Avalon (2001)
Met onder meer: Jerzy Gudejko
Gesproken taal: Pools
Releasedatum: 19 september 2002
Plot Avalon
"Dare to enter a world of future videogames."
In de toekomst raken jongeren meer en meer verslaafd aan een illegaal online gevechtsspel genaamd Avalon. Wanneer Ash, een van de beste spelers, hoort van het bestaan van een nog hoger level van het spel, besluit ze om met een groep online op zoek te gaan naar dit level. Maar zelfs als ze het level vindt, zal ze nog terug naar de realiteit kunnen?
- Trailer (YouTube)
Ghost
Player A
Player C
tessai
Zulks een traagheid en een saai script wordt niet goedgemaakt door muziekjes en mooie beelden ..... had veel meer ingezeten. Ik ben niet vaak op het verkeerde been gezet hier maar ik kan niet anders dan 1 ster geven ...zonde van mn tijd ...Ik raad deze film echt af.
ps ik begrijp niet dat deze film zoveel waardering krijgt hier... in feite is er sprake van een anomalie. Ik kan begrijpen dat smaken verschillen en dat sommige mensen alles al gezien hebben en dit een mooi audiovisueel kunstwerkje vinden en 2,5 ster geven .... maar 4 en 5 .... dat slaat nergens op imho.
V
in feite is er sprake van een anomalie.
Voor de mensen die net als ik dachten, que???
ano.ma.lie (de~(v.);~en) 0.1 afwijking van een regel of wet -> onregelmatigheid
Zo, weer wat geleerd
Wat voor onzin is dat nu weer. If anything wordt deze film hier erg ondergewaardeerd. Dat mensen met 1* of lager komen aandraven vind ik dan weer een anomalie. Traagheid en saai script ... hopelijk komt die boekenmeter er snel.
BoordAppel
Traagheid en saai script ... hopelijk komt die boekenmeter er snel.
?
EEE
Eigenlijk had ik lage verwachtingen van deze film, maar hij viel me meer dan mee. Deze film is werkelijk subliem! Een waar meesterwerk. De sfeer, het thema, overeenkomsten / vergelijkingen en de mooiste filmmuziek ooit gehoord. Vijf sterren.
AHWA
Mooie film. Het tempo is niet hoog en er is weinig dialoog, maar het viel me op dat de film sneller voorbij ging dan ik eerste instantie had verwacht. Ik heb dus niet nodeloos naar het einde zitten snakken, en dat is een film m et een dusdaning laag tempo een pluspunt.
Ik vond het er gaaf uitzien dat in de grauwe wereld toch de groenten, het fruit en het verse ontbijt van Stunner wel de 'echte' kleuren kregen. Ook was de overgang van grauwe realiteit naar de felgekleurde realiteit een prachtige scene.
De muziek is ook erg mooi. Ik had alleen een kopie waarbij de ondertitels vijf minuten later pas in beeld kwamen. Ik moest er dus een tekstbestandje naast houden om de dialogen te begrijpen, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik hou het voorlopig op 4*. Die dvd die bij de FRS voor pak-em-beet 5 euro ligt, heeft die goed beeld? Komen de tinten daar goed over?
Als dat de A-film release is niet. Ben ik niet over te spreken. Erg jammer, gelukkig heb ik nog ergens een oude HK release liggen
Wel leuk dat je hem kon apprecieren
Naomi Watts
Dat is inderdaad de A-film release, ik heb laatst de oolse editie gezien en die was van een betere kwaliteit. Een doorsnee beoordeling is bij Avalon zeker wel misplaatst. Mijn excuses, van 3,5* naar 4,5*.
Net herzien. Blijf bij 3,5* "t ziet er mooi uit en ook het gegeven is best aardig (maar IMO al beter uitgewerkt in The Matrix en ExistenZ). Overall gebeurt er gewoon te weinig om echt te boeien.
Net herzien.(maar IMO al beter uitgewerkt in The Matrix en ExistenZ)
Wat mij betreft mis je dan nog steeds de essentie, maar ach
Ik snap het nuance verschil wel, maar het gaat bij alle drie de films om realiteitsbeleving. Welke realiteit 'de echte' is of op welk level onze realiteit zich afspeelt vind ik minder van belang.
Ik doelde meer op de sfeer die de film uitstraalt, maar als je het dan toch over de themas wil hebben dweept Avalon veel meer met de vereenzaming van het individu (om het hoogdravend te zeggen).
Los daarvan vind ik ook het "realiteits"verhaaltje hier beter in uitgewerkt dan in The Matrix (en zeker ExistenZ), maar dat was al bekend denk ik
Ik gaf aan dat ik de sfeer kon apriciëren, maar er had voor mij wat meer moeten gebeuren om 4* te krijgen. Ik geef toe dat het realiteits gebeuren hier leuk in is verwerkt maar het zijn de toffe actie en de coole look uit de Matrix en de bizarre personages en horror elementen in ExistenZ die maken dat ik die films meer waardeer.
Beter uitgewerkt? Vond het on-origineel, wat op zich niet zo erg is. Dat het zo'n rommeltje was wel.
dutchtuga
Zag de DVD laatst liggen voor 7 euro bij Boudisque. Zit er aan te denken de film gewoon te halen, alleen schrikken de gemiddeldes en de vergelijking met The Matrix mij af. Ben totaal geen liefhebber van "High Tech" films en vind The Matrix een irritante film. Als Avalon een film blijkt die meer te bieden heeft op sfeer, filosofisch en muziekgebied dan haal ik m gewoon. Is dit meer een film in die stijl of gaat het de actie/sf/high tech kant op?
AHWA
Bij de FRS ligt hij volgens mij voor vijf euro, maar dat schijnt niet zo'n goede release te zijn.
Zeker halen dat, want op net die gebieden heeft Avalon niks met The Matrix te maken. Weinig actie, gebeurt weinig, veel sfeer, eerder retro-scifi elementen.
ghostman
leuk en interessant verhaal + lelijke film/beelden = aardige film
**0,81* / *****
BoordAppel
Blijf op een 3 zitten. Vooral de onsympathieke en emotieloze hoofdrolspeelster vind ik maar irritant. Het verhaal blijft verder interessant maar wordt niet al te goed verteld. De film ziet er erg mooi uit met af en toe wat originele vondsten, vooral in het spel, maar is uiteindelijk te traag om over de volle 106 minuten te kunnen boeien.
Jammer hoe hard deze film ver***** wordt.
neo
Vind de US versie er het slechste uitkomen qua beeldkleur. Ken een boel films die precies dezelfde kleur hebben als die van de Us terwijl de eigenlijk kleuren van blauwachtig tot weet ik veel wat waren.
FisherKing
Dat is niemand duidelijk, geloof ik.
flipsen
Dit was op zich best een leuke film. Het hele idee achter de film is buitengewoon interessant: In een troosteloze, deprimerende en grauwe wereld raken mensen verslaafd/geobsedeerd door computerspellen en sommige mensen blijven vervolgens in deze computerwereld waar alles kleurrijk, scherp en netjes geregeld is. Vervolgens moet het dan zo lijken dat wij mensen in het echt ook in zo'n computerwereld zitten, beetje a la The Matrix.
De hele grauwe beelden van de eerste helft van de film zijn erg passend, de overgang naar het kleurrijke is erg goed gedaan/bedacht, passende muziek (hoewel ik normaal niet zo weg ben van dat gejammer) en goed en origineel camerawerk.
De film is mijns inziens beter dan het gemiddelde van 3.16 doet vermoeden. 4.0 lijkt met eerder op zijn plaats.
John Doe
Jemig wat een gave film. Beschouw deze 4,5* als m'n eerste stem. De eerste dat ik 'm zag anderhalf jaar geleden, heb ik echt niks belangrijks opgenomen, mede door storende factoren. Die 2,5* die ik toen gaf sloeg nergens op en heb ik dus eerst verwijderd voor het opnieuw stemmen. Ditmaal kreeg ik tweemaal kippenvel van de film
Zeer krachtig. Een verhaal dat me erg aanstaat, sfeervol alsmede visueel gaaf en naar het einde toe fenomenale film.
Sid
interessant idee, alleen zwakjes uitgewerkt. teveel loze ruimte.
tdrost
Veel te veel Science-Fiction voor mij! Laat Thriller maar weg! Krijgt van mij 2.5*
mister blonde
Laat Thriller maar weg!
ben ik met je eens.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Interstate 60: Episodes of the Road
Roadmovie / Komedie, 2002