Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Sam Neill, Julie Carmen en Jürgen Prochnow
Releasedatum: 18 juni 1994
Plot In the Mouth of Madness
"Lived Any Good Books Lately?"
Niets is wat het lijkt in de wereld van de verzekeringsinspecteur John Trent. Zeker niet nadat hij wordt ingeschakeld om de verdwijning van schrijver Sutter Cane, wiens horrorboeken geleidelijk aan tot een massahysterie zijn gaan leiden, te onderzoeken. Hoewel hij niet van lezen houdt, gaat hij zich in het werk van Sutter Cane verdiepen, waarna voor hem de nachtmerrie begint...
John Trent
Paperboy
Simon
Axe Maniac
Wolkenmeter
Ik heb deze film ooit eens op BBC gezien. Ik herinner mij vooral nog de krankzinnige laatste vijf minuten. Zeer originele en spannende film
Blindfold
Het leuke van Sam Neill is dat ie zo ontzettend goed een geflipte vage dude kan spelen (een stuk beter dan z'n dinorollen).
Ja, Sam Neill is idd goed. Wat een heerlijke sarcast.
De tweede helft is echt uitermate slecht.
vic
Beste horror film sinds jaren. mijn complimenten voor het plaatje erg cool
neo
de film was,zoals ik al verwachtte,erg spannend en creepy.veelvoudig wordt goed gebruik gemaakt van effectief geluid,wat zorgt voor erg enge scenes.naarmate de film vorderde werd de films steeds vager en onbegrijpelijker.het was denk ik beter geweest als die scenes tegen het einde aan eruit waren gelaten.
Agony
- 1985 berichten
een fantastische spannende film die je helemaal meezuigt in het (zeer aparte) verhaal... zeker één van Carpenter's beste. 4 sterren (twijfel zelfs over 4,5 sterren)!
Sjan
Gisteren gekeken en hij was idd redelijk psycho en vaag en het eerste uur was ook nog eens best wel zenuwslopend, met een paar goed enge (schrik)scenes, maar na ongeveer dat uur zakt hij een beetje in en wordt het eigenlijk een heel anders soort horror met gemuteerde beesten en dat vond ik een beetje tegenvallen. Ook niet slecht en zeker soms nog wel spannend en psycho, maar het eerste gedeelte vond ik gewoon veel beter. 3.5*
Brooklyn
Ik was vandaag vrij dus kon hem mooi vannacht kijken. En ik vond hem super werkelijk, een van de betere horrorfilms die ik heb gezien. Soms wel wat horrorcliche's, maar Carpenter komt er op een bepaalde manier mee weg. Heerlijke paranoia sfeer ook. Het einde had iets meer aan de verbeelding over mogen laten Ik geef hem 4,5 sterren...
BoordAppel
Ik sluit me aan bij Brooklyn. Lekker psycho filmpje. Met 0,5* verhoogd naar 4,5*.
BoordAppel
After Sutter Cane says "Did I ever tell you my favorite color is blue?" It is realized that throughout the entire movie, whenever an actor has a close up, their eyes are blue, proving Sutter Cane's power.
Dat moet je ook maar opgevallen zijn.
tovenaar
Dat moet je ook maar opgevallen zijn.
Ah, dat was me gelukkig wel opgevallen bij mijn 1e keer kijken

Ik heb hem vannacht voor het eerst bekeken. Uit Brooklyn's opmerkingen kon ik wel afleidingen dat 's nachts het best tijdstip is om hem te kijken, dus dat deed ik dan maar ook braaf
. Bijzondere horror-film die de gehele speelduur blijft boeien. Er waren misschien iets te veel gemuteerde poppekes naar mijn mening, maar och, laten we dat voor een keer door de vingers zien
Leuk om die dinokerel ook eens een coole rol te zien spelen.
BoordAppel
In Jurassic park issie ook koel. En in Event Horizon natuurlijk. Dies al bijna net zo psycho als deze film.
Ja, Sam Neill is idd goed. Wat een heerlijke sarcast. De eerste helft van de film is erg goed, jammergenoeg slaat de film daarna totaal om. Het verhaal wordt dan ontzettend ridicuul en alle logica wordt overboord gegooid. De tweede helft is echt uitermate slecht. 2*
Ik sluit me hier volledig bij aan, maar geef 'm 2,5 ster.
Chainsaw
Heerlijke en sfeervolle Carpenter met een voortreffelijke rol van Neill.
John Doe
De waazin houdt niet op maar wordt steeds erger...heerlijk! Er zouden meer van dit soort films gemaakt moeten worden, speelt goed in op angsten van mensen.
Willem-Jan
Gafe gozer die mr. Neill... MAar wat een onzinnige kutfilm. (aan het eind die psycho lach van John Trent deed me denken aan een veredelde scene uit bad taste... )
1,5* voor sam neill
John carpenter bites ass.. overgewaardeerde freak met z'n bespottelijke @$#@$films
Agony
- 1985 berichten
MAar wat een onzinnige kutfilm.
Kut is ook niet de eerste benaming die ik aan deze film zou geven. Eerder beklemmend (de sfeer) en ingineus (de verhaallijn)...
John Doe
Films van john Carpenter zijn niet voor Willem-Jan weggelegd, als je het rijtje films ziet dat hij gereggiseerd heeft, dan kan je 'm niet overwaarderen.
Derkje
En als je Willem Jan zijn top 10 ziet, zou je toch haast zeggen, dat hij smaak heeft. Ik geef de film een 3
John Doe
Yeah right, wat een research. Tussen z'n 0.5 sterren films staan tussen de films die je een 0.5 zou kunnen geven films van Kubrick en een van Lynch. Bij iets van tien 5 sterren waarderingen zijn 5 films met een gemiddelde van ver onder de 2. Films met namen als The Meteor Man. Opzich niks mis mee, maar dat heeft niks met jou perceptie van wat goede smaak is te maken.
Justice4All
Eén van de meest coole enge film die ik heb gezien. Spannend tot het einde toe. Dacht nog toen dat er een vervolg op zou komen, helaas...
ManicM
Zit wel goed in elkaar deze film, veel subtiele details en suggestieve muziek. Echter, dat einde met die digitale monsters die 'm achterna rennen vond ik dan wat uit de toon vallen. Maar goed, Carpenter zou Carpenter niet zijn als er geen imposant gruwelwerk vertoond werd....

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999

Le Locataire
Thriller / Horror, 1976
kleine stadparanoianew hampshirekrankzinnigheidh. p. lovecraftdinerauteurverdwijningkerkgeweldgothiccrucifixnew englandinsurance investigatorghost townpublisherhorror novellovecraftlovecraftianh.p. lovecraft