• 9.382.872 stemmen

The Vengeance of She (1968)

Avontuur / Fantasy | 101 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: Ayesha, Daughter of She / Ayesha, the Return of She

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Cliff Owen

Met onder meer: John Richardson, Olga Schoberová en Edward Judd

Plot The Vengeance of She

De jonge Carol wordt bezeten door de geest van de mysterieuze Ayesha, koningin van de Verloren Stad van Kuma. Carol moet de onsterfelijke Ayesha opvolgen als heerster van Kuma.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brix

Brix

• 19687 berichten

De overvloedige dialogen remmen het verhaal van de film heel erg af.

De meeste acteurs en actrices zijn weliswaar bekwaam om die lappen tekst te meesteren, maar dat maakt het script niet beter.

Olinka Berova doet uiterlijk niet onder voor Ursula Andress, die de hoofdrol in de eerdere "She"film van Hammer speelde, en acteren doet ze beter.

Hammer producties staan bekend om hun sfeervolle setdesign, zo ook hier, al is het allemaal wat dunnetjes gedaan.

Enkele aardige special effects zijn er ook.

Er werd vanzelfsprekend ook weer een blik Hammer babes opengetrokken, om de boel wat op te leuken.

Alles bij elkaar niet voldoende om indut-momenten effectief te weren.

De titelsong blijft wel nog even plakken.

De poster is overigens zeer misleidend.

Vrijwel niets dat daarop te zien is komt in de film zelf voor.

De titel slaat ook nergens op, want met de wraak van "She" heeft het verhaal ook niets van doen.

avatar van goongumpa

goongumpa

Eerste halfuur is leuk. Een voluptueuze mysterieuze blondine komt eerst in een penibele situatie als ze meelift met een perverse truckchauffeur. Voor je het weet heeft ze dat alweer vakkundig afgehandeld en gaat ze (per ongeluk) mayhem schoppen op een decadent cruiseschip. Als het schip aan land komt, transformeert de film echter in wazig woestijnfantasie-gedoe met Arabieren die kunnen toveren. Dat is behoorlijk saai, en duurt en duurt en duurt maar door.

Ik had trouwens geen idee dat dit een deel 2 was. Dat had ik eigenlijk wel uit de titel kunnen afleiden. Ach ja.

avatar van RuudC

RuudC

Dat begin slaat werkelijk nergens op. Zo bizar dat het eigenlijk ook wel grappig is. In het ene moment vlucht de hoofdpersone voor een trucker die zijn handjes niet thuis kan houden en vervolgens zit ze op onverklaarbare wijze op een jacht. Het blijkt wel dat de schrijvers echt geen flauw idee hadden hoe deze film moest beginnen. Gaandeweg settlet The Vengeance Of She en begint het ergens op te lijken. het verloop heeft wel iets teveel overeenkomsten met de eerste film, die zonder twijfel superieur is. Toch is The Vengeance Of She best vermakelijk. Het acteerwerk is niet slecht en de ontknoping, het laatste half uur, is leuk gedaan. Toch is het geen sequel die je gezien moet hebben na She. De opzet is minder groots, de decors zijn lang niet zo goed en het gevoel blijft dat ik eigenlijk niks nieuws gezien heb. Veel mensen gaan problemen hebben met de vele compleet onlogische dingen die de acteurs doen, maar ik heb me eigenlijk wel vermaakt.