Avalon (2001)
Met onder meer: Jerzy Gudejko
Gesproken taal: Pools
Releasedatum: 19 september 2002
Plot Avalon
"Dare to enter a world of future videogames."
In de toekomst raken jongeren meer en meer verslaafd aan een illegaal online gevechtsspel genaamd Avalon. Wanneer Ash, een van de beste spelers, hoort van het bestaan van een nog hoger level van het spel, besluit ze om met een groep online op zoek te gaan naar dit level. Maar zelfs als ze het level vindt, zal ze nog terug naar de realiteit kunnen?
- Trailer (YouTube)
Ghost
Player A
Player C
Respekked
neh, dit werkt echt totaal niet voor mij. Het duurt en duurt maar, en dan gebeurd er nog niks. Het leek wel een aflevering van dragonballZ daar staan ze ook uren tegen over elkaar. Alleen als het bij dbz losbarst, barst het goed los. Daarnaast vind ik de grauwe kleuren totaal niet fijn kijken en complete stiltes van minuten lang werken ook al niet positief. Pas toen ze de kleuren wereld ingingen werd ik iets meer geboeid. Met name omdat ik toen een link naar de Matrix vond. Maar toen kwam weer dat lied over Avalon en toen haakte ik echt af.
Tuurlijk het is niet de slechtste film die ik ooit heb gezien, maar hoger dan 1* kan ik helaas niet geven
Misterorange
Film die enkel op sfeer en vormgeving drijft en dat is een compliment.
Maar persoonlijk mis ik wat warmte en emotie(erg clean), verhaal en het acteerwerk stijgt ook niet uit tot grote hoogtes.
Ga hem zeker nog een keer herzien, minimaal 3.5
mikoz
Wat voor onzin is dat nu weer. If anything wordt deze film hier erg ondergewaardeerd. Dat mensen met 1* of lager komen aandraven vind ik dan weer een anomalie. Traagheid en saai script ... hopelijk komt die boekenmeter er snel.
Ga je nou zeggen dat je het raar vind dat mensen een 1* of lager geven ?
Ga je nu zeggen dat je het raar vindt dat ik het raar vind dat mensen een 1* of lager geven ?
mikoz
Ja , aangezien je het uitdelen van een 0.5 zelf tot een kunst hebt verworpen.
Respekked
iedereen vindt het toch raar als zijn of haar favoriete film slecht beoordeeld wordt. Zoals al vaker aangehaald. Questie van smaak. Hoewel ik wel vind dat ik bij deze film terecht een 1* heb gegeven.
Roodkapje
Ik blijf het een prachtige filmervaring vinden. Ik heb deze nu al een paar keer gezien, en telkens blijf ik er dingen uithalen. Deze is (voor mij) bijna perfect als je houdt van de wat dromerige films, al denk ik dat de emotie en het acteerwerk dieper zitten en meer deel uitmaken van het vertellen van het verhaal.
Respekked
op de een of andere manier vond ik de film erg benauwend. Het hele sfeertje met de duistere kleuren en het trage verloop pakten mij wel. Maar niet op een manier die ik prettig vind. Dat gevoel was dusdanig overheersend dat ik het daarom geen goede film vond. Hierdoor heb ik misschien wel het diepere verhaal en de emotie gemist, maar ik ga deze film niet nog een keer kijken. Het was een onprettige filmervaring om het maar zo te zeggen.
Zoveelste herziening.
Oshii is en blijft m'n favoriet regisseur. Maar liefst 6 keer de volle pot. De man heeft een geweldig oog voor sfeer en tempo. Lekker dromerig, enorm oog voor detail en steeds vernieuwend. Visueel weet Oshii met de meeste van z'n films (zeker die van de afgelopen 10 jaar) steeds grenzen te verleggen.
Avalon blijft ook m'n favoriete film. Dat geweldige, lichtmelancholisch dromerig sfeertje is gewoon subliem. Prachtige shots, kleurschakeringen en schaduwspel. Dat in combinatie met een unieke soundtrack zorgt voor een gevoel dat geen enkel andere film weet te benaderen.
De kookscene blijft ook m'n favoriete scene. Begint erg warm en knus, erg smakelijk ook, om dan zonder enige aanwijzing in pure eenzaamheid te vervallen. Dat alles met het mooiste nummer van de soundtrack op de achtergrond.
En zelfs Kawai blijkt m'n favoriete scoreschrijver te zijn. Leverde ooit met GitS de mooiste filmsoundtrack af, en weet ook voor Avalon weer een totaal unieke score uit z'n mouw te toveren. Geen Avalon zonder Kawai.
Voor mij gewoon een totaal droomproject, dat bij de zoveelste herziening nog steeds niks aan kracht heeft ingeboet. De 5* en de 1e plaats in m'n top 10 blijven steevast staan.
donnie darko
nou, ik heb hem dus gezien en hij beviel mij niet echt, maar echt slecht vond ik hem zeker niet. Ik ga hem sowieso morgen nog eens herbekijken want er zijn een paar dingen mij ontglipt. Vooral van de keukenscene zag ik nog niet het mooie in, maar ik hoop dat dat volgende kijkbeurt verandert. Voor de rest vond ik het begin mooi, maar dan werd het middenstuk langdradig en saai. Een beetje spijtig, maar door de toch nog wel goede climax kunnen er op dit moment toch nog 2.5* af. Dat komt ook mede door de fantastische soundtrack en de mooie beelden, want het verhaal kon mij niet echt boeien. De scene waar ze het liedje avalon(of hoe noemt het?) spelen is wel heel mooi.
Nou, ik ga hem dus morgen nog eens kijken, maar ik beloof niets,onderhond. Sorry Niels, ik heb geprobeerd er het fantastische in te zien, maar tot nu toe is dat nog echt niet gelukt.
Klinkt alsof jij 'm goed MOET vinden, omdat Onderhond 'm goed vindt.
Nou, wat onaardig. Onderhnd doet toch altijd erg zijn best om onze favorieten te waarderen....
donnie darko
Nee, ik moet hem niet goed vinden, maar ik vind het gewoon op het eerste moment erg raar dat dit je lievelingsfilm kan zijn. Daarom verwijs ik even naar Onderhond. Maar natuurlijk moet ik hem niet goed vinden, want ja, hij vindt mijn nummer 1 ook echt bucht. Ik vind het gewoon zielig voor hem dat zijn film zo'n laag gemiddelde heeft.
Maar nu ga ik verder met het bespreken van de herziening en nu zie ik het mooie er dus wel van in. Alles kon mij veel meer boeien deze keer. De muziek bleef fantastisch maar ook het verhaal kon mij deze keer meer boeien(ik zeg niet écht boeien, maar toch meer). Voor de rest kon ik nu ook gewoon veel beter volgen.
De keukenscene blijf ik een rare keuze vinden als lievelingsscene, maar dat is iedereen zijn eigen keuze.
Vooral het laatste stuk vond ik mooi, met de orkestzaalscene en het verhaaltje dat zich daarin afspeelt.
Ik vind deze film ook heel anders als alle andere aziatische films die ik tot nu toe heb gezien. Ik vind deze eigenlijk niet zo saai en traag als de rest. Komt waarschijnlijk omdat het sf is.
De acteerprestaties deden mij eerlijk gezegd wel niks. Je kunt je niet echt identificeren met Ash, want ze speelt nogal afzijdig, maar ik denk dat dat ook de bedoeling is.
Avalon is een zéér mooie film, maar hij is niet echt aan mij besteed, dat is mijn besluit.
Ik hou het op een dikke 3.5* en toch wel een kleine aanrader.
joyce.b
wat een bagger.
meer dan een halve ster wil ik er niet voor geven.
Ramon K
Wat is de score van Kawai toch ontieglijk geniaal. Te mooi voor de film eigenlijk. Vandaag herzien en ik blijf op 3,5* steken. Grootstse minpunten zijn voor mij de matige actiescene's (en de bijbehorende cgi). Wel blij dat ik de dvd in mijn bezit heb! (voor de scene's die wel meesterlijk zijn en voor de prachtige muziek). Oshii is goed. Misschien toch maar die dvdbox met zijn oudere werk aanschaffen.
neo
Kan je alleen maar gelijk geven. Zal binnenkort toch maar eens even een van mijn top 10 scores gaan bespreken op musicmeter...
saya
heel mooie film, er zit een perfect melancholisch evenwicht in, en de muziek, ahh, de muziek...
gewoon gave film, en de russisch/poolse (?) taal voegt voor mij ook iets toe aan de sfeer.
Querelle
Ik heb deze film in stukjes moeten kijken, want ik kwam niet door het begin heen. Als het nou alleen maar traag was geweest oke, maar er kwamen beelden terug van een paar minuten ervoor, die nog helemaal die lading niet hadden om herhaald te kunnen worden waardoor het effect sentimenteel werd en.. traag dus.
Sfeervol en consequent was het zeker. Maar ook erg kil. Ik snap dat dat de bedoeling was, maar dan moet er wel iets zijn dat me kan boeien. En veel symboliek en handelingen vond ik te makkelijk gevonden of te saai. Sommige beelden waren zelfs lelijk.
Er werd een hoop goed gemaakt aan het eind, door de mooie beelden en de afloop van het behoorlijk goeie verhaal. Verdient waarschijnlijk nog een kijkbeurt maar ik betwijfel of ik alsnog in een keer door het eerste uur kom.
Rancid
Niet mee eens.
Ribera
Ik ben al lang op zoek naar deze film. Enig idee waar je dit kunt kopen ?
Ribera
Ik heb 4 FRS's bij mij in de buurt geprobeerd, maar nog niet gevonden... En op de site van FRS staat ie ook niet.
Hier in Rotterdam kom ik 'm vaak tegen in de € 5,99 bak.
Ja, redelijk goede uitgave... al is er een discussie of de kleurstelling wel helemaal klopt.

Interstate 60: Episodes of the Road
Roadmovie / Komedie, 2002