• 9.373.605 stemmen

Geregisseerd door: Terrence Malick

Met onder meer: Martin Sheen, Sissy Spacek en Warren Oates

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

Plot Badlands

"Burning Love on the Great Plains in 1959!"

De 25-jarige Kit Carruthers en zijn tien jaar jongere vriendin Holly Sargis zijn op de vlucht, aangezien ze Holly's vader, die hun relatie maar niets vond, hebben vermoord. Op hun weg naar de badlands van Montana laten ze een spoor van moorden achter.

avatar van Blokland

Blokland

Badlands is misschien niet de beste film ooit gemaakt maar wel de meest economisch geregiseerde. Echt zo'n film waar geen grammetje vet aan zit. De ene zuivere stoot na de andere; er zit geen misser bij.

*****

avatar van Freud

Freud

Mooi gezegd, en helemaal juist

avatar van Diesel

Diesel

Kit Carruthers wil gewoon doen waar hij zin in heeft en laat zich daarbij door niemand in de weg lopen. Malick is een geweldige regisseur en deze film is daar het bewijs voor. Prachtige score, waslijst aan mooie shots en ongelofelijk sterk gespeeld door Martin Sheen. 4,5*

avatar van chiquita

chiquita

Zo, van 157 naar 148.

mister blonde

prima film, die me sterk deed denken aan een combinatie tussen Bonnie & Clyde en True Romance. Tarantino had deze film waarschijnlijk wel gezien, voordat ie begon met het schrijven van die film. een deel van de muziek uit TR komt rechtstreeks uit deze film.

erg sfeervolle film en ondanks dat het een avontuurlijke film is (in de bossen met boomhut, uitkijktoren en ondergrondsehut) is het vooral een vrij deprimerende film.

Sheen is de perfecte anti-held. jammer dat Malick zo weinig films maakt [edit] ik zie nu pas dat er weer een nieuwe film aankomt. hulde [/edit]. 4 sterren.

avatar van Blokland

Blokland

Mister blonde; ja, The New World! Dat wordt voor mij (samen met The Life Aquatic) HET filmevenement van het jaar! (De trailer ziet er geweldig uit)

avatar van gotti

Nu erg goedkoop bij rodisc.

avatar van gotti

Uitstekende film, over twee jongeren die in hun eigen wereld leven, koelbloedig mensen vermoorden (Kit dan), maar toch op sympathie van de kijker kunnen blijven rekenen.

avatar van LaMotta

LaMotta

Badlands hoort echt in de top-250 thuis en is volgens mij vaak geimiteerd (en bijna nooit geevenaard).

avatar van Diesel

Diesel

LaMotta schreef:

is volgens mij vaak geimiteerd

Natural Born Killers, True Romance, Thelma & Louise, Murder One etc.

avatar van ghostman

ghostman

Bonnie and Clyde is meest geïmiteerde misdaad-Roadmovie. Die bovendien veel beter is dan deze film. Zo origineel is Badlands ook weer niet ...

**3,37*/*****

mister blonde

ik vind deze op alle fronten beter dan B&C...

danuz

Dit is weer zo'n film met een onbeduidende lekkere sfeer. Nihil, economisch geregisseerd (zoals Blokland al zei ). Ik heb weer eens echt genoten.

Een niet bijzonder verhaal, geen prachtige beelden, niet erg bijzonder muziek (maar wel heel passend overigens). Gewoon een film die er is. Puur genieten van het heerlijke sfeertje van de jaren '70, die je hier misschien nog wel beter proeft dan in Easy Rider.

Ik kan hier wel 4,5* aan kwijt.

geen prachtige beelden?

danuz

Nou, ik vond de camera standpunten, de beeldkwaliteit niet erg bijzonder (wel effectief en sfeervol). De muziek vind ik achteraf trouwens wel steeds beter worden en echt perfect voor deze film.

Nogmaals, heerlijk die jaren '70 sfeer!

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Ik vond het een erg vervelende film.

Vanaf het begin heb ik me enorm geirriteerd aan de voice-over van Sissy Spacek, ik hou niet van zo'n matte, slome stem. En tot overmaat van ramp vertelt ze in het begin al hoe het verhaal gaat aflopen, lekker spannend...

Dan het voor mij zeer ongeloofwaardige personage Holly, haar reacties op de gebeurtenissen kloppen niet in mijn ogen. Zelden zo een onnozele 15-jarige gezien. Ik kreeg al heel erg snel een hekel aan haar.

2* en snel vergeten...

avatar van peacekeeper

peacekeeper

In reactie op de opmerking van Dustyfan hierboven:

Wat Badlands zo briljant maakt in mijn ogen is juist dat de reacties van Holly (de voice over) scheef op de gebeurtenissen staan. Als kijker ben je automatisch gewend dat er een identificatie plaats vindt met de verteller/protagonist van het verhaal: om er dan na een tijdje achter te komen dat er een paar steekjes los zitten bij die persoon/personen, of dat er zeer selectief wordt om gegaan met gebeurtenissen levert opeens een heel andere film op. De identificatie wordt des te moeilijker omdat de film ook geen oordeel velt over de acties van de hoofdpersonen.

En waarom zou in een film de hoofdpersoon/protagonist altijd een intelligent en warm iemand zijn die moreel en emotioneel "klopt"? Holly is juist een zeer geloofwaardig persoon, iemand die je zeker in de jaren '50 in heartland USA zou aantreffen. 15 jarige meisjes kunnen zeer naief/onnozel zijn, en gekoppeld aan iemand als Kit ('from the wrong side of the tracks') zelfs levensgevaarlijk.

Zie ook Taxi Driver voor hetzelfde effect.

avatar van Garincha

Garincha

Ik heb die film maar weinig sterrekes gegeven omdat ik niet weet wat ik met het slot moet aanvangen. (waarom doet die vent zo vrolijk, hij zal de stoel krijgen?)

En omdat ik de hoofdpersonages (integenstelling tot peacekeeper) belachelijk simpele figuren vind.
Het meisje is nog naiever dan een kleuter, terwijl je toch het tegenovergestelde zou verwachten (als ze iets mee heeft van haar vader)
De vent is zo dom om telkens de getuigen te vermoorden. Komaan zeg, beetje realistisch blijven hé. En zeggen dat me dat gedurende het begin van de film een verstandige man leek.

avatar van Reinbo

Garincha schreef:

't is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal (Starkwater)

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Was al m'n 3de film van de avond (4de van de dag, moest er geen Miami Vice geweest zijn m'n 5de), maar toch vond ik hem nog erg boeiend! Idd erg moderne film voor 1973. Acteerwerk, verhaal, ... was erg goed maar niet super.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Fantastische film. 4,5*

avatar van De GeuS

De GeuS

Mooie roadmovie met prima muziek en een sterk acterende Sheen.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Niet super, maar wel een hele aardige film die toont hoe normale tieners hele rare dingen kunnen doen.

avatar van switch

switch

is dit de film van de song van dEUS - Nothing Really Ends?

Don't say goodbye

Let accusations fly

Like in that movie

You know the one where Martin Sheen

Waves his arm to the girl on the street

avatar van serge

serge

tom barman is in ieder geval zwaar fan van badlands...

volledig terecht. badlands is voor mij een onbetwist meesterwerk dat je verschillende keren moet bekijken voor je erover kan oordelen. (dat geldt natuurlijk voor veel films...)

je kan malick zijn werk heel oppervlakkig aanschouwen en hem beschuldigen van mooi-filmerij en 'lege' poëzie anderzijds wanneer je verder 'onderzoek' doet naar zijn werk dan krijg je toch een andere kijk op zijn films.

"The Cinema of Terrence Malick: Poetic Visions of America" van Patterson is een interessant boek over malick zijn films

avatar van Jorick

Jorick

De GeuS schreef:

Mooie roadmovie met prima muziek en een sterk acterende Sheen.

Ook Spacek en de fotografie mag niet ongenoemd blijven.

danuz

Zojuist herzien. Blijft een bijzondere film. De manier waarop alles is gefilmd, de muziek, de voice-over. Het blijft 'economisch' zoals hierboven meerdere malen vermeld wordt. Dit geeft de film een heerlijke sfeer, die moeilijk uit te leggen valt. De naïviteit van beiden hoofdrolspelers is erg mooi gedaan..

Ik weet niet of ik hem 4,5 sterren waard vind, maar het blijft gewoon heerlijk om te zien. Laat hem nog even staan, maar wellicht bij volgende kijkbeurt toch halfje eraf.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film, gewoon kort en effectief, zonder overbodige poeha zoals natural born killers of andere films met hetzelfde verhaal. Die media-aandacht is natuurlijk goed in beeld gebracht, zoals Spielberg dat een jaar later met zijn sugarland express nog eens dik heeft aangezet! Over de achtergrond en motieven van deze psycho blijven we in het duister tasten, maar dat past eigenlijk wel bij de film.

avatar van aegron

aegron

Prachtige film. De muziek is echt briljant gebruikt, heerlijk dromerig (een van de thema's komt volgens mij terug in true romance?). De beelden zijn fantastisch gedaan en de voice over past hier ook echt heel erg goed.

De film ging net even ietsjes te lang door om 5* te geven. daarom 4,5

avatar van Deckard

Deckard

Prima film jammer dat Terrence Malick weinig films heeft gemaakt.