Evolution (2001)
Met onder meer: David Duchovny, Orlando Jones en Seann William Scott
Releasedatum: 5 juli 2001
Bekijk via Netflix
Plot Evolution
"Coming to wipe that silly smile off your planet."
Wayne, een brandweerman in opleiding, staat in de woestijn te oefenen voor z'n examen als hij een meteoriet in ziet slaan. De volgende dag weten de leraren Ira Kane en Harry Block de meteoriet te pakken te krijgen. Ze nemen een monster, en zien dat er een blauwe vloeistof uitkomt. In de vloeistof zit een eencellig organisme, dat echter razendsnel evolueert tot een compleet wezen. Als de aliens zich beginnen te verspreiden gaat het leger zich er mee bemoeien.
Dr. Ira Kane
Danny
Governor Lewis
Cartwright
lesnar
Vond het een vermakelijke film. het was een heel apparte film die je zelden tegenkomt. Leuk verhaal zat erin.
acteerwerk viel wel wat tegen.
Het kakakakaa!! moment was wel grappig
Tim Slangen
een slecht verhaal en echt zo'n standaard film, alles is heel voorspelbaar en de SF was slecht afgewerkt. Verder valt er wel om te lachen maar het grootste deel word de film een beetje saai.
een beetje slap en verder viel het wat tegen.
2 sterren * *
Mar10e
Gister toevallig weer eens gezien. Blijft een erg leuke film!
Het is niet bedoeld als Sci-Fi meesterwerk, en dat is het ook niet.
Bedoeld als komedie en wat mij betreft is dat gelukt: prima film voor een avondje op de bank met de hele familie (en een hapje en een slokje
Zit te twijfelen tussen 3,5 en 4* - 3,5 omdat het geen meesterwerk is maar gewoon een geslaagde komedie en een 4 omdat de film geslaagd is in zijn opzet en goed is voor een prima avondje 'lekker wegkijken met een grote grijns'.
Omdat ik de 2,6 waar de film nu op staat toch echt aan de lage kant vind een 4.
DownBusiness
Gisteren gezien en is gewoon een vermakelijke film!
Heb wel een paar keer moeten lachen om de grappen in de film.
3,5
the new guy
vroeger in de bios gezien. Toen vond ik het al een slechte film, met wellicht nog slechtere special effects.
Chainsaw
Geestige en gortdroge science-fiction parodie. Logica en subtiliteit komen niet in het woordenboek van Evolution voor, de film is er enkel voor het vermaak. Hoewel de effecten al behoorlijk verouderd zijn, de ideeën erachter zijn sterk en het spel van de hoofdrolspelers is uitstekend. Verwacht gewoon niet meer dan een amusant achtbaanritje, want dat is precies wat je krijgt. Leuk tussendoortje.
Voor nu even dik 3 sterren.
ILDIB
Klinklare onzin maar wel leuke. Kruising tussen mars attacks en tremors. Onderkoelde duchovny en een geinige jones. Voor de rest is alles zo lekker over de top dat het camp is.
Slynkin
Aardige film, maar ik had er meer van verwacht. Veel mensen om me heen zeiden dat dit een droge- flauwe film was. Een soort 'Man in Black,' maar dan met meer humor. Ik had wel zin om een avondje te lachen.
Ik vond de flauwe humor leuk, maar niet meer dan dat. Het is allemaal net een beetje te simpel, kan allemaal een stuk scherper en droger. Ik heb maar 2 keer moeten lachen. Niet echt overtuigend.
De casting van die hoofdpersoon vind ik ook idioot. Die kerel past voor geen meter bij die 2 andere dudes. Het smaakt een beetje naar een hamburger met mosterd. Sean William Scott had die hoofdrol moeten hebben. Dan was het allemaal een stuk beter geweest.
Tussendoortje.... Van mij krijgt ie 3 sterren
DroBje!
Saaie film die niet veel nieuws brengt.
Typisch zo'n Amerikaanse komedie waar er al veel van zijn.
Alleen dit keert gebaseerd op aliens, met veel stereotypes
Hoofdpersoon paste inderdaad niet helemaal in het plaatje.
Niet mijn pakkie an.
jumpstylemovie
Vandaag op school bekeken. De films is wel aardig maar heeft voor zijn tijd nogal matige Special Effects en hij was vaak ook aardig saai. Maar het was af en toe best grappig en Scott zet een erg leuke rol neer. Ik twijfelde tussen een 2.5* en een 3*.
tjoppie
DEze film is echt helemaal goed ,Zit allemaal erg sterk in elkaar ,hoe de aliens evolueren enzo ook erg grappig en zeker 1 van de beste films allertyden , zeker een grote AAnrader om te gaan kijken.
SubzeroX
misterwhite
Erg grappige film met toch wel een goede cast.
Het is allemaal erg leuk ineengestoken maar ik zie dat er veel mensen deze bagger vinden. Ik begrijp het wel, ik heb een ander soort humor.
Het is allemaal cliché maar toch was ik zeer tevreden met het hilarische einde.
3,5 is het wel waard naar mijn mening.
skipy05
Ik had hem al eens gezien dus ik wist ongeveer waar ik mij aan moest verwachten. Geen slechte film. Verhaal is wat overdreven. Er zaten wel paar goede grappige stukken in. Goede acteurs.
the.real.deal
Me eigen niet kapot gelachen, maar vond het zeker wel een leuke film
david19982008
Me eigen niet kapot gelachen, maar vond het zeker wel een leuke film
Hier prcies hetzelfde !
Zizzo
leuke humor met een origineel verhaal. De cast is netjes, vooral Orlando Jones steekt boven de rest uit en zet een uitstekende rol neer. Einde viel wat tegen, meer flauw dan de rest van de film. Voor de rest een prima komedie met een science fiction sausje.
Ninto
Vette cast maar het valt niet echt binnen een genre. Je kunt het niet serieus nemen als actie of avonturen film, maar het is ook niet echt grappig. Toch vermakelijk.
Onzettend melige film met in het begin wat interessante inzichten.
Toch heb ik me er wel mee vermaakt met een biertje en een zak chips...

Queen-Bee
Verfrissende film indertijd: Ook onderhoudend. Lastig in een hoek te proppen. Gniffelsifi?!?!?
Het mooiste van de film is echter wel de hoes.
Otto261
Wat n super film, humor, actie, avontuur, s.f. en wat n grappige rol van David Duchovny (had k nie verwacht van spooky mulder) vooral als Sean William Scott in t winkelcentrum gaat zingen.
Zeker een aanrader deze film!!
Possessed
destijds in de bioscoop gezien.. herinner me nog dat ik het toen een geweldige film vond..(was toen 9 jaar oud..) daarna heb ik em volgens mij nog 1 keer gezien, maar kan me er niet vreselijk veel van herinneren.. slechts wat grappige scenes.. ga hem morgen bij een vriend weer bekijken onder het genot van een kratje bier!:D
mipha
Zeker een aanrader deze film!!
kom je wel van deze planeet? Grappige film? Dit is een vresselijke film.. zo zo zo zo zo zonde van je tijd!
een dikke 0!
Flauw, belachelijk, triest, niet grappig, kinderachtig. Nu begrijp ik ook waarom ik deze film nog nooit heb gezien. Jammer dat ik het nu wel heb gedaan. Het enige leuke in deze film was Katharine Towne en Julianne Moore (ik hou wel van oudere vrouwen
Snellie
Van mij krijgt ie een voldoende. De grappen zijn misschien niet steengoed maar er zaten zeker een paar goede momenten tussen, over het algemeen kan het er best mee door. Camerawerk is degelijk en 't verhaallijntje best aardig. Acteerwerk van hetzelfde kaliber. Geen hoogvlieger maar al met al zeker een voldoende.
Aardig filmpje met redelijke effecten.
Leuk om X files duo samen te zien.
Verhaal is vermakelijk.
Scheurleer
Ik begrijp niet dat regisseurs altijd voor dezelfde rolpatronen kiezen. Een blanke die voor "diepgang" en actie moet zorgen, een neger die een over-de-top klungelige assistent met "humor" speelt. Voeg daarbij een militair die een oplossing ziet in platbranden of het gooien van bommen .........Zucht.
Film is niet grappig, oneliners op verkeerde momenten, Matig to slecht geacteerd. Het leukste was nog de evolutie van het eencellige organisme.
Weertenaar
Ik zou me als acteur kapot schamen als ik aan die laatste scene medewerking moest verlenen; een vette cheque of niet: 1.00 (1.20)
Het is soms moeilijk om een prent te maken die uit twee genres bestaat, in dit geval science fiction en humor. Vaak gaat het één ten koste van het ander, maar misschien nog wel vaker weet men zich geen raad om een goede balans te vinden, zoals in Evolution ook het geval is. Want datgene waar de humor aan opgehangen wordt valt werkelijk geen moment serieus te nemen, laat staan dat het het plot ook maar enigszins interessant wordt; en kan het al snel hopeloos worden als ook de humor nog eens niet aanslaat. Het niveau van de grappen ligt op het niveau pis-poep-kots, en dan weet menigeen wel hoe laat het is. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt in de slotrede op schaamteloze wijze nog maar eens extra benadrukt door wie deze productie bekostigt is. Met heel veel genoegdoening nam ik daarvoor nog eens een halve ster extra in mindering.
[553/634]
M.Goodkat
Na een lange tijd terug gezien, best een vermakelijke film..het is een kruising tussen MIB en The X-files...vooral de leuke verwijzingen van 'Mulder' naar de X-files zijn leuk gedaan
'You know these guys??'
Je moet het niet bezien ook trouwens als een meesterwerk maar het is leuk om het een keer te zien
TheThirdMark
Een film die zo slecht is (opzettelijk) dat het ontzettend grappig wordt.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Der Goldene Handschuh

A Knight's Tale
Actie / Avontuur, 2001

The X Files
Thriller / Sciencefiction, 1998
fire enginealien life-formgrand canyongovernorgroot monstershampoo evolutionhigh school teachergovernment scientistnapalm primateparasite underneath skinflying creaturesadvertisement