Genre: Drama / Thriller
Releasedatum: 16 september 2004
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Stille Nacht
Vijf studentes nemen het heft in eigen hand, als de studentenstad waarin ze wonen geteisterd wordt door een verkrachter. Hun speurtocht levert niet alleen een dader op, maar ook een bijzondere band met elkaar.
Thrillerfanaat
Ik dacht echt dat het een onwijze vrouwenfilm zou zijn. Dat viel achteraf reuze mee. Ook genietbaar voor mannen en vooral de actrice die Josefien speelde kwam op mij heel erg geloofwaardig over. 3,5 ster
jasmyn
Ik ben van mening, dat ik de nederlandse films leuk vind om naar te kijken! vind het alleen wel jammer dat je constant maar de zelfde gezichten ziet in de nederlandse productie,s
(in de meeste gevallen dan)
Verder lijkt me dit een goeie film, binnekort maar eens bekijken
*Chrissie*
Een vande betere nederlandse film's. heb hem gezien met een paar vriendinnen en we vonden hem echt dood eng (zal wel aan ons liggen). Maar is een echte aanrader.
jackie
Wat slecht.
Niet spannend, slecht geacteerd, slechte teksten en knullig opgenomen.
Het was lachwekkend slecht !
R9
Ik vond hem juist erg goed,
hij was echt spannend
en die film pakte me van het begin tot het einde
en ja dan maakt het einde het nog extra leuk
echt een geslaagde nederlandse film
Quentin
Slechte film, slecht geacteerd, weet niet wat het nou wil zijn, voorspelbare twist. 1,5*
avaassen
Als je de berichten leest lopen de meningen nog al uiteen over deze film. Als je niets verwacht en naar een echte nederlandse film wilt kijken vind ik dit echt een aanrader.
Spannend, goed plot, en eigenlijk heel verassend aan het eind.
Ik vond het zeer de moeite waard om te hebben gezien, als 'wanna have' .... niet echt.
Dus gezellig, een spannend, niet al te moeilijke film, vanaf de bank.... PRIMA !
frankstruijk
Zeker wel een aardige film, niet altijd even briljant acteerwerk maar voor een nederflandse film zeker de moeite waard! 3,5*
dinky
Schitterende Nederlandse film prachtig verhaal prachtig gemaakt , bijna net zo goed als Flodder
Quentin
hannie84
ik ga em zaterdag kijken, ben wel benieuwd. Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij al op tv zou komen, zo oud is hij nog niet toch?
jordybeukeboom
Hij zit in de Telefilm-reeks, maar dat is ie niet, want hij heeft ook in de bios gedraaid
Jawel, het is een telefilm. Het een sluit het andere niet uit.
Cloaca, Familie en Off Screen bijv. draaiden ook eerst in de bioscoop.
neo
Jawel hoor, alleen sommige telefilms draaien dus ook al vantevoren in bios. Zie ook Familie, Cloaca en Off Screen. Al is het als voor de definitie van een telefilm niet erg logisch, maar als het er bezoekers naar toe gaan...
Naomi Watts
Matige/wel aardige film. De film kende wat irritante personages maar de sfeer in de film was prima. Even over de naiviteit van de meisjes, dat al eerder ter discussie stond, was erg realistisch en geloofwaardig neergezet. 2,5*
jasmyn
Ik vond het ook een goede film en zeer spannend, dus het bekijken zeker waard! 4*
Larude
Hele matige film, wel onderhoudend, maar niet overmatig spannend en uiteindelijk toch iets te voorspelbaar.Wisselgesprekje, koffie die op de telefoon valt, etc. Weliswaar komen er verschillende daders in beeld; echter het is zo overduidelijk dat zij het niet zijn. De Who Dun It is uitermate slecht uitgevoerd met de uiteindelijke bibleothecaris als dader. Het had zoveel spannender gekund; had nou een van die meisjes vermoord laten worden. Wat ook een dieptepunt is dat ze Emma laten vragen wat een recidivist is; als je dat niet weet als iemand met een hoge betascore dan is dat zeer ongeloofwaardig Ik geef een 2,5 omdat je de film toch graag wil afkijken, voor de redelijke acteerprestaties en het leuke idee. Maar een aflevering van Grijpstra en de Gier of Baantjer is vaak niet veel minder.
jordybeukeboom
Kom op zeg, dit is toch geen topfilm... Zie voor inhoudelijke tegenargumenten mijn eerdere post
Naomi Watts
Smaken verschillen maar je gaf vooral argumenten over de ongeloofwaardigheid, sommigen vinden dat heerlijk.
Je moet de film ook niet te serieus nemen. Het scenario neemt inderdaad veel vrijheden, maar probeert die ook niet te maskeren. Buiten dat vond ik het een zeer vermakelijke film, met aardig acteerwerk en prima regie.
jordybeukeboom
Het is mijns inziens het bekijken inderdaad (net) waard, maar om dan 4 sterren te geven... Ik zie dat sommigen deze film zelfs in hun top 10 hebben staan. Kijk dan eerst nog wat films uit de top 250 denk ik dan
jordybeukeboom
Ik neem het net weg, hij is het bekijken waard (maar meer ook niet)
Mwa, vind het een beetje vervelende uitwerking van een verkrachtingszaak, vol irritante personages (allemaal eigenlijk) en gezochte situaties.
En ik irriteerde me mateloos aan het overdreven duidelijke op het verkeerde been zetten. Laat die vrouw een kinderserie regisseren of zo.
jordybeukeboom
Met Polleke en Madelief heeft ze daar genoeg ervaring in. Polleke vond ik erg leuk. De personages zijn inderdaad irritant en nogal soapy, maar het uiterlijk van Caro Lenssen kan me wel bekoren
Allemaal?! Sorry hoor, maar dat vind ik schoppen.
'Die vrouw'? Het scenario is van Frank Ketelaar. De bezwaren die je hebt zijn toch grotendeels aan het scenario te wijten.
De regie van Ineke Houtman is zeer in orde, daar is weinig mis mee.
Verrek, het is inderdaad ook nog echt een kinderfilmregisseuse (wist ik serieus niet).
Allemaal?! Sorry hoor, maar dat vind ik schoppen.
Nou ja, noem mij één interessant personage.
'Die vrouw'? Nogal stupide opmerking. Het scenario is van Frank Ketelaar.
De regie van Ineke Houtman is zeer in orde.
Ook mijn excuses, ik was net mijn bericht aan het aanpassen om het wat netter te forumuleren.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen