• 9.378.621 stemmen

Releasedatum: 16 september 2004

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Stille Nacht

Vijf studentes nemen het heft in eigen hand, als de studentenstad waarin ze wonen geteisterd wordt door een verkrachter. Hun speurtocht levert niet alleen een dader op, maar ook een bijzondere band met elkaar.

Quido

a. Is wat van te zeggen. Hoewel er genoeg films zijn die drie keer per jaar uitgezonden worden, maar daar hoor je dan niemand over. Dit heeft ook meer met smaak te maken denk ik.

b. Maar bedoeld als tv-film. En niet iedereen is in staat om naar de bios te gaan.

c. Welke film niet ?

d. Persoonlijk en dus geen feit. Er zullen genoeg mensen zijn die woensdagavond de moeite nemen deze film te kijken.

En daarbij, zo boeiend is het toch niet ? Tegenwoordig hebben we meer dan 30 tv kanalen, dvd-spelers, video's ... kijk wat anders zou ik zeggen

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Okay, het gaat mij dus vooral om D, dat het maar een matige film is, een daarom zeg ik ook abc . Maar zoveel echt goede films worden er dagelijks niet uitgezonden (vandaag alleen Mean Streets van Scorsese, gisteren niks, alleen om 00.35). Dus dan is het jammer dat NL3 kiest voor een film die D is en ook nog eens ABC

En het is inderdaad een kwestie van smaak, maar als je de top 250 stemmers-berichtenmakers deze film zou laten beoordelen denk ik (en hoop ik) dat deze film niet verder komt dan hoogstens een 2,3 gemiddeld

avatar van neo

neo

Zoals Quido al zij is dat heel persoonlijk. Geef deze zelf een 3,5. Ik ken meer dan genoeg films die al jaren en jaren en jaren ieder jaar, 3 keer in het jaar worden uitgezonden. Films die ik waardeloos vindt.

Quido

Ben het met je eens dat er gewoon te weinig interessante films op tv uitgezonden worden. Ik kijk daarom zelf ook vrijwel nooit een film op tv. En deze scoort bij mij ook maar een 2,0.

avatar van Hanne

Hanne

ik had eerst de helf geien ik vond hem toen wel leuk.

voor een nederlandse film vind ik hem goed.

avatar van Wouter

zucht.

avatar van empirekees

empirekees

Hanne schreef:

ik had eerst de helf geien ik vond hem toen wel leuk.

voor een nederlandse film vind ik hem goed.

Gouden opmerking. Nu nog de Nederlandse taal.

Quido

Nee, weer zo'n onzinnige opmerking die nergens op slaat.

("Voor een Nederlandse films vind ik hem goed")

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Wat mij betreft een zeer onderhoudend filmpje hoor! Niets mis mee. Tuurlijk is het geen topper,maar het is een tv film,dus een topper hoef je ook niet te verwachten. Er word goed genoeg geacteerd om het verhaal goed weer te geven. Vond het zeker geen slechte film.

3,5 ster

avatar van savi_7

savi_7

erg voorspelbaar, en het zijn ook domme kippen

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Geen geweldige film, ook niet slecht!

Onderhouden was deze film wel, want ik heb 90 minuten aan de buis gekluisterd gezeten.

Afentoe een moment van interne spanning, afentoe (helaas) zeer voorspelbaar.

Al met al;

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Leuke doordeweekse film.

Zaten momenten in de film die niet echt superkwalitatief waren, verder was alles wel aardig.

avatar van Asmahan

Asmahan

Vond er niks aan. Er gebeuren toch nare dingen met sommige meisjes en zelfs dat raakte me totaal niet. Ik vond niemand sympathiek en het gedoe met de riem raakte kant noch wal.

avatar van neo

neo

Juist die scene met de riem in de winkel vond ik de meest sterke van de hele film, ook qua score.

avatar van Vera

Vera

Goed verhaal en ook wel grappig hier en daar. Het geeft ook een beeld van deze tijd!

Ik vond het meer een tv - film, dus niet echt voor de bios.

Maar als nog 3.5*

neo schreef:

Dat vond ik ook een erg goede scene ja, maar het laatste vond ik toch wel het spannendst. Ik vind dit best een goede film.

avatar van Wouter

Vera schreef:

Ik vond het meer een tv - film, dus niet echt voor de bios.

Het is dan ook een telefilm. Wel eentje die de bios haalde.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Hele goede Nederlandse film. Prachtig verhaal.

avatar van BOND31

BOND31

Stille Nacht is toch in de eerste plaats een TV-film en heeft niet de allure en dynamiek van een bioscoopfilm. Het is allemaal wel redelijk boeiend om te volgen, maar echt groots wordt het nooit. Wat me stoorde was die Frank Sinatra-imitatie aan begin en eind, paste mijns inziens totaal niet bij de film. Een 3, toch nog.

avatar van Oliver

Oliver

81 minuten duurde deze, maar geen enkele minuut verveelde de film. Echt top acteerwerk van de meisjes. En vooral het einde om wie nu die verkrachter is is echt spannend om te blijven zitten tot de laatste seconde van de film, echt een topper!! En natuurlijk ook top regie van Ineke Houtman. 4*

avatar van Gehenna

Gehenna

Deze Nederlandse thriller, daar kan ik kort over zijn, is echt goed! Nergens saai of langdradig én de film heeft een mooie speelduur van 81min. Er zit vaart in de film, de opbouw is werkelijk ingenieus. De sfeer past precies binnen de film, je word daadwerkelijk paranoia gemaakt én ziet overal wel een dader. De scenes in het bos zijn creepy en geven je het gevoel daar echt midden in te zitten. Niets dan Lof voor de regisseuse en deze film. 4*

avatar van otherfool

otherfool

Beetje dubbel gevoel; het zeer ernstige gegeven van de serieverkrachter (die dan ook nog eens echt bestaat) verzandde soms in wat 'mutserige who-dunnit scenes', terwijl op andere momenten de film weer erg rauw werd.

Verder zeer redelijk gemaakt en geacteerd voor een TV film, en de raamvertelling is aardig gevonden. 2,5*.

avatar van olano

olano

Net gekeken, echt een verbazingwekkend goede film. Geen enkel minuut tot verveling in deze film, van het begin tot het einde verbazend goed, elke scene wist me dan ook te boeien en vooral ook knappe regie en acteerwerk. Meer van dit zou ik zeggen. 4*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Al een tijd terug gezien: redelijk. Een paar scriptuele foutjes en een irritante Liesbeth Kamerling. Maar wel een - hoe kan het ook anders - steengoede Victor Löw en een paar spannende scenes in het bos. 3*

JonathanTucker

Toch wel 1 van de betere nederlandse films, ik houd niet echt van nl films, maar vind deze wel goed.

Acteerwerk was te doen, vooral Victoria Koblenko!

Ik zit te twijfelen tussen 3,5* en 4*, maar ga dan toch voor 4* een kleine 4*.

JonathanTucker schreef:

Dan wordt het snel tijd om betere te zien.

(om aan te geven dat deze echt niet tot de top behoort)

Nou, welke raad je aan?

Ik zou niet echt snel tevreden zijn bij een Nl film

avatar van Bas17

Bas17

JonathanTucker schreef:

Nou, welke raad je aan?

Ik zou niet echt snel tevreden zijn bij een Nl film

Probeer Simon eens, die is niet alleen heel goed, maar ook heel toegankelijk.

Of Karakter of Cloaca ofzo.

avatar van otherfool

otherfool

Het Zakmes, Zusje en vooral De Tweeling. Maar dit is misschien wel wat OT.

JonathanTucker

Simon heb ik gezien, die andere 2 niet.

Het zakmes heb ik ook gezien, en de tweeling ook.

Het zakmes is wel leuk, de andere 2 films vond ik helaas niet leuk.