• 9.375.219 stemmen

Met onder meer: Chuck Norris, M. Emmet Walsh en David Tress

Releasedatum: 31 januari 1985

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Missing in Action

"The war's not over until the last man comes home."

Colonel Braddock, die na 10-jaar een Vietnamees POW-kamp wist te ontsnappen, keert terug. Hij probeert de locatie te vinden van een gevangenenkamp en de Amerikaanse gevangenen te bevrijden. Hiermee wil hij bewijzen dat er nog steeds Amerikanen vast zitten in Vietnam.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Nomak

Nomak

Als kind heb ik deze film ongetwijfeld al eens gezien, maar ik was er ondertussen alles van vergeten. Vandaag dus eindelijk eens herzien.
Het begin is erg leuk gemaakt met die Vietnamees die onophoudelijk met zijn bajonet op een Amerikaanse soldaat blijft insteken. Chuck Norris ziet dit en gooit zichzelf met twee granaten erop, waarna alles ontploft. Op dat moment dacht ik echt what the fuck gebeurt hier allemaal? Hoe gaat hij dit overleven? Maar het was maar een droom. Door die openingsscène krijgen we wel een beeld van wat voor een man James Braddock is en wat voor een hel hij heeft meegemaakt.
Chuck Norris is werkelijk uitstekend voor dit soort personages. James Braddock is namelijk een ongelooflijk stoere kerel die van niets angst blijkt te hebben. Op de dvd hoes staat er dat de oorlog niet afgelopen is vooraleer de laatste man terug naar huis keert. En dus kan James Braddock niets anders doen dan zijn televisie omver trappen, de telefoon oppakken, en de jungle intrekken om die laatste mannen persoonlijk terug naar huis te brengen.
Dit gaat natuurlijk gepaard met heel veel actie. Ontelbaar veel kogels vliegen in het rond, er zijn enorme ontploffingen, en Chuck Norris gooit er regelmatig een oneliner tegenaan. Dit alles terwijl we een heldhaftige soundtrack kunnen horen.
Eén van de stoerste scènes is ongetwijfeld het moment wanneer de bad guys al een feestje vieren omdat ze denken dat ze Braddock te pakken hebben. Maar dan duikt onze held plots met zijn stoïcijnse blik in slowmotion uit het water op om dit misverstand even recht te zetten.
Missing in Action is dan misschien wel niet de allerbeste film uit het genre, maar het is toch wel vermakelijk, en zeker goed genoeg voor een mooie voldoende.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nu bekeken is dit een lachwekkend slechte film, met Norris en die bandana rond zijn domme kop, die militaire muziek en honderden kogels die geschoten worden en waarbij Norris en de oorlogsgevangenen er geen enkele incasseren terwijl ze rustig in hun bootje proberen te vluchten. Heb er meer mee moeten lachen dan wat anders.

En toch kent iedereen die de jaren '80 beleefd heeft deze film. Die scène waar Norris uit het water komt met zijn machinegeweer in de aanslag is een topscène uit de actiefilm. Missing in Action heeft een verrassend brede fanbasis en kende nog twee sequels. Leuk om eens gezien te hebben als typisch voorbeeld van jaren '80 actie, al blijf ik moeite hebben om dit goed te vinden want er wordt geen moeite gedaan om dit spannend te maken, geen moeite om te acteren, geen moeite om dramatisch te zijn.

PS : ik zag in de credits dat Jean Claude Van Damme als stuntman werkte voor deze film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Vermakelijke Chuck Norris vehikel. Meer dan vermakelijk is het echter niet.

De tongeu in cheek actie momenten is wat de film gewoon red. Erg leuke actiescènes met een erg stoïcijnse Norris die zonder al te veel moeite de confrontatie met een heel leger aangaat. Verder een aantal leuke scènes waarin het lijkt alsof het bedoeld is om niet al te serieus te zijn. Een beetje een spoof op Rambo en de andere actiehelden uit de jaren tachtig.

avatar van DragQueen

DragQueen

Amusante actiefilm. met een simpel verhaal, en prima actiemomenten. een vermakelijke Chuck Norris film, die ik vroeger heel vaak gezien heb. vandaag de dag is de magie er wel een beetje af, maar toch leuk om nog eens te zien. vanwege wat jeugdsentiment geef ik hem 3 sterren.

avatar van Artkramer

Artkramer

Dit vond ik zoo vet vroeger

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal leent zich wel voor een goede film, maar dat is deze prent dus niet.

De vertolkingen zijn ondermaats, en dat geldt voor de ganse cast, ook de actiescènes en special effects zijn slecht, en wat betreft het geluid, dat is al helemaal miserabel.

Gelukkig heeft deze DVD me maar 1 € gekost.

Eentje om snel te vergeten.

avatar van speranza

speranza

Ik heb helemaal niets met deze twaalf in het dozijn actiefilm. Slecht uitgewerkte actie scènes en slecht acteerwerk.

avatar van RuudC

RuudC

Met mijn herkijkmania ben ik aanbelandt bij het (officiële) eerste deel van Missing In Action. Ondanks dat ik deze iets minder goed vind, bevat de film wel een aantal toffe momenten. Het idee van een naar Vietnam terugkerende Jim Braddock spreekt me wel aan. Chuck Norris acteert hier zowaar nog stugger. Ik mis hier wel de martial arts, maar kan me goed vermaken met de scene waarin hij uit het hotel sneakt (en weer terug) en het bijna legendarische shot waarin Braddock’s schuit uit het water wordt geknald en het slowmotionmoment waarin hij al schietende uit het water springt. De twee schurken in de film gaan er erg snel en weinig spectaculair dood. Verder is het goed voor een vermakelijk anderhalf uurtje.

avatar van schram101

schram101

Aardige actieprent die helaas tussen de actiemomenten door veel te saai is en niet blijft boeien over de gehele speelduur. Norris heeft een aardige uitstraling maar doet als veteraan toch onder voor bijvoorbeeld Stallone. Ander nadeel vond ik toch ook het gebrek aan humor. Behalve hier en daar een glimlach natuurlijk uitgezonderd het al eerder besproken moment waarbij Norris plotseling uit het water opduikt want dat is geniaal.

Hier en daar aardige shots, ook de effecten zien er best uit maar helaas duurt vrijwel iedere scene een seconde of tien te lang. Het einde maakt dan wel weer wat goed.

Chuck Norris doet Rambo na... altijd leuk, 3,5*

avatar van scorsese

Matige film waarin een veteraan ervan overtuigd is dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden in Vietnam. Een typisch voorbeeld van een hersenloze actiefilm uit de jaren '80 in de stijl van Rambo. Maar de personages en de one-liners zijn allemaal net wat minder. Goed is het zeker niet, maar ook nog net niet vervelend. Aan kogels en explosies in ieder geval geen gebrek.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Chuckbo varend in zijn rubberbootje door de granaten heen

avatar van Spetie

Een zwakke soort Rambo-achtige Vietnamfilm met deze keer geen Sylvester Stallone, maar Chuck Norris in de hoofdrol.

Nu ben ik niet direct een Stallone fan, maar vergeleken met Norris is hij een klasse apart. Norris heeft echt totaal geen charisma en uitstraling en voert hier een verplicht nummertje op. Missing in Action heeft nauwelijks een verhaal, erg matige personages. en moet het vooral van de actie hebben. Die is nog wel redelijk, al laten de onnozele Vietnamezen zich vaak als makke lammeren afslachten. Het is ook allemaal te nep voor woorden en faalt op bijna elk gebied.

Alleen dankzij wat over-the-top actie en een paar vermakelijke scènes, krijgt deze ongeloofwaardige prutsfilm nog een paar puntjes.

avatar van DiDa

DiDa

Iedereen roept altijd "Chuck Norris die Rambo nadoet". Feit is dat Missing In Action eerder was dan Rambo: First Blood part 2...

avatar van Reinbo

Gister herzien ter voorbereiding op Exandables 2. Toch erg vermakelijk met een geweldige Norris.

Verhoogd naar mooie 3,5*

avatar van Reinbo

DiDa schreef:

Ja, Maar Rambo kennen we uit First Blood part 1. Beide films haken in op de post Vietnam situatie. Maar het is waar. Chuck ging eerder terug.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Heerlijke actie film, met goede scenes! vooral als die het hotel verlaat en later terug keert, ook einde is zeer goed.

avatar van stinissen

Prima jaren '80 film net herzien en blijft zeer vermakelijk.

Lexcoaster

Missing In Action is mijn eerste Chuck Norris film, en helaas een vrij onnozel vehikel. Bij actiefilms draait het meestal niet om het diepzinnige, maar om puur vermaak. En dat biedt deze film toch te weinig. Een vrij saai en voorspelbaar plot, clichés, bordkartonnen personages, stompzinnige actiemomenten en bovenal wordt het helaas nergens echt spannend. Wat natuurlijk ook niet helpt is dat Chuck Norris totaal géén charisma heeft om een rol als deze te spelen. Waarom die man überhaupt ooit een film carrière heeft weten op te bouwen is mij een volledig raadsel..

Toegegeven, een echte hoogvlieger hoeft een film als dit natuurlijk niet te wezen, maar dit was gewoon bijna saai. Enkele mooie ontploffingen, wat vrouwelijk naakt en een lollig momentje wanneer Norris uit het water komt zetten en meteen begint te knallen redden de film van de totale ondergang.

Lexcoaster schreef:

Als charisma een gezicht had was het Chuck Norris.

Lexcoaster

Als charisma een gezicht had dan was het Schwarzenegger. Chuck Norris heeft het charisma van een bejaarde loodgieter. Meteen ook het grootste euvel van de film naar mijn mening, de protagonist boeide mij allerminst. Van Damme, Schwarzenegger en Stallone hadden deze rol beter gedragen.

jipt

Ook al is Schwarzenegger heel cool, hij legt het loodje tegen Norris die 100x cooler is. Stallone komt daarna en Van Damme ergens achteraan na Lundgren en Trejo net voor Seagal.

Lexcoaster

Persoonlijke keuze lijkt mij. Als ik deze film naast The Terminator leg (ook uit 1984), wint Schwarzengger qua charisma en coolness met twee vingers in z'n neus.

avatar van RuudC

RuudC

Schwarzenegger heeft het charisma van een blok beton. Echter in actiefilms komt dat gewoon goed uit. Chuck straalt gewoon coolheid uit. Arnie ook uiteraard, maar beide op een heel andere manier.

Lexcoaster

Schwarzenegger een blok beton, Norris een zak aardappelen. Vind ik dan.

avatar van The Oceanic Six

Na de geweldige cameo van Chuck Norris recent in The Expendables 2, wilde ik wel weer eens wat oudere werk van hem bekijken. En dan kom je toch al snel uit bij titels als Missing in Action.

Als kind vond ik zulke films erg leuk, maar tegenwoordig ben ik kritischer. Overigens stond deze titel me bij als middelmatig, maar dat is helaas nog te veel eer. Ik vind Norris cool, maar in deze film bakt hij er ook vrij weinig van. Norris moet het niet van geslaagde oneliners hebben, maar van een stoere kop en veel knallen. Jammer dat het eerste uur van de film eigenlijk nergens over gaat. Het laatste deel is nog wel geinig, al blijft het wel soldaatjes en bootjes knallen op C-niveau. Toch wel erg jammer, want Norris was nog best aardig bezig. De scene dat zijn boot opgeblazen werd en soldaten lachten om zijn dood was wel humor, aangezien Norris daarna uit het water omhoog komt en hen alsnog overhoop knalt. Maar het was helaas een spaarzaam hoogtepuntje.

Hopelijk bevalt ander werk van hem beter in de herziening.

Missing in Action verlaag ik tot 2*. (was 2,5*)

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Afgelopen week herzien.

Er is maar 1 ding goed aan deze film. En dat is de aanwezigheid van Chuck Norris.. En daarmee is ook alles gezegd, want zijn aanwezigheid is cool, zijn acteerwerk allerminst. Maar dat geeft niet.

Arnold en Jean Claude acteren niet veel beter, maar zij hebben wel betere films afgeleverd. Die films hadden betere regie. Want dat is wat deze film vooral de nek omdraait.

Niet alleen is bij Missing in Action de muziek irritant, maar de spanningsbogen kloppen niet, scènes zijn te lang, shots zijn te lang en te saai, camera standpunten zijn fantasieloos, kortom: de regisseur is echt vre-se-lijk slecht.

Daarbij komen tal van knulligheden, met name het totale gebrek aan inslaande kogels rondom Norris. Hij wordt van 10 kanten onder vuur genomen, maar nergens spat ook maar een korrel zand op.

2,5 sterren waarvan 2,4 voor Norris.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

DVD-T schreef:

Een beetje een spoof op Rambo en de andere actiehelden uit de jaren tachtig.

Als jij gelooft dat dit een spoof is, dan is Terminator een spoof op Bender uit Futurama.

Chuck Norris doet niet aan spoofs. Deze film is bloedserieus bedoeld.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Chuck straalt gewoon coolheid uit

Een niet al te intelligent ogende ''acteur'' die geen enkele emotie toont, maar één uitdrukking kent op zijn gezicht heeft beschouw ik niet als ''cool''.

Vergeleken bij Norris is Lundgren een Shakespeare acteur.

De ultra-rechtse, diep religieuze en verdacht homofobische Norris probeert met deze film het geweten te sussen van de Amerikanen door alsnog de -volgens deze film oerdomme- Vietnamezen een ''verdiend'' lesje te leren.

Als voorbeeld van hoe het niet moet of als mislukte komedie -die zgn. stoere blik van Chuck is hilarisch- is deze film zeker geslaagd te noemen.

Een bloedeloze actiefilm met doorzichtige trucages, slecht camerawerk- en geluid.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Back to the 80's".

Als klein kereltje bleef ik hier vroeger voor op, ik zeg : Heerlijk.

Een mooie buiging( )voor Chuck Norris.