Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
Zwarte knesit
Dat is zo, ach, ik had gewoon liever iets anders verwacht, vond het een beetje flauw.
Mug
Alleraardigste Batman-flick. Grootste domper is toch wel het ontbreken van een zogenaamde Batman-villain. Het komt nogal on-Batmans over nu.
Film ziet er uitermate verzorgd uit, alhoewel er hier en daar opzichtige cgi-effecten zijn helaas. Ook het script loopt trouwens niet helemaal lekker, maar heeft voldoende sterke momenten om de kijker te vermaken.
Ik vind de film te serieus, en dat is dus geen compliment. Haalt het niet bij de Burton verfilmingen Batman en Batman Returns. Kleine 3,5 sterren.
[edit: toch maar grote 3 sterren
]
thunderball
Dit nu precies wat ik ook vind bij deze film! Het ontbreken van een echte goede schurk!
Blijft zonde, want op zich is de ontstaan geschiedenis van onze vleermuisvriend zeer interessant, maar na het eerste uur heb je dat feitelijk gehad en dan willen we hem 't toch tegen een superschurk zien op nemen!
[edit: toch maar grote 3 sterren
]
Dat vond ik juist zo sterk aan de film ( haat humor in zulk soort films)
thunderball
ja maar wanneer een film als deze zich al te serieus neemt is het ook wat bedenkelijk, want laten we wel wezen:
het gaat hier om een gast in een vleermuispak!!!!
davidov
De humor moet komen uit de menselijke interactie tussen de personage's en de bizarre momenten die langskomen. Bijv de onschuldige bijstaander die opeens Batman langs ziet komen en verbaasd kijkt. Dat is de humor die past bij deze film. En het zit er dan ook voldoende in.
De oude films zaten nogal vol met een ander soort van humor. De "kijk mij eens enorm gek doen" humor (joker, riddler, freeze (met zn verschrikkelijke one liners) etc). En de actie scenes die soms gewoonweg een parodie werden op de film zelf.
Nee, deze film is heerlijk. En ik blijf er bij, de koelheid en wijsheid van de villain is een frisse verandering.
Klopt als een bus maar dat is dan ook onze mening er zijn genoeg mensen die de andere films beter waarderen maar dat is een kwestie van smaak.
davidov
Ow jawel, maar zeggen dat iets niet jou humor is, is al heel iets anders dan ontkennen dat er humor zat in een film. Tevens probeerde ik dus even aan te geven dat er ook om meer gelachen kan worden dan gekkigheid. En naar mijn idee is het juist die humor tussen mensen die pas in deze batmanfilm is gelukt.
Mug
En zo veel bijzondere humor zat er ook weer niet in Batman Begins. Voor de hand liggende one liners (nice coat) en 'grappige' gebeurtenissen. Netjes volgens het Hollywood boekje. Ik miste gewoon de bizarre gekkigheid die voor mijn gevoel hoort bij Batman, zoals (naast de Batman-villain) de Batman-snufjes - de curiositeiten werden nu helemaal teniet gedaan door alles uit te leggen hoe het gemaakt werd e.d. Overal was een verklaring voor, weg mysterie.
thunderball
Verward de saaiheid en het totaal ontbreken van charisma bij Neeson niet met koelheid en kalmte!
En zo kun je overal wel humor in zien, dit is een film zonder humor, die zich zelf veel en veelste serieus neemt.
Was Hauer maar gecast in de Neesonrol, die heeft tenminste pas charisma en persoonlijkheid!
davidov
Dat zie jij er in, niet ik.
Deze film neemt zichzelf tenminste serieus, deel 3 en 4 waren meer waard op dvd als frisbee, 1 en 2 waren best verdienstelijk maar haalden het net niet. Er ontbrak iets. Het echt leren kennen van de man achter het masker. En jij zegt dat er geen humor in zit? Mwah ik kan me anders herinneren dat ik heel wat keren heb moeten glimlachen of grinniken.
Hauer vind ik een saaie Nederlandse zak. Tja dat is ook een vorm van charisma maar om nou te zeggen dat dat beter is?
mister blonde
Toch leuk om te zien dat we precies dezelfde discussie gewoon nog een keer gaan voeren...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Kunnen we het er niet gewoon op houden door te zeggen dat die Batman-films gewoon saai zíjn...
?
Mug
Dat is dus mijn probleem. Het echt leren kennen van die man achter het masker. Alsof dat nu juist zo verrassend/origineel was (en uitgewerkt werd). Batman (een comic-held) hoeft totaal niet geloofwaardig te zijn. Als ik ook lees hoe Batman Batman is geworden via de comics, zie ik dat hier in deze film amper / niet terug, al zeker helemaal niet met die ninja's daar in verwegistan. Om over de moderniteit maar te zwijgen.
De duistere sfeer, daar ben ik het wel mee eens. Tim Burton deed dat juist via de gothische sets en uitstraling. Nolan juist door een ultra-donkere Batman (met diepe donkere stem als Bruce Wayne z'n pak aan heeft), hevig gekweld door zijn verleden.
Maar Batman Begins mist echte Batman-'features'. Ik heb wel degelijk hoop voor het vervolg The Dark Knight met een echte Batman-villain.
thunderball
Davidov ik ben het heel vaak niet met je eens, maar respekteer je mening ten volste, maar zeggen dat Hauer geen charisma heeft maar een saaie Hollandse zak is kan ik toch echt niet serieus nemen!
Ik bedoel, ja dan snap ik dat acteurs als Neeson en Daniel Craig in jouw ogen wel heel interessant zullen zijn, wanneer je werkelijke goede en charismatische acteurs als Hauer saai vindt??!!
thunderball
Shit! Ik heb gisteren avond deze nog maar eens zitten kijken en ik moet toch toegeven dat ie eigenlijk best wel goed is (hihi)
Ik ben toch iets te negatief geweest, een ECHTE man durft zoiets toe te geven! (haha!)
ok laat ik niet kinderachtig zijn ik verhoog hem met een punt!
Knarf Kenobi
Precies, de enigste reden waarom Rutger Hauer uberhaupt een acteercarriere heeft kunnen starten is vanwege zijn karakterestieke kop en geweldige charisma! Je kunt alles van hem zeggen, maar dat hij geen charisma heeft dat nou net niet
thunderball
Ja bedoel ik! Je kunt alles over hem zeggen, dat ie wel hele bedenkelijke, foute cariere keuzes heeft gemaakt en zelfs dat ie misschien maar een beperkt acteur is,
maar DAT nou net NIET!
metaledje
wat kom je hier veel bekende tegen zeg
persoonlijk vind ik dit de beste batman, christian bale vind ik gewoon goed
genoeg actie en wat nieuwere snufjes wat perfect voldoet in een batman film 3.5*
Hi-Tek
Ik heb de film nooit gezien, maar de andere Batman movies overigens wel en deel 3 & 4 vind ik veruit de slechtste.
Het ziet er allemaaal zo overdreven uit net als jij zegt de ''kijk mij eens gek doen'' humor vaak ook van die domme onliners.
Zo neem ik een film als Batman ook niet echt serieus het zou daarom een drama moeten zijn met een komische ondertoon, maar bij deel 3 & 4 krijg je het tegenovergestelde voorgeschoteld.
Geef mij maar een lekker duister sfeertje, donkere personages, dramatisch en tegelijkertijd luchtig en zonder gestoorde villains.
Daarom sluit ik me ook volledig aan bij jouw mening.
thunderball
Hoe kun je je bij iemands mening over een film aansluiten wanneer je de hele film niet gezien hebt en je dus ook niet weet hoe de schurk is?!!
@ thunderball
Volgens mij begrijp je het niet helemaal volgens staat er duidelijk in davidov's bericht dat de oude films vol staan met een bepaald soort humor en ik reageer daarop op.
Ik heb het overigens zelf ook over de oude film de delen 3 & 4 en zeg gewoon hoe ik het liever in een batman film wil hebben.
En hoe kom je er trouwens bij dat ik heb geschreven dat ik weet hoe de badguy zich voor doet
ok, had misschien ook wat te snel gereageerd,
maar davidov heeft het over DEZE film als ie het heeft over duistere sfeer en serieuse villians en niet over de oude reeks.
De gestoorde villians zitten in de eerste vier films en in deze zit juist een meer normale (vind ik dus saaie) schurk, daar ging de hele discussie over. (zie ook de eeuwige discussie bij James Bond en vooral dan bij TND)
Maar even goede vrienden???!!
ok, had misschien ook wat te snel gereageerd,
Naja maakt niet uit verder heb ik zelf ook wel eens.
Dat klopt en maar goed ook eigenlijk, want dat is nu net wat ik hoopte zoals je ziet:
Dit stukje gaat over de eerst volgende batman film en aangezien ik deze nog niet heb gezien had ik dus over deze film.
Ik zeg ook precies hetzelfde als jij aangeeft over de gestoorde villains alleen jij hebt over alle 4 de delen ik specefiek deel 3 & 4.
Mijn kritiek op die delen was dat het niet echt serieus te nemen was door die bepaalde soort humor en dat vind Davidov dus ook:
Daarom sluit ik me toch aan bij zijn mening
Maar even goede vrienden???!!

p.s. - als het nu nog niet duidelijk is dan geef ik het op
thunderball
was allang duidelijk, we praten langs elkaar heen zie ik nu. Sorry!
Hi-Tek
ach ja het geeft allemaal niet wel leuk een discusie zo op z'n tijd en al helemaal als je gelijk krijgt
Hi-Tek
Normaal gesproken zou ik daar wel zin in hebben, maar aangezien je geen partij voor me bent en we dat we misschien een beetje offtopic gaan laat ik het hier maar bij
Die discussie komt nog wel ik houd je recente stemmen wel in de gaten, achja een beetje dwarsliggen daar heb ik wel zin in
Jan van Ooyen
ik vind dit by far nog de beste film van batman. Ik bedoel oke de eerste was er wel en het komt niet overeen met burtons versie maar so what..ik vind dit veel en veel beter..de rol van gordon is hartstikke goed geven..als ik oldman zo bekijk zie ik gelijk jim gordon. het is erg geinspireerd door year one van frank miller en ze hebben het heel goed gedaan. Ik kijk uit naar batman 2 met bale en nolan!!
minpuntje voor kathie holmes.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic