Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Badlands
"Burning Love on the Great Plains in 1959!"
De 25-jarige Kit Carruthers en zijn tien jaar jongere vriendin Holly Sargis zijn op de vlucht, aangezien ze Holly's vader, die hun relatie maar niets vond, hebben vermoord. Op hun weg naar de badlands van Montana laten ze een spoor van moorden achter.
Kit Carruthers
Boy
Girl
Clerk

Melvin Udall
Bijzondere film met een minimum aan plot. Eigenlijk erg knap gemaakt want je raakt toch steeds meer benieuwd naar de afloop terwijl er van een verhaal nauwelijks sprake is en er geen echte spanningsopbouw in zit. De voice over, die me doorgaans in films zwaar irriteren, voegt echt iets toe. De score is erg mooi, dezelfde muziek of iets wat er heel veel op lijkt zit ook in een andere film waar ik nu dus even niet op kan komen....

Melvin Udall
Voor de liefhebbers van weetjes en zo; ik ben er achter!
"Een kenner" in de industrie hielp mij uit de brand.
In het door Tarantino geschreven True Romance werd dezelfde muziek gebruikt. Tevens hoorde ik van deze kenner dat Badlands een van de favoriete prenten van Tarantino is en het dus als 'ode aan' gezien kan worden.

stefan dias
Voor de liefhebbers van weetjes en zo; ik ben er achter!
"Een kenner" in de industrie hielp mij uit de brand.
Ik heb me Satie (toen mijn allereerste klassiek cd) aangeschaft na het zien van deze prachtprent.

eRCee
Het is die leegte die in de personages zit, die onverschilligheid, gecombineerd met hun warme, menselijke uitstraling, die deze film zo wondermooi maakt.
Mooi gezegd en helemaal waar. De personages dragen zeker voor de helft bij aan het bijzondere van de film. Ook hun a-romantische 'liefde' werkt op boven beschreven wijze, het is een volledige acceptatie van de ander, zonder dat daar perse een gevoel bij zit. Erg vreemd, maar door Mallick overtuigend neergezet. Kan de film hierdoor echter onmogelijk 'dromerig' noemen, daarvoor zijn de karakters en hun daden te verontrustend.
Over de andere helft die Badlands bijzonder maakt is al genoeg gezegd, maar met name de brandende-huisscene en de laatste achtervolgingsscene zijn visueel toch wel zo goed dat ik ze graag nog even wilde noemen.
Fraaie film dus.

goongumpa
Mooi gesproken, eRCee. Het is een van mijn favoriete films, al kan ik niet uitdrukken waarom. Het is een film met een onbeschrijfelijk sfeertje. Dromerig kan ik ergens wel begrijpen, hoor. Het is alsof je de gebeurtenissen meemaakt zoals Holly dat doet... Haast onwerkelijk, surrealistisch.

maxcomthrilla
Badlands is een film die uit dromerig hout gesneden is, we vangen aan met 2 zielen die allebei niet helemaal weten wat ze nou precies willen bereiken met hun leven. De een verdoet zijn tijd met het verslinden van werkinstanties en de ander is een wat naïef wicht dat alleszins gemakkelijk te verleiden valt als er wat aandacht aan haar ten deel valt. Samen trekken ze erop uit, maar niet met een schoon blazoen.
Het stel gaat steeds schaarser om met emoties naar elkaar toe, ook blijkt er bar weinig emotie tot stand te komen als ze andere mensen schade berokkenen. Malick presenteert zijn film niet als een open boek of een simpele roman waar 2 zielen nader tot elkaar komen. Hij gaat er prat op om enige vorm van mystiek in zijn film te gieten. De mooiste scene is voor mij, als het stel zich samen verschuilt in het bos en er onheil op komst is, onder begeleiding van prachtige, stemmige muziek. Op visueel vlak toont Badlands trouwens ook wat fraai geweld! 4*

decicco
Erg bijzondere film, vond deze film in het begin maar al te saai maar het 2e gedeelte van de film wordt steeds beter. Ik vond dat de film een raar sfeertje had en de muziek paste er tevens erg goed bij. Over deze film is vrij goed nagedacht alleen het einde had voor mij wat uitgebreider gemogen.

Rmie
....nog een keer gezien...
nu 4,5 sterren
Zelden een film gezien waarbij de muziek zo samenvloeid met het beeld.

P8rb
Leuke bijzondere film met erg fijne muziek. Zo nu en dan wat minder interessant maar over het algemeen erg boeiend.

niethie
Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige roadmovie te worden die zich niet veel onderscheid van zijn tijdsgenoten, maar als je wat beter kijkt zit er zoveel meer achter. Het straalt een bepaalde kracht uit, die aparte sfeer die ook al in Malick's opvolger
Days of Heaven heerste in samengang met verhaal en beeld is bijzonder treffend. Wil zeggen dat ondanks dat we de volle anderhalf uur eigenlijk enkel ellende zien en het lot van de personages ook alles behalve rooskleurig is Malick er toch het meest op gefocust is om ons de mooie dingen te laten zien en de kijker, ondanks zijn daden, tot het eind toe sympathie te laten voelen voor Kit. Subtiel, maar prachtig gedaan! Net als in diezelfde DoH (die ik trouwens niet zo heel erg goed vond, destijds) is het op visueel gebied bijzonder geslaagt, ik noem de scene in het bos en de dreiging die er bij los komt of de nachtelijke dansscene(s) in de woestijn ed. Maar het grootste deel van de kracht komt toch voort uit de geweldige vertolkingen van Sheen en Spacek, die geven hun personages echt iets geloofwaardigs, menselijks mee. Ook de invloed op latere films is overduidelijk: oa Natural Born Killers en natuurlijk vooral True Romance die hier ook nog eens het main theme van de score vandaan heeft gehaalt, is ie toch heel wat minder orgineel dan ik altijd dacht. Maar goed dat kan je verwachten als iemand als Tarentino zich ermee bemoeit. Nouja, wat kun je er verder nog over zeggen? Niet zoveel eigenlijk, lijkt me ook niet zo verstandig omdat je het alleen maar kan verpesten door het verder te gaan analyseren. Lijkt me wel een groeietje, denk dat ik begin met een voorzichtige drie punt vijf, maar dat kan later moeiteloos omhoog want dit is in mijn ogen echt niet minder goed dan een Bonnie & Clyde, om maar even wat te noemen...
3,5 sterren

Ricky Roma
Ik heb er geen problemen mee om dit één van de beste films van de jaren 70 te noemen. Malick's regie is echt fantastisch. De cinematografie van Tak Fujimoto is om van te smullen (een dor landschap voor de zinloze moorden), idem voor de soundtrack. Bonnie & Clyde is waarschijnlijk de eerste film die verantwoordelijk was voor Hollywood's favoriete scenario, maar Badlands is daarvan toch wel de beste uit het rijtje.
Dit is een trage film die vrij leeg aanvoelt als je hem bekijkt op een oppervlakkig niveau, maar het zijn de personages die deze film de moeite waard maken.

gmx
Zeer degelijk stukje cinema dat me helaas maar weinig kon boeien.
2.5 *

Driello
Het is eigenlijk allemaal al gezegd: dromerig, sfeervol, verzorgd, goed acteerwerk, goede cinematografie, goede muziek. Het wachten op een uiteindelijke plotwending die niet komt maakt het eigenlijk alleen maar boeiender aangezien het prima in de film past. Ik hou ervan, films in de 'saaie' midwest, in de woestijn of in wat voor desolate plek dan ook. 4*

jtsterkenburg
ik heb deze iets van twee maanden geleden gezien en was toen niet eens zo onder de indruk. maar de sfeer van deze film blijft maar door m'n hoofd rondspoken, mallick heeft toch wel echt iets unieks afgeleverd hier. Het verhaal zelf is voor mij niet eens zo van belang, maar stilletjes is dit toch echt een waar meesterwerk.

Bovengemiddelde film die je dankzij de fenomenale sfeer en het gebruik van de muziek helemaal meesleept de film in.
Verhaaltechnisch is het allemaal niet zo bijzonder, maar dat is ook overduidelijk niet de bedoeling van Malick.
Sheen en Spacek zijn leuke acteurs voor de film en spelen hun rol met verve. Soms zijn ze niet altijd te begrijpen, maar dat maakt ze niet minder interessant. Film met een hoog herkijkgehalte.

Montorsi
Lekkere trage roadmovie.
Qua verhaal niet zo bijzonder, inhoudelijk biedt het wel wat meer. Leuke personages, Kit en Holly, fijne voice-over en dialogen. Zeker ook visueel de moeite waard, al had het kleurgebruik wel wat meer aandacht verdiend misschien. De soundtrack vond ik aardig, maar zo hier en daar wat zeurderig.
Zeker de moeite waard, voor de eerste Malick die ik zie helemaal geen tegenvaller. Maar naar aanleiding van de trailer voor zijn komende film had ik toch wat meer gehoopt.

Terrence Malick is geen man die voor kwantiteit gaat. Dat blijkt wel uit het feit dat dit jaar zijn vijfde film uitkomt, 38 jaar! Na zijn debuut. Aangezien ik best benieuwd ben naar die film wilde ik graag ook Malicks’ debuutfilm zien, de enige film die ik nog niet van hem gezien had.
Zoals bij al zijn films, is ook Badlands erg mooi geschoten, waarbij Malick als geen ander in staat is om de beelden van de natuur op de mooist mogelijke manier op camera vast te leggen. Naast een mooie cinematografie bevat Badlands ook een boeiend verhaal. Het begint allemaal erg eenvoudig, waarbij Spacek en Sheen elkaar schijnbaar leuk lijken te vinden. Maar deze simpele liefde mondt uiteindelijk uit in een behoorlijk bizarre relatie, waar niet op een moord meer of minder wordt gekeken. Sheen en Spacek acteren overigens geweldig, waarbij het vooral opvallend is, dat ik ondanks alle foute acties van de twee, eigenlijk de gehele speelduur sympathie voor het koppel had. Vooral Sheen is echt geweldig, barst van het charisma en wordt in de film zelf niets eens ten onrechte vergeleken met James Dean. Zelfs de politie moet om hem lachen.
Wat verder sterk is aan Badlands is de geweldige sfeer die de film uitademt. De rustige soms dromerige muziek, past perfect bij de film en zorgt ervoor dat er over alles wat er gebeurt een soort van wazig mysterie hangt. Dat voelt echt lekker aan moet ik zeggen. Ja, ik heb best wel genoten van deze film, en voor een debuutfilm is het allemaal erg goed. Ik heb nu nog meer zin gekregen is Malick’s nieuwste film. Nog een aantal maanden geduld en dan is het hopelijk zover.
4,0* voor nu, maar een verhoging sluit ik in de toekomst zeker niet uit.

Jan met de pet
Goede roadmovie, traag maar toch interessant, Kit had ze niet allemaal op een rijtje en Holly huppelde er maar wat achteraan: 3,5

Vinokourov
Badlands is een soort Bonnie & Clyde, die erg relaxed en rustig verloopt. Zoveel gebeurt er niet: Martin Sheen neemt een jonge Sissy Spacek op sleeptouw in zijn vlucht met her en der wat moorden. Maar het is prettig om allemaal te zien, doordat de geschoten plaatjes van Terrence Mallick echt prachtig zijn. De chille muziek (die ook gebruikt wordt in een Rabobank-reclame) viel overigens in positieve zin op!

Vinokourov
Eeh, zijn vader bedoel ik dus . Ze lijken wel verdomd veel op elkaar.

Akron777
Geen verkeerde film. Het verhaal is best indrukwekkend. Het doet af en toe erg denken aan Rebel Without a Cause, maar weet alleen de kracht en indruk van die film niet te evenaren.

tplstrltj
Ik hou normaal gesproken wel van trage films maar als de personages niet interessant zijn wordt het wel erg saai.

wwelover
Zat de hele film te zoeken in mijn hoofd waar ik dat xylofoon achtige deuntje van herkende, maar het is dus van de Rabobank reclame. Nou ja laat ik dan maar beginnen dat ik de muziek goed vond in deze bijzondere film. Een verhaal waar eigenlijk niet heel veel gebeurd, maar waar het vooral om de karakters gaat, en eigenlijk kun je beter zeggen dat het om Kit draait. Het is echt een hele aparte film om te zien, vooral omdat Kit zo rustig is en blijft ondanks de moorden. En daar mag dan vooral Martin Sheen voor gecomplimenteerd worden, hele sterke rol van hem.

maerk
Eindelijk een van de oudere Malicks gezien.
Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, in ieder geval dat dit een enorm trage film zou zijn. Maar eigenlijk verliep de film heel vlot. Visueel ziet het er goed uit, vooral die autoachtervolginsscène zit goed in elkaar. Martin Sheen maakt deze film helemaal het kijken waard. Wat een rol zet hij neer en wat een attitude heeft hij. Hij lijkt op James Dean inderdaad en is een erg stoere, charismatische bad boy. Geweldig personage en die spijkerblouse met wit shirt maken hem alleen maar stoerder. (Heb na het zien van deze film ook maar meteen mijn witte shirt en spijkerblouse uit de kast getrokken haha). Spacek viel mij een beetje tegen.
Ik vind het geen meesterwerk, maar wel een erg goede film. Wel typisch dat Terence Malick zelf een rolletje speelt in de film terwijl hij een aantal jaren later er alles aan zou doen om de pers te vermijden. Figurant niet komen opdagen? 3,5*.

Rmie
Eindelijk een van de oudere Malicks gezien.
Inderdaad degenen die deze rol moest spelen kwam niet. Terence Mallick deed het zelf even. Later wilde hij deze shot over doen met een 'echte'acteur maar Martin Sheen wilde dit niet.
Zie de "featurette" op de dvd.

djelle
Martin Sheen en James Dean. Er is een tijd geweest dat de papa van Charly inderdaad opvallend goed geleek op die popheld uit de 50’s, zoals in Badlands geïnsinueerd wordt en we aan den lijve kunnen zien. Niet toevallig zat hij in dit sfeervolle debuut van Terrence Malick, waar hij een tot seriemoordenaar ontpoppende vuilnisman mocht spelen met rosse chick en James Dean-allure.
Deze hoofdpersonages heten Kit en Holly, maar eigenlijk spelen ze een beetje Charles Starkweahter en diens vriendin met bijhorende slachtpartij, want het is op dat waargebeurde drama dat Badlands zich baseert. Malick maakt er in elk geval een waar gebeuren van op audiovisueel vlak, waar geen pacifieke voice over of een in sepiatinten gehulde beeltenis teveel moeite blijkt. Er zijn zowel prachtige panoramashots te zien als weelderige trackings, en de manier waarop Troix Morceaux van Satie hier vergezeld wordt door een driftig operakoor en flakkerend vuur bezorgt niet meer dan puur cinematografisch kippenvel.
Over kippenvel gesproken, er staan er nog altijd op mijn kuiten van dit buitengewoon stoïcijns afgebeelde moordkoppel. En dat is misschien nog wel het mooiste aan de prent: De haast surreëele ervaring om te zien met welk gemak ze met de hele situatie omgaan, en hoe sympathiek Kit en Holly overkomen terwijl hij echt wel een koele moordenaar is en zij z’n ontaarde metgezel.
Carl Orff’s Gassenhauer is hier teveel aan. Het Afrikaans klinkend 'er is niks aan de hand'- deuntje zit er duidelijk in om het hallucinante daaromtrent te benadrukken, maar dat was niet nodig geweest. Sterker nog, het is zodanig overbodig en uitdrukkelijk dat het ten koste gaat van de subtiliteit. De beelden en het acteerwerk hadden in deze al prima voor zich gesproken, of als het al een score moest hebben vraagt het op zijn minst om een wat gracieuzer stuk. Gelukkig zijn daar op tijd weer die octaafzwanen op Troix morceaux, om een nieuw fantastisch hoogtepunt te creëren met bijhorende beelden.
Grootse cinema, die net geen meesterwerk onder roadmovies kan genoemd worden vanwege 1 jammerlijk verkeerde keuze uit de platenbak.

Een aantal jaren geleden toevallig eens gezien op TCM en ik moet zeggen dat het best een boeiende maar ook een vrije harde roadmovie was (een soort voorloper van "Natural Born Killers"). De jaren 50 sfeer wordt mooi weergegeven en hetzelfde geldt voor de broeierige sfeer. Het verhaal was best goed en datzelfde geldt voor de cast, met name Martin Sheen als Kit Carruthers speelde prima. Ondanks dat Kit Carruthers en Holly Sargis vrij koel zijn voelde je wel met ze mee maar kregen ze op het einde wel wat ze verdiende (vooral natuurlijk Kit Carruthers).

Makkelijk moordend.
De eigenzinnige regisseur Malick steekt ook in zijn dromerige debuut de liefde voor de aarde niet onder stoelen en banken. Zo laat hij al vrij snel een bijzonder shot vanuit het gras zien van Sheen, die als een ware James Dean door de film wandelt en ook letterlijk als de legendarische acteur poseert. Spacek en hij vormen een moordlustig koppel, waarbij zij vooral de sympathieke maar meedogenloze 'held' volgt, zonder echte eigen mening.
De koelbloedige afstandelijkheid van de seriemoordenaar staat in schril contrast met de vriendelijkheid die hij tevens vertoont. Toch blijft, ondanks alle degelijkheid van filmen en mede dankzij het detaillistische oog voor het landschap, het simpele verhaal erg aan de oppervlakte voortkabbelen en wordt die afstandelijkheid helaas ook doorgevoerd naar de kijker. Of het een blauwdruk is blijft onduidelijk, maar later zouden nog vele films volgen met een ogenschijnlijk makkelijk moordend stel in de hoofdrol.
Goed.

BBarbie
Boeiende film, die losjes gebaseerd is op de moordtocht van Charles Starkweather en zijn vriendin Caril Ann Fugat eind jaren '50.
Martin Sheen en Sissy Spacek zijn beiden goed op dreef, al is Spacek wel wat te oud om een jonge teenager te spelen.

Casting van Denzel Washington als Hannibal in Netflix-biopic zorgt voor controverse in Tunesië

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson verdwijnt zeer binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Hailee Steinfeld (27)

Misdaadfilm 'Secret in Their Eyes' vanavond te zien op televisie

Im Lauf der Zeit
Drama / Roadmovie, 1976

Deliverance
Thriller / Avontuur, 1972
mass murderop de vluchtvoortvluchtigeon the roadkilling spreesouth dakotabadlandsrunaway couplefugitive lovers
Realtimes | Publishing Network
Social media