Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
davidov
en hoe hij die gasten wegstuurde was dus niet echt zijn stijl, of hoe hij met die dames het hotel binnen kwam, maar dat kan ook zijn dat het gewoon nog de jonge Bruce Wayne is. Verder zou hij zelf afstand moeten nemen van Rachel en niet zij van hem. Batman wilt zo min mogelijk vrienden omdat dat zijn zwakte is
K het is duidelijk dat de boodschap in de film niet helemaal overkwam...
1. Wayne moest aandacht trekken in de media en ging zich daarom EXTREEM extravagant gedragen (oftewel de playboy met babes cars etc)
2. Wayne kon niet tegen de mensen zeggen "oprotten!" dus deed hij alsof hij heel erg dronken was (iets wat ik trouwens geniaal vond gedaan). Wat je ook kon zien want zodra ze weg waren was hij "weer" nuchter.
2 erg leuke dingen btw aan de film, mits je ze snapt
Flipman
Nee, dat klopt wel, achel (Caspian, andere Rachel dus) ging in "Batman: Year Two" ook van hém weg. Maar dat was om andere redenen.
aryan
K het is duidelijk dat de boodschap in de film niet helemaal overkwam...
2 erg leuke dingen btw aan de film, mits je ze snapt
Oke punt 1 begrijp ik nog wel, maar punt 2 vind ik gewoon niet passen bij Bruce Wayne. Hij moest zijn gasten wegsturen, dat zou hij op een nette manier moeten doen, ik kijk bijvoorbeeld Justice League en daar zie je dat hij zich als Bruce Wayne zeer netjes gedraagt
davidov
mwa, je moet begrijpen dat hij nog maar net terug is en niet de oudere wayne is zoals we hem "gewoonlijk" in de films en series zien. En dus blijft hij in zijn rol als feestganger door zich weer asociaal te gedragen, doen alsof hij super dronken is en dat dan mensen weg gaan...
Als hij vriendelijk zou zijn en zou vragen of iedereen weg kon gaan kreeg hij toch alleen maar vragen "waarom dan?" etc. Maar door de sfeer keihard te verzieken wil iedereen weg (en heb je meteen een mooi excuus dat als het huis in puin zou liggen -- hij was dronken en blies het huis op...)
later als hij eenmaal een bekend persoon is kan hij zich natuurlijk meer volwassen gedragen
guus de laat
vind deze film beter als alle andere batman films
aktie in de film is goed
gewoon een mooie film om te zien
Mr.Pink
ik snap niet dat iedereen dit zooitje beter vindt dan de andere batman films,afgezien van de goede rollen is het echt de slechtse die ik gezien heb.
en komop die batcar :S
het is op zich een goed opgezette film,als je batman eruit had gelate was het mischien nog een leuke actiefilm geworden.
nee geef mij maar gewoon de kleurijke cartoonbatman,met de joker en de pinguin,deze film is gewoon te volwassen,leuk voor de echte batfans maar je moet er als gewone kijker gewoon 3 keer bij nadenken
LDF
Ik heb hem net gezien
Ik verbaasde me erover dat deze Batman film anders is dan de rest!
Soms zat ik met open mond te kijken, naar bepaalde scenes!!!
Een Mooie Verfrissende Batman Film
as
tsss, hoe durven ze.
Tha Flow
Tsja, erg tegengevallen. Absoluut niet wat ik er van verwachtte. Dit gebeurd vaker bij opgehypte blockbusters zoals deze, maar dit was toch meer een tegenvaller dan ik had kunnen bedenken. De line-up aan acteurs en mijn jeugdsentiment bij Batman zorgen ervoor dat ik voor het zien van de film goede hoop had. Maar dan;
De film begint redelijk. Bruce Wayne als een trainee in het verre oosten. Een grauw sfeertje en de wetenschap dat hij Batman zal gaan worden zorgen voor een lekker wegkijkend begin.
Christian 'american psycho' Bale valt postitief op. Ik ken weinig van hem maar ik zou graag meer van hem zien. Terug naar de film. Het begint dus redelijk maar dat draait snel om. Eigenlijk vanaf het moment dat Bruce Wayne Batman wordt. Niet geloofwaardig dat zijn stem ineens drie octaven daalt en het onzekere wat Bruce Wayne heel erg had is ineens verdwenen. Ik weet dat ik geen geloofwaardigheid moet zoeken in een film als deze, maar ook hier is het belangrijk. Als ik kijk naar oudere Batmanfilms is het daar heel duidelijk wat het doel is. Een soort schijnwereld (Gotham) met daarin een ouderwetse held in kostuum die de stad redt. Daar liggen de pretenties niet hoger dan dat. In deze film is het vooral veel blabla met weinig inhoud. Ik sluit me aan bij vorige sprekers als ze zeggen dat je Batman lekker in dit schijnwereldje moet laten, en niet proberen de arme man naar de hedendaagse realiteit te trekken. Daar hoort hij niet thuis. Je gaat ook de smurfen niet gebruiken in een spotje over oorlog
. Laat de legende een legende zijn. Dat het niet werkt ligt niet aan de acteerprestaties van Bale maar aan het script. Sommige dingen zijn leuk (de schaarse grapjes, de groei van Wayne naar Batman), maar het is gewoon simpelweg niet voldoende.
Ik ergerde me in de film ook aan andere rollen. Liam Neeson vind ik een goede acteur maar zijn rol als boze leraar komt mij niet geloofwaardig over (om over de plot waar hij deel aan neemt maar te zwijgen). Dan die maffiabaas Don Falcone. Waar ken ik hem van? Deed me denken aan een Harry Potter figuur (met alle respect). In ieder geval niet geloofwaardig als maffiabaas. Oke oke, ik weet dat ik niet altijd Pacino als standaard moet nemen, maar het was het niet wat mij betreft. Hij runt de hele stad maar is eigenlijk maar een watje (nogmaals, met alle respect). Misschien leuk omdat je uiteindelijk erachter komt dat Ra's Al Ghul de baasbovenbaas is en dan misschien de menselijkheid van zijn karakter meer laat zien. Maar weer een onbevredigd gevoel. En dan als laatste kanttekening bij de acteurs Katie Holmes, of Cruise zoals ik tegenwoordig moet zeggen. Een schoonheid van een vrouw, dat zeker, maar acteren kan ze beter aan haar man overlaten. Totaal bezinningsloos en tenenkrommend. Goed op de poster maar ronduit slecht als actrice.
Nu genoeg gezeken over de acteerprestaties. De film op zich klopt wel redelijk en er zijn ook positieve verschijningen (Rutger Hauer, Morgan Freeman, Michael Caine). En ik als halve Batmanfan vond de manier waarop hij aan zijn gimmicks kwam grappig bedacht (hoewel die Batmobile?). Qua actiescènes is het ook wel vermakelijk al zijn er geen vernieuwende dingen te ontdekken. Maar als de film is afgelopen ben ik eerlijk gezegd blij dat het voorbij is. Totaal niet Batmanwaardig wat mij betreft. Al met al ook niet slecht maar een voldoende kan ik het gewoon niet geven. Teveel negatieve punten en ik had me er meer van voorgesteld. Maar dat is zoals altijd; je kunt beter niets van de film weten voordat je gaat kijken. Ik denk met weemoed terug aan de tijd waarin ik kon kijken naar een film zonder iets van te voren over de film te weten.
2,5 *
Mrblackwell
Ik ben verbaasd over het hoge gemiddeldecijfer van de film. Ik heb hem afgelopen zomer in Hongarije gezien en was er toen niet bepaald van onder de indruk – enerzijds misschien omdat ik geen actiefilmliefhebber ben – De geloofwaardigheid in deze film onbrak en alles ging in een veel te rap tempo. Geen enkel personage werd op een boeiende manier naar voren gebracht. Ik vind de eerste fatsoenlijke Batman verfilming van Burton wel erg goed. Dit heeft misschien ook meer met de sfeer en de personages te maken. I prefer the Joker! 2.5 *
paar punten:
- geloofwaardigheid? tis een strip verfilming, die gaan over superhelden... en daarvan is batman 1 van de meest geloofwaardige
- geen tijd voor characters? meer dan in de meeste actie films dacht ik zo...
- niet alle films kunnen over the joker gaan eh, zou saai worden... besides, kan je altijd nog de volgende film kijken.
Mrblackwell
Natuurlijk is het een stripverfilming en daar heb ik ook rekening mee gehouden maar ik werd nou niet echt meegezogen in het verhaal. Misschien was mijn woordkeuze niet de juiste. Ik had beter kunnen zeggen dat ik niet in het verhaal meegenomen word
Op het tweede punten verschillen wij van mening. Veel verschillende figuren in een film betekend meestal dat geen enkel van die figuren mooi uitgewerkt kunnen worden. Wel tijd om veel characters in een film te stoppen maar geen tijd om ze mooi uit te werken. Dit is uiteraard mijn mening, jij mag daar anders over denken.
Ik vind de Tim Burton verfilming wel interessant omdat daar een sfeer inzit die ik fantastisch vind en deze sfeer mist in deze nieuwe batman verfilming.
TheOne
Tim Burton boekte veel succes met zijn eerste twee verfilmingen van Batman. Joel Schumacher ging er daarna een heel verkeerde kant op, dat de Batman reeks helemaal verpestte.
Ik vind het goed dat producers besloten hebben om opnieuw te beginnen met Batman, dit keer helemaal vanaf het begin: Bruce Wayne in zijn zeer jonge jaren en zijn eerste ervaringen als Batman.
Christian Bale zet een zeer goede vertolking neer als Bruce Wayne/Batman. In vergelijking met de andere films is Bruce in Batman Begins heel erg bezig met zijn gevoelens, wat duidelijk naar voren komt. Zijn gevoelens spelen een zeer grote rol, wat bijna de hele film vult. Hij is nog niet de Bruce die zijn "zogenaamde schuld" al achter zich heeft verlaten of probeert te verbergen. Er is duidelijk te zien dat hij nog steeds duidelijk aan zijn ouders denkt bij het nemen van wraak op de criminelen van Gotham City.
Dit is een zeer grote pluspunt van de schrijvers. De ontwikkeling van Bruce Wayne moet duidelijk naar voren komen en dat gebeurt ook in deze film.
Waar Batman zijn talenten en capaciteiten aan heeft te danken wordt ook duidelijk naar voren gebracht.
Hoe Bruce en Alfred hun geheim zo onopvallend proberen te maken is ook te zien. Zoals het bestellen van grote orders, Bruce die zixh opstelt als playboy en feestganger. Dat is goed gegaan.
Er zijn veel bekende acteurs te zien in deze film, jammer dat er niet aan iedereen evenveel aandacht gegeven kan worden. Sommige van deze acteurs hadden beter vervangen kunnen worden door een veel minder bekende, goedkopere acteur. Vanwege de korte speeltijd die ze gekregen hebben. Dat is wel jammer.
Moovey
Veel verschillende meningen over deze film. Aan de ene kant : Een Batman film moet niet meer pretenderen dan het is. Een film over een superheld die een fictieve stad probeert te redden met een mooie vrouw als love interest tegen vreemd uitgedoste bad guys : Scarecrow, The Joker, The Riddler etc. Dat gedeelte van het verhaal komt ook in deze film duidelijk terug.
Extra aan deze film is dat je meer met Batman meevoelt. Ook de wat grauwe sfeer komt de film ten goede. Christian Bale zet trouwens een goede Batman neer wat mij betreft.
De verhaallijn Don Falcone vond ik minder overtuigend. Hij wordt eerst weggezet als de "grote" maffiabaas, maar als The Scarecrow langskomt is zijn rol ineens uitgespeeld.
Ook de rol van Liam Neeson als de "onbekende" opdrachtgever (waarvoor overigens maar één gegadigde was en dat was hij) is ongeloofwaardig.
3,5 sterren
Uitstekend geregisseerde herkansing. Eindelijk kunnen we het Batman & Robin fiasco achter ons laten. Goed script, prima akteurs en veel overtuigend spektakel. Bale is goed in de hoofdrol, de aktiescenes zijn opwindend (coole batmobile!) en de keuze voor een meer realistische aanpak werkt uitstekend. Het is waar dat bepaalde personages er bekaaid afkomen en dat sommigen zelfs spoorloos verdwijnen, maar waar hebben we het over. Batman is terug.
Natuurlijk is deze Film cool, maar "Batman" (1989) is beter
! Hoewel er in die Film 'n heleboel achtergrondinfo mist, wordt ie wel ongeveer verteld zoals in de Strips van Bob Kane. En tegen zoveel jeugdsentiment kan "Batman Begins" niet op
!
$amir
Best wel leuke film . was meer een duistere film als je deze vergelijkt met zijn voorgangers.
3***
otherfool
Toch een klein tegenvallertje, deze 5e Batman film. Maar mijn verwachtingen lagen, als fan van Batman én Nolan, dan ook wel érg hoog.
Sommigen zullen de wat realistischer sfeer beter kunnen verdragen dan het extravagante Gotham en dito criminelen van de andere films (ik in principe ook wel), maar helemaal werkt de film niet. Dit komt vooral door het wel erg rommelige en onduidelijke plot rondom de bad guys. Bovendien worden de goede acteerpresaties van Bale, Murphy en Caine (wat een genot blijft die man om naar te kijken) teniet gedaan door een saaie Neeson en Holmes, die bijzonder schattig is, maar als actrice door de mand valt.
De groei van Wayne naar Batman is redelijk in beeld gebracht (ondanks het wat sullige gegrom van Batman), de effecten en muziek zijn in orde en Caine zorgt voor de nodige humor, maar een moderne klassieker? Nou nee.
3*.
stino
Eindelijk nog eens een film die mij aan het einde kippenvel bezorgde. 4*
Mister_Movie
Tja, Liam Neeson... hij heeft nu eenmaal de pech dat iedereen een kwartier nodig heeft om naast dat jedi-aura van hem te kijken.
Flipman
Daar kan ik me wat bij voorstelen, ja
! Maar echt last had ik daar niet van.
Chainsaw
Om maar gelijk met het goede nieuws te beginnen: Batman Begins is zeker beter dan de Batman delen van Schumacher. Die van Burton, en dat met name Batman Returns, waren mijn inziens net wat sfeervoller, hoewel ik ook daar niet zo erg gek op ben. Je zou gewoon kunnen zeggen dat ik geen fan ben van die vleermuisheld. Toch was Batman Begins zeker niet slecht.
Het sterkste punt van deze nieuwe Batman film is zonder twijfel de grandioze cast. Ten eerste is daar Bale, die een uitstekende Bruce Wayne/ Batman neerzet. Blijf het personage nog steeds een sul vinden, maar er zit gelukkig wat vooruitgang in. Verder aardig werk van sterke schakels als Murphy, Freeman en Caine en het was geestig Oldman eens te zien in een sympathieke rol. Enkel Katie Holmes en haar personage konden me vrij weinig boeien, daar had ik persoonlijk weer weinig mee.
Maar ondanks het sterke werk van Murphy, toch ontbrak in Batman Begins een echte interessante schurk. In de vorige Batman films wisten de schurken alle aandacht naar zich toe te trekken. Dat hoefde hier nu ook weer niet, maar hier waren de schurken vrij kleur- en charismaloos en toch verre van memorabel. Al met al wist Batman Begins prima te vermaken, ook als je niet bepaald veel hebt met die superheld. Er miste wat mij betreft wat sfeer en een unieke badguy, maar qua actie vond ik 't allemaal prima verzorgd en het acteerwerk was van hoog niveau. Ben benieuwd wat Nolan nog meer gaat doen met de vleermuis- superheld.
Kleine 3,5 sterren.
davidov
ik vond de scarecrow niet heeeel indrukwekkend maar hij moest ook over komen als een kleine villain.
Nou was de andere bad guy vond ik wel vrij sterk, hij kwam erg daadkrachtig en vastberaden over, zonder zijn gevoel voor stijl te verliezen... had wel iets
IQ-belasting
Van de batmanfilms vind ik dit ongetwijfeld de beste versie. Alleen dat filosofische gepruttel van Liam Neeson tijdens de training vond ik storend. Vooral als je de film voor de tweede keer ziet.
alie120
het begin van de film vond ik wat saai en moest ik even door heen, maar naar mate de film verder ging en het batman pak eraan te pas kwam was het weer de ouderwetse batman actie.
wel vond ik de badguys minderleuk dan in de voorgaande films en miste ik wel een beetje het duistere sfeertje van vooral de eerste 2 delen.
verder werd er goed geacteerd en ging ik lekker in de film op. 3.5*
as
Ik vind het masker zo lelijk! Hij krijgt er zo'n dikke kop van!
?
HiLL
De beste! Bale is niet de Wayne die ik voor ogen had maar doet het prima wat mij betreft. Dat masker met dat gas en die Batman als je dat spul hebt geinhaleerd..is echt heeel cool! Verder is de film lekker duister, zoals het hoort Joel Schumacher!!!
?
Haha, je zou het denken
! Ik zag vanochtend toevallig nog een afbeelding op een advertentie in een Amerikaanse Batmancomic; zó lelijk! Die dikke nek! Die rare hoekige onderkant! 't Ziet 'r níet uit!
En op al die foto's van zijn voorkant lijkt zijn lichaam ook altijd wat opgeblazen.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

Deze drie goed beoordeelde films verdwijnen deze week onder meer van Netflix

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic