• 9.377.963 stemmen

The Usual Suspects (1995)

Thriller | 106 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne en Chazz Palminteri

IMDb beoordeling: 8,5 (1.227.469)

Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot The Usual Suspects

"Five criminals. One line up. No coincidence."

In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.

avatar van 2high4words

2high4words

gandalf

geplaatst op 18 mei 2004, 13:21 uur

Dit is nou typisch een film die bij iedere kijkbeurt steeds slechter en afgezaagder wordt. Ik verlaag mijn stem naar 3,5 sterren.

waar haal je in godsnaam die ONZIN vandaan ??????

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Dit is een van de beste films die ik ooit heb gezien het verhaal is goed in elkaar gezet en eigenlijk weet je pas wat er echt aan de hand is aan het einde van de film (zoals elke film elke film behoort te zijn) de rollen worden goed gespeelt. Ik heb deze film nu al 5 x gezien en eigenlijk gaat ie nooit vervelen (je moet hem alleen niet snel achter elkaar kijken) voor deze film heb ik wel 5* over!!!

eerdekes

Ligt bij mij thuis al 'n tijdje op video ( vhs ) maar gewoon nog niet de tijd gehad hem te kijken .

Ik ga me er deze namiddag aan wagen.

Dus mijn stem zal volgen

Dan nog maar 5 en ik heb de eerste 20 van de top 250 gezien :d

avatar van whimp

whimp

Hoe goed het verhaal ook in elkaar steekt een film draait er bij mij om dat het verhaal moet boeien en dat viel een beetje tegen. Kevin spacey was in american beaty een stuk beter, vond de film dan ook vlakjes, waarbij je als kijker gefopt word. Zat niet gekluisterd aan de buis iig.

avatar van Diesel

Diesel

whimp schreef:

vond de film dan ook vlakjes, waarbij je als kijker gefopt word.

Gefopt wordt je zeker ja.

avatar van gandalf

gandalf

2high4words schreef:

waar haal je in godsnaam die ONZIN vandaan ??????

Ik probeer aan te geven dat ik het hele plot bij herzien nogal slapjes vond. De film bevat leuke dialogen en spannende scenes maar het komt op mij een beetje alsof de makers willen zeggen: kijk eens hoe een geweldig ingenieuze gangster film wij kunnen maken, daar sta jij toch mooi even van te kijken hé, we zullen je ook eens even helemaal op zn kop zetten zodat je bij de eindcredits met verbazing naar je scherm loopt te kijken. Nu, dat werkte de eerste kijkbeurt aardig bij mij, ik gaf m 4 sterren, na de film 2x te hebben herzien blijft een film over die -als je het plot al weet- verder tamelijk inhoudloos is. Daarom 3,5. Geen onzin lijkt me.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dan vind ik 3,5 nog best veel als je het zo'n slechte film vind;)

avatar van 2high4words

2high4words

idd

avatar van remorz

remorz

Nou, die eerste indruk is op z'n minst toch wel een 3,5 waard of niet?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Liet bij mij niet helemaal de indruk achter die ik had gehoopt. Sure, het einde was bijzonder sterk, maar verder wist de film me niet al te veel te boeien. Het zag er prima en sfeervol uit en het acteerwerk was ook van een hoog niveau, toch deed het me allemaal niet zo heel erg veel.

Denk dat ik de film over een tijdje maar eens moet herzien.

3,5 sterren.

Wat een film !!

Met wat een einde .. zoals al eerder vermeld climax !

Na het bekijken van de film denk je dan zo van ..

"Dat ik dat niet doorheb, ben ik nou echt zo dom . "

Wil wat zeggen hoe sterk er hierin wordt geacteerd !

eerdekes

Als de vijf criminelen zeggen :

"hand me the keys cocksucker"

De manier waarop spacey dat zegt vind ik subliem

avatar van markpennings

markpennings

Vet Coole film, Kaiser Sosa. Einde is subliem, net als de verhaal lijn.

Jawel deze film 4.5*

avatar van don_corleone

don_corleone

Meesterlijke film met een verrassend einde. Ik heb hem al 5 keer gezien en nog altijd krijg ik er nie genoeg van--> 5 sterren

avatar van markpennings

markpennings

zeer goede film, vooral als je de film voor de tweede keer ziet. De film staat hoog in de top 250 en terecht.

avatar van T®inity

T®inity

Voor mij was de eerste keer het best. De tweede keer zie je hem echt op het bord kijken terwijl je zweert dat hij de eerste keer alleen maar voor zich uit keek. Maar als nog een goede 4,5*

avatar van MrMeller

MrMeller

Heb hem nu 1 keer gezien, sommige beweren dat je deze film wat vaker gezien moet hebben om hem goed te kunnen beoordelen voor nu is het voor mij een 3,5*. Ik vond de ontknopping heel vet, maar om hem hierdoor meteen tot topper te bombarderen, misschien komt dat de volgende keer als ik hem voor de tweede keer zie en dan mischien meer oog heb voor detail.

avatar van pietje punk

pietje punk

aparte film.. maar ik vond hem eigenlijk alleen op het eind goed... het is een heel goed verhaal met een mooi eind alleen zonder het eind is het gewoon een stom verhaaltje, de scene's apart hebben niks speciaals wat je bijvoorbeeld in een true romance hebt of een gelijkwaardige film met spacey Seven.

dat is een beetje jammer maar ik geef altijd hoge cijfers dus een 4.5 (net niet in mijn toplijst dus)

avatar van gemaster

gemaster

Het is inderdaad het einde wat de film maakt, maar daarvoor zitten ook een paar schitterende scenes. Het acteerwerk is van hoog niveau en zelfs een van de Baldwin broertjes kan deze film niet verpesten. Dat zegt denk ik al meer dan genoeg. 4,5 ster.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

gemaster schreef:

de scenes voor het einde valt zwaar mee hoe goed ze zijn,vond ik, op een paar verwijzingen na en het einde zag ik allang al aan komen en was helemaal niet zo fantastisch. Dus daarom 3.5 *

avatar van film obsession

film obsession

sterker nog ik vind baldwin bij deze film juist een van de uitblinkers

avatar van lukske00

lukske00

ik had heel erg grote verwachtingen voor deze film, maar die werden niet zo goed ingelost.Ik vond de film bijwijlen saai en halverwege de film dacht ik al te weten hoe de film zou eindigen en ik had nog gelijk ook.

geen barslechte film,maar ik vind dat ie z'n hoge notatie in de top 250 helemaal niet verdiend.

***1/2

ik denk wel dat het een film is die beter wordt als je hem meerdere malen bekijkt

avatar van timbo_

timbo_

het einde heeft niet alleen gevolgen voor het eind. maar voor de hele film. dus je moet de hele film in een ander daglicht plaatsen en niet alleen het einde.

avatar van John Doe

John Doe

timbo_ schreef:

Een tweede maal kijk je de film met inderdaad andere ogen, zoals luske00 schreef:

avatar van starbright boy

Ik vond dat juist niet. Ik heb deze film drie keer gezien en ik vond hem steeds minder goed. En ik heb zo'n gevoel dat als ik een vierde keer kijk dat mijn aantal sterren nog verder omlaag gaat.

avatar van MarkFish

MarkFish

starbright boy schreef:

Zag jij de eerste keer alle dingen die je de derde keer ook zag. Ik vind juist ook dat ie de tweede en derde keer nog beter is. Daarna weet je het wel, maar hij wordt er niet minder op. Voor de zesde keer blijft ie ook VET.

avatar van sjostie

sjostie

De kracht van deze film zit voor mij in het feit dat de regisseur gewoon poep had aan de gevestigde orde in Hollywood en de manier waar op daar films gemaakt worden. Met een zeer laag budget wist hij toch deze geweldige film te maken.

avatar van Frum

Frum

Heerlijk zo'n film waarin je flink gedold wordt als kijker. Het einde maakt de film... Terechte hoge notering naar mijn meining.

avatar van superloef

superloef

Net weer gezien, een echte prima film en terecht in mijn toplijst!

Stond op 3.5, bij herziening gaat er een * af.

De eerste keer dat ik de film zag boeide het begin wel, maar werd het iets te snel duidelijk hoe de vork in de steel zat, bij herziening wordt duidelijk hoe sterk heel de film leunt op de ontknoping.

't Is allemaal wel onderhoudend, al sleept de film zich op sommige momenten net wat te traag en te beproefd voort. Heel veel naast het verhaaltje valt er ook niet te beleven, dus hou ik het op een beschaafde 2.5* Heb me niet verveeld, maar meer ook niet.