• 9.371.614 stemmen

Met onder meer: Jerzy Gudejko

Gesproken taal: Pools

Releasedatum: 19 september 2002

Plot Avalon

"Dare to enter a world of future videogames."

In de toekomst raken jongeren meer en meer verslaafd aan een illegaal online gevechtsspel genaamd Avalon. Wanneer Ash, een van de beste spelers, hoort van het bestaan van een nog hoger level van het spel, besluit ze om met een groep online op zoek te gaan naar dit level. Maar zelfs als ze het level vindt, zal ze nog terug naar de realiteit kunnen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

NERD

Ik heb de film nog niet gezien, al wel besteld. Maar van wat ik heb gehoord kan je deze film vergelijken met The Matrix en eXistenZ.

Verder heb ik gehoord dat de film vooral visueel heel erg goed is, alleen over het verhaalt zijn de meningen verdeeld. De ene vindt het een verhaal van niks terwijl de andere er een "diepere betekenis" achter ziet.

NERD

Weet misschien iemand hoe het zit met deze film??

De film is al op dvd te koop met engelse onderiteling, alleen ik zag de franse trailer en daarin staat dat hij in Frankrijk komende April uit komt.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Ik heb deze film gezien op het IFFR en vond hem tegenvallen. Vooral op het eind wordt het teveel van het goede. Niet te vergelijken met Matrix.

avatar van Yak

Yak

Huur dan even deze Avalon, die is namelijk wél erg mooi

Jordy

Wat een vervelende film zeg

werd erg moe van het saaaaaie eXistenZ/Matrix/Thirteenth Floor verhaaltje, de film zag er lelijk uit, ik vond het Pools irritant... enzovoorts

Jos2

Lelijk, opzettelijk modderig, zowel visueel als inhoudelijk. Qua inhoud ook nog eens onorigineel (waardoor er een boel interessantdoenerij verzonnen werd)

avatar van pjotr

pjotr

Avalon is zeker een interressante film. Alleen al vanwege het feit dat Mamoru Oshii(Ghost in the shell) 'm maakte. De film lijkt qua sfeer erg op de strips van Bilal. En de gamewereld is erg cool en origineel weergegeven.Minpunt van de film is het tempo(hij is errug traag)en het script is niet subliem. Maar ga je voor eye-candy dan moet je 'm zeker even gaan kijken.(ps de film ziet er helemaal niet lelijk uit)

Jordy

je had hem besteld NERD, nog steeds niet gezien?

NERD

had hem besteld ja, paar maandjes geleden......nooit meer wat van gehoord, zal allemaal wel. Ga hem wel eens in de bios kijken of op DVD huren. Maar van wat ik hier allemaal lees (in tegenstelling tot AintItCool) is het allemaal maar matig.

avatar van Wouter

Een gedrocht. Lelijk gedraaid, slecht verteld.

avatar van Britney

Britney

Weet je hoe lauw!

avatar van Macmanus

Macmanus

Weet je hoe lauw!

neej dat weet ik niet

1.75 is erg laag, Het Parool gaf hem 4 sterren.

avatar van sarcjoch

sarcjoch

Erg mooi gefilmd, zelfs. Langzame vertelstijl, maar daarom niet minder indringend. Prachtig gebruik van metaforen (het eten).

Er ontploft vast niet genoeg voor de meesten, ofzo?

beetje flauwe opmerking

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Er ontploft vast niet genoeg voor de meesten, ofzo?

Ik vond er gewoon nietws aan. Het verhaal gaat nergens heen, ik voel me niet betrokken bij de hoofdrolspeelster, overall deed de film me niets.

avatar van pakh

pakh

't Is duidelijk dat de mensen hier een andere smaak/verwachting hebben. Trage films is voor veel mensen tegenwoordig niet meer weggelegd. Feit is dat Oshii graag zo'n tempo beheerst. Ook in voorgaande films als Ghost in the Shell en Patlabor 1 en 2 zijn de meningen hierover verdeeld vanwege de traagheid. Wel is bijna iedereen eens dat de actiescenes mooi zijn. De lezer met de opmerking dat er te weinig ontploffingen zijn maakt hier een mooi en terecht punt van. De meesten houden gewoon niet van zo'n film en hoorden teveel goede verhalen waardoor verwachtingen te hoog zijn. Zelf hou ik er wel van. Mooie scenes en mooi muziek. Als je je echt in de film laat meezweven, dan kun je bijna niks anders zeggen dan dat het een mooie film is. Als je veel actie verwacht, ga dan naar een andere film.

Jordy

de mensen die de film tot nu slecht beoordeelden zijn, als je hun/ons stemverleden bekijkt, nou niet echt liefhebbers van de no-brain actie-films...

avatar van Tetsuo

Tetsuo

volgens mij is t duidelijk dat iedereen m nogal traag vind....maar dat wil niet zeggen dat t 'n slechte film is....zat zeker mooie sfeer in.

Jos2

Traag _hoeft_ geen probleem te zijn, maar deze film was nodeloos modderig. Uiteindelijk blijkt er een heel simpel verhaaltje vertelt te worden die de bekende vragen omtrent virtual reality op een niet bijster originele manier behandelt. Je vraagt je dan af waarom de film dan zo nodeloos interessantdoenerig vertelt werd. En het vieze prutgrauwe camrawerk moet je niet verwarren met sfeer.

avatar van MovieManiac

MovieManiac

Nou niet dus. De enige vergelijking is de virtuele wereld. Qua stijl is het te vergelijken met de film 1984(of83) en qua Somberheid zou ik zeggen Daranovski stijl.Tevens is het een meer op het intelectuele aspect van virtualiteit gebaseerd

Jos2

Welnee. Avalon is op geen enkele manier intellectueler en is zelfs minder intelligent. Het is een grauwe modderige film, wellicht dat je dat daarom denkt.

avatar van Linda

Linda

Getver wat een gigantische shitfilm zeg kon me totaal niet boeien en ik snapte hem ook niet helemaal eigenlijk. 1,5 sterren

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik vond de intro erg lang duren (muziek daarbij was wel erg mooi trouwens). na de intro was ie erg slaapverwekkend tot aan de pauze.

Na de pauze heb ik me redelijk vermaakt. De film werd wat minder computerspel-actig (denk ik, ik kan me van voor de pauze weinig terughalen). Vanwege de slaapverwekkendheid 0 sterren, maar de muziek was erg goed, dus toch nog 1 ster.

avatar van FisherKing

FisherKing

Traag _hoeft_ geen probleem te zijn, maar deze film was nodeloos modderig. Uiteindelijk blijkt er een heel simpel verhaaltje vertelt te worden die de bekende vragen omtrent virtual reality op een niet bijster originele manier behandelt (Zelfs treurige manier). Je vraagt je dan af waarom de film dan zo nodeloos interessant-doenerig vertelt werd. En het vieze prutgrauwe (bruine) camerawerk moet je niet verwarren met sfeer.
Helemaal mee eens; wat heb ik me verveeld bij deze film. Het enige pluspunt was het fijne gezelschap waarmee ik de film bezocht heb. Daarvoor 5 sterren. De film 1*

avatar van neo

neo

de invloeden van films als the matrix en existenz en dan vooral die laatste zijn erg duidelijk aanwezig. er zijn zelfs een paar scenes die haast regelrecht zijn gecopieerd. na het redelijke begin, met mooie muziek en matrix-achtige aantiteling, wordt de film enorm saai en het enigste wat dan nog de moeite waard is zijn de visueel mooie beelden.de laatste 30 min waren nog wel goed, maar het enorm lage tempo waarin de film daarvoor verliep, verpest zowat de hele film.2 sterren

Ik vind het een film met veel vorm, maar weinig inhoud. Veel diepzinnig gedoe, maar 't komt over als interessantdoenerij.

avatar van HUPHTOR

HUPHTOR

Hey mensen

Laat ik beginen met te zeggen dat iedereen recht heeft op z'n eigen mening.

Ik vind het erg jammer dat, op een enkelele uitzondering na, alleen 'pakh' weet waar hij over praat. Met deze film bewijst Mamoru Oshii weer eens dat hij de MEESTER van Sci-Fi (op de Japanse manier) is. Wat een lust voor het oog is deze film. Zelden heb ik zo'n prachtige sfeer in een film gezien....en dan heb ik het nog niet eens over de subtile wederkerende thema's en symboliek.

Voor diegene die menen dat Mamoru Oshii ideeen heeft gejat van 'The Matrix' achtige films: NO WAY! Het is juist Mamoru Oshii die allang met deze thema's bezig was...'The Matrix' is juist de na-aaper in dit geval. Laten we niet vergeten dat de beste films van 'humanity VS technology' uit Japan kwamen...en nog steeds komen.

De muziek...wauw...echt geweldig, het is idd de muziek die het beeld compimenteerd en je meevoerd in de onduidelijke droomwereld van hoofdpersoon Ash. Wederom een prachtig stukje kunst van componist Kenji Kawai als je het mij vraagt.

ten slotte heb ik nog n aanradertje voor de mensen die, net als ik, geil werden van de sfeer in de film: 'Blood: The last vampire'. Het is een animatie film...maar de sfeer is net als in Avalon om helemaal in te verdwijnen.

Hier is de url voor de official site, ziet er mooi uit:

4 Sterren!!!

Blijf film kijken en je eigen mening vormen!!! Greetz HUPHTOR

avatar van StuF

StuF

jouw verhaal intrigeert mij

avatar van Skreener

Skreener

That makes 2 of us.

He HuphTor Heb je Gost in the Chell weleens gezien. Goed voorbeeld van hoe afgejat de Matrix wel soms niet is.

Keep up tha Possitive Vibr.

avatar van neo

neo

goed de wachowski brothers hadden al jaren terug ideen voor the matrix maar goed. en ook al waren ze niet de eerste die met zo'n verhaal aan kwamen zetten, ze hebben het wel 100 keer zo interessant gemaakt, als de makers van deze film!