• 9.373.511 stemmen

In the Mouth of Madness (1994)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Sam Neill, Julie Carmen en Jürgen Prochnow

Releasedatum: 18 juni 1994

Plot In the Mouth of Madness

"Lived Any Good Books Lately?"

Niets is wat het lijkt in de wereld van de verzekeringsinspecteur John Trent. Zeker niet nadat hij wordt ingeschakeld om de verdwijning van schrijver Sutter Cane, wiens horrorboeken geleidelijk aan tot een massahysterie zijn gaan leiden, te onderzoeken. Hoewel hij niet van lezen houdt, gaat hij zich in het werk van Sutter Cane verdiepen, waarna voor hem de nachtmerrie begint...

avatar van gotti

Hele vage maar goeie film

avatar van Goodfella

Goodfella

Uitzonderlijk sterke, orginele en spannende horrorfilm.

avatar van dttom

dttom

ach het was wel aardig.

avatar van Jos2

Jos2

Na jaren weer een goede Carpenter.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik heb deze film ooit eens op BBC gezien. Ik herinner mij vooral nog de krankzinnige laatste vijf minuten. Zeer originele en spannende film

avatar van Blindfold

Blindfold

Het leuke van Sam Neill is dat ie zo ontzettend goed een geflipte vage dude kan spelen (een stuk beter dan z'n dinorollen).

Ja, Sam Neill is idd goed. Wat een heerlijke sarcast.

De tweede helft is echt uitermate slecht.

avatar van vic

vic

Beste horror film sinds jaren. mijn complimenten voor het plaatje erg cool

avatar van neo

neo

de film was,zoals ik al verwachtte,erg spannend en creepy.veelvoudig wordt goed gebruik gemaakt van effectief geluid,wat zorgt voor erg enge scenes.naarmate de film vorderde werd de films steeds vager en onbegrijpelijker.het was denk ik beter geweest als die scenes tegen het einde aan eruit waren gelaten.

avatar van jedymaster

Originele horror. Surrealistisch, bizar en vooral erg eng. ****

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

een fantastische spannende film die je helemaal meezuigt in het (zeer aparte) verhaal... zeker één van Carpenter's beste. 4 sterren (twijfel zelfs over 4,5 sterren)!

avatar van Sjan

Sjan

Gisteren gekeken en hij was idd redelijk psycho en vaag en het eerste uur was ook nog eens best wel zenuwslopend, met een paar goed enge (schrik)scenes, maar na ongeveer dat uur zakt hij een beetje in en wordt het eigenlijk een heel anders soort horror met gemuteerde beesten en dat vond ik een beetje tegenvallen. Ook niet slecht en zeker soms nog wel spannend en psycho, maar het eerste gedeelte vond ik gewoon veel beter. 3.5*

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ik was vandaag vrij dus kon hem mooi vannacht kijken. En ik vond hem super werkelijk, een van de betere horrorfilms die ik heb gezien. Soms wel wat horrorcliche's, maar Carpenter komt er op een bepaalde manier mee weg. Heerlijke paranoia sfeer ook. Het einde had iets meer aan de verbeelding over mogen laten Ik geef hem 4,5 sterren...

BoordAppel

Ik sluit me aan bij Brooklyn. Lekker psycho filmpje. Met 0,5* verhoogd naar 4,5*.

BoordAppel

After Sutter Cane says "Did I ever tell you my favorite color is blue?" It is realized that throughout the entire movie, whenever an actor has a close up, their eyes are blue, proving Sutter Cane's power.

Dat moet je ook maar opgevallen zijn.

avatar van tovenaar

tovenaar

BoordAppel schreef:

Dat moet je ook maar opgevallen zijn.

Ah, dat was me gelukkig wel opgevallen bij mijn 1e keer kijken

Ik heb hem vannacht voor het eerst bekeken. Uit Brooklyn's opmerkingen kon ik wel afleidingen dat 's nachts het best tijdstip is om hem te kijken, dus dat deed ik dan maar ook braaf . Bijzondere horror-film die de gehele speelduur blijft boeien. Er waren misschien iets te veel gemuteerde poppekes naar mijn mening, maar och, laten we dat voor een keer door de vingers zien

Leuk om die dinokerel ook eens een coole rol te zien spelen.

BoordAppel

In Jurassic park issie ook koel. En in Event Horizon natuurlijk. Dies al bijna net zo psycho als deze film.

kappeuter schreef:

Ja, Sam Neill is idd goed. Wat een heerlijke sarcast. De eerste helft van de film is erg goed, jammergenoeg slaat de film daarna totaal om. Het verhaal wordt dan ontzettend ridicuul en alle logica wordt overboord gegooid. De tweede helft is echt uitermate slecht. 2*

Ik sluit me hier volledig bij aan, maar geef 'm 2,5 ster.

avatar van Hemdale

Hemdale

Verwarrende film maar toch qua sfeer een hele mooie horrorfilm!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke en sfeervolle Carpenter met een voortreffelijke rol van Neill.

John Doe

De waazin houdt niet op maar wordt steeds erger...heerlijk! Er zouden meer van dit soort films gemaakt moeten worden, speelt goed in op angsten van mensen.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Gafe gozer die mr. Neill... MAar wat een onzinnige kutfilm. (aan het eind die psycho lach van John Trent deed me denken aan een veredelde scene uit bad taste... )

1,5* voor sam neill

John carpenter bites ass.. overgewaardeerde freak met z'n bespottelijke @$#@$films

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Willem-Jan schreef:

MAar wat een onzinnige kutfilm.

want?? wat vond je er zo "kut" aan dan? wat voor film had je verwacht?

avatar van gotti

Kut is ook niet de eerste benaming die ik aan deze film zou geven. Eerder beklemmend (de sfeer) en ingineus (de verhaallijn)...

John Doe

Films van john Carpenter zijn niet voor Willem-Jan weggelegd, als je het rijtje films ziet dat hij gereggiseerd heeft, dan kan je 'm niet overwaarderen.

avatar van Derkje

Derkje

En als je Willem Jan zijn top 10 ziet, zou je toch haast zeggen, dat hij smaak heeft. Ik geef de film een 3

John Doe

Yeah right, wat een research. Tussen z'n 0.5 sterren films staan tussen de films die je een 0.5 zou kunnen geven films van Kubrick en een van Lynch. Bij iets van tien 5 sterren waarderingen zijn 5 films met een gemiddelde van ver onder de 2. Films met namen als The Meteor Man. Opzich niks mis mee, maar dat heeft niks met jou perceptie van wat goede smaak is te maken.

avatar van Justice4All

Justice4All

Eén van de meest coole enge film die ik heb gezien. Spannend tot het einde toe. Dacht nog toen dat er een vervolg op zou komen, helaas...

avatar van ManicM

ManicM

Zit wel goed in elkaar deze film, veel subtiele details en suggestieve muziek. Echter, dat einde met die digitale monsters die 'm achterna rennen vond ik dan wat uit de toon vallen. Maar goed, Carpenter zou Carpenter niet zijn als er geen imposant gruwelwerk vertoond werd....