• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Howard Hawks

Met onder meer: John Wayne, Dean Martin en Angie Dickinson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Duits

Plot Rio Bravo

"They fought back to back... No quarter given... No quarter asked... No way in... No way out... of Rio Bravo!"

John T. Chance, sheriff in een klein stadje in het Wilde Westen, heeft een moordenaar in de gevangenis gezet. Hij is echter bang dat de invloedrijke broer van de schurk hem komt bevrijden. Chance krijgt hulp van Stumpy, een kreupele oude man, en Dude, een alcoholist, om de gevangene te bewaken totdat de marshall zal arriveren die de moordenaar naar de dichtstbijzijnde rechter kan afleveren.

Briljant !

avatar van SlingBlade

SlingBlade

meer niet

Beste western ooit!!

avatar van Jordy

Jordy

Opvallend dat zo'n ongelofelijk saaie cliché western als klassieker wordt gezien

avatar van stinissen

Nee Jordy dit ben ik niet met je eens en met mijn wel meerdere mensen , dit is de ultieme Western met prachtige rollen van Brennan, Wayne en Martin. De scenes met de verslaafde Martin zijn groots en nooit geevenaard.

jackie

Nee Jordy dit ben ik niet met je eens en met mijn wel meerdere mensen , dit is de ultieme Western Met prachtige rollen van Brennan, Wayne en Martin. De scene's met de verslaafde Martin zijn groots en nooit geevenaard.

Yeah, stinissen, you're right !

avatar van IamBernie

IamBernie

Jordy schreef:

Ik heb de film dan niet gezien, maar wie weet was deze film in 1959 helemaal nog niet zo cliche?

avatar van Jordy

Jordy

Ja wie weet. En ach het is mijn genre niet, al zijn er westerns (van Leone, of High Noon bv) die ik zeker wel kan waarderen... maar een paar rondschietende stoere mannen 2 uur lang heb ik niet zo'n behoefte aan

avatar van empirekees

empirekees

Maar wel toevallig Dean Martin die schiet!

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

avatar van Wouter

Goede film (die model stond voor het geweldige Assault on precinct 13).

Het begin is niet het beste stuk, maar als de film loopt, loopt ie goed.

avatar van tovenaar

tovenaar

(Gave poster by the way!)

avatar van Wouter

Overigens twee keer min of meer opnieuw gefilmd door Hawks.

jackie

Overigens twee keer min of meer opnieuw gefilmd door Hawks.

Oja, wat zijn de titels ?

Er schijnt ook een chinese remake hiervan te zijn gemaakt, weet jij daar iets van ????

avatar van Jos2

Jos2

jackie schreef:

Oja, wat zijn de titels ?

El Dorado en Rio Lobo.

Nope.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dat die John Wayne westerns mij niet liggen weet ik inmiddels, maar ja... het zijn nu eenmaal klassiekers en die wil je dan toch gezien hebben hè Dus voor de variatie laatst deze maar eens uit het schap gepakt en hey... hij's niet eens echt héél kut

Een paar leuke rollen (oude man, Mexicaan) en een paar aardige scènes hielpen me er aardig doorheen, maar ik moet helaas toch weer concluderen dat dit soort films gewoon niet m'n pakkie an zijn, om even met Menni te spreken

avatar van gotti

Ik viel nog net niet in slaap, maar daar houdt het ook mee op. Met alle respect voor meneer Hawks en consorten, maar deze film lag mij totaal niet. Saai, traag en té weinig inhoud om ook maar een beetje te boeien.

avatar van cor borb

cor borb

Als je van westerns houdt, dan is deze de moeite waard om te zien....

avatar van tims

tims

stinissen schreef:

Beste western ooit!!

He???? Is dit cynisch bedoeld?

avatar van stinissen

Nee hoor ik heb hem in mijn top 5 van de westerns staan gewoon een heerlijke film.

avatar van mister blonde

mister blonde

goede western. enkele goede scènes zoals de openingsscène en in de saloon met dat bloed druppend in het bier .

een film die vrij lang was, maar toch wel wist te boeien. interessante karakters, goede muziek en helaas een wat gezocht en nutteloos liefdesverhaaltje.

met name Martin speelde erg goed.
wat opviel was dat Wayne eigenlijk niet in staat is liefdesscènes behoorlijk te spelen.

4 sterren.

avatar van empirekees

empirekees

Hij staat trouwens ook in de top250 van imdb...

avatar van Mug

Mug

Zeer goede Hollywood-western volop spanning, actie en humor. Een uitstekende cast die goed op elkaar is ingespeeld.

Het liefdesverhaaltje: John Wayne (een oude, stijve cowboy) en Angie Dickinson (prachtige jongedame). Dat kwam niet goed over. Maar de dialogen tussen die twee waren om te smullen.

En de twee liedjes waren prachtig. Een paar minuten die leken alsof ik gewoon tussen de jongens daar zat.

avatar van Ramon K

Ramon K

Heerlijke western. Leuk plotje, vlot tempo, fijne humor, sterke personages en een heerlijke wisselwerking tussen Wayne en Brennan. De gehele cast acteert vlekkeloos en Dickinson ziet er beeldschoon uit. Kan me de klassiekerstatus goed voorstellen. Top amusement! 4*

avatar van Blokland

Blokland

M.i. een absolute klassieker. K'wou dat ze tegenwoordig nog dergelijke westerns maakten. Al zie ik niet zo gauwe een "John Wayne" onder het huidige bestand hollywood acteurs...

*****

avatar van Pacino88

Pacino88

Zeer goeie en vermakelijke western.Eerste western die met John Wayne zie,zeker geen teleurstellingen.Ook leuke bijrollen o.a Stumpy.klassieker.

avatar van showtime

showtime

Is zeker een klassieker onder de westerns

avatar van De GeuS

De GeuS

Hmmm, ben altijd een beetje sceptisch bij "John Wayne" westerns. Ik vind ze altijd net iets te gladjes. Vannacht mijn duits maar een beetje bijschaven....

avatar van De GeuS

De GeuS

Viel me zeker niet tegen. Af en toe een beetje langdradig, maar verder leuke karakters en vooral grappig, zelfs in het duits; 3,5*

Goede akoestiek trouwens in dat sheriff's gebouw....

avatar van Toon1

Toon1

Een erg goede western. Deze staat mij meer aan dan die andere John Wayne western 'The Searchers'. De muziek die er af en toe in voorkwam stond mij ook aan. En Dean Martin is in deze film qua acteerprestaties zeker de evenknie van John Wayne. Twee minpunten zijn wel dat de film toch ietsje te lang is en dat John Wayne geen liefdesscènes kan spelen. Maar al bij al toch een western die 4/5 verdient.