Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Young Nicholas
Maria
Irene_
Een goede film!
Wel wat verwarrend maar dat is er juist leuk aan, en zo blijft het spannend.
Je moet je aandacht er bij houden
Eazyfan
Gisteren gezien en het verhaal vond ik toch erg sterk. Erg goede film: 4*.
Mr. Eddy
Waanzinnige film, helemaal te gek. In rollen als deze is Michael Douglas op zijn best.
Ik kan hem meerdere keren zien, vandaar 5*****. Het eind bezorgt me elke keer weer kippevel!
dvdschaaf
Geweldige film met een hoop ongeloofwaardigheden!!! Vooral die laatste val(!) Wel leuk bedacht verhaal...
1991
Dit is echte de meest bizarre film die ik oot heb gezien.
In het begin vond ik er helemaal niets aan, later begon ik echt medelijden met hem te krijgen zijn leven was zo verschrikkelijk geworden
. Op het eind begreep ik echt waarom hij van het dak afsprong
En toen dat kussen ik dacht echt van: wat is hier aan de hand :S. Het is echt heel mooi hoe ze het einde hebben gemaakt
De film zat prima in elkaar super acteer werk van michel douglas. Ik leefde echt met hem mee!
Daarom 4*
silhoupin
Wat een film. David Fincher is en blijft één van DE meesters in het thriller-genre. Ik wacht zeer benieuwd op 'Zodiac'.
Deze film laat Douglas in één van zijn beste rollen zien, wat een acteerprestatie. Ook zeer goed gecast is Sean Penn, hoewel hij niet zeer vaak in de film te zien is, enkel in begin en op het einde, maar hij doet het altijd wel goed.
Heel de cast maakt van deze film een creepy kunstwerk met een mysterieuze laag erover heen, zoals we gewoon zijn van Fincher.
Maar het is Douglas die de film prachtig maakt. Het is spannend, van begin tot eind, we krijgen als kijker geen rust, de spanning blijft komen, scene na scene.
Het is een zeer donkere film, zeer mysterieus. Het komt vlot maar rustig op gang en eenmaal het eerste spannende moment komt, is er geen rust meer in de film, zeer prachtig. De spanning is echt letterlijk te snijden.
Je ziet dat het een Fincherfilm is, maar toch geeft hij iets anders dan 'Se7en' of 'Fight club'. De opbouw van het verhaal is wel hetzelfde, een spannend verhaal dat naarmate het einde emotioneler en intrigerender wordt en op het einde krijgen we een plotwending van je welste.
De plotwending in deze film kwam ook weer zo krachtig aan. 'Fight club' blijft daarin het sterkste, maar je verwacht het weer niet. Je bent er van overtuigd dat Douglas zelfmoord pleegt...
Zeer realistisch kunnen we dat einde niet noemen, maar dat is helemaal niets, het geheel is gewoon magnifiek.
4 sterren voor 'The game' , een mysterieus meesterwerk met ijzersterke acteerprestaties.
Als je een thrillerfanaat bent, moet je deze film gezien hebben...
suerte
Eerste keer dat ik deze film zag vond ik 'm fantastisch, had ik dan gestemd, had hij zeker 4* gekregen, misschien 4,5* maar nu ik 'm voor de tweede keer heb gezien vond ik het eigenlijk een beetje een flauwe film, zonder een strakke verhaallijn, op een gegeven moment kwam het een beetje op mij over als "elke scene een nieuw grapje"
Maar goed, wel credits voor het verhaal, de acteerprestaties, de ontknoping, was best een lekkere film, maar ik vind 't eigenlijk maar een simpele, doch wel erg vermakelijke, thriller
Kricky
TOP filmpje. heel apart verhaaltje. Heel origineel. Je broer lekker gek maken met een spelletje omdat hij zich zo arrogant gedroeg. Geweldig
8,0
thegoodfella
david fincher is weer greweldig. Hoe hij deze film in mekaar zet en telkens de spanning in de film weet te houden.
Alleen iets minder dan fight club en seven.
hij krijgt van mij 4*
PatrickV
Kan iemand wat doen aan al de spoilers op deze pagina? Dat maakt het voor degenen die de film nog willen zien wel een stuk spannender.
Mug
Aangepast. Opmerkelijk dat we deze vele spoilers niet gezien hebben. Om maar te zwijgen van het feit dat helemaal niemand alerts (de knop met uitroepteken) heeft ingediend zodat het gemakkelijk(er) opgelost kan worden...
my style
Ik vind dit echt een geweldige film! douglas speelt dit echt top! deze film is echt onvoorspelbaar en fantastische gespeelt. Ook echt een goed verzonnen verhaal .Van begin tot het eind spannend Kortom een 4,5 van mij.
P8rb
top thriller film, telkens werd ik weer op het verkeerde been gezet en gebeurde er iets wat ik niet had verwacht.
de film werd goed opgebouwd (sommige mensen zullen het wel langdradig hebben gevonden) en bleef de hele tijd spannend en misterieus.
4,0
vond ik ook super goed en erg goed geacteerd
Kricky
[quote]Kricky schreef:
TOP filmpje. heel apart verhaaltje. Spannend is hij zeker en een zeer goeie rollen van dougles en Penn.
parvus_flamma
Ging een beetje teveel heen en weer. Ze hadden niet moeten doen dat nicholas conrad dood schoot en dat hij dan toch nog leefde. Dan maar helemaal niet doodschieten. Gewoon iets te veel van het goede. Verder vond ik het een leuke film...:)
mrmedieum
Dit is echt een goede film, met veel mysterieuze stukken.
Hou ik wel van!
Dikke 5 sterren
Struan
Ik vond dit juist geen goede film. Het is mij allemaal te gekunsteld. En in werkelijkheid totaal onmogelijk. ok het blijft een film. Het einde was zeker verrassend, maar dat lijkt me niet zo moeilijk bij dit soort films.
%%%%%%
Vond deze film best tegen vallen! Komt erg langzaam op gang en het verhaal vond ik ook niet supper.Michael Douglas acteerde wel sterk 2,5 sterren
KWITS
Beste Lezer(s),
Met enige trots kan ik zegen dat ik aan deze film heb meegewerkt.. Dat is natuurlijk al weer een tijdje geleden maar 't is me allemaal nog goed bij gebleven. Het was en stage die begon met dozen in- en uitpakken voor de Artdepartment maar kon dat, na enige tijd (gelukkig) omzetten naar het geen waar ik voor gekomen was: set-ontwerpen. Zo heb ik 1 set 'alleen' mogen ontwerpen: de badkamer met de coke en de overstromende w.c.
..al moet je bijna tot het eind van de aftitteling wachten, 't gaf een vreemd trots gevoel om m'n naam op 't doek voorbij te zien 'glijden'.
Nu even 'to the point': Ik heb een vraag voor de 'echte fans'. Ik zou het erg leuk vinden om de trailer òf de teaser (de marionette waar de touwtjes van worden doorgeknipt; die ik samen met Fincher heb mogen bedenken) op m'n site te kunnen laten zien. (http://www.joriskivits.nl)
Als tegenprestatie zou ik je en paar setfoto's toe kunnen zenden mocht je dat leuk vinden.
Hartelijk dank voor de eventuële moeite!
Groeten,
Joris
j0zman
Top film met sterk acteerwerk van Douglas, en een superstrak verhaal. Door het einde valt alles op z'n plaats.
%%%%%%
Heb m nog eens bekeken toen viel die mee.Van het begin had ik veelste hoge verwachtingen.Nu ging ik er nog eens lekker voor zitten en vond het toch een leuke film
2,5 >> 3,5
II Fenomeno
ik ben aan het overwegen om deze film te kopen. Maaar het is toch niet jumanji- achtig? (ivm een spel dat hij moet spelen en winnen)
Turkeyloverz
Nee nee, Jumanji was sf, ongeloofwaardig en meer iets voor kinderen. Maar wat hier bij The Game gebeurt, wordt ten eerste erg goed vertolkt door Micheal Douglas en daarnaast is deze film, op het einde na, veel geloofwaardiger en boeiender. Bij Jumanji speelde je het spel, bij The Game wordt er juist met jou gespeeld, zeker aanschaffen!
Stijntje
Heel aardige thriller die op sommige momenten ook echt spannend is.
Een rol die Douglas op zijn leef geschreven staat. Absoluut geen Jumanji; de titel 'The game' moet je in die vergelijking een stuk minder letterlijk nemen.
Jammer wel van het plotje, dat is een beetje te...
Toch 4 *, heb me hier uitzonderlijk mee vermaakt.
Da Prophet
Ten eerste bedankt dat je me wijst op mijn dyslexie.
Ten tweede is het helemaal geen kromme vergelijking. Ik zal m'n best doen het aan je uit te leggen.
In zwitserse kaas, zitten gaten. Kun je me volgen?
Mooi, gaan we verder. De gedachtengang van George Bush klopt niet, zit vol gaten. En als je dit snapt gaan we verder naar de volgende opmerking. In deze film zitten erg veel gaten in het script. Zoals het feit dat ze op Douglas schieten terwijl het allemaal fake is... dan kunnen losse flodders wel heel erg goed gaten in een autoraam schieten. Michael Douglas had 4 kanten van het dak af kunnen springen. En zo'n kussen is relatief heel erg klein vanaf zo'n hoogte. dus wat een toeval dat hij net op dat kussen sprong. Ze hadden er geen rekening mee gehouden dat Douglas een echt geweer zou hebben, alles bevatte losse flodders, dus waarom deden ze nou net toevallig zijn broer dat kogelvrije vest om? en zo kan ik door gaan.
Om even hierop verder te borduren, als de broer een kogelvrij vest aan had, hoe kan er dan bloed achter op zijn blouse zitten? Dan zou er toch echt iets door zijn lichaam heen moeten gaan. Daarbij had de hoofdpersoon ook constant zelfmoord kunnen plegen (met de auto in een ravijn rijden, zichzelf door de kop schieten etc.) Verder lijkt het me ook sterk dat de 'acteurs' bereid zijn risico te lopen om door de kop te worden geschoten.
Daarentegen, films als deze moeten het niet hebben van de details denk ik, maar meer van de geweldige sfeerschepping, beelden en acteerwerk en hoewel dat m.i. goed voor elkaar was, kom ik niet verder dan 3*, want bovengenoemde onrealistischheden stoorden me gewoon teveel om dit tot een echte topper te maken...
GreenHorN
Ik vind deze film denk te onvoorspelbaar.
Het maakt hem nep
ik heb iets tegen onvoorspelbare films, die kan je niet voorspellen
De plotwendingen gaan mij te ver denk .
Toch een film waar ik geboeid ben blijven kijken
***
orbit
- 12092 berichten
Uiteindelijk is het allemaal een grap, haha.. blijft een te oppervlakkige film dit.

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement