• 9.376.788 stemmen

Met onder meer: Jerzy Gudejko

Gesproken taal: Pools

Releasedatum: 19 september 2002

Plot Avalon

"Dare to enter a world of future videogames."

In de toekomst raken jongeren meer en meer verslaafd aan een illegaal online gevechtsspel genaamd Avalon. Wanneer Ash, een van de beste spelers, hoort van het bestaan van een nog hoger level van het spel, besluit ze om met een groep online op zoek te gaan naar dit level. Maar zelfs als ze het level vindt, zal ze nog terug naar de realiteit kunnen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

kinjutsu

Het wordt tijd dat deze poster vervangen wordt, hij is heel cheap ik durf te wedden dat er mooiere zijn.

avatar van Knisper

Knisper

Het punt is denk ik dat deze poster uit het land van herkomst komt (Japan) en de rest niet. Deze ( http://www.a-film.nl/film/poster/RELx550/00000169.jpg ) is al mooier wat mij betreft, maar het is geen Japanse poster.

Knisper schreef:

Nee ik heb er nu een paar die wel Japans zijn en ook mooi, of iig mooier dan deze. Ik voeg m vanavond toe, ik heb nu niet de juiste tools om de afmetingen te beinvloeden.

Ben eigenlijk zelf nog nooit een mooie poster van Avalon tegengekomen. Toch een beetje jammer, ben op zich wel benieuwd naar de posters die kinjutsu heeft.

Pastichio Rocker

Toen ik de film kocht kreeg ik er een poster bij. Geen idee wat ik ermee heb gedaan. Volgens mij was het dezelfde afbeelding als de hoes, maar dan uitvergroot.

Volgens mij wisten ze zelf ook niet echt wat aan te vangen met de poster. Mijn voorkeur gaat in ieder geval uit naar de eerste in de lijst daar. Leunt het best aan bij de (uistraling van de) film.

kinjutsu

Ja die site was ook mijn bron. Mijn voorkeur ging uit naar rechts boven. met de blauwe rook, omdat het mooiste stukje uit de film (de ghost hunt) ook die blauwe sfeer heeft.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Had me ook al vaker verbaasd over deze onscherpe poster.

Op de door kappeuter gestuurde link zijn alle alternatieven met het Japanse vlaggetje erbij beter dan dat verschrikkelijke ding hier als je 't mij vraagt.

Al blijft het behelpen, vind ze allemaal weinig aansprekend.

En veranderen we dan ook gelijk de titel in het Japans/fonetische meer correcte "Abaron", of blijven we de imdb trouw? (Laat maar..., ik weet het antwoord al )

Zit toch nergens zo'n blauwe filter in? Doet me net wat teveel aan die Amerikaanse Innocence poster denken. Maken ze van een sepia scene iets compleet blauw om welke reden dan ook.

kinjutsu

Ik had het over die blauwe glinster die achter het meisje aankomt. als ze in de muur zit, wat overigens erg vet gedaan is. Mooi stukje special effects.

Mochizuki Rokuro schreef:

Het antwoord is JA als het aan mij ligt, mag ik dat antwoord geven?

(Laat maar..., ik weet het antwoord al)

avatar van serpente89

serpente89

hmm zeer matige film, het verhaal is een beetje cliche met de virtuele wereld en de realiteit en ik vind het overigens ook matig uitgewerkt .. misschien ook niet mijn type film

serpente89 schreef:

Ja voor iemand met the matrix in zn top10 is deze film misschien moeilijk te waarderen... maar vergeet niet, de wachowski broeders hebben hun idee voor the matrix grootendeels afgekeken bij Mamoru Oshii's Ghost in the Shell.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

kinjutsu schreef:

Ik vraag me af waarom iemand met The Matrix in zijn top-10 deze film niet zou moeten waarderen, je stemt immers zelf hoger op The Matrix (4,5*) dan op deze Avalon (4*)..

Pastichio Rocker

Nou, cliche wil ik de film niet noemen. Het is alleen geen actiespektakel zoals The Matrix. Ik vond de effecten juist erg leuk gedaan, met die 2D-explosies en ook de slowmotion was functioneel en gaf het een dromerig effect. Ik denk dat Oshii nog niet eens half het budget had van wat de Wachowski's hadden. Bovendien wordt alles in het eerste deel van The Matrix in hapklare brokken aan de kijker geserveerd, waar je bij Avalon je grijze cellen nog wel eens moet laten kraken. Nee, wat dat betreft vele malen origineler dan The Matrix, die op zijn beurt weer leentjebuur heeft gespeeld bij die andere film van Oshii, Ghost In The Shell. Dus eigenlijk is Oshii hier de vernieuwer.

Goto

Lol leuke poster, al had er denk beter 1 met zo'n sepia tint kunnen staan. Past toch wat beter bij de film. (Maar ik weet dat je uiteindelijk gewoon een keuze moet maken.)

Wat mij betreft nog lelijker dan diegene die er al stond. Vind het weinig met de sfeer van Avalon van doen hebben en doet me op de één of andere manier hieraan denken.

Goto

Eigenlijk weet geen enkele poster de sfeer van de film te pakken. Deze is dan net wat beter dan de vorige of iniedergeval overzichtelijker. Ben verder wel benieuwd wat je La Passion vindt, mocht je hem ooit kijken.

Chuck Taylor schreef:

Haha dat is helemaal wat ik zeg. Ik zeg dat iemand die the matrix in zn top10 heeft mss kan denken dat deze film cliche is. Maar dat is hij niet als je de achtergrond van de regiseur kent. Bovendien, heb je de film zelf wel gezien?

Deze 2 gaan nog wel:

Maar de rest...

Ik vind de eerste het beste qua design.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Onderhond schreef:

Dat is alvast een MEGA compliment voor Avalon dan

Die opties van Pastichio Rocker zijn beide geen Japanse posters, maar er was bij die link ook voldoende de vinden van die eenzame figuur in dat gele tegenlicht die wel Japans waren (derde kolom van links, derde rij van onder. Vind ik ook beter dan deze, al is deze tenminste scherp (t.o.v. de vorige). Da's ook al heel wat.

En anders voor de enige die totaal afwijkt die abstracte zwart/oranje poster tweede kolom van rechts, tweede rij van boven.

Deze weet de sfeer wel tig keer beter te vangen dan de vorige.

avatar van danuz

danuz

Ben ook meer gecharmeerd door deze poster dan door zijn voorganger. Wat simpeler en sfeervoller wat mij betreft.

avatar van ...!!john!!...

...!!john!!...

De voorige pooster wat naar mijn mening beter.

Goto

Een film die kijkbeurt bij kijkbeurt blijft groeien.

Visueel haast onovertroffen, de afwerking is niet perfect. Het budget liet dan ook te wensen over en qua techniek heeft de tijd ook niet stilgestaan. Maar qua esthetische pracht nog steeds subliem. Ook de kadrering en Mise-en-scène zijn geweldig, bijvoorbeeld wanneer Ash in een kamer vol banken zit.

De soundtrack van Kawai is ook nog steeds één van de beste, enkel door hemzelf overtroffen in ghost in the shell. Niet enkel zijn de nummers opzichzelf meesterlijk, ook weten ze de sfeer van de film perfect te pakken. Iedere keer als ik de CD weer in m'n stereo stop zie ik de beelden voor me. Weinig andere nummers/soundtracks waar ik dat bij heb.

De editing is net zo slow paced als het gros van Oshii's films. Heerlijk dromerig en perfect getimed. Zowiezo is de sfeer in deze film geweldig, overige films die het beter doen zijn op één hand te tellen. Tel daarbij ook nog eens een leuk plot, geinige filosofische insteek en prima acteerprestaties op en wat heb je......Juist een meesterwerk.

Maar hetgene wat me misschien nog wel het meest aanspreekt in deze film is het feit dat het de lijn tussen live-action en animatie probeert te laten verdwijnen. En het lukt voor een groot gedeelte nog ook! Kijk gits 2 nog maar en je zal zien dat de luchtscenes nogal op elkaar lijken, knap. De verleiding om hem in m'n top 10 te zetten is dan ook groot. Daar ga ik nog even over nadenken aangezien er al 3 Oshii's instaan. Verder ook nog maar eens opzoek gaan naar een betere dvd versie, wordt een beetje gek van dat blauw in de lucht.

BTW heb ik ook sterk het idee dat dit Oshii's meest persoonlijke film is. In films als Talking head (de geest) en Kokaku Kidotai (de hoofdpersoon) zijn dingen in terug te vinden die ook hier een belangrijke rol speelden. Maar Oshii liep dan ookal langer met het idee rond.

Ook geweldig om de extra's te zien trouwens, de shots voor en na de makeover zijn haast onherkenbaar.

Goto schreef:

Maar even een swap gemaakt met Akai Megane. Van Avalon is trouwens ook nog een fansite.

avatar van Erwinner

Erwinner

Yes, mooie stylistische film die mooi wordt afgewisseld met mooie lange stiltes en een bloedmooie soundtrack, ben benieuwd hoe de cd soundtrack zich verder ontwikkeld. Iets om naar uit te kijken.

Het rustige sfeertje was indrukwekkend, maar wel lastig om je gedachten soms vast te houden, dat houdt dus in dat de film me niet helemaal wist vast te houden. Vooral naar het einde toe werd dat lastig. Neemt niet weg dat ie me ineens weer kon vastpakken.

Een tikkeltje meer suspense zou de film nog meer goed doen.

Het verhaal is niet zo ingewikkeld gelukkig, want dan ben je daar weer te veel mee bezig en dat was denk ik niet de bedoeling van de film.

Toch is dit duidelijk wel een film die je in de juiste omstandigheden moet bekijken. Dus groot scherm, stevig geluid en niet te laat bekijken. Gewoon fris er voor gaan zitten en proberen te genieten van de special effects en de mooie stiltes.

Dikke 3.5* voorlopig.

avatar van Legan

Legan

Waar de één een film beoordeeld op vermaak, een ander op visualiteit, een ander op diepzinnigheid, enzovoorts... vind ik sfeer het allerbelangrijkste bij een film. Het kan een film, goed of slecht, maken maar ook breken.

Het verhaal is flinterdun, de effecten slap, het acteren is slecht en de film was, net als de 'real life' van de personages, extreem boring. Standaard, en bij tijd en wijlen zelfs ondermaats camerawerk, waarbij totaal niets interessants of noemenswaardig te ontdekken viel. De soundtrack is redelijk maar tevens gewoontjes, soms te bombastisch en, jawel, cliché. Er wordt wel optimaal gebruik gemaakt van kleur om de goedkope decors te verhullen en de film wat flair mee te geven.

En nu de sfeer... In principe kan je aan alles sfeer geven, of het nu een positieve of negatieve bedoeling heeft. In grote dingen als de slappe, lachwekkende en zogenaamd erg moeilijke teammissie, of de kennismaking van 'reality', ... Maar ook in kleine dingen als een creditcard over de toonbank schuiven, een maaltijd afrekenen met contant geld of een maaltijd naar binnen schransen. Maar in deze film viel gewoon totaal geen sfeer te bekennen. Echt helemaal niets! Het was meer een ik stond er bij en keek er naar gevoel.

En kom nu niet aankakken met een kinderachtige opmerking als het budget. Een laag budget dwingt de makers om inventief en origineel te denken, maar hier, met $8 miljoen te besteden, is men daar blijkbaar te lui daarvoor. Er wordt totaal niet gespeeld met decors, licht en schaduw, stiltes, dialogen, camerawerk, muziek, ... Geef me dan maar Gabriel. Gemaakt met nog geen tiende van Avalons budget en in mijn ogen, hoewel ook niet echt goed te noemen, stukken beter. Of zelfs een Uwe Boll. Visueel minder, maar qua inhoud, vermaak, en ja zelfs acteren stukken beter.

Toch is het een film die ik niet snel zal vergeten aangezien het een persoonlijk record in handen heeft. Binnen 4 minuten kwam de eerste gaap! En dat was niet van de vermoeidheid.

avatar van Ramon K

Ramon K

Snap hier weinig van. Ik vind de muziek van Kawai uniek; ik ken niets dat er op lijkt.