• 9.379.105 stemmen

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 22 juli 2004

Plot Fahrenheit 9/11

"Controversy...What Controversy?"

Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000. Al Gore aanvaardde de nederlaag en George Bush werd de nieuwe president van de Verenigde Staten. We volgen Bush tijdens zijn eerste maanden 'in office' tot aan de dag waarop de Verenigde Staten de zwaarste terroristische aanslagen uit hun geschiedenis meemaken: 11 september? Moore analyseert de periode na de aanslagen: de omverwerping van het Taliban-regime in Afghanistan en Moore neemt vooral de aanzet voor de oorlog in Irak zwaar op de korrel.

Zichzelf (as Cpl. Abdul Henderson USMC)

Zichzelf (archiefmateriaal)

Arthouse films in grote bioscopen zijn nog het leukste. Hele zaal en enorm scherm voor jou alleen. Zo al menig film in het UGC complex mogen bewonderen

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Uit de Variety van vandaag:

"Fahrenheit 9/11" will be release June 25 in approx. 1,000 US screens

Producers Harvey and Bob Weinstein (under their fresh new shingle, 'Fellowship Adventure Group') with team with Lions Gate Films and IFC Films to distribute the highly anticipated and controversial political themed documentary, "Fahrenheit 9/11" from Oscar-winning filmmaker Michael Moore.

According to Variety, the anti-Bush film, which is said to have the power to sway voters against Bush in the upcoming election, will be release June 25 in approximately 1,000 US screens.

Miramax Films, which was originally slated to be the main distributor, but was stalled by Disney, will have no part in the marketing or in the film’s release. In fact those duties will be shifted over to Weinstein's 'Fellowship', the new label that was created just for "Fahrenheit".

"With Frodo (Harvey) and Sam (Bob) now in charge of the Fellowship, I welcome the addition of Lions Gate and IFC to our quest in bringing good family entertainment to the viewing public," Moore said in Variety. "(Lions Gate CEO) Jon Feltheimer produced my series 'TV Nation' and IFC produced my series 'The Awful Truth'. Not only am I in good hands, I am grateful to them now that everyone who wants to see it will now have the chance to do so".

While a deal has not been set, Lions Gate and Universal Studios Home Video are the main contenders for the film’s DVD rights. According to an earlier report, the film is expected to be fast-tracking for an October DVD release, which is just in time before the US Election.

Er is een trailer uit:

KLIKPLEK

Hmm ik krijg de Quicktime versie (large) maar niet geladen.

morpheus

Bij mij schiet het ook niet op, zal wel veel traffic krijgen nu......

offtopic: Hmmm grappig ik heb nu precies

Aantal stemmen: 400

Aantal berichten: 500

avatar van Yak

Yak

Bij mij ook niks. Vanavond nog maar eens proberen, want ik ben toch wel benieuwd.

Verwachte premièredatum Nederland : 5 augustus 2004.

avatar van klinkvan

klinkvan

als je het boek ook leest(stupid white man) dat er geen haan naar kraait als er FRAUDE gepleegt wordt met de telmachines in Florida, dat dit allemaal kon omdat zijn neef daar de touwtjes in handen had...?! dan vraag je jezelf toch af.. Zo staan er taloze voorbeelden in het boek wat ons gedachtengang alleen maar bevestigd! nu hoop ik voor de bevolking van de USA dat ze hier lering uit trekken en die dictator Bush afzetten en samen met zijn Famillie berechten voor wat zij de wereld hebben aangedaan met al HUN oorlogen die nergens op gebaseerd waren/zijn OLIE mag niet een reden voor oorlog zijn!

avatar van GFM

GFM

klinkvan schreef:

Juist deze manier van denken vind ik erg storend...

Dictator Bush, hoe krijg je het uit je mond...deze man doet gewoon mee aan legale verkiezingen, zoals ook dit jaar, deze verkiezingen worden geheel gecontroleerd door de Amerikaanse wet. Een echte dictator zoals Saddam zal dit nooit doen!

Dat het een oorlog is om de olie is erg kortzichtig....Er waren talloze redenen voor deze oorlog, massavernietigingswapens zijn dan wel niet gevonden, maar waarom werkte dhr. Saddam dan niet mee aan de VN wapeninspecties en heeft hij 14(!) VN-resoluties geschonden, mishandelde en onderdrukte hij zijn eigen bevolking en hij was schuldig aan talloze oorlogsmisdaden (in Iran en tegen de Koerden en de eigen bevolking na golf oorlog 1), verder steelde hij geld van zijn straatarme bevolking om zichzelf en zijn familie te verrijken, is schuldig aan een van de grootste milieurampen ooit.

ik ben blij dat de nieuwe regeringsraad binnenkort aan de slag gaat, welke is geaccepteerd door een van de grootste tegenstanders van het amerikaanse interim-regime, wat een hoop rust en stabiliteit gaat brengen in dit land.

Ik vind dat de Amerikanen erg dapper waren om het (eindelijk) tegen Saddam op te nemen en zijn zeer succesvol gebleken als veroveraar van Irak..

Dat ze als bezetter op dit moment erg falen geeft iedereen weer voeding tot het soort uitspraken dat je doet. De Amerikanen zijn er echter maar tijdelijk en dragen over 3 weken de macht over...

Dit extreem linkse geleuter is minstens zo gevaarlijk als de bedreigingen van Bush die je aankaart...

Het is zo makkelijk al de berichtgeving van onze media te volgen met een enorme negatieve en eenzijdige berichtgeving over rechtse mensen in de politiek (Bush, Berlusconi en ook Balkenende, Sharon).

Voor een groot deel dus door het beeld wat er in de media van geschapen is.

Net zoals Moore ook maar een beeld schept, wat door velen ook zomaar kritiekloos geslikt wordt.

Of door sommigen door op futiliteiten te wijzen, klakkeloos aan de kant geschoven wordt.

avatar van klinkvan

klinkvan

Beste GFM! jij heb denk iets te weinig tv gekeken en iets te veel films gezien die vooral allemaal er mooi en romantisch waren met een eind dat iedereen nog lang leefde en vooral gelukkig was.

Eerlijke verkiezingen en ik kortzichtig ...hahaha

En extreem links...weet je wel wat dat betekent?! ik ben alleen bang dat als onze VRIENDEN zo blijven doorgaan met ruzie zoeken in landen waar ze helemaal niets te zoeken hebben(MET JE DAPPER!!! vietnam was ook heel erg DAPPER HE?)

Joh wat jij moet doen is je aansluiten bij het amerikaanse leger en lekker jezelf kapot laten schieten in een land waar je niets te zoeken heb, om redenen die eigenlijk voor niemand helemaal duidel;ijk zijn, o ja omdat er wordt gesuggereerd dat er massa vernietigings-wapens opgeslagen liggen!

avatar van GFM

GFM

klinkvan schreef:

Beste GFM! jij heb denk iets te weinig tv gekeken

Verkeerd gedacht

Geforceerd grappig proberen zijn en dat het dan niet lukt jammer is dat he??

Eerlijke verkiezingen en ik kortzichtig ...hahaha

Ik begrijp deze lach...jij bent van de oneerlijkheid van de verkiezingen overtuigd en dat recht heb je...Ik ben alleen van mening dat Amerika prima in staat is zijn eigen wetten en regels te bepalen en dat het met deze FRAUDE allemaal wel meeviel..

En extreem links...weet je wel wat dat betekent?!

Ja maar als jij een prive uitleg wilt: extreem linkse mensen bevinden zich uiterst links van het politieke spectrum...Lees anders Das Kapital van grondlegger Karl Marx eventjes door...

Als je Vietnam gaat vergelijken met Irak denk ik dat jij nog eens heel wat geschiedenisboekjes moet openslaan,...En ik sta liever pal achter amerika dan allemaal obscure landjes met dictatoriale regimes die een samenleving nastreven waarin westerlingen met de grond gelijk worden gemaakt...

Ik ga zeker niet het Amerikaanse leger in en ze hebben er zeker nix te zoeken als bezetter...daarom wordt de macht over 3 weken overgedragen en zijn ze alleen nog ter stabilisatie en veiligheid...

Er waren talloze andere redenen voor deze oorlog, zoals in mijn vorige post genoemd

Wat jij moet doen is lekker een SP lidmaatschap aanvragen en je lekker druk gaan maken met een joint en een hanenkam in een kraakpand...

avatar van Jordy

Jordy

Ik heb geen zin in eindeloze links-rechts discussies op deze site (zijn al teveel forums door verpest), dus nu weer verder over deze film svp.

avatar van JakkeLuchtgitaar

JakkeLuchtgitaar

@GFP: om het forum hier niet vol te zetten met discussies over het Amerikaans buitenlandbeleid verwijs ik je even door naar deze link:

link

en durf dan nog eens beweren dat de VS landen enkel binnenvalt met goede bedoelingen!!

(om over overtredingen van conventies en internationaal recht nog maar te zwijgen)

De lijst is lang heh jongen?!

avatar van Yak

Yak

Trailer werkt inmiddels, ch-check it out.

Is er nog geen officiële poster voor deze documentaire?

avatar van Wolverine

Wolverine

In Michael Moore "Dude, where's my country" (Nederlandse versie heet "Klauwen af van mijn land") heb je Fahrenheit 9/11 waarschijnlijk al in boekvorm.

Yak schreef:

Is er nog geen officiële poster voor deze documentaire?

Yep, HIERZO

bron: filmtotaal

Ik vind de poster weinig bijzonder, eigelijk maar lelijk....

avatar van jassonn

jassonn

Ze hadden dat Winner of de Palm.... weg moeten halen of anders niet zo groot,verders is hij best te doen.

Al had ik zelf wel iets mooiers kunnen bedenken o-)

avatar van FisherKing

FisherKing

morpheus schreef:

Ik vind de poster weinig bijzonder, eigelijk maar lelijk....

Lijkt mij meer een teaser, hoor.

Ik denk dat dit een advertentie uit een tijdschrift is. Sowieso is het een teaser geval inderdaad.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Is gewoon een plaatje dat ik een tijdje geleden van Michael Moore's site had geplukt (omdat je zonder plaatje geen film kunt toevoegen hier). Ik denk dat de 'echte' poster nu wel een betere optie is.

Ik heb het over het plaatje dat gelinkt wordt.

avatar van mister blonde

mister blonde

is iig beter als de ´poster´ die er nu is.

avatar van Wolverine

Wolverine

Michael Moore over Balkenende in zijn boek (voorwoord nederlandse versie):

"Luister, Jan Peter, door in te stemmen met deze onzinnige "Coalitie van Gewilligen" gaf je Amerika het recht om Irak binnen te vallen. Door je handtekening te zetten, had je direct een militaire rol in deze oorlog. En je landgenoten weten dat. Je hebt dit kleine debacle overleefd, maar je dagen aan het hoofd van de regering zijn geteld".

Moore is flink schreeuwerig dus de poster in de link verbaast me niet

morpheus

onder het motto "nutteloos nieuws"

De Hollywoodpremière van Michael Moore's controversiële film 'Fahrenheit 9/11' vond woensdagavond plaats. Vele sterren, onder wie Leonardo DiCaprio, Matthew Perry, Drew Barrymore en Danny de Vito kwamen erop af, om zo hun support aan de anti-Bush film te geven.

Michael Moore zei dat hij toch trots is een Amerikaan te zijn. "Ik ben blij dat ik in een land leef waar ik de vrijheid heb mij te uiten en mensen te vermaken. Ik hoop mensen aan te sporen zich actiever in deze fantastische democratie op te stellen. Als ik dat door deze film teweeg kan brengen, ben ik een gelukkig mens".

Op de vraag of hij blij was dat zoveel Hollywood-sterren zijn film wilden zien, antwoordde Moore: "Ik voel me vereerd, een beetje nederig zelfs. Het geeft mij goede hoop voor het land". Komiek Chris Rock zei nog op de rode loper: "Ik hoop dat J.Lo goed is." Basketbal-fan Danny de Vito en zijn vrouw lieten er zelfs een belangrijke finalewedstrijd voor schieten, om 'Michaels film te steunen'. 'Fahrenheit 9/11' draait vanaf 25 juni in Amerika en vanaf augustus ook in Nederland.

bron: nieuws.nl

avatar van Esteban

Esteban

Die link werkt niet.

Het zijn er trouwens twee: http://www.joblo.com/index.php?id=4506

Ik vind ze allebei wat kinderachtig eigenlijk.

avatar van tovenaar

tovenaar

Bij mij werkt die link van Esteban wel hoor...

avatar van Jordy

Jordy

Ik vind die onderste echt erg goed