zo makkelijk eindige, CRS was een verjaardags cadeau van zijn broer? is dit alles zat er dan echt niet meer achter?
Jammer om te zien dat het einde dan zo moest zijn, ik voelde me na het kijken van The Game met erg tegenstrijdige gevoelens achterblijven.
Kortom: spannende film met sterke rollen van Michael Douglas & Sean Penn, de film bouwt op naar meer en meer vragen en weet die voor mij persoonlijk niet allemaal goed in te lossen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Je ziet alles van ver op voorhand aankomen.
Het kon twee kanten op. Jij had toevallig goed gegokt.
AGE-411
Ik werd toch met grote regelmaat op t verkeerde been gezet!
Ik niet.
Het wordt in het begin toch uitgelegd dat het maar een game is. De titel van de film zegt het ook. Toch logisch dat ze in de film een paar keer zeggen dat het geen game is
SnakeDoc
Hmmm ..... ik kan er niks aan doen, ik ben er toch een paar keer in getrapt.
Maar jij bent ook een Belg he, die zijn altijd net ff wat slimmer
H1DD3
Ik niet.
Zeggen dat deze film volkomen voorspelbaar is slaat nergens op, je kan allemaal verschillende eindes verzinnen...

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement