• 9.381.042 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Morgan Freeman

IMDb beoordeling: 8,2 (1.697.099)

Gesproken taal: Engels, Urdu en Mandarijn

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Batman Begins

"Evil fears the knight."

Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

A.S.E. schreef:

Trouwens het is Gary Freakin' Oldman ! Die kan toch alles! Noem me één acteur die zoals hem elke rol met een andere stem of accent speelt.

Andere stem weet ik niet, maar Christian Bale doet wel alles met 'n ander accent, maar ik heb nog niet zoveel van 'm gezien.

Trouwens, sinds wanneer is James W Gordon 'n onbeduidende rol?! Eigenlijk is ie erg belangrijk binnen The Bat-Family! Hij speelt misschien 'n beetje 'n bijrolletje, als doorgeefluik van politiezaken aan Batman, maar hij is niet onbelangrijk, zker niet! Naast Alfred is Gordon zo'n beetje de beste vriend van Batman.

En als je Gordon in 'n hoofdrol wil zien, moet je Year One lezen. Daar had ie zowat 'n grotere rol dan Batman zelf! Eigenlijk was 't denk ik de bedoeling van Miller om de hoofdrollen over Gordon & Batman eerlijk te verdelen, maar ik krijg vaak de indruk dat 't in 't verhaal meer om Gordon gaat dan om The Dark Knight.

Flipman

Enne... Over die nieuwe TV-Spots? Ze zijn cool !

Maar er zijn er nog twee korte, die ik nog niet had gezien, op dezelfde site. Klik hier en hier om nog twee Spots van elk tien seconden te zien. Die eerste is niet zo spectaculair, de tweede is wel cool, alleen veel te kort !

avatar van N.W.

N.W.

ik weet het niet hoor christian bale lijkt mij wel een gepaste rol maar ik heb net die trailer gezien en het lijkt nou een of ander ninja verhaaltje waar hij op het eind nadat hij zijn ninja diploma en een zwaard gekregen heeft maar een vleermuis pak aantrekt

Flipman

Ik vind het sowieso 'n beetje vreemd dat ie van de Orde van 'n Mongool les krijgt in de Technieken van de Ninja, terwijl die uit Japan komen !

avatar van pascal83

pascal83

Nieuwe trailer: http://www.apple.com/trailers/...

Zal vast wel ergens staan, maar ik vroeg me af wie die Lucius Fox (Morgan Freeman in de film) nu precies is, of is het geen prominente karakter in 'het batman verhaal'?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Cool! weet niet of ie al eerder gepost is maar krijg er toch zin in.

Phoenix

Was dat nou een vuurspugend paard?

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuke trailer!

Ben opeens wel erg benieuwd geworden

pascal83 schreef:

Ik had het inderdaad al op één van de vorige pagina's gepost, maar Lucius Fox is eigenlijk de Rechterhand van Bruce in het bedrijf WayneTech, of WayneCorp. In de strips heeft ie meestal niet zo'n grote rol, maar voor de fans van de Comics is ie toch niet echt 'n onbekend gezicht.

Flipman

Wat 'n Gave Trailer ! Ik zie Cillian Murphy nu ook helemaal zittenals The ScareCrow : "He's here!!! " Who?" "The Baatmaaaaaann..."

Een klein beetje jammer vind ik 't dat ik Cillian Murphy blijf zien als Jim uit "28 Days Later...". Maar bij Christian Bale is 't iets erger, want hem blijf ik zien als Patrick Bateman uit "American Psycho". Maar als ik eenmaal 'n beetje in de film zit, zal dat waarschijnlijk geen probleem meer vormen .

Phoenix schreef:

Was dat nou een vuurspugend paard?

Inderdaad, dat was 'n Vuurspuwend Paard. Er zijn wel afbeeldingen van paarden die in brand staan, die bekend staan als Nightmare's (wel toepasselijk; Nacht'Merrie' ). Tenminste, ik heb er wel eens iets over gelezen en ik heb 'n Speelkaart uit het Kaartspel "Magic: The Gathering" die zo heet en waar ook 'n afbeelding van 'n Vlammend Paard op staat.

En op dat paard zag je als het goed is The ScareCrow zitten. Ik heb één verhaal gelezen waarin ie op 'n paard zat, "The Long Halloween". Dat was wel geen Vlammend Paard, maar toch. Het zou ook kunnen zijn dat dat Vuurspuwende Paard 'n Illusie was, want je moet weten dat The ScareCrow 'n gas heeft uitgevonden dat de diepste angsten bij mensen naar boven haalt.

Flipman

Ik zie trouwens dat de Release-Datum in de States verzet is van zeventien naar vijftien juni ! Zonde, ik was er juist zo blij mee dat ie hier eerder zou draaien!

Phoenix

Ja die kaart ken ik ook . Daarom vroeg ik het, wist niet dat het ook een bestaand mythologisch beest was oid.

Wel een kutkaart btw...

Flipman

Valt wel mee, maar ik weet niet zeker of 't 'n Mythologisch Dier is. Ik geloof dat ik er ooit iets over gelezen heb, maar dat weet ik niet zeker. Ik ben misschien in de war met wat anders.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Door die trailer ben ik er nu van overtuigd dat het een meesterwerk word!!!!!!!

Flipman

Haha, Way To Go, Brother !!!

avatar van Leno

Leno

Het script en de regisseur gaven mij al goede hoop!

Ik denk alleen wel dat veel mensen afgeschrikt zijn van Batman sinds Batman & Robin en in mindere mate Batman Forever. Hopelijk gaat deze film daar niet onder lijden..

avatar van Moviewatcher

Moviewatcher

Als je kijkt naar de cast en de regisseur, dan kan je niet anders dan concluderen dat deze film haast wel een topper moet worden. Batman Begins wordt de beste aller Batman films. (De muziek wordt trouwens ook top: James Newton Howard en Hans Zimmer samen... Dat kan niet mis gaan)

Flipman

Over hoe mensen afgeschrikt worden door de impressie die "Batman & Robin" heeft achtergelaten: men is de serie daarom ook overnieuw begonnen ! Nu maar hopen dat dat het vertrouwen inderdaad weer teruggeeft. Mij wel, in ieder geval.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik moet wel zeggen dat ik de eerste keer toen ik de nieuwe batmobiel zag (voor de trailer) ik wel een beetje was geschrokken, maar nu ziet hij er toch wel erg vet uit. Maareuh... volgende maand!

Batman begins: two sequels

Writer David Goyer talks.

Bron: dark horizons

The most recent issue of Premiere magazine has a short interview with writer David Goyer who talks about the plans for the next two sequels - "The next one would have Batman enlisting the aid of Gordon and [Harvey] Dent in bringing down the Joker... but not killing him, which is a mistake they made in the first one. In the third, the Joker would go on trial, scarring Dent in the process." So it looks like Joker & Two-Face are the next two bad guys.

Phoenix

Straks denkt Schumacher nog dat ie het nog wel een keertje kan proberen...

as

In een eerder stadium dacht hij dat ook echt. Maar shumacher verliet het schip al vroeg. Gelukkig maar... Zie IMDB trivia.

Flipman

Maar dit klopt niet! Hij verraadt al 'n heleboel over de volgende twee films, terwijl de eerste nog niet eens uit is! Dat is toch niet normaal?!

Volgens mij probeert Goyer ons hiermee op 't verkeerde been te zetten.

Flipman

Hé, twee stemmen? Wie hebben de film dan al gezien?!

Flipman

Laat maar, ik weet al wie 'm hebben gezien, maar hoe vonden jullie 'm?

Stemmen verwijderd.

Flipman

Waarom? Ik heb begrepen dat ie in Vlissingen volgende week in de Sneak Preview gaat draaien, misschien is ie elders al geweest of circuleert ie stiekem al over internet?

as

Hier is het dacht ik wel overduidelijk...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Lijkt me trouwens duidelijk dat je hier geen diepe karakterstudie moet verwachten van Nolan, ziet er in ieder geval allemaal erg vermakelijk en gelikt uit.