Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Terrence Malick
Met onder meer: Martin Sheen, Sissy Spacek en Warren Oates
Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans
Plot Badlands
"Burning Love on the Great Plains in 1959!"
De 25-jarige Kit Carruthers en zijn tien jaar jongere vriendin Holly Sargis zijn op de vlucht, aangezien ze Holly's vader, die hun relatie maar niets vond, hebben vermoord. Op hun weg naar de badlands van Montana laten ze een spoor van moorden achter.
Kit Carruthers
Boy
Girl
Clerk
Blokland
Badlands is misschien niet de beste film ooit gemaakt maar wel de meest economisch geregiseerde. Echt zo'n film waar geen grammetje vet aan zit. De ene zuivere stoot na de andere; er zit geen misser bij.
*****
Diesel
Kit Carruthers wil gewoon doen waar hij zin in heeft en laat zich daarbij door niemand in de weg lopen. Malick is een geweldige regisseur en deze film is daar het bewijs voor. Prachtige score, waslijst aan mooie shots en ongelofelijk sterk gespeeld door Martin Sheen. 4,5*
mister blonde
prima film, die me sterk deed denken aan een combinatie tussen Bonnie & Clyde en True Romance. Tarantino had deze film waarschijnlijk wel gezien, voordat ie begon met het schrijven van die film. een deel van de muziek uit TR komt rechtstreeks uit deze film.
erg sfeervolle film en ondanks dat het een avontuurlijke film is (in de bossen met boomhut, uitkijktoren en ondergrondsehut) is het vooral een vrij deprimerende film.
Sheen is de perfecte anti-held. jammer dat Malick zo weinig films maakt [edit] ik zie nu pas dat er weer een nieuwe film aankomt. hulde [/edit]. 4 sterren.
Blokland
Mister blonde; ja, The New World! Dat wordt voor mij (samen met The Life Aquatic) HET filmevenement van het jaar! (De trailer ziet er geweldig uit)
Uitstekende film, over twee jongeren die in hun eigen wereld leven, koelbloedig mensen vermoorden (Kit dan), maar toch op sympathie van de kijker kunnen blijven rekenen.
LaMotta
Badlands hoort echt in de top-250 thuis en is volgens mij vaak geimiteerd (en bijna nooit geevenaard).
Diesel
is volgens mij vaak geimiteerd

Natural Born Killers, True Romance, Thelma & Louise, Murder One etc.
ghostman
Bonnie and Clyde is meest geïmiteerde misdaad-Roadmovie. Die bovendien veel beter is dan deze film. Zo origineel is Badlands ook weer niet ...
**3,37*/*****
danuz
Dit is weer zo'n film met een onbeduidende lekkere sfeer. Nihil, economisch geregisseerd (zoals Blokland al zei
). Ik heb weer eens echt genoten.
Een niet bijzonder verhaal, geen prachtige beelden, niet erg bijzonder muziek (maar wel heel passend overigens). Gewoon een film die er is. Puur genieten van het heerlijke sfeertje van de jaren '70, die je hier misschien nog wel beter proeft dan in Easy Rider.
Ik kan hier wel 4,5* aan kwijt.
danuz
Nou, ik vond de camera standpunten, de beeldkwaliteit niet erg bijzonder (wel effectief en sfeervol). De muziek vind ik achteraf trouwens wel steeds beter worden en echt perfect voor deze film.
Nogmaals, heerlijk die jaren '70 sfeer!
Dustyfan
Ik vond het een erg vervelende film.
Vanaf het begin heb ik me enorm geirriteerd aan de voice-over van Sissy Spacek, ik hou niet van zo'n matte, slome stem. En tot overmaat van ramp vertelt ze in het begin al hoe het verhaal gaat aflopen, lekker spannend...
Dan het voor mij zeer ongeloofwaardige personage Holly, haar reacties op de gebeurtenissen kloppen niet in mijn ogen. Zelden zo een onnozele 15-jarige gezien. Ik kreeg al heel erg snel een hekel aan haar.
2* en snel vergeten...
peacekeeper
In reactie op de opmerking van Dustyfan hierboven:
Wat Badlands zo briljant maakt in mijn ogen is juist dat de reacties van Holly (de voice over) scheef op de gebeurtenissen staan. Als kijker ben je automatisch gewend dat er een identificatie plaats vindt met de verteller/protagonist van het verhaal: om er dan na een tijdje achter te komen dat er een paar steekjes los zitten bij die persoon/personen, of dat er zeer selectief wordt om gegaan met gebeurtenissen levert opeens een heel andere film op. De identificatie wordt des te moeilijker omdat de film ook geen oordeel velt over de acties van de hoofdpersonen.
En waarom zou in een film de hoofdpersoon/protagonist altijd een intelligent en warm iemand zijn die moreel en emotioneel "klopt"? Holly is juist een zeer geloofwaardig persoon, iemand die je zeker in de jaren '50 in heartland USA zou aantreffen. 15 jarige meisjes kunnen zeer naief/onnozel zijn, en gekoppeld aan iemand als Kit ('from the wrong side of the tracks') zelfs levensgevaarlijk.
Zie ook Taxi Driver voor hetzelfde effect.
Garincha
Ik heb die film maar weinig sterrekes gegeven omdat ik niet weet wat ik met het slot moet aanvangen. (waarom doet die vent zo vrolijk, hij zal de stoel krijgen?)
En omdat ik de hoofdpersonages (integenstelling tot peacekeeper) belachelijk simpele figuren vind.
Het meisje is nog naiever dan een kleuter, terwijl je toch het tegenovergestelde zou verwachten (als ze iets mee heeft van haar vader)
De vent is zo dom om telkens de getuigen te vermoorden. Komaan zeg, beetje realistisch blijven hé. En zeggen dat me dat gedurende het begin van de film een verstandige man leek.
't is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal (Starkwater)
JoeCabot
Was al m'n 3de film van de avond (4de van de dag, moest er geen Miami Vice geweest zijn m'n 5de), maar toch vond ik hem nog erg boeiend! Idd erg moderne film voor 1973. Acteerwerk, verhaal, ... was erg goed maar niet super.
De GeuS
Mooie roadmovie met prima muziek en een sterk acterende Sheen.
boerenpummel
Niet super, maar wel een hele aardige film die toont hoe normale tieners hele rare dingen kunnen doen.
switch
is dit de film van de song van dEUS - Nothing Really Ends?
Let accusations fly
Like in that movie
You know the one where Martin Sheen
Waves his arm to the girl on the street
serge
tom barman is in ieder geval zwaar fan van badlands...
volledig terecht. badlands is voor mij een onbetwist meesterwerk dat je verschillende keren moet bekijken voor je erover kan oordelen. (dat geldt natuurlijk voor veel films...)
je kan malick zijn werk heel oppervlakkig aanschouwen en hem beschuldigen van mooi-filmerij en 'lege' poëzie anderzijds wanneer je verder 'onderzoek' doet naar zijn werk dan krijg je toch een andere kijk op zijn films.
"The Cinema of Terrence Malick: Poetic Visions of America" van Patterson is een interessant boek over malick zijn films
danuz
Zojuist herzien. Blijft een bijzondere film. De manier waarop alles is gefilmd, de muziek, de voice-over. Het blijft 'economisch' zoals hierboven meerdere malen vermeld wordt. Dit geeft de film een heerlijke sfeer, die moeilijk uit te leggen valt. De naïviteit van beiden hoofdrolspelers is erg mooi gedaan..
Ik weet niet of ik hem 4,5 sterren waard vind, maar het blijft gewoon heerlijk om te zien. Laat hem nog even staan, maar wellicht bij volgende kijkbeurt toch halfje eraf.
orbit
- 12092 berichten
Prima film, gewoon kort en effectief, zonder overbodige poeha zoals natural born killers of andere films met hetzelfde verhaal. Die media-aandacht is natuurlijk goed in beeld gebracht, zoals Spielberg dat een jaar later met zijn sugarland express nog eens dik heeft aangezet! Over de achtergrond en motieven van deze psycho blijven we in het duister tasten, maar dat past eigenlijk wel bij de film.
aegron
Prachtige film. De muziek is echt briljant gebruikt, heerlijk dromerig (een van de thema's komt volgens mij terug in true romance?). De beelden zijn fantastisch gedaan en de voice over past hier ook echt heel erg goed.
De film ging net even ietsjes te lang door om 5* te geven. daarom 4,5

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Im Lauf der Zeit
Drama / Roadmovie, 1976

Hoop Dreams
Documentaire / Sport, 1994
mass murderop de vluchtvoortvluchtigeon the roadkilling spreesouth dakotabadlandsrunaway couplefugitive lovers