Genre: Familie / Animatie
Geregisseerd door: Dean DeBlois en Chris Sanders
Met onder meer: Daveigh Chase, Ving Rhames en Tia Carrere
Releasedatum: 27 juni 2002
Plot Lilo & Stitch
"There's one in every family."
Lilo is een bijzonder 5-jarig meisje uit Hawaï dat niet altijd begrepen wordt door haar omgeving. Terwijl haar zus de sociaal werker op afstand probeert te houden, wil Lilo alleen maar iemand die met haar wil spelen. Op dat moment stort Stitch, een buitenaards wezen dat alleen maar kan vernietigen, neer op Lilo's eiland. En een onwaarschijnlijke vriendschap begint zich te vormen.
Lilo (stemrol)
Captain Gantu (stemrol)
Rescue Lady (stemrol)
Lilo
en Stitch
Is weer al vijf jaar geleden dat ik een Disney film gezien heb, en gezien het minder interessante Japanse live action aanbod heb ik maar even een korte animatiemarathon ingelast. FF : Advent Children was een complete misser, Lilo & Stitch was vandaag aan de beurt, en The Iron Giant komt morgen.
Deze film gekozen omdat het mij toch een iets andere Disney leek, en uiteindelijk bleek het dat ook te zijn. Vooral in het begin goed merkbaar, maar hier en daar komen er toch leuke verwijzingen voor, en stel je voor, geslaagde grappen. Iets waar zelfs Pixar jaloers op mag zijn.
Hoogtepunt van de film is natuurlijk Stitch, en vooral in meeste evile vorm. Jammer dat hij langzaam verandert in een braaf beschaafd beestje, maar dat nemen we dan maar voor lief. Verder nog enkele leuke sidecharacters, maar dan spreek ik vooral over de aliens. Want Lilo en zowat elk ander menselijk character is vervelend. Ook die eenoog is kinderlijk en alles behalve grappig.
Paar leuke verwijzingen zoals gezegd dus. De running gag met de man met het ijsje (en de finale ID4 scene), maar ook lichte knipogen naar Critters en Aliens meende ik te herkennen.
Daarnaast ook een hoop kritiekpuntjes. 3D was barlelijk, de animatie vloeiend maar de stijl lijdt er te ernstig onder. Alle vorm van detail is zoek, waardoor je teveel naar grote ingekleurde vlakken ligt te kijken. Liever minder animatie en meer afwerking en details dan. Ook de voice acting was vaak ondermaats, de score totaal kut (Elvis en Hawai muziek ? Waarom dat eerste en waarom zo'n slechte bewerking van het tweede ?) en de moraal soms te vervelend.
Maar ach, ik heb me best vermaakt, en hoewel de film enkele keren de irritatiegrens leek over te gaan, kwam er telkens weer een geslaagde joke. De functie van de "funny sidekick" (hoe ironisch kan je zijn) is gelukkig erg miniem en hier en daar heeft de film zelfs een beschaafde edge. Aardig filmpje dus. 3*
Angrod_Pallanén
Alle punten van jou snap ik bij deze film, alleen Lilo niet. Hoe kan je dat droge meisje nou niet grappig vinden? Echt heerlijk hoe zei verteld dat die vis het weer controleerd en er dan nog van overtuigd is ook.
Dat Stitch vriendelijk zou worden was voorspelbaar, het is tenslotte een kinderfilm en daar moet alles goed komen.
Angrod_Pallanén
Nee. Niet echt, de mooiste vind ik nog al die disney figuren boos kijkent naar Stitch die in het midden zit.
Vind ik geen goeie reden.
Angrod_Pallanén
Oh, nee, het was geen rede, het was meer een medeling van; het was te verwachten.
amazingmoi
blijft een sjieke film,ga volgende week de box kopen met lilo and stich special edition en lilo and stitch 2 er in:)
Pieter Montana
Ik moet hierin Onderhond gelijk geven,Angrod.
Lilo was helemaal niet grappig en op sommige momenten zelfs irritant.De 3D animatie liet toch ook wel wat aan mijn wensen over,vaak was de achtergrond maar snel barlelijk getekend Het leek wel alsof je naar een schilderij zat te kijken.
Gelukkig was er Stitch
en dat hartverwarmende verhaal over vriendschap en familie wat me een beetje deed denken aan The Fox And The Hound
Stitch is zo'n schattig,lief,grappig,knuffelbaar personage om je hart te doen smelten.Zo geeft Stitch een geweldige imitatie van Godzilla en Elvis
Over de muziek van Elvis Presley valt natuurlijk niks over te klagen,maar waar zijn die oude vrolijke Disney-liedjes gebleven?
Hier zat meer in
@Onderhond:Dat Stitch braaf wordt is natuurlijk normaal voor een Disney-film,zo hoort het
Angrod_Pallanén
Dat is de bedoeling (zie: 2-disc SE). Met aquarell (hoe schrijf je dat) hebben ze de achtergrond gemaakt en dat geeft een nieuwe look. Ipv die 3D achtergronden die ze later met Treasure Planet zouden maken, vind ik dit toch een beter alternatief.
Zoals je al zei: De Elvis liedjes. Ik vind ze al vrolijk genoeg en dan de bewerking ervan; ook vrolijk. Het Hawaiiaanse liedje: He Mele No Lilo is gewoon prachtig en vind ik weer een verfrissing op het Disney-traditie gebied.

Normaal kan je er nog wel iets bij verzinnen, maar ik heb geen idee wat voor een verhaallijn-grappen-animatie het beter had gemaakt.
Pieter Montana
Die 3d achtergronden bij Treasure PLanet waren juist zeer mooi gemaakt.
Ik bedoelde dat ik het beter vind als er zelfgemaakte Disney-liedjes zijn.
"He mele no Lilo" was inderdaad wel mooi maar voor de rest waren er toch geen anderen zelfgemaakten?
Ik blijf bij mijn 3*
Angrod_Pallanén
Die 3d achtergronden bij Treasure PLanet waren juist zeer mooi gemaakt.
Je link doet het niet, maar ik vond de beelden van Treasure Planet verschrikkelijk. Me Against 3D.
Nee, maar twee andere; de end-title en het liedje bij het surfen zijn van Elvis, maar met een draai van Disney (zie weer: 2-disc SE) en daarmee maak je mij al blij.
Ik vind het best.
soom
Geweldige film. Lilo&Stitch is een film om met een hele groep te kijken, wat we ook deden:) en we lagen dubbel om Stitch.
LOTR-lover
Een film die wat tegenvalt. Ik had er iets meer van verwacht na Monsters Inc. Toch is Stitch onvergetelijk en is de film toch 4* waard.
jowietje
Geweldige film! Ik kan er niets aan doen maar Lilo en Stitch is toch echt mijn lievelings film zelfs de vervolgen zind ik goed, dit is de beste disneyfilm ooit met mooie, grappige zielige stukjes TOP
illogical
Nee.. Ik vond het niks! Toen ik die trailers zag met Belle en het Beest enzo ging ik er met veel verwachtingen heen.. Ik had het verhaal heel anders verwacht dus.. Nee dit vond ik tegenvallen
film_kaza
Ik hou niet zo van die zinnen die vaak in kinder proggama's of films komen zoals:
- samen kan je meer dan alleen
- vrienden zijn er om elkaar te helpen
- niet iets slechts doen
- ik kan dingen beter waarneer ik aan je denk
Die dingen zijn niet altijd waar en daar erger ik me aan.
Dan nog een stom verhaaltje erbij flikken waarbij 1 van deze dingen de moraal is. Zoals bij de bende van vijf, slechtste serrie die ik ooit zag.(mijn foutje dat ik niet over de film begin maar dit wil ik even kwijt.) In deze film kwam dat familie zinnetje erin. 1 minpunt voor de film. Verder is ie gewoon leuk en soms grappig. Het gemiddelde is perfect zo. Maar ik erger me zo aan die scene met die zin, dan word ik helemaal depri van. Een stitch the movie had echt niet gehoeven.
3 sterren.
veron35
voor de sount track 5* voor de film 2* dus ik geef hem 3,5*
Film_La_Timo
vind hem wel leuk. maar soms denk ik he. en dan snap ik er niks van. maar tog wel leuk.
3,0
matthijs_013
Begin was erg grappig, maar het dwaalde later iets af. Toch een geslaagde Disney Classic film.
thunderball
Een paar weken geleden voor het eerst gezien, dit leek me eigenlijk nooit wat.
Het begin voor de titels was nauwelijks door te komen zo saai en slecht.
Daarna echter met Stitch die de ene na de andere catastroffe te weeg brengt wordt het stukken leuker en beter! Ik ging zeer snel houden van dit maffe beestje!
Was juist blij dat er eindelijk nu eens niet allemaal van die zoetsappige Disney liedjes in zaten, maar gewoon coole nummers van de King!
Wat mij betreft: 4,5 ster!
FillumGek
Ik heb hem net gezien en ik zie nu niet veel Disney's meer voor het eerst. De Disney's die ik nu af en toe zie ken ik al van vroeger en scoren ook hoog vanwege nostalgische waarde. Deze zag ik net voor het eerst, terwijl de titel me nooit aansprak. En om maar meteen met de deur in huis te vallen; hij is erg leuk!
De humor is ontzettend droog soms. Ik heb meerdere keren echt moeten lachen, wat ik vrij zeldzaam voor een Disney aangezien ze vaker met moralen dan met humor smijten. Maar het zijn ook de personages die de film meerwaarde geeft. Lilo is schattig, Cobra Bubbles is droog, Jumba en Pleakley zijn een komisch duo en natuurlijk Stitch die de show steelt met zijn streken. En ook Nani, David en andere bijpersonages vond ik leuk. Helemaal niks mis mee dus.
De soundtrack was ook goed en het was een opluchting dat er nu niet veel Disney-liedjes inzaten.
De animatie was mooi en de stemmen waren goed ingesproken. Minpuntjes zijn dan toch de moraal en de clichés, hoewel ik me er nu minder erg aan stoorde dan normaal.
****
Sophiee..
Perfect!
Het tegenovergestelde van bijna alle voorgaande disneyfilms. Een alien in plaats van pratende honden, katten, leeuwen. Een keer geen zingende mensen die een dansje doen.. Ook al gaat het om buitenaardse wezens, het is toch een stuk realistischer.
Bij het gebrek aan disneyliedjes; Ik denk dat men meer commentaar zou hebben bij een zingende lilo, of een zingende stitch toch?
.. Het is tenslotte geen Lion King! En er was toch geen betere keuze als The King Of Rock And Roll?
Deze film heeft mij meer dan aan het lachen gemaakt, en behoord nu tot mijn favorietlijst.. Perfect ingesproken, geweldig script en citaten die je nog heel lang bijblijven.
He's vile! He's foul! He's FLAWED!
But also Cute and Fluffy!
Jessu123
Daveigh Chase ken ik wel van the ring
de film heb ik al een tijd nie gezien
3,0
tommykonijn
Vermakelijke disney film, hij was best leuk en de animatie was ook goed alleen het laatste vond ik een beetje emotioneel als Stitch op het punt staat om weg te gaan
, (ik heb toen in de bioscoop bijna gehuild maar gelukkig bleef Stitch bij Lilo

2005

Stitch! The Movie
2003

Gigantisch succes 'The Wild Robot' (294 miljoen euro) nu direct te streamen

Zach Galifianakis gaat rol spelen in aankomende live-action remake van 'Lilo & Stitch'

Disney maakt regisseur bekend voor aankomende live-action remake van 'Lilo & Stitch'

Makers van Lilo & Stitch hielden film geheim voor Disney: "We lieten de studio niets zien"

A Close Shave
Animatie / Komedie, 1995